Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:45

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Дискусии относно ботирането и дублирането 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 13:57

navy написа:
Само така може да има ефикасна защита и превенция. Искаш да вкараш 2 гола в 1 мач, ми ОК, но се подлагаш на риска да получиш 1! Пак си на кяр, но пък и в реалния футбол не се вкарва двоен гол. Но ако не си уцелиш дубъла, а получиш гол? Ботирането е сходно на игра с 3-4а нападатели или дори излизане на вратаря в противниковата половина и нак поле, но тогава този отбор се оголва отзад и рискува да получи голове на контри. Навремето е имало схема 4-2-4, W-M, но след като Италия наказва Бразилия и след като кариоките гледкаха официалните награждавания десетки години се стигна до титла след 0:0 и дузпи в САЩ 1994 срещу... Италия! И както писах, увеличаване диапазона на ПСУ, може и дълга дузпа да го наречем, за да се увеличи шанса да е гол.

Аз дори бих го визуализирал като нападаш по-масирано, губиш топката за контра на противника и правиш фаул, щото няма как по друг начин да спреш опасната контра. Определено адмирации за тая ти идея. Да не говорим, че в случая дори става въпрос само за възможността да вкараш два гола с дубъл, но отсреща като има ПСУ плюс редовните прогнози на другия отбор значи нещата си стават уравновесени - рискуваш с дубли, можеш да спечелиш, но и да пострадаш. Щото както казваш и ти двоен гол освен в ПМЛ няма ...

п.п. За диапазона на ПСУ наистина може да се помисли дали да не се вкара такъв от четири до шест гола, а не от четири до пет, както е сега. Пак става въпрос да се надуши яко оувър мач, но пък е добре да се обмисли внимателно ...

Последна промяна alessandron на 29.12.2012 14:00, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 14:22

alessandron написа:
navy написа:
Само така може да има ефикасна защита и превенция. Искаш да вкараш 2 гола в 1 мач, ми ОК, но се подлагаш на риска да получиш 1! Пак си на кяр, но пък и в реалния футбол не се вкарва двоен гол. Но ако не си уцелиш дубъла, а получиш гол? Ботирането е сходно на игра с 3-4а нападатели или дори излизане на вратаря в противниковата половина и нак поле, но тогава този отбор се оголва отзад и рискува да получи голове на контри. Навремето е имало схема 4-2-4, W-M, но след като Италия наказва Бразилия и след като кариоките гледкаха официалните награждавания десетки години се стигна до титла след 0:0 и дузпи в САЩ 1994 срещу... Италия! И както писах, увеличаване диапазона на ПСУ, може и дълга дузпа да го наречем, за да се увеличи шанса да е гол.

Аз дори бих го визуализирал като нападаш по-масирано, губиш топката за контра на противника и правиш фаул, щото няма как по друг начин да спреш опасната контра. Определено адмирации за тая ти идея. Да не говорим, че в случая дори става въпрос само за възможността да вкараш два гола с дубъл, но отсреща като има ПСУ плюс редовните прогнози на другия отбор значи нещата си стават уравновесени - рискуваш с дубли, можеш да спечелиш, но и да пострадаш. Щото както казваш и ти двоен гол освен в ПМЛ няма ...

п.п. За диапазона на ПСУ наистина може да се помисли дали да не се вкара такъв от четири до шест гола, а не от четири до пет, както е сега. Пак става въпрос да се надуши яко оувър мач, но пък е добре да се обмисли внимателно ...

Ето, че вече имаме и конкретика, а не само празни приказки :thumbs: :rock:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 14:29

В напъните си да се заяждате (Стюърт и Санде), сте изписали доста глупости по-горе. Мога да ви кажа, че за въпросното 6:2 съм отделил три пъти повече време за анализ, отколкото един стредностатистически бот - за 15 механични 1:1 в три поредни кръга. Дори в точно в това 6:2 имаше немалък тактически елемент, както и важна връзка към убийствения дубъл на холандския мач, но сега нямам намерение да ви отварям за тънкостите на прогнозирането и психологията на вратарския пост ;)

Виждам, че имате нахалството да намесвате и шампионския отбор на Green. Мога да ви кажа, че сигурно няма шампионатен мач от онзи епичен сезон, на който да съм отделил по-малко от 3 часа за избор на потоци/мачове, разбор и прогнози. Мисля, че това изчерпва въпроса ви.

Нещото, което се опитвам да кажа от няколко мнения насам, е следното: една прогноза се определя като "бот" не от наличието й като дубъл/ъндър в тесен диапазон, ами от вложената мисъл в самата прогноза. Разликата между една прагматична и обоснована прогноза 1:1 и един набързо наплякан бот 1:1 е толкова малка и в същото време толкова голяма. А ботът (механичната "прогноза") си е бот, независимо дали е дубъл 1:1, строг диапазонен удар 1:0 или полусватбарско 2:2... Ей това нещо го проумейте първо, пък тогава влизайте в спорове с елементи на заяждане ;)

А за сватбарщината и красивите голове ще има отделна тема в близко бъдеще.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 14:42

По вече сериозните въпроси в темата:

- ПСУ-то в сегашния вариант си е идеално балансирано като диапазон. Не съм вадил подробни статистики, но и резултатността ми се вижда близка до идеалната, тъй че би било неудачно да се разширява диапазонът.

- В това, което казва Нейви за "контраатакуването", има логика. В крайна сметка отбор, който играе с 8 дубъла, има теоретична възможност за 16 гола, за разлика от играещия без дубли, който има теоретична възможност за 8 гола. Един вид, повечето дубли = повече нападение, а както диктува логиката на играта, това трябва да се наказва с повече уязвимост в защита. Дааам, има доста логика. Трябва да се помисли допълнително.

п.п. Темата ще я преместя като самостоятелна в раздел "Дискусии".

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 15:06

navy написа:
Виж сега в коя тема пишеш, изчети я цялата пак, защото явно не си схванал. Ние отстранихме отбора на Мейджа само с ботове - излезна 1 мач и готово, тех ги хвана каръка, можехме и повече да вкараме. Бяхме гости. С това мисля, че дългите ти писаници за стратегия и тактики са пълен въздух, защото ние бихме без капка такава!

Вашата демонстрацийка нито е първата, нито ще бъде последната, ако се сещаш. Когато започнете да играете така редовно, заповядай пак да си поговорим. Дотогава нали знаеш - small sample size. ;)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 15:33

Мейджър написа:
Мога да ви кажа, че за въпросното 6:2 съм отделил три пъти повече време за анализ

Абе мачът ти завърши 2:0 бе, бягай от тука с тия глупости. :clown:

Цитат:
една прогноза се определя като "бот" не от наличието й като дубъл/ъндър в тесен диапазон, ами от вложената мисъл в самата прогноза.

Аха и вие (ти и останалите анти бот активисти) по презумпция приемате, че някои отбори/играчи не влагат никаква мисъл и затова са ботове. И това как го разбираме - след задълбочен анализ или просто въпросните не са ни симпатични и затова? ;)

Цитат:
- В това, което казва Нейви за "контраатакуването", има логика. В крайна сметка отбор, който играе с 8 дубъла, има теоретична възможност за 16 гола, за разлика от играещия без дубли, който има теоретична възможност за 8 гола. Един вид, повечето дубли = повече нападение, а както диктува логиката на играта, това трябва да се наказва с повече уязвимост в защита. Дааам, има доста логика. Трябва да се помисли допълнително.

От това, което Нейви казва, както и от аналогиите с реалния футбол, би следвало да приемем, че например отбор с Меси, Вия, Педро, Иниеста и Фабрегас (пример само) ще да допуска доста голове, понеже се оголва отзад и вратарят му често стои доста напред. Само че шокиращо или не - този отбор редовно е с най-малко допуснати голове в шампионата си. Тактиката на този отбор е известна вече от толкова много години, че все трябваше досега да е намерено противодействие, което да има успех сравнително често. Да, ама не. Защо просто не приемем, че и в ПМЛ има отбори, които си играят по свой си, специфичен начин, и може да имат успех, дори и това да не се харесва на тукашните пуритани, идеалисти и кърлинг фенове?

И да се върна на ПМЛ - какво значи "отбор има теоретична възможност за еди колко си гола"? Всеки отбор има теоретична възможност да вкара 16 гола. Това, че някои предпочитат да дублират, а други - не, няма нищо общо с теорията.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 16:03

Stuart написа:
Аха и вие (ти и останалите анти бот активисти) по презумпция приемате, че някои отбори/играчи не влагат никаква мисъл и затова са ботове. И това как го разбираме - след задълбочен анализ или просто въпросните не са ни симпатични и затова? ;)

Сами си го признават в повечето случаи. Чети.

Stuart написа:
Защо просто не приемем, че и в ПМЛ има отбори, които си играят по свой си, специфичен начин, и може да имат успех, дори и това да не се харесва на тукашните пуритани, идеалисти и кърлинг фенове?

Приемам го и даже е много хубаво да има такива отбори, а не всички да влизат в един калъп на стереотипна игра. В това спор няма, но тук става въпрос за друго и ако си направил усилие да вникнеш в текущата тема, щеше да си го разбрал вече. Уморих се да повтарям едно и също във всяко второ мнение! :(

Stuart написа:
Абе мачът ти завърши 2:0 бе, бягай от тука с тия глупости. :clown:

Когато хванеш резултати като 5:3, 7:0, 9:0, 3:3 в състезателна игра, тогава ще дойдеш да ми коментираш отработените с годините далечни удари ;) Този път не хвана фалца и отиде в тъч, но следващия ще ти скъсам мрежата с 35-метрова бомба и ще има да ревеш срещу калитарщината, сватбарщината и другите имагинерни фактори в ПМЛ :)))

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 17:13

Мейджър написа:
Stuart написа:

Сами си го признават в повечето случаи. Чети.

За тежестта на самопризнанието и дали само върху самопризнание може да се издаде присъда ще оставя Резо да ти обясни по-подробно.

Въпросът ми обаче е следният:

Защо когато на въпросния отбор му дадеш мачове като Селтик-Рос Каунти, Фейенорд-Вилем или Интер-Палермо (реални мачове, справката се прави за 2 минути), те не ги играят 1:1/1:1?

а) защото са вложили някаква мисъл;
б) защото ей така им е хрумнало точно на тези мачове да си избягат от безмозъчната и ботска матрица.

И още нещо - да, хората пишат и коментират, което във всеки един форум се счита за показател за активност и ангажираност. За разлика от други отбори, в чиито лайвскор теми честичко има между максимум по 2-3 мнения (понякога и по една кръгла нула). Това какво идва да ни покаже?

Защо не въведем тогава наказания за отбори, които не пишат в лайвскора и по дискусиите около играта? И кои всъщност са ботовете - тези, които твърдят, че играта не ги интересува и едва ли не не гледат футбол изобщо, но в същото време си пишат редовно, или тези, от които във форума не сме видели и един ред, различен от пет прогнози една под друга?

Мейджър написа:
Stuart написа:
Защо просто не приемем, че и в ПМЛ има отбори, които си играят по свой си, специфичен начин, и може да имат успех, дори и това да не се харесва на тукашните пуритани, идеалисти и кърлинг фенове?

Приемам го и даже е много хубаво да има такива отбори, а не всички да влизат в един калъп на стереотипна игра. В това спор няма, но тук става въпрос за друго и ако си направил усилие да вникнеш в текущата тема, щеше да си го разбрал вече. Уморих се да повтарям едно и също във всяко второ мнение! :(

Приемаш го, но за някакви имагинерни отбори с някаква идеалистична игра, които още не са се появили в ПМЛ. За реално съществуващите отбори, които играят по различен начин от останалите, не го приемаш и винаги си имаш готова "причина" защо. В случая - били ботове и не влагали мисъл. А "причина" в кавички, защото истинската причина всъщност е съвсем друга - един неособено симпатичен за теб отбор постига успехи с един неособено симпатичен за теб начин на игра. Аз например нямам подобни предубеждения нито спрямо отбора, нито спрямо начина им на игра - съответно не ми пречат по никакъв начин. Ето това са фактите, колкото и да не ти харесват.

Цитат:
Когато хванеш резултати като 5:3, 7:0, 9:0, 3:3 в състезателна игра, тогава ще дойдеш да ми коментираш

Когато хванеш няколко такива резултата в ПМЛ, заповядай и ще коментираме отново.

Отговори с цитат
Мнение  Дискусии относно ботирането и дублирането   |   29.12.2012 18:44

Stuart написа:
navy написа:
Виж сега в коя тема пишеш, изчети я цялата пак, защото явно не си схванал. Ние отстранихме отбора на Мейджа само с ботове - излезна 1 мач и готово, тех ги хвана каръка, можехме и повече да вкараме. Бяхме гости. С това мисля, че дългите ти писаници за стратегия и тактики са пълен въздух, защото ние бихме без капка такава!

Вашата демонстрацийка нито е първата, нито ще бъде последната, ако се сещаш. Когато започнете да играете така редовно, заповядай пак да си поговорим. Дотогава нали знаеш - small sample size. ;)

Аз все пак съм част от първия шампион на ПМЛ, както и човекът, дал предложението да се премести тази игра в отделен форум "Футболни прогнози" в клубовете на дира. Надали знаеш, че тогава всичко се пишеше в клуб футбол. Надали знаеш и как играехме в началото (ако си навит мога да те светна да почетеш, има го публично), какви тактики и тем подобни, че да ми обясняваш как да играем. Толкова за това какъв ми е сайза на сампъла.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 18:47

Stuart написа:
От това, което Нейви казва, както и от аналогиите с реалния футбол, би следвало да приемем, че например отбор с Меси, Вия, Педро, Иниеста и Фабрегас (пример само) ще да допуска доста голове.

Този отбор никога не е играл в такъв състав, отделно, че от споменатите само Вия е чист нападател.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 18:57

Само да кажа, ако не е станало ясно, че аз далеч не мисля Уинърз за ботовете, които много от тук присъстващите се опитват да ги изкарат. Щото Уинърз например имат гол с мач на Реал Мадрид от 5:1 - при това двоен мач, в който покритието беше 5:1/4:2, което много ясно говори защо и как са отиграли мача.
И това, което се предлага като шанс за отговор на ПСУ, не го говоря лично аз като противодействие на някакъв бъг. Говоря го като развитие на играта, за обогатяване на тактиката - масово 1:1 си е тактика, но същото би било и масово 1:0 да речем, тогава пак ще хвърчат обвинения в ботщина. Във футбола най-често излиза 1:0/1:1, аре някой тук да го отрече - нормално е да се търси най-много. Щото то тогава бъг са и вратарите, бъг е и засадата - все неща, които са въведени след години на игране. Нека Мейджъра каже дали тия нововъдения са били отговор на бъгове, на конкретни обстоятелства или на идея за развитие на играта?! И нека не се лъжем - не са толкова много капитаните, които избират безпогрешно мачове и потоци - в крайна сметка това е игра на точен резултат, може да духне вятъра и съдията да отмени некой гол и аре кур анализ. Шифтъра е много прав - не е въпросът колко време ще се дзвериш в дадени мачове/потоци, ами каква работа ще свършиш с тях. Щото в един случай противникът ти би хванал даден мач заради нагласата на прогнозиращите, а в друг - не.

п.п. И Мейджъре, никой не те е питал колко време си отделял за избор в шампионския ви сезон - питам те колко гола вкарахте с 3.5? Единици, но те са ви дали идеята повече, помогнала ви да станете шампион тогава. Само с ботщина дълготраен успех трудно става - в смисъл избирам там некви мачове за пет минути по най-близък коефициент и така всеки път ще ми минава номера - не минава. А като се дава мач за 1:1, да така ще го играя, а не 6:2, колкото и да ми обясняваш каква тънка психология си вкарал. В тоя ред на мисли да ти кажа, че ако тънката ти психология не се "разбере" от противника, който да хване да се "уплаши", което е най-чест случай, ще си ти избият 2:0/1:1 и ще ядеш хурката.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 19:03

navy написа:
Stuart написа:
navy написа:

Аз все пак съм част от първия шампион на ПМЛ, както и човекът, дал предложението да се премести тази игра в отделен форум "Футболни прогнози" в клубовете на дира. Надали знаеш, че тогава всичко се пишеше в клуб футбол. Надали знаеш и как играехме в началото (ако си навит мога да те светна да почетеш, има го публично), какви тактики и тем подобни, че да ми обясняваш как да играем. Толкова за това какъв ми е сайза на сампъла.

Аз пък съм част от първия в историята носител на дубъл титла+купа и не просто част, ами мениджър и капитан. Така че айде да не си ги мерим. ;)

Мисълта ми е, че ти ми даваш пример с един-единствен мач. И аз мога да ти дам такъв пример. Преди няколко години вкарахме 7 гола на служебни мачове, при това срещу непобедения дотогава отбор на Грийн. Да съм седнал да правя някакви генерални изводи? Да твърдя, че така трябва да се играе в ПМЛ - на служебни мачове? Или че няма нужда да се мислят мачове/потоци, след като можеш да бумкаш по 7 гола без да си мръднеш пръста? Не, не съм. Така че айде изиграйте 6-7 мача като този последния ви и ако имате само победи, заповядай и с радост ще призная, че ти си прав, а аз бъркам. ;)

Дотогава това вашето си е просто един мач. При това не е и първият подобен. Блуфката в края на миналия сезон направиха абсолютно същата демонстрация. Само че тогава не биха и нещо не те видях нито теб, нито Мейджа или останалите анти бот активисти да бучите колко сбъркана била играта с тези 1:1.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 19:19

alessandron написа:
Само да кажа, ако не е станало ясно, че аз далеч не мисля Уинърз за ботовете, които много от тук присъстващите се опитват да ги изкарат. Щото Уинърз например имат гол с мач на Реал Мадрид от 5:1 - при това двоен мач, в който покритието беше 5:1/4:2, което много ясно говори защо и как са отиграли мача.

Точно за това говорим - когато са гости, хората се съобразяват с мачовете и влагат мисъл. И това за мен си е безспорно. Повечето отбори подобен мач си го играят 2:0/3:0 с некои вариации без изобщо да се опитат да помислят, да погледнат статистика, да си припомнят някакви мачове, които са гледали на Реал или на другия отбор и т.н. Та пак питам - кой е бота в такива случаи?

Цитат:
бъг е и засадата - все неща, които са въведени след години на игране. Нека Мейджъра каже дали тия нововъдения са били отговор на бъгове, на конкретни обстоятелства или на идея за развитие на играта?!

За засадата не знаеш ли? Нивата им наби 8 гола с триплиране на 1:1 и Мейджа полудя. :) Така че общо взето сегашната дискусия е нещо като продължение на онзи случай. Само че на прицел са вече и дублиранията, и ъндърите, и не знам още какво. Явно искаме да превръщаме ПМЛ в някаква "майсторска" игра с водещ критерий красотата, а не ефективността. Един вид художествена гимнастика или фигурно пързаляне. ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 20:44

Stuart написа:
navy написа:
Stuart написа:
Аз пък съм част от първия в историята носител на дубъл титла+купа и не просто част, ами мениджър и капитан. Така че айде да не си ги мерим. ;)

Мисълта ми е, че ти ми даваш пример с един-единствен мач. И аз мога да ти дам такъв пример. Преди няколко години вкарахме 7 гола на служебни мачове, при това срещу непобедения дотогава отбор на Грийн. Да съм седнал да правя някакви генерални изводи? Да твърдя, че така трябва да се играе в ПМЛ - на служебни мачове? Или че няма нужда да се мислят мачове/потоци, след като можеш да бумкаш по 7 гола без да си мръднеш пръста? Не, не съм. Така че айде изиграйте 6-7 мача като този последния ви и ако имате само победи, заповядай и с радост ще призная, че ти си прав, а аз бъркам. ;)

Дотогава това вашето си е просто един мач. При това не е и първият подобен. Блуфката в края на миналия сезон направиха абсолютно същата демонстрация. Само че тогава не биха и нещо не те видях нито теб, нито Мейджа или останалите анти бот активисти да бучите колко сбъркана била играта с тези 1:1.

Така че айде изиграйте 6-7 мача като този последния ви и ако имате само победи, заповядай и с радост ще призная, че ти си прав, а аз бъркам. ;)

С тази такитика Уинърз спечелиха Б група и сега водят в А група ! Дали тактиката не е печеливша в дългосрочен план ?
Пак ще повторя, че аз не ги визирам тях, а някои други отбори, които също почнаха да плякат дубъли. И понеже мен лично не ми харесва играта да се превръща в парад на 1:1, затова исках да предизвикам дискусия и евентуално да се помисли някакво въведение, което до някъде да регулира нещата. Ти обаче си се запънал като Матросов да браниш статуквото. Твоя воля.

Последна промяна Ледо на 29.12.2012 20:46, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 21:06

Ледо написа:
С тази такитика Уинърз спечелиха Б група и сега водят в А група ! Дали тактиката не е печеливша в дългосрочен план ?
Пак ще повторя, че аз не ги визирам тях, а някои други отбори, които също почнаха да плякат дубъли. И понеже мен лично не ми харесва играта да се превръща в парад на 1:1, затова исках да предизвикам дискусия и евентуално да се помисли някакво въведение, което до някъде да регулира нещата. Ти обаче си се запънал като Матросов да браниш статуквото. Твоя воля.

Добре де, ама защо смяташ (не само ти), че вашата еднократна демонстрация има нещо общо с тактиката на Уинърз? Че то вие самите признавате, че това вашето не е никаква тактика. Когато Блуфи го направиха същото срещу нас, при това в мега решителен за класирането на няколко отбора мач в последния кръг на плейофите миналата година, го нарекох "гавра (или гаргара, не помня) с играта" - защото си е точно гавра. Вие не играете така по принцип, но сега искате да докажете нещо или по-точно си мислите, че доказвате нещо. Точно по същия начин, по който навремето Нивата пуснаха едни хандбални прогнози пак да доказват нещо си или да протестират срещу нещо си. Разликата е никаква. Това не е тактика, това е демонстрация, която при това не доказва нищо, понеже е еднократна. Играта не Уинърз е тактика. При това не само наплякване на 16 1:1 на мачове, които някой друг им е дал, ами и целенасочен избор на мачове за 1:1 от страна на капитана им. Хайде давайте и вие така и докажете, че и вие го можете същото като тях - да спечелите лигата и да водите следващата година пак. Защо си мислиш, че е толкова лесно или че не изисква никаква мисъл? Аз мисля, че хората просто са добри, намерили са си тяхната си система и я прилагат успешно. Айде докажи, че успехите им не се дължат на тяхното майсторство, а просто на някаква безмозъчна и ботска система. Играйте дългосрочно като тях и да натрупаме sample size, след което да можем да направим анализ.

Щото нали разбираш, че и на нас (или на някой друг) не ни е никакъв проблем някой мач да го изиграем по някакъв друг нетипичен начин и ако спечелим, да започнем да правим изводи колко е бъгава играта и как трябвало да се промени статуквото.

Толкова.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   29.12.2012 21:57

Stuart написа:
За засадата не знаеш ли? Нивата им наби 8 гола с триплиране на 1:1 и Мейджа полудя. :) Така че общо взето сегашната дискусия е нещо като продължение на онзи случай. Само че на прицел са вече и дублиранията, и ъндърите, и не знам още какво. Явно искаме да превръщаме ПМЛ в някаква "майсторска" игра с водещ критерий красотата, а не ефективността. Един вид художествена гимнастика или фигурно пързаляне. ;)

Знам аз, затва и задавам този въпрос.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   30.12.2012 03:05

Тактика било, разбираш ли? :helpless:

С много фантазия мога да си представя как масовото ботиране на 1:1 в домакински мач е тактика - капитанът избрал мачове за 1:1 и всички ги изиграли 1:1 по команда. Ама да ми говорите за тактика в гостуванията, които са комбинация от "избор" на потоци, представляващ 20 секунди копи-пейст на първите 8 в списъка, и безразборно ботиране 1:1 на каквито дойдат мачове (с малки изключения), много моля...

Нищо против Уинърз в случая. Каквото и да си говорим, този техен стил внася някакво разнообразие и колорит в играта. Самият факт, че се обсъжда толкова често, е достатъчно показателен. Дори смятам, че малко се прекалява по техен адрес, при положение че има доста по-уродливи, но не толкова явни форми на ботщина в играта. Дразнещото и демотивиращо е, че подобни ботски "тактики" имат нелош успех в сравнително дългосрочен период, което може да се обясни както със слабото капитанско ниво в играта, така и с някакъв нарушен вътрешен баланс в играта. При доказване на второто сме длъжни да вземем някакви мерки.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   30.12.2012 07:43

Мейджър написа:
Дразнещото и демотивиращо е, че подобни ботски "тактики" имат нелош успех в сравнително дългосрочен период, което може да се обясни както със слабото капитанско ниво в играта, така и с някакъв нарушен вътрешен баланс в играта. При доказване на второто сме длъжни да вземем някакви мерки.

Еми ето - предложение за ПСУ при преминаване на граница от определен брой дубли. Като си играл над три дубъла с един и същ резултат - по едно ПСУ за всеки дубъл отгоре. Какво ще кажеш?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   30.12.2012 15:34

Кои са тия други отбори и други ботски тактики, които толкова много ви дразнят, щом не ставало дума за Уинърз?

Това вече е смешно. Ама не, нищо против Уинърз, то има и други, те даже са по-лоши, бла бла бла. Айде да си говорим с имена. Кои са тези други?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ● БАЛКАНСКИ МЕЧОК - UNDERGROUND ● (Купа на ПМЛ, 2-ри предв. кръг)   |   08.01.2013 17:06

Stuart написа:
Кои са тия други отбори и други ботски тактики, които толкова много ви дразнят, щом не ставало дума за Уинърз?

Това вече е смешно. Ама не, нищо против Уинърз, то има и други, те даже са по-лоши, бла бла бла. Айде да си говорим с имена. Кои са тези други?

Изнизахте се като мокра връв. Съвсем нормално. :clown:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща