Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 14:30

Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Надал се оттегля и от Australian Open 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 20:58

Честно казано аз дори си мислех, че ще участва сега при арабите и доста се изненадах от тази новина. Този път става въпрос за стомашен вирус, ако вярваме на официалните изявления - коляното му било тип-топ. На мен лично ми се струва малко странно - все пак до турнира остават повече от 2 седмици (почва на 14.01), какво ще да е това стомашно разтройство... Какво ще кажете - бита карта ли е испанецът, или тепърва ще печели големи турнири?
Източник - който си искате спортен информационен сайт, на първите им страници е новината.

Едит: я, тук имало по две мнения месечно - много фенове има тениса, няма що :-P

Последна промяна Shifter на 28.12.2012 21:08, променена общо 4 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 21:14

Shifter написа:
я, тук имало по две мнения месечно - много фенове има тениса, няма що :-P

е това е, защото клуб Тенис от Дира не се е изместил тук и за тенис се предпочита там, оня клуб е с доста големи традиции за да се измести току така, то и Формулата не се пренесе тук и тя си остана в Дира. Иначе Тенис-а си е един от най-активните.
А и то тенис няма в момента, за какво да се пише :-)

А Надал е поставил дата за завръщане 27 февруари Акапулко, Мексико :outofspace: :dunno: Иначе заради вируса (ако е така) не е тренирал до момента и няма как да е в топ форма за Австралия

Последна промяна Balleta на 28.12.2012 21:19, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 22:30

Моето мнение отдавна съм го казвал и в клуб "Тенис", но да го повторя и тук - който каквото е пожънал, това сее. Извънземната издържливост на Надал беше създадена не само с тренировки по мое (а и не само) мнение, а честно казано не знам какъв вирус трябва да е хванал, за да не успее за АО - все пак дотогава има над половин месец, а той разполага с методи за възстановяване, каквито са немислими за обикновените хора - не е като аз или ти да се разболеем от грип и след това да се възстановяваме.
Преди години бях дал една прогноза за колената на Надал, но тя не се изпълни точно - в смисъл не познах кога ще вземат да отказват сериозно. Явно медицината е по-напред, отколкото съм предполагал, но не е толкова напред, че да дава вечен живот. Да, за мен Надал е бита карта, защото той вече е от над 10 години е в елита и просто "си измести тенис живота по-напред като възраст". Мисля, че той няма да е фактор в борбата за номер 1 в света повече - сигурно още титли ще печели, сигурно ще бие най-добрите, особено на клей, но за да си номер 1, трябва да си константен и на хард, а с тия здравословни проблеми Надал няма да може да издържа дълго време без болежки за борба с такива като Джокович и напиращия Мъри, Дел Потро също с тази си мощ в играта ще е сериозно препятствие на хард, макар че и аржето е податливо на контузии, та не знам доколко ще е постоянен фактор. Надал и Федерер лека полека ще отстъпват, това е положението - никой не се е преборил с природата.

п.п. А тенисът има наистина много фенове, просто не и в сравнително затвореното общество на ПМЛ. Аз лично ще видя къде ще пиша и колко през новата година, щото не ми се циркулира на 100 места.

Последна промяна alessandron на 28.12.2012 22:31, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 22:41

Обикновено се правят на болни, когато ги подгонят за допинга. Ама тук доста се проточиха нещата... :unsure:
Няма да разберем, но при всички положения Надал свърши с големия тенис. Дяволето да търси Наследство и при мъжете ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 23:11

alessandron написа:
честно казано не знам какъв вирус трябва да е хванал, за да не успее за АО - все пак дотогава има над половин месец, а той разполага с методи за възстановяване, каквито са немислими за обикновените хора - не е като аз или ти да се разболеем от грип и след това да се възстановяваме.

Ами ето го официалното обяснение, човек ако се замисли изглежда логично :-)

Nadal:
My knee is much better and the rehabilitation process has gone well as predicted by the doctors, but this virus didn’t allow me to practise this past week and therefore I am sorry to announce that I will not play in Doha and the Australian Open, as we had initially scheduled,” said Nadal.
“I will have to wait until the [Abierto Mexicano Telcel] Acapulco tournament to compete again although I may consider to play before [that] at another ATP World Tour event.”

Nadal's doctor:

Angel Ruiz-Cotorro, Nadal’s doctor and Director of the Centro Mapfre de Medicina del Tenis, said, “Last week, Rafa Nadal suffered a viral process that provoked a gastroenteritis with high fever for four or five days.”
Because of that he was advised to take a rest for a week. Under the circumstances and given that the next tournament begins next week in Doha he will not have enough time to continue with the rehabilitation process and get in physical condition wich also making inpossible his participation in the Australia Open. "

Toni Nadal: "It would be rash to go and Melbourne"

We consider not appropriate to play the Australian Open since we will not have enough preparation for a greater competition which is a Grand Slam tournament," said Toni Nadal in the statement. "It is simply not conceivable that his first event is a best of five sets event, he wouldn't be ready for that."

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 23:18

Е кое му е логичното - той се подготвя от сума време да се върне в началото на годината, пропуска седмица тренировки и тва значело, че не може да играе на АО? Никой не говори да играе в Доха, но за АО пропуск на една седмица е смешно просто. Физическото възстановяване може да бъде направено не само с почивка в случая, а след като коляното е окей, една седмица нетрениране при половин месец до АО е просто смехория.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 23:34

alessandron написа:
Е кое му е логичното - той се подготвя от сума време да се върне в началото на годината, пропуска седмица тренировки и тва значело, че не може да играе на АО? Никой не говори да играе в Доха, но за АО пропуск на една седмица е смешно просто. Физическото възстановяване може да бъде направено не само с почивка в случая, а след като коляното е окей, една седмица нетрениране при половин месец до АО е просто смехория.

еми той се подготвя, ама няма игрова практика на турнири, перфектния вариант щеше да е Абу Даби който си е шоу и перфектен за загрявка без много натягане, после един истински, като Доха където да влезе в игрови ритъм и чак тогава Австралия с дългите 5 сетови мачове. А така директно на ГШ ще е като спаринг партньор на половината тур :-D

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 23:38

Balleta написа:
еми той се подготвя, ама няма игрова практика на турнири, перфектния вариант щеше да е Абу Даби който си е шоу и перфектен за загрявка без много натягане, после един истински, като Доха където да влезе в игрови ритъм и чак тогава Австралия с дългите 5 сетови мачове. А така директно на ГШ ще е като спаринг партньор на половината тур :-D

Стига бе, баце, говорим за 11 ГШ тука - ако ще да не е играл пет години пак няма как да е спаринг за половината тур. Истината е, че не желае да яде бой от Джоко-Мъри-Фед, щото да, сега ще е уязвим на първите си един-два турнира срещу тях извън клея. Но негова си работа де, той си решава.

п.п. Само нахално да припомня ;-) как 2008 Федерер си игра с моното и инкасира няколко тежки загуби, включително една много срамна от Фиш.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   28.12.2012 23:45

Така, сега поне хейтърите да спрат с измислените папагалски наизустени глупости, че бил хванат с допинг и за това бил мнимо ''наказан'' за половин година. Иначе нямал контузия, нямало му нищо, като му свършило наказанието щял да се върне същия...
Наивници и хейтърчета.
Нещата са много сериозни, аз лично оттук-нататък просто искам да го видя отново в игра и нищо повече...
Призрака на Борг почва да витае :-(
Мелбърн' 2013 при мъжете без него ще ми е отвратително скучен...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 11:36

alessandron написа:
п.п. А тенисът има наистина много фенове, просто не и в сравнително затвореното общество на ПМЛ. Аз лично ще видя къде ще пиша и колко през новата година, щото не ми се циркулира на 100 места.

Абсолютно!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 12:57

[quote="Diavolo"]Призрака на Борг почва да витае :-( [quote]
Признавам, че не се интересувам много от историята на тениса, но си мисля, че Борг се отказва от играта не заради контузии, а защото вече просто не е изпитвал "тръпката". Ако Надал се откаже от тениса, според мен няма да е, защото е уморен от успеха, а защото се страхува от провала.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 13:24

Diavolo написа:
Така, сега поне хейтърите да спрат с измислените папагалски наизустени глупости, че бил хванат с допинг и за това бил мнимо ''наказан'' за половин година.

Ай ся, хейтъри... Напълно логично си звучи тази версия.

И в това, което казва Шифтъра за страха от провала, също има много смисъл.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 13:42

Shifter написа:
Признавам, че не се интересувам много от историята на тениса, но си мисля, че Борг се отказва от играта не заради контузии, а защото вече просто не е изпитвал "тръпката". Ако Надал се откаже от тениса, според мен няма да е, защото е уморен от успеха, а защото се страхува от провала.

Именно. Квото и да си говорим Надал работи дълго и упорито, за да се изгради като определен тип тенисист и като определена визия ако искаш - най-големият боец, човекът, който няма пропуск в хед-ту-хед с другите големи играчи, човекът, който винаги надделява благодарение на духа си. Това, обаче, предполага игра с пълни сили и без страх, че нещо в тялото може да се пречупи - а поредният проблем с колената според мен му се отразява на психиката, той мисли как да пази тялото, т.е. забавя се реакцията, не се тръгва навреме - с малко, миркоскопично ако щеш, но решаващо в тая Лига на най-добрите - щото там разликата се прави от съвсем малко. И затова е нормално Надал малко по малко да го е страх, че ще почне да губи големите мачове - а той за тях живее, за маратонските двубои, дето отставят без дъх и играчи, и публика.

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 20:13

Не мога да разбера как има хора, които вярват, че Надал е наказан, заради употреба на допинг и са успяли да го прикрият :question: Вярно, че живеем в медийно затъмнение, но чак пък такова нещо да се прикрие :stop:

Не съм фен на Надал, но опредлено без него ми е малко скучно да гледам тенис. Беше ми скучно на usopen, надявам се да не ми е скучен турнирът и в Австралия. Стискам му палци да се възстанови бързо и скоро да го гледаме отново.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 22:44

Случват се такива работи - разболял се, отказал се. То той 6-7 месеца вече не играе, 2-3 седмици повече все тая. Така или иначе още от преди две седмици затръбиха от щаба му, че на АО едва ли не щял да загрява за... РГ. Скорошно оздравяване му пожелавам и да се завръща по-скоро, че много бой го чака :-D

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   29.12.2012 22:51

Pocko написа:
Вярно, че живеем в медийно затъмнение, но чак пък такова нещо да се прикрие :stop:

Ееех, отскоро си из клубовете явно, то, ако питаш Мейджа, какви работи се прикриват, та един Надал... Добре, че все още има хора с непромити мозъци, които никой не може да излъже :-P

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   30.12.2012 01:47

Pocko написа:
Не мога да разбера как има хора, които вярват, че Надал е наказан, заради употреба на допинг и са успяли да го прикрият :question: Вярно, че живеем в медийно затъмнение, но чак пък такова нещо да се прикрие :stop:

Давате ли си сметка какви ще са последствията за тениса, ако спортист от калибъра на Нанал бъде официално уличен в употреба на допинг? Всеки да вярва в каквото иска - за мен няма никакво съмнение, че Рафата е един от най-големите зоб-машини в съвременния спорт. Не подценявам безспорния му талант, но той нямаше да е нищо без чудните отвари на доктор Хименес! :) Виж, спекулациите за неофициално наказание под формата на мнима контузия ми се струват малко крайни, но пък не може да се отрече, че са логически издържани.

п.п. успЕли ;-)

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   30.12.2012 02:07

Благодаря за корекцията, Мейдж. Въпросната думичка я написах 100 пъти в notepad, като самонаказание ;-)

По темата - даваш ли си сметка, ако наистина е наказан за употреба на допинг, но не са оповестили такава информация какви ще са последствията за тениса, а и за спорта като цяло?

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   30.12.2012 03:05

Мейджър написа:
Pocko написа:
Виж, спекулациите за неофициално наказание под формата на мнима контузия ми се струват малко крайни, но пък не може да се отрече, че са логически издържани.

Може ли да обясниш как точно става това? Взимат му проба, която е положителна, но не казват на никого, освен на Надал, който съответно минава в 'нелегалност'? В една такава схема има замесени толкова много хора, че тя може да остане в тайна само в теорията на конспирацията. Което, разбира се, на теб не ти пречи, но това е друга дълга тема ;)

Другият вариант е - ти си зобай, ние няма да те проверяваме, ама ти се оттегли все пак за 6-7-8 месеца. Почти толкова реален, колкото и горният... А за 'логичен' дори нямам коментар.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Надал се оттегля и от Australian Open   |   30.12.2012 14:16

Ахъм, радвам се, че тук се разсъждава основно със сивото вещество ;-)

Главната причина за мен е натрупната умора в колената, която няма как да се оправи с магическа пръчка. За съжаление тези близо 10 години в тура и при този невиждан стил на игра започна да си взима своето... Рафа е от 2001 г. профи, като играе редовно от 2002 г. Е, сега сме вече 2013 г. Правете си сметката...
Те го пенсионираха още до 2008 г. А той 4 години по-късно игра близо 6 часа на най-гадния хард корт в Мелбърн с Джокович...
Ето ги и последствията. Изтиска всичко останало у него за сезона на клей и край...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща