Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 25.08.2026 14:55

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 12 мнения ] 
● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг) 
Автор Съобщение
(The Mummies)
Аватар

Мнение  ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   19.12.2012 20:10

БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND

Аватар

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   21.12.2012 11:40

Мдааааам, клоунщината взе епидемиологични размери... Дали да не се включим в цирка с един масов бот на 3:3?

(The Grizzlies)

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   21.12.2012 15:32

Мейджър написа:
Мдааааам, клоунщината взе епидемиологични размери... Дали да не се включим в цирка с един масов бот на 3:3?

:laugh: :dunno:

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   23.12.2012 18:33

Mandor написа:
БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND

Според мен вече победата ни е неизбежна. Има отменени мачове в Турция и Англия, което ще рече остават 2 различни прогнози от Шотландия, а водим 2:0.

Аватар

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   24.12.2012 02:35

Нещастна домакинска загуба, но от друга страна отличен урок в края на един противоречив за нас сезон.

Урок №1 (специално за Роско): Избиването на единичната прогноза, когато тегне убийствен дубъл на близък (и по-вероятен) резултат, е може би най-шаранската изява на вратата. И докато нашият страж е все още зелен и тепърва ще навлиза в тънкостите на ювелирната избивка (в доста аспекти вече е навлязъл, ако погледнем класацията за избивките за сезона ;), то няма как да не буди недоумение фактът, че един немалък брой вратари продължават да залагат на тази "тактика" (?!) и до ден днешен, след сигурно 5+ години вратарски стаж. Напълно ми е ясен тънкият психологически момент: уповавне на късмета да се размине дубъла + една избивка на третия резултат = туширан троен мач. Единственото лечение срещу подобна лаищина е да им се пори мрежата с дубъли, но не винаги Фортуна е на страната на логиката, за жалост.

Урок №2 (в случая специално към мен, но като цяло към всички в нападение): Да вземем за пример мача Сасуоло-Ланчано. Крайна импровизация от моя страна (1:1) и силната прогноза на колегата в нападение (2:0) "увисна" ("оголи се") и стана лесна плячка на съперниковия вратар. Подобно "оголване" на силните резултати се случва и когато се прекали с прекалено много оувърски прогнози. Много нападатели в тази игра не разбират една проста максима, а тя е следната: Целта не е да се познае съответният точен резултат, целта е да се вкара гол. Нещо повече: Целта не е точно ти като нападател да вкараш гол, целта е отборът ти да вкара гол. И до ден днешен може да видите играчи с по 10+ години стаж в ПМЛ, които се тюхкат как им избили "гол", което освен архаично мислене от времената, в които нямаше вратари в играта, е и съвсем явно доказателство как схващането на горната максима е трудно дори за ветераните. ПМЛ е отборна игра - една прогноза не може да е сама за себе си, тя е свързана с всички останали прогнози на отбора!

Досега не съм си позволявал да обръщам специално внимание на тактическата страна, защото това би било огромна крачка към другата крайност - спазване на строги тактически правила, което означава да изгубим автентичния си атрактивен стил и да се превърнем в един от многото безлични ботски отбори в играта. Не искам това да се случва, но би било добре през пролетта да вкараме малко повече порядък в играта си и да не печелим само благодарение на импотентни съперници или наши епизодични индивидуални избухвания, ами да се опрем на малко по-отборна игра с балансирано присъствие на импровизация :)

Толкова по тактическата част. Сега освен да пожелая много медени пити за славните мечоци по празниците, щото нали имаше една максима, че гладна мечка хоро не играела, пък пролетното "хоро" трябва да е солидно подхранено, нали така! :)))

Весели празници и на съперниците ни в този мач. Няма да им пожелая успех напред в турнира, защото същото би било лицемерие. Няма да крия, че съм много разочарован от поведението им в този мач. Жалко и тъжно е, че един от симпатичните и приятни отбори в играта падна толкова ниско заради една мизерна победа (която, в интерес на истината, щеше да си постигне и по нормалния начин - например с пропуснатия гол на Валансиен), но това е положението. Който каквото сам си направи, никой не може да му го направи...

:bear:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   24.12.2012 02:47

+1
Мдам, това да го прочетат и моите хора и аз съм ги писал тия неща, но дори и да се следват всички тези правила пак си е абсолютна вързия, но поне спазващ някаква концепция и играеш играта по определен начин. :)

(New Mersey Razors)

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   24.12.2012 12:03

Жалко и тъжно е, че един от симпатичните и приятни отбори в играта падна толкова ниско заради една мизерна победа (която, в интерес на истината, щеше да си постигне и по нормалния начин - например с пропуснатия гол на Валансиен), но това е положението. Който каквото сам си направи, никой не може да му го направи...

още миналата година в Б група писах,че е въпрос на време и други отбори да се заразят от "тактиката" на ред ботърз, в търсене на лесен и бърз успех...ето, че се появиха и Ъндърботърз, да са ни честити !
тази година е изпусната, но от другия шампионат (живот и здраве) никак не би било зле да има някаква точка в правилата, ограничаваща "неограничената наглост и цинизъм към играта", изразяващи се в 16 х 1:1.
Или забрана на дублирането изобщо, или ограничение до максимум 4 дублирани срещи на мач.
Или нещо друго, за което не сме се сетили, защото просто не сме помислили....

весели празници ;)

Аватар

Мнение  НЕКОИ РАЗЯСНЕНИЯ !!!   |   24.12.2012 13:05

Значи на първо място да кажа, че се радвам за победата ни. Радвам се защото целта на тази ни победа е постигната, а тя е повече от ясна - да се провокира дискусия и евентуално промяна на правилата за другия сезон !!!
Да пичове точно така. За този мач аз еднолично взех решение нашия отбор да играе по този начин. Взех го защото нещо тука наистина е сбъркано. Не може аз ( а и други капитани ) да мислим тактики , да гледаме статистики, да избираме мачове по един час и като дойде мача, някой да нафляка дублите (и не говоря замо за Уинърз) и ти ебава майката на труда. За това в тази среща исках да проверя дали тази ми теория е вярна. Избрах потоците за 5 минути. Отборът ни пусна прогнози всеки за по 1-2 минути, а избивките ги направих също за 5 минути без да мисля особено. И какво стана всеки може сам да види.
Евала все пак на Мейджъра че се беше надъхал толкова много и избра много тегави мачове, но...
В заключение искам да кажа, че съм напълно съгласен с Резо за нуждата от промяна. Това и с други хора сме го коментирали и т.н. От тук натататък отборът ни ще продължи да си играе както до преди този мач - креативно и с разнообразни резултати, но дискусия наистина трябва да има.
Весели празници на всички !

(Underground)

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   24.12.2012 13:12

Абсолютно подкрепям кептъна и лично аз съм доволен, че нашето ботиране предизвиква такава дискусия! Въпроса е наистина докога ще се търпи това нещо, минимум от 3-4 години говорим за това и все още няма никакви промени в правилника. А те са толковяа елементарни - забранява се дублиране на еди колко си мача в един мач на един отбор или нещо подобно и готово......ЕЛЕМЕНТАРНО Е!!!

Весела Коледа на всички, да сте живи и здрави и КЗЛ преди всичко.... :laugh:

(Thug Slugs)
Аватар

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   24.12.2012 15:44

Не искам да обиждам никого предпразнично, но пишете пълни глупости...
Мейджър написа:
Избиването на единичната прогноза, когато тегне убийствен дубъл

Вратарят трябва да избива по-вероятната според него прогноза, а не да се влияе от дубъли. Барс поне 2-3 пъти е правил такива избивки - какво от това, че "близък" резултат е дублиран - просто другият е по-вероятен. Питайте алесандрон (а и доста други вратари) какво е чувството, когато избиеш дубъл и ти вкарат с третата прогноза - въпрос на преценка, не на уроци и универсални правила.
Ледо написа:
Не може аз (а и други капитани) да мислим тактики , да гледаме статистики, да избираме мачове по един час и като дойде мача, някой да нафляка дублите (и не говоря замо за Уинърз) и ти ебава майката на труда.

Мисленето е трудно нещо и рядко се получава както трябва. Сами сме си виновни, ако избираните от нас мачове за противника свършват 1:1. Винаги съм смятал аргумента "ма аз много труд хвърлих" за смешен и жалък - важно е какво постигаш със своите усилия, не колко точно усилия влагаш.
ReZo написа:
"неограничената наглост и цинизъм към играта", изразяващи се в 16 х 1:1.

За мен пък наглост е да играеш 6:2 мач, който свършва 2:1 - хайде да забраним прогнози с над 4 гола?
Живейте, радвайте се на играта и оставете и другите да го правят по техния си начин, ако ще и това да противоречи на вашите разбирания.

(Real Green)

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   25.12.2012 16:39

@ Мейдж, благодаря за урока и за напътствията. Двойната ми избовка на италиянския мач я направих, просто защото рещих, че е много вероятно да излезне. Днес, ако трябваше, пак да избивам въпросните мачове - пак щях да го избера и щях да играя по този начин. Следващият път, ако видиш, че някой резултат е много вероятен, не се колебай да споделиш, ще го пусна и ще обера лаврите :salute:

Относто спорът за ограничаване с цел да не се пускат тези прословути прогнози 1:1, аз съм ПРОТИВ. Щом даден отбор смята, че това е печелившо - нека го играе и точка. Според мен ще е печелившо до време.

Весела Коледа и :cheers: :cheers:

Аватар

Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   26.12.2012 02:37

Pocko написа:
@ Мейдж, благодаря за урока и за напътствията. Двойната ми избовка на италиянския мач я направих, просто защото рещих, че е много вероятно да излезне. Днес, ако трябваше, пак да избивам въпросните мачове - пак щях да го избера и щях да играя по този начин. Следващият път, ако видиш, че някой резултат е много вероятен, не се колебай да споделиш, ще го пусна и ще обера лаврите :salute:

Относто спорът за ограничаване с цел да не се пускат тези прословути прогнози 1:1, аз съм ПРОТИВ. Щом даден отбор смята, че това е печелившо - нека го играе и точка. Според мен ще е печелившо до време.

Весела Коледа и :cheers: :cheers:

Всъщност визирах мача Килмарнък-Хибърниън. Избиваш единичната прогноза (2:1), а в същото време остава да тегне убийственият дубъл на не по-малко вероятната прогноза (1:1). Разбира се, ако виждаш мача много твърда "единица", би било грешка да се влияеш от надвисналия дубъл, но в останалите случаи си е чисто шаранство да избиваш единичната прогноза и да разчиташ на Фортуна да те спасява от дубъла (какъвто, смея да твърдя, е масвият случай с подобни избивки).

Иначе моя милост никога не е бил нещо над средно ниво вратарче-рибарче, че за да дава някакви универсални уроци и напътствия. Просто споделям опит от дългогодишни наблюдения :))

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 12 мнения ]