Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:04

Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   18.05.2016 23:31

вместо 2,3:0 за Пул на полувремето заради некадърния шведски съдия, който не им свири 2 дузпи за игра с ръка на севилци, второто вече севиля си ги смаза, ето това е футбола, но докога ще слагат такива съдии, представям си на финала в ШЛ, кой поръчков ще свири, дано там съдийството е на ниво, иначе мача си струваше, отличен финал стана с много високо темпо :-)

Последна промяна juve на 18.05.2016 23:32, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   18.05.2016 23:43

Честито на момчетата от Севиля, напълно заслужена победа. Второто полувреме ни ебаха майката. Винаги ще имам неприязън към към мангалския манталитет и симулации, но като футбол просто ние не сме на нивото на тия мангали сега. Жалко, но when you lose, don't lose the lesson! Има яко бачкане пред нас. Ама много бачкане. Колкото до мача, не знам какво Клопо им е казал, но второто полувреме наще станаха абсолютно импотентни. Вярно много рано дойде изравняването, но това изобщо не е excuse! Лека нощ!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   18.05.2016 23:46

juve написа:
вместо 2,3:0 за Пул на полувремето заради некадърния шведски съдия, който не им свири 2 дузпи за игра с ръка на севилци, второто вече севиля си ги смаза, ето това е футбола, но докога ще слагат такива съдии, представям си на финала в ШЛ, кой поръчков ще свири, дано там съдийството е на ниво, иначе мача си струваше, отличен финал стана с много високо темпо :-)

Абсолютно прав си. Така е. Но това е футбола, рев от радост и от мъка!

Според мен грешката е изцяло на Клоп. Нямам предвид смените, но когато контролираш една игра, просто я задържи, не я давай на другите. Севиля спечели, защото си наложи играта, просто ментално онова копеле треньора им преодоля Колпотактиката.

Последна промяна TheExorcist на 18.05.2016 23:49, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   18.05.2016 23:51

Подозирам Клоп в умишлено форсиране на отбора с цел солидна преднина до почивката. Ако това наистина е така, значи яко се изложи. Просто не е истина как умряха след почивката. Дори този ранен гол никакво извинение не може да е. С Дортмунд бяха в къде по-неизгодна ситуация и пак успяха. Севиля второто направо миниспектакъл си спретнаха. Накрая можеше и на разлика да отиде. Еми честито на Бръснарите. Очаквам с нетърпение да се включи Смарагдус, че той навремето кълнеше Емери непрестанно и обясняваше какъв некадърник бил, ама ей го на, трички ги заформи.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   18.05.2016 23:52

Клопчо е силно надценен какво очаквате ... :-D Дай му да се прави на палячо ...

5-та Купа на УЕФА за Севиля :outofspace:

След като Реал узурпира КЕШ/ШЛ, друг испански тим узурпира и другата купа на УЕФА.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   18.05.2016 23:58

Balleta написа:

След като Реал узурпира КЕШ/ШЛ, друг испански тим узурпира и другата купа на УЕФА.

Балет, ти се кефиш на Севиля се едно Реал са станали шампиони... :outofspace:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 00:00

TheExorcist написа:
Balleta написа:

Балет, ти се кефиш на Севиля се едно Реал са станали шампиони... :outofspace:

Глупости, просто ме кефи, че взимат 5-а купа, даже не мога да си обясня как, явно в УЕФА е много зле качеството :outofspace:
А и Клоп щяха пак яко да го превъзнасят .... за нищо

Също така, хората трябва най-накрая да научат, че в Испания няма само два отбора, напротив, те тия зад Барса и Реал пердашат яко в Европа, просто Барса и Реал са класа над тях.

Последна промяна Balleta на 19.05.2016 00:03, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 00:14

Момчи за състава на Дел Боске.....ами като не е викнал едната дупка Диего Коща, да не беше викал и другата дупка Пике, за чий чеп му е тоя :ireful:

В крайна сметка не е викнал Диего Коща, Хуан Мата и Торес, вторите двама може и да са грешка, но е викнал дупката Пике :rofl: Казорла и Хави Мартинес също ги няма.

Иначе Испания си мина пика, оттук нататък ще са надолу

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 00:25

Balleta написа:
Иначе Испания си мина пика, оттук нататък ще са надолу

Не съм съгласен. Шпаньолите имат невероятно младо поколение. Аз това го бях писал в една тема преди няколко години, че Испания много инвестира в детско-юношеската школа. На много хлапета там това е единствения начин да се реализират. Нещо като Бразилия, но европейски вариант. Просто са от бедната част на Европа но за разлика от гърците не са мързеливи!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 00:41

SUBXERO написа:
Подозирам Клоп в умишлено форсиране на отбора с цел солидна преднина до почивката. Ако това наистина е така, значи яко се изложи. Просто не е истина как умряха след почивката. Дори този ранен гол никакво извинение не може да е. С Дортмунд бяха в къде по-неизгодна ситуация и пак успяха. Севиля второто направо миниспектакъл си спретнаха. Накрая можеше и на разлика да отиде. Еми честито на Бръснарите. Очаквам с нетърпение да се включи Смарагдус, че той навремето кълнеше Емери непрестанно и обясняваше какъв некадърник бил, ама ей го на, трички ги заформи.

Копеле, нищо не разбирам. Можехме да ги убием. Какво стана обаче?!... :helpless:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 00:57

TheExorcist написа:
Копеле, нищо не разбирам. Можехме да ги убием. Какво стана обаче?!... :helpless:

3 поредни титли на УЕФА, оляха се направо :-D

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 01:10

абе Севиля как се представиха в групите за ШЛ, ще ми напомните ли? Нищо особено не са, просто имаха лесен жребий, а двата отбора, които можеха да ги отстранят, се паднаха на Ливърпул. Малшанс просто. Ще бъдат бити с 2 или 3 гола от Барса.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 01:31

Hiksa написа:
абе Севиля как се представиха в групите за ШЛ, ще ми напомните ли? Нищо особено не са, просто имаха лесен жребий, а двата отбора, които можеха да ги отстранят, се паднаха на Ливърпул. Малшанс просто. Ще бъдат бити с 2 или 3 гола от Барса.

Хиксче, английските отбори са гола вода в момента, не се коси и не нападай победителя :-) Пул бяха смазани вторто полувреме и заслужено отпадат, това коментирай, не с колко щели да паднат Севиля от Барса. :wave:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 03:17

(Пиша това повторно- първия път лаптопът ми получи топлинен удар от духащата от съвсем близо духалка.)

Бях за Севиля и съм доволен, но ми е жал за Клоп. И все пак- щом докара тази сбирщина на два финала очаквам скорошни успехи на Ливърпул. Не може всеки път с геройства и чудеса, трябва и класа, каквато в настоящия Ливърпул има твърде малко, но Клоп се справи с тежкото наследство на Роджърс и очаквам през новия сезон Нормалния да върне Ливърпул в борбата за титлата в Англия. За мен Ливърпул да спечели Лига Европа със защитници като Ловрен и Туре щеше да е чудо, по-голямо от онова срещу Милан, достигането до финал си е невероятно постижение за Клоп.

За мен това е най-бледата Севиля, която печели тази купа- за сравнение искам да припомня играчите на Севила от финалите през 2006-а и 2007-а:

Цитат:
- 2006-a- Палоп, Дани Алвеш, Хави Наваро, Ескюде, Кастедо, Хесус Навас, Хосе Марти, Енцо Мареска, Адриано, Луиш Фабиано, Савиола, смени- Ренато, Фреди Кануте, Антонио Пуерта (мир на душата му).
- 2007-а- Палоп, Дани Алвеш, Хави Наваро, Антонио Пуерта, Драгутинович, Хосе Марти, Кристиан Поулсен, Адриано, Енцо Мареска, Фреди Кануте, Луиш Фабиано, смени- Ренато, Хесус Навас, Кержаков.

състави, преливащи от класа, за разлика от сегашния. Желая на Севилци да спечелят и купата на краля. Жалко, че другите испански отбори в турнира не се паднаха с Виляреал, а със Севиля- за мен Билбао са по-силни от Ливърпул и мачовете им със Севиля бяха финал преди финала. Много надцених продънената подводница преди мача и с Ливърпул- селският отбор никога няма да изгуби селския си манталитет.

Палоп бе гигант, легенда, дълги години резерва на Канисарес (трагедията да имаш двама напълно равностойни вратари), в Севиля намери своето място, спечели и трофеи, вкара и легендарен гол.

@SUBXERO
Цитат:
Очаквам с нетърпение да се включи Смарагдус, че той навремето кълнеше Емери непрестанно и обясняваше какъв некадърник бил, ама ей го на, трички ги заформи.

И сега не се отричам от думите си за тогава- за разлика от Бенитес, Емери разполагаше с отбор, преливащ от талант (Канисарес, Мориентес, Вия, Силва, Мата, Хоакин, Висенте, Албелда, Бараха, Марчена- гръбнака на испанкия национален отбор по онова време- често Валенсия имаше и по 7 национали) и с такива играчи Емери не спечели никакъв трофей за 4 години и още по-лошо- отборът играеше абсолютно мекушаво. Дори и Куман, когото също много съм псувал, спечели купа. В Севиля Емери попадна на правилното място в точното време, отмъсти си и за уволнението (с онзи незаслужен с оглед на играта и на съдийството в двата мача гол след изтичането на 6-те минути продължение на полу-финала на Местая, след мача не пропусна и да иззлорадства). Каквито и трофеи да спечели Емери, никога няма да го заобичам, не ми е симпатичен, не го харесвам като личност, във Валенсия ми късаше нервите зверски. Но за разлика от малкото привърженици на Валенсия, които познавам, нямам нищо против Севиля, уважавам ги и им желая доброто- и те, както и Атлетико, са се заслужили успехите с малко пари и много труд (за мен заслугите на Мончи не са по-малки от тези на Емери- не го казвам със злоба или от желание да омаловажа постигнатото от невротичния баск).

Ако Антонио Пуерта беше жив вероятно още щеше да бъде в Севиля, може би щеше да е станал и капитан и щеше да има невероятното постижение от пет спечелени купи с един отбор в един турнир. Дано да гледа отнякъде и да се радва на успехите на родния си клуб!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 05:25

Колко различни полувремена. :О
Севиля започне по-добре, но до гола. Невероятно изпълнение на Стъридж, магия. И след гола до почивката доминация на Пуул. Севиля не знаеха къде се намират. Съдията не даде поне две дузпи за червените! Поне една трябваше да се даде. :uuu:
Второто започна с колективна грешка в защитата на Ливърпул, което можеше да се очаква, защото това им е най-слабото звено и след това мигновенно изравняване, до края на мача играчите на Ливърпул бяха неузнаваеми и бяха буквално премазани от Севиля. Вдъхновяващ футбол за севилци, много бърз и директен, класа. Яд ме е ама това е положението. Испанците в момента надделяват с чист футболен интелект.
А Клопо е голям, балетче! Виж какъв отбор има, половината са некви дърводелци, нямат нито една истинска звезда, а ги класира на финал в Лига Европа. Още срещу Борусия трябваше да си заминат, а Борусия бяха отбора, който можеше и да се справи с тази Севиля, кой знае... Но победиха заради магията на Анфийлд и невероятната си европейска харизма, ама това не може вечно да ти помага, когато нямаш достатъчно футболна класа на терена.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 05:25

Въобще не се кося, просто ме е яд, че Севиля имаха зверски късмет с жребия и избегнаха отборите, които сигурно щяха да ги отстранят.

Вияреал ще се представят по-добре в ШЛ от Севиля, но това е ясно от само себе си. :-)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 10:00

На феновете, симпатизантите и т.н. на Севиля и Испания - честито!
На хейтърите на Ливърпул и Англия - също! : )))

Напълно заслужен краен резултат с оглед показаното през второто полувреме. Всъщност през това полувреме нещо футболно показаха само испанците, докато опонентите им сякаш бяха ударени с електрошок в началото на полувремето и така и не успяха да се освестят до края на мача.
Не успях да гледам първите минути от мача, но от там откъдето започнах да гледам до края на първото полувреме, червените бяха господари на терена. Гол, положения след това, неспирни атаки и търсене на втори гол, който ми се струва че щеше да е заслужен.
След почивката и двата отбора се промениха. Едните превключиха оборотите, другите показаха това, което повечето Пуул фенове сме свикнали да виждаме основно във Висшата лига - повеждане и обрат (пълен или частичен). Не знам кой какво е говорил в двете съблекални, но ми се струва че по-нормалният треньор в този мач наистина е бил Клоп, защото севилци излязоха като като рояк пчели бранещ кошера си. За разлика от първото полувреме обаче, срещу себе си имаха тромав мечок (при някои играчи това почти буквално). Емери явно бе успял да събуди играчите си, които се възползваха максимално добре от гостоприемната защита в червено и решиха мача за сравнително кратко време.

Трета поредна титла за Севиля, макар че лично за мен този състав на андалусийците отстъпваше сериозни на формациите печелили предните титли.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 11:49

SUBXERO написа:
Подозирам Клоп в умишлено форсиране на отбора с цел солидна преднина до почивката. Ако това наистина е така, значи яко се изложи. Просто не е истина как умряха след почивката.

Е според мен това е абсолютно сигурно, даже първото полувреме точно това казах на хората, с които гледах мача - че няма как да поддържат цял мач това зверско тичане и преса.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 12:14

Твърде аматьорско, да. Абсолютно неоправдан риск е да се хвърлиш ол аут с надеждата да натрупаш преднина и после да разчиташ на контри, само защото си установил, че противникът е относително слаб в този компонент (предполагам де, не бях им гледал и една секунда на Севиля преди вчерашния мач, дори предните два финала май не ги гледах).

Единственият позитив за Червените от вчерашната загуба е, че няма да участват в ЕКТ и ще могат да се съсредоточат върху Лигата. И с Роджърс беше така, да видим какво ще стане сега. Има много да се работи във всички аспекти. На Клоп бая ще му ври главата цяло лято, а после всички отново ще затаят дъх в очакване...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига Европа - Финал 18.05.2016 21:45   |   19.05.2016 16:00

Diavolo написа:
А Клопо е голям, балетче! Виж какъв отбор има, половината са некви дърводелци, нямат нито една истинска звезда, а ги класира на финал в Лига Европа. Още срещу Борусия трябваше да си заминат, а Борусия бяха отбора, който можеше и да се справи с тази Севиля, кой знае... Но победиха заради магията на Анфийлд и невероятната си европейска харизма, ама това не може вечно да ти помага, когато нямаш достатъчно футболна класа на терена.

Е то тогава Емери е три пъти по голям т Клопо след като с куп дърводелци и НИТО едно голямо име печели за 3-и път Лига Европа. :wave:
Ти знаеше ли поне един футболист на Севиля пред да гледаш някой мач сега от евротурнирите. Съмнявам се, съмнявам се и 2/3 от тук да знаят играч на Севиля по име. Докато на Пул няма как да не знаеш мултимилионните Бентеке и Фирмино и т.н.
Завърши 8-и в Англия, ще кажеш заварено поожение, кога ги пое от БР и на кое място бяха.
ОК, сега чакаме другия сезон с чисто негова селекция и напълно отначало.

Не казвам, че не е добър, но е силно надценен на фона на резултатите си.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща