| Автор |
Съобщение |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 08.06.2016 22:28
Чорбета, не знам дали съзнавате, но феновете на Левски също се борят срещу явлението Цска-Чавдар-Литекс, критикувайки своето ръководство в бездушие по този казус. Виждам, че и вие сте против това. Има допирни точки в позициите, усещате ли (не, че ще стане) ако има общи действия, че цялото БФС може да замине буквално за 2-3 седмици усилени протести. Какво мислите по темата?
Реално има поне 4 засегнати отбора с някакви фенове от ставащото в момента - Левски, Цска, Литекс и Локо Сф. Ако тея се вдигнат, директно ще се присъединят и пловдивските, а защо не и останалите.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 08.06.2016 22:52
 |  |  |  | falkenbach написа: Чорбета, не знам дали съзнавате, но феновете на Левски също се борят срещу явлението Цска-Чавдар-Литекс, критикувайки своето ръководство в бездушие по този казус. Виждам, че и вие сте против това. Има допирни точки в позициите, усещате ли (не, че ще стане) ако има общи действия, че цялото БФС може да замине буквално за 2-3 седмици усилени протести. Какво мислите по темата?
Реално има поне 4 засегнати отбора с някакви фенове от ставащото в момента - Левски, Цска, Литекс и Локо Сф. Ако тея се вдигнат, директно ще се присъединят и пловдивските, а защо не и останалите. |  |  |  |  |
Мисля, че предвид десетките години история няма как да има обединение, защото най-лудите фенове ще защитят тези, които им платят - а това няма да "синята", "червената" и "оранжевата" идея.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 10:41
 |  |  |  | falkenbach написа: Чорбета, не знам дали съзнавате, но феновете на Левски също се борят срещу явлението Цска-Чавдар-Литекс, критикувайки своето ръководство в бездушие по този казус. Виждам, че и вие сте против това. Има допирни точки в позициите, усещате ли (не, че ще стане) ако има общи действия, че цялото БФС може да замине буквално за 2-3 седмици усилени протести. Какво мислите по темата?
Реално има поне 4 засегнати отбора с някакви фенове от ставащото в момента - Левски, Цска, Литекс и Локо Сф. Ако тея се вдигнат, директно ще се присъединят и пловдивските, а защо не и останалите. |  |  |  |  |
И какво е случващото се в момента? Едни "оздравители" били на ясла, и грабили както могли, сега няма да си получат парите... държавата, която реално е трябвало да упражнява контрол, е бездействала и е гледала какво се случва също е вероятно нищо да не получи (това още не е ясно). Ами ние бяхме прецакани - сега е ред да си го върнем! Гледам тръста пуснал декларация, че оставките при тях били с цел да се отклони вниманието Пишат и че отнемането на точки заради Литекс им попречило за титлата Най-омразните им отбори стават един - е това си е син кошмар  как да не подкрепиш такъв отбор пък и с каквито и епитети да го наричат. Усещам, че Ганчев ще остане в историята като един велик говедоонождач - не случайна е войната, която се води в момента срещу него...
Последна промяна Keanu на 09.06.2016 10:42, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 11:39
Как точно ще стане обединение между тези две публики? А специално тази декларация е доста смешна с плача си че били ощетени кредитори, на фона на мача с Юргорден организиран от същия този тръст, по време на който целия отбор на лефски по баскетбол беше строен пред сектор б и се пееше сърце душа и т.н. а този отбор е завлякъл кредитори с 12 милки. Излезте кажете "вие сте цуцекс-чорбалекс-етрополикс и т.н." но да се говори за морал е малко.... п.п. а че това БФС трябва да си замине съм съгласен на 200% но може да стане само ако станат неудобни на властимащите, иначе нямат бутане.
Последна промяна gamen4o на 09.06.2016 11:40, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 11:50
 |  |  |  | Keanu написа:  |  |  |  | falkenbach написа: Чорбета, не знам дали съзнавате, но феновете на Левски също се борят срещу явлението Цска-Чавдар-Литекс, критикувайки своето ръководство в бездушие по този казус. Виждам, че и вие сте против това. Има допирни точки в позициите, усещате ли (не, че ще стане) ако има общи действия, че цялото БФС може да замине буквално за 2-3 седмици усилени протести. Какво мислите по темата?
И какво е случващото се в момента? Едни "оздравители" били на ясла, и грабили както могли, сега няма да си получат парите... държавата, която реално е трябвало да упражнява контрол, е бездействала и е гледала какво се случва също е вероятно нищо да не получи (това още не е ясно). Ами ние бяхме прецакани - сега е ред да си го върнем! Гледам тръста пуснал декларация, че оставките при тях били с цел да се отклони вниманието Пишат и че отнемането на точки заради Литекс им попречило за титлата Най-омразните им отбори стават един - е това си е син кошмар  как да не подкрепиш такъв отбор пък и с каквито и епитети да го наричат. Усещам, че Ганчев ще остане в историята като един велик говедоонождач - не случайна е войната, която се води в момента срещу него... |  |  |  |  |
Много смешна логика. А това непрекъснато изживяване като жертви - "ние бяхме прецакани - сега е ред да си го върнем", е направо потресаващо... Ебахти свинската наглост! Все едно да влезеш в кръчмата - ядеш, пиеш, ядеш, пиеш - а като дойде време за плащане - сори, барман, ама ти ме ограби с това ядене и пиене и сега няма да си ги получиш парите, ня-ня-ня... И за какъв контрол става дума? Контролът беше да ви изхвърлят при аматьорите още преди 10 години, както направиха с други непривилигировани отбори, ама нали сте специални - трябваше да ви дундуркат до последно. Контролът беше да изринете пернишките, да избомбите Лупи, да наритате оня позьор Тройчо... Нали сте много будна публика?!? Ама нали ви приспиваха с успехи (купени със същите тези сегашни дългове), биехте говедата и си свиркахте от кеф, а сега пищите на умряло, че някой ви е ограбил. Бахти безпределната наглост - направо е трудна да осмисляне!!!!!
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:00
Първата част на първият абзац е меко казано нелепа и абсурдна. Много е удобно да се опиташ да замажеш управленската си немощ като посочиш външни фактори. Преди беше световният империализъм, сега е "явлението", което ако се случи, то главната вина за тази пародия ще е основно в БФС и кликата около ГГ. Не виждам какво може да направи някой сините ръководители и с какво подобни бутафории с оставки и т.н, ще помогне в борбата срещу явлението. Като страничен човек за мен там (в Левски) просто се случват неща, които само наливат вода в мелницата на всички които твърдят кои са реалните собственици на клуба. Извинявам се, но доста смехотворно е да си собственик и да си подадеш оставка с довод лицемерие и т.н. Ми нали си собственик бе... бори се с лицемерието... Назови нещата с истински имена.. този и този правят това и онова. Защото не е ли лицемерие някой да каже че ако махнат треньора, си тръгва и той.. а после да не си тръгне... Лицемерие е, ама.... За ЦСКА гледам и тук и из форуми им вече има разделение.. и то не е Божков - Ганчев. То е ЦСКА София - "ЦСКА" Ловеч. Всеки си преценява позицията съобразно собствените си ценности. Моята е такава че като си се осрал, или ще гледаш да се поочистиш и да продължиш някак напред макар и с поомачкано самочувствие, или ще си стоиш насран и вмирисан. ЦСКА си се осираше година след година, а през тези години имаше поне 3 възможности за ГГ и който и да е друг милеещ за клуба, да дойде и внесе нужният ред овреме. Тогава никой не го направи... Сега най-лесното е да се каже че няма да се плаща на никой. Да, и аз не съм съгласен на Сулиньо и Пулиньо да се плащат баснословни суми за това че играли по 10-15 минути за ЦСКА, ама аз не съм бивал съгласен и да идват изобщо в ЦСКА. Някой обаче все ги е взел, някой все си е сложил подписа под договор с надути цени. Не съм съгласен този някой сега да не си понесе заслуженото бил той собственик, легенда или обикновен апаратчик. Защото това ще бъде истинската реабилитация на ЦСКА... на ПФК ЦСКА.. Не знам на тези подкрепящи ЦСКА Ловеч приятни ли са им заглавията от това на това че ЦСКА се събира в Ловеч, че ЦСКА може да играе срещу друг ЦСКА, че 8 футболисти на Литекс идват в ЦСКА и изместват момчетата, които върнаха хората по стадионите и показаха че може да се случи и другият модел - по-правилният. На мен не ми харесват. Не ми харесват игричките с този или онзи клуб, съсипването на един изграден проект като Литекс, който беше един от малко ако не правилни, то доближаващ се до правилните - продуциране на кадри, трансфери които почти винаги следва се изплащат и т.н. Ясно е че и там не всичко е било по най-честният начин, но наред с всичко се градеше нещо. За едно обаче съм съгласен - ако всички фенове се обединят (колкото и да ми се струва невъзможно), поне за малко забравят за прасета, говеда и т.н. , излязат с позиция срещу уродливите неща като подобни обединения, срещу спускането на кадри в едно или друго управление, срещу назначаването на спонсори или издържане на клубове от държавата, срещу безсмислените опити да се правят Висши лиги или каквито и да е лиги при все че нямаме един свестен стадион и т.н. и т.н. , то може и да се случи нещо. В противен случай българският футбол периодично ще си прави сепуко, някой ще каже че ще поеме отговорност, друг ще каже че виновни са не тези отгоре, а просто толкова си можем и няма коне да теглят каляската и т.н. Периодично Фортуна ще ни се усмихва с победи в незначителни мачове, колкото тези отгоре да потрият доволно ръце и всичко сначале....
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:05
Мейдж, примера който даваш е неточен. Ето моя пример: Едни хора са яли, пили, яли пили и са си тръгнали без да плащат. Ти идваш в заведението, защото си имаш едно любимо място - келнера обаче ти казва, че за седнеш на него трябва да платиш сметката на предишните... И както казваш контролът е бил да ни изхвърлят преди време - ами защо не са го направили. Сега нямаше да има дългове, които никой да не ги плати. Ето това е трябвало да бъде направено и като гледам и двамата сме съгласни. Не знам каква тук е моята вина като фен, че и нагъл съм бил. И да не казвате, че феновете е трябвало да осъществяват контрола, защото това не е тяхна работа и не е нужно да бъдат едновременно счетоводители, финансисти, прависти... направо прокурори - нали затова има някакви институции.
Последна промяна Keanu на 09.06.2016 12:16, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:06
Не знам за баскетболния, ама волейболният Левски направи тази грозна врътка - затриване на автентичния отбор с дълговете и заменянето му със сегашния урод Левски Боол, който дори не се наложи да изкачва дивизии, защото му намериха вратичка да започне направо от Суперлигата. Факт е обаче, че синята общност НЕ припознава този отбор като свой... поне засега.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:12
Чакай малко, това сериозно ли да го чета? Значи пофалирахте някой и друг отбор, защото взехте техни играчи, пък не си платихте - това не ти е цоциализма, където взимахте който с поискате (почти) без пари? И с тези играчи ни надвивахте? Или че обещавахте крупни заплати и подписвахте договори с други играчи, пък ги гонехте и не им плащахте? Ти на това сметка на друг ли му казваш? Нормално ли е да се взема дадено име и да се слага на друг отбор?
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:20
То и за баскетболния май имаше недоволства, ама май си ходят нашите и си го подкрепят него. Не знам дали е вярно, но доколкото разбрах в баскетбола това била редовна практика, което естествено не я оправдава. А иначе за другото, Анфо е прав за всичко според мен, а абсурдния пример на Киану не мисля изобщо да го коментирам. Мен ако питате, ясно е че ако един такъв клуб фалира няма как да изчезне изцяло. Но начинът да се започне начисто е това, което правят Локо София - да, и те не са автентичния клуб, но поне плащат цена за фалита като почват наистина от най-долу и играят по селата докато стигнат до А Група. Ако чорбата бяха направили това, нашите по-крайни със сигурност щяха да твърдят, че това е нов отбор без никакви успехи, но като цяло във футболната общественост едва ли щеше да има спорове дали този нов отбор си е наследник на автентичния цска. А сега с това прекръстване на съществуващ отбор направо не мога да повярвам как има хора, които го приемат.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:37
Абсолютно! Това и казах някъде по-горе из мненията - губиш професионалния си лиценз за 5 години и тръгваш от най-ниското ниво без право на прескачане на групи и се приема, че си платил цената и си изчистил дълговете. Аз пак ще попитам: От юридическа гледна точка тези дългове имат ли някаква давност и колко е тя? Предполагам, че да. В такъв случай, ако не можеш/не искаш да озравяваш, чакаш дълговете да отпаднат по давност след 5-10 или колкото са там години и тогава катериш професионалния футбол. М?
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 12:38
 |  |  |  | spurs написа: То и за баскетболния май имаше недоволства, ама май си ходят нашите и си го подкрепят него. Не знам дали е вярно, но доколкото разбрах в баскетбола това била редовна практика, което естествено не я оправдава. А иначе за другото, Анфо е прав за всичко според мен, а абсурдния пример на Киану не мисля изобщо да го коментирам. Мен ако питате, ясно е че ако един такъв клуб фалира няма как да изчезне изцяло. Но начинът да се започне начисто е това, което правят Локо София - да, и те не са автентичния клуб, но поне плащат цена за фалита като почват наистина от най-долу и играят по селата докато стигнат до А Група. Ако чорбата бяха направили това, нашите по-крайни със сигурност щяха да твърдят, че това е нов отбор без никакви успехи, но като цяло във футболната общественост едва ли щеше да има спорове дали този нов отбор си е наследник на автентичния цска. А сега с това прекръстване на съществуващ отбор направо не мога да повярвам как има хора, които го приемат. |  |  |  |  |
Как го приемам ли... ами както се казва "я пью с отвращение" т.е. не ми е приятно, но нямам друг избор. Както казах, като фен не е нужно да бъда едновременно счетоводител, финансист, правист. Искам да си подкрепям клуба и какво да направя като старото АД ще изчезне? Да "припозная" някой известен европейски гранд ли, както много хора го направиха през последните години? А в момента и моя идол заради който най-вече станах цесекар ще е в клуба.
Последна промяна Keanu на 09.06.2016 12:53, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:03
Баскетболния беше с 12 милки. Волейболния и аз знам, че не го подкрепят но за баскетболния покрай тити си ходят. Иначе защо не са ни наказали 2008? Еми защото са имали интерес, да не мислиш че е просто защото сме ЦСКА и сме им симпатични. Знаят, че без нас няма тв права, няма реклами няма нищо. Ние и говедата сме движещата сила на парите в бг футбола. Ганчев миналата година се опита да стартира с ново дружество, но не му дадоха и никой не може да ме убеди че правилата са водещата сила, а не че искаха да му направят сечено. Ако божков беше стартирал с неговото дружество на 80% съм сигурен, че щяха да му дадът уалд кард за В група. Иначе е ясно, че ако не се купи емблемата и си съществува старото дружество това си е чиста проба преименуван литекс или етрополе както си го разглеждате. Аз затова написах на друго място, че ако остане това дружество, се надявам УЕФА да го накаже за 3 години без европа, като за нов отбор.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:08
На мен надеждите са ми да се изкупи нещо и от старото дружество - там марката, емблемата... че да има поне някаква връзка със старото дружество, защото в момента си е съвсем друг отбор с нашето име.
|
|   |
|
 |
|
CSKAforever
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:08
 |  |  |  | Keanu написа: Мейдж, примера който даваш е неточен. Ето моя пример: Едни хора са яли, пили, яли пили и са си тръгнали без да плащат. Ти идваш в заведението, защото си имаш едно любимо място - келнера обаче ти казва, че за седнеш на него трябва да платиш сметката на предишните... И както казваш контролът е бил да ни изхвърлят преди време - ами защо не са го направили. Сега нямаше да има дългове, които никой да не ги плати. Ето това е трябвало да бъде направено и като гледам и двамата сме съгласни. Не знам каква тук е моята вина като фен, че и нагъл съм бил. И да не казвате, че феновете е трябвало да осъществяват контрола, защото това не е тяхна работа и не е нужно да бъдат едновременно счетоводители, финансисти, прависти... направо прокурори - нали затова има някакви институции. |  |  |  |  |
Така е, досега не си потърсиха парите от титани, и кой знае още колко други, вместо това наказват отбора, а сега на всичкото отгоре или Ганчев или Божков трябвало да плащат сметките на други, ( тука не става въпрос за миналото дали Божков също е допринесъл за положението - ако е допринесъл, да си плаща сметката сега ) , За мен най-големите престъпници са БФС и държавата - първите че не направиха навреме нищо за да спрат кражбите и съсипията, другите че не взеха мерки чрез съд, прокуратура и др. за наказване на виновниците. За мен лично идеалният вариант е да се търсят парите от виновниците, но в държава като Бг това няма как да стане, затова ако може да почнем начисто е най-добре, а кредиторите да го духат, да завеждат дела срещу тези които са крали
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:10
А ако се купи емблемата и се намери някаква вратичка, значи вече не е преименуван Литекс?! 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:15
Е пак ще е преименуван Литекс, но поне малко общо ще има със старото дружество а и ще се плати някаква сума на държавата да не е капо.
Последна промяна Keanu на 09.06.2016 13:16, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:20
 |  |  |  | navy написа: Чакай малко, това сериозно ли да го чета? Значи пофалирахте някой и друг отбор, защото взехте техни играчи, пък не си платихте - това не ти е цоциализма, където взимахте който с поискате (почти) без пари? И с тези играчи ни надвивахте? Или че обещавахте крупни заплати и подписвахте договори с други играчи, пък ги гонехте и не им плащахте? Ти на това сметка на друг ли му казваш? Нормално ли е да се взема дадено име и да се слага на друг отбор? |  |  |  |  |
Значи за пореден път казвам и ДЪРЖА, мита за затриването на Ботев под селското иго, заради това че ЦСКА не палтил за 1-2 трансфера, да бъде ЗАЧЕРКНАТ, веднъж завинаги, защото е НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕВЕРЕН! Поне в ПМЛ общността 100 пъти съм обяснявал с ФАКТИ, че това не е така!
Последна промяна bai Momchil на 09.06.2016 13:24, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:25
По-скоро Пирин беше затрит по тази схема, ако не ме лъже паметта - чакаха пари от Чорбета, ама не им ги платиха, не можаха да си платят някаква кокошкарска сума към НАП и издухаха за лиценза.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.06.2016 13:30
|
|   |
|
|