Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:23

Отговори на тема  [ 243 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Следваща
Офф - Филми 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   24.12.2012 02:44

Diavolo написа:
последната велика битка на трите армии.

ъъ, да се чете петте армии естествено :)
*** за времето за редакция!

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   24.12.2012 17:29

http://zamunda.net/details.php?id=258682&hit=1
Figli delle stelle

Тая италиянска комедия не е лоша, който иска да си я дръпне за разлика от американските бози, които омръзнаха, европейските са нещо свежо и те карат да се замислиш :innocent:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   25.12.2012 19:25

Вчера гледах Живот на Пи.

Е имах големи очаквания, но просто си беше приятен филм. Имаше великолепни природни картини, но толкова. Филма беше скучен особено около края. Смисъл приятно е а гледане, но просто очакванията ми бяха много по-големи.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   26.12.2012 02:18

един "филм", който се гледа с очите, но се вижда само със сърцето.
препоръчвам горещо

http://www.imdb.com/title/tt0770802/

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   27.12.2012 14:47

Diavolo написа:
Минаха 10 дена от премиерата на дългоочаквания Хобит, а само 1 мнение за филма (от Бандитчето), може ли такова нещо?
Е, аз чак днес го гледах и ми хареса. :) Отидох скептично настроен и без кой знае какви очкавания, но бях приятно изненадан. Да, това не е Властелинът, но е майсторски направен и поднесен, а новата HFR технология (48 кадъра в секунда ляво + дясно) е впечатляваща. Не съм фен на Три дето и едва ли някога ще стана, но този път наистина бях въвлечен във филма, което за последно усетих при Аватар.
Историята няма какво да се описва, едва ли има някой, който да не я знае.
Е, включени са неща и от изгубените предания + хубава връзка с началото на Задругата на пръстена за да се докара 3 часа филм и да стигнем до средата...
Предполагам, че втората част акцентът ще е битката със Смог, а третата ще е последната велика битка на трите армии.
Ричард Армитаж като Торин Дъбощит е впечатляващ, а и Мартин Фрийман като Билбо Бегинс.
Препоръчвам!

Ама чакай сега, ти искаш да ми кажеш, че ще има цели три Хобита?!? Би му меч, тия се самозабравиха в лакомията си. Най-просто оптично сравнение между обема на двете книги, ББ и Властелинът прави и за абсолютния лаик излишен въпросът, коя екранизация изисква повече метраж. Да, някои ще кажат, че Пръстените изискваха тройно повече време за да се пресъздаде кноговия материал изцяло, но нека не забравяме, че това е кино и то си има отделни закони. Девет части на Пръстените щеше да е нещо крайно блудкаво, един вид блокбастър-сапунка почти. Евала на Питър Джаксън (нали така се казваше), че не го направи тогава. Но това сега е почти равностойно като престъпление. Жалко, донякъде ми убива желанието, но въпреки това ще гогледам. Кога, това е отделен въпрос. С две деца човек така или иначе гледа почти само продукции на Пиксар и прочее ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   27.12.2012 19:10

Да, три филма ще са.
Втория филм ще е епичната биткс със Смог, а третия ще е сблъсъкът на петте армии (джуджета, елфи и хора подкрепение от орлите срещу пълчищата от орките и вълци + гоблени и тролове)
Освен книгата Хобит, Питър Джаксън включва и ''Изгубените предания'' - непобликувани съченения на Толкин от около 350 стр. грубо, за да може да запълни тези 3 филма. Е, ще е разтегливо няма начин, ама първата част въпреки многото критики лично за мен беше пипната перфектно и със сигурност това е един от най-добрите филми за годината.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   27.12.2012 20:51

Според мен задължително трябва да има филми и за Децата на Хурин и Силмарион!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   28.12.2012 23:48

Ти чел ли си книгите? :)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 03:09

Diavolo написа:
Освен книгата Хобит, Питър Джаксън включва и ''Изгубените предания'' - непобликувани съченения на Толкин от около 350 стр. грубо, за да може да запълни тези 3 филма. Е, ще е разтегливо няма начин, ама първата част въпреки многото критики лично за мен беше пипната перфектно и със сигурност това е един от най-добрите филми за годината.

Включва той дръжки и глогинки. Включва елементи от преданията (в стил "преразказ с елементи на разсъждение на текст дето не сме го чели, ама сме чували, че има баба Илийца в него, така че там нещо ще пишем"), колкото да си оправдае разтеглянето. Те ако трябваше да се включват някъде, трябваше да са в трилогията.... а не тук. Пак добре, че няма да добави една серия за Тим Бомбадил - цели 2 поеми има... че и във Властелина се появява - трябва да има поне 130 минути екранно време. Добре, че Джаксън поне прави Хобита след Властелина -- че иначе Властелина щеше да е в 9-15 части - че да включи Историята на Средната Земя например... Не че и Властелина не беше разтеглен като локум...

Последна промяна Venabili на 29.12.2012 03:12, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 11:39

Diavolo написа:
Ти чел ли си книгите? :)

Взел съм си ги, прочетох няколко страници и изглеждат страхотно! Иначе сега чета Игра на Тронове...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 13:52

Banditoo написа:
Взел съм си ги, прочетох няколко страници и изглеждат страхотно! Иначе сега чета Игра на Тронове...

Браво, браво за Игра на тронове. Това е най-голямото постижение на фентъзи жанра досега, няма такъв мащаб просто. Моите уважения, но в сравнение с "Песен за огън и лед" Властелинът е просто детска приказка ...

Иначе на мен също ми хареса "Хобит", като цяло съм на мнение, че Джаксън успява да направи добре тия книги главно защото не залага на прочит едно към едно на книга и филм, ами подрежда и вкарва сюжетни линии както той ги вижда в определен ред. Това няма как да се хареса на всеки, естествено.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 14:01

Аз съм на края на първата книга и все още няма почти никакво нашествие на фентъзи образи, но зимата идва :yes:
В началото не беше толкова завладяваща, но към средата не можеш да спреш да четеш, за да разбираш какво става. А иначе с нетърпение чакам да си купя втората книга... Има толкова неща, които не са разкрити в първата книга. Иначе малко не съм съгласен, че Властелинът е като детска приказка... Четох я това лято и мисля отново да я препрочета другото. Но за мен най-добрата фентъзи поредица си остава Хрониките на Нарния...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 14:32

Banditoo написа:
Според мен задължително трябва да има филми и за Децата на Хурин и Силмарион!

За Децата не мога нищо да кажа, не ми е попадала. Но едва ли има по-невъзможна за филмова адаптация книга от СилмариЛИон. Стотици страници без пряка реч са прекалено трудни за пресъздаване, без цялото да приеме облика на някъв исторически очерк. От друга страна, ако сценарият накара персонажите да "оживеят" ще се получи доста свободна интерпретация на материята, което не е задължително да е нещо лошо, но пък определено ще е нещо различно.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 18:35

Banditoo написа:
Аз съм на края на първата книга и все още няма почти никакво нашествие на фентъзи образи, но зимата идва :yes:
В началото не беше толкова завладяваща, но към средата не можеш да спреш да четеш, за да разбираш какво става. А иначе с нетърпение чакам да си купя втората книга... Има толкова неща, които не са разкрити в първата книга. Иначе малко не съм съгласен, че Властелинът е като детска приказка... Четох я това лято и мисля отново да я препрочета другото. Но за мен най-добрата фентъзи поредица си остава Хрониките на Нарния...

Хаха, нищо още не си видял от "Песен за огън и лед" - направо ти завиждам. Дотук са 5 книги, всички съм ги чел по няколко пъти. Повярвай ми, Властелинът в сравнение с тях е детска история. "Песен за огън и лед" е уникална точно защото не е типично фентъзи, а е по-скоро исторически роман за земи, които никога не са съществували.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 18:47

^ Днес си взех Сблъсък на крале... Днес мисля да завършвам Игра на тронове и да я почна...
Иначе любим персонаж ми е Аря...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 19:00

Banditoo написа:
^ Днес си взех Сблъсък на крале... Днес мисля да завършвам Игра на тронове и да я почна...
Иначе любим персонаж ми е Аря...

А на мен - Тирион. Ще видиш и как се развиват героите нататък - това е най-голямото богатство на тази книга. Тамън си си изградил мнение за някого и развитието на историята те кара тотално да го промениш. Нещо, което в малко книги съм срещал.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 22:26

Мен и Церсей ме кефи до някаква степен. Смисъл няма герой, който да мразя. Всеки си има своите доста инетресни черти. Удивлявам се на начина по спечели играта на тронове. Толкова са хитри тея Ланистърови.

(Синята Лавина)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 22:55

Vendome написа:
Отзиви за Argo и The Impossible?

Арго ми хареса, а и е правен по действителен случай.

Вчера гледах Jack Reacher - http://www.imdb.com/title/tt0790724/
Става за 1 път.

Този също става за едно гледане - http://www.imdb.com/title/tt1327194/ - The Lucky One.

(Синята Лавина)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 23:04

От 30 минути се оптивам да се сетя и накрая го намерих:

http://www.imdb.com/title/tt0319061/ - Big Fish
Заслужава си :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   29.12.2012 23:54

Banditoo написа:
Мен и Церсей ме кефи до някаква степен. Смисъл няма герой, който да мразя. Всеки си има своите доста инетресни черти. Удивлявам се на начина по спечели играта на тронове. Толкова са хитри тея Ланистърови.

Нищо не е спечелила, рано си още в книгата. Тепърва тоя трон има да й яде главата, защото тя няма таланта и умението да управлява, бива я в интригите. Джайм също ще видиш колко много ще се промени. А и тепърва ще се обръща поглед на други домове, други герои ще се появяват. Чети сега, като имаш време, защото тази книга просто няма оставяне.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 243 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Следваща