Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:22

Отговори на тема  [ 243 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Офф - Филми 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 00:02

ZeppeR написа:
Вчера гледах Jack Reacher - http://www.imdb.com/title/tt0790724/

Специално за Джак Ричър ще си позволява един коментар тук - тоя филм НЯМА да го гледам дори и да ми плащат. Който е чел поредицата за Джак Ричър много добре знае за какво говоря. Джак Ричър е герой, който е създаден като носител на физическо превъзходство - над 1.90 метра и 110 килограма. Отделно Ричър залага доста на мисловната дейност и изборът на тоя скапан, нещастен лилипут Том Круз за ролята е толкова неподходящ, колкото да даваш мачове от 2.62, 3.20, 2.62 на Уинърз и да чакаш да ги играят 6:2 ;-) Филмът го гледа и един приятел, който работата му е точно свързана с разпространение и е чел книгите (които вече са двуцифрена бройка между другото и е филмирана баш тая, дето е по средата в момента) - та той ми каза следното: "Опитах се да му дам шанс като филм, да се абстрахирам, че Джак Ричър се играе от човек, който е по-нисък с половин глава от всички наоколо, обаче и като филм не струва". Въобще само трейлъра като гледах и има толкова несъответствия като нюанси с истинския образ на Джак Ричър, че нямам намерение да давам пари или да си губя два часа време от живота, за да се уверя каква простотия са направили от един чудесен литературен образ.

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 01:52

alessandron написа:
Banditoo написа:
^ Днес си взех Сблъсък на крале... Днес мисля да завършвам Игра на тронове и да я почна...
Иначе любим персонаж ми е Аря...

А на мен - Тирион. Ще видиш и как се развиват героите нататък - това е най-голямото богатство на тази книга. Тамън си си изградил мнение за някого и развитието на историята те кара тотално да го промениш. Нещо, което в малко книги съм срещал.

Тирион, Аря и Джайм - това са моите любимци от поредицата. За мен най-добрата фентъзи поредица, която съм чел - неповторим стил на Мартин....много ме радва, че показва :finger: на героите, които не го кефат вече :laugh: .

За да не съм тотален офф да препоръчам едно филмче - http://www.imdb.com/title/tt1586752/ . Добре е направен и най-важното е, че е по реален случай.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 14:02

Бандит, Хрониките на Нарния имаш предвид книгите или филмите, че било най-великото фентъзи за теб?
Ако говориш за филмите, то на мен ми хареса само първия - Лъвът, вещицата и дрешникът.

Сандро, знам, че си луд фен на Песен за огън и лед, аз ги имам всичките книги у нас, но още не съм почнал да ги чета, като основната причина, е че нашумяха прекалено много и ги прочетоха хора, които през живота си не бяха пипнали книга или айде фентъзи роман, което си е малко дразнещо... :)
Но от това което съм чел из форуми, то това не е типично фентъзи и не е редно да се сравнява с класически фетнъзи книги...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 14:04

SUBXERO написа:
Banditoo написа:
За Децата не мога нищо да кажа, не ми е попадала. Но едва ли има по-невъзможна за филмова адаптация книга от СилмариЛИон.

Ахъм и за мен тази книга няма филмиране...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 14:08

А ако говорим за чисто фентъзи лично за мен най-голямата класика е Хари Потър - това е абсолютен феномен изобщо в световната литература. И никакви тронове не може да се сравняват тук...

Колкото до Властелинът - да класика е, фен съм, но нищо повече. Специално Властелинът е мрачна и тежичка, но прилича на научен труд (каквато и е), освен това в Хари Потър измират много повече положителни герои отколкото във Властелинът, където на прима виста се сещам само за Боромир

Препоръчвам и една друга книга:
Джонатан Стрейндж и мистър Норел - класика!

Последна промяна Diavolo на 30.12.2012 14:09, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 14:38

Книгите на Хрониките на Нарния са прекрасни. Нямат нищо общо с филмите. Самите те са написали много детски на пръв поглед, но има много интересни религиозна тематика.

Боромир за мен не е отрицателен герой. А просто обладан и объркан герой, но все пак храбър и смел. Боромир е твърдоглав като баща си, но беше общо взето най-смелия от задругата. Един отрицателен герой не би си пожертвал живота за Пипин и Мери.

П.П. Иначе гледам "П.П. Обичам те" за втори път. Единствения романтичен филм, който ми харесва!

Последна промяна Banditoo на 30.12.2012 14:40, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 16:13

Ама не е отрицателен герой в никакъв случай, аз не съм и писал, че е такъв, имах предвид единствения положителен такъв който умря. Останалото си е абсолютна прикзка за малко по-големи...

А иначе Послепис Обичам те си го имам на Ди Ви Ди - класика в жанра. :devil:

Гледал ли си ''Letters to Juliet'' с Аманда Сийфрид, страхотна история също, а виж гледай и Тетрадката с Райън Гослинг и Рейчъл МакАдамс - класика :-)

Последна промяна Diavolo на 30.12.2012 16:14, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 18:45

Значи, гледах Big Fish. Разбирам, че темата е за житейския път и ми беше малко трудно да преосмисля всичко, което се случи. За това ще поискам вашият коментар. Мразя, когато нещо остава неизяснено. Може би поради краткият ми житейски опит.

Значи филма съчетаваше доста интересни теми понякога... Малките детайли ми направиха впечатление. Когато бащата разказа историята за папагалите и защо не говорят за религии. Или пък защо зловещите хора и същества са зловещи. Също така и как хората през различните периоди виждат нещата различно. Всички истории бяха разказани с нещо вълшебно в тях, може би, за да са по-добре представени, за да накарат зрителя пред екрана да се замисли. Вълшебното винаги е играела такава роля за мен. Да покаже нещата от различна гледна точка, от такава, която винаги пренебрегваме. А шлифоването на самите истории прави историите незабравими и вечни. Точно към това не се ли цели човекът - да бъде винаги помнен за своите деяния. Аз така разбирам филма.

Най-впечатляващата фраза бе на малкото момиче, която се превърна във вещица, че не би искала да е част от самите истории а да бъде реалност в живота на своя любим. А от друга страна, детето на мъжа искаше да разбере самата истина и всички факти, такива каквито са. Интересна бе картината. Не бяха някакви антиподи на насрещния герой, но имаше някакво противопоставяне.

Определено ще се гледа още един път само да порасна още малко :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   30.12.2012 18:46

Diavolo написа:
Гледал ли си ''Letters to Juliet'' с Аманда Сийфрид, страхотна история също, а виж гледай и Тетрадката с Райън Гослинг и Рейчъл МакАдамс - класика :-)

Щом казваш, ще ги гледам. Макар че знам какво се случва за филма Тетрадка. Разказвали са ми книгата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   02.01.2013 20:12

вчера яко се изнервих с един филм в .MP4 формат, .srt субтитри и Windows Media Player. Имах Vobsub, после инсталирах и CCCR и пак не тръгнаха. Със CCCR-a тръгнаха само в обикновенния Windows Player ама той пък накъсва и явно му е много високо качеството на .mp4. Гледам из нета и други се оплакват от субтитрите и .MP4.
Някой да знае как става ? С някой друг плеър може и да става не съм пробвал (и с DivX не можах да ги подкарам там пък излизаха на гръцки йероглифи колкото и да сменях unicod-a Кирилица).
Абе идиотска работа, то накрая на човек му се отщява да гледа, а тоя Lowless е с някакъв отвратителен акцент и нищо не му се разбира, иначе аз повечето случаи и не пускам субтитри.

Та с какво гледате .МP4, .SRT. С кой кодек, с кой плеър?

Последна промяна Balleta на 02.01.2013 20:19, променена общо 1 път

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   02.01.2013 23:23

От година, година и половина ползвам KmPlayer - не ти трябват да слагаш никакви кодеци, има си вградени в самия плейър - и съм адски доволен. Ползвам сравнително стара версия - 3.0.0.1442 - по-новите варианти нещо не ми допадат и имат излишни за мен неща. Въпросната версия я има в маймунадата ;-)

Тествах с един епизод на big bang theory, който е в mp4 формат и със съответните субтитри за епизода - никакъв проблем.

Последна промяна Pocko на 02.01.2013 23:24, променена общо 1 път

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   02.01.2013 23:24

PotPlayer

Тръгна си без проблем филма. Това беше последния изгледан филм за 2012г.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   02.01.2013 23:49

навремето имах kmplayer, potplayer не съм ползвал. Мерси ще пробвам. :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   03.01.2013 18:45

И аз KM ползвам, не ми е давал засечки на никакъв формат досега.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   03.01.2013 20:11

Не винаги проблема е от плеъра - аз ползвам добрия стар bsplayer и нямам проблеми с никакви формати. Накъсването много зависи от кодеците, както и от видеокартата/процесора.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   03.01.2013 23:04

Balleta написа:
навремето имах kmplayer, potplayer не съм ползвал. Мерси ще пробвам. :-)

ако можеш наистина намери някоя от по-старите версии на км, а иначе можеш да тестваш и vlc player :)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   04.01.2013 14:49

alessandron написа:
ZeppeR написа:
Вчера гледах Jack Reacher - http://www.imdb.com/title/tt0790724/

Специално за Джак Ричър ще си позволява един коментар тук - тоя филм НЯМА да го гледам дори и да ми плащат. Който е чел поредицата за Джак Ричър много добре знае за какво говоря. Джак Ричър е герой, който е създаден като носител на физическо превъзходство - над 1.90 метра и 110 килограма. Отделно Ричър залага доста на мисловната дейност и изборът на тоя скапан, нещастен лилипут Том Круз за ролята е толкова неподходящ, колкото да даваш мачове от 2.62, 3.20, 2.62 на Уинърз и да чакаш да ги играят 6:2 ;-) Филмът го гледа и един приятел, който работата му е точно свързана с разпространение и е чел книгите (които вече са двуцифрена бройка между другото и е филмирана баш тая, дето е по средата в момента) - та той ми каза следното: "Опитах се да му дам шанс като филм, да се абстрахирам, че Джак Ричър се играе от човек, който е по-нисък с половин глава от всички наоколо, обаче и като филм не струва". Въобще само трейлъра като гледах и има толкова несъответствия като нюанси с истинския образ на Джак Ричър, че нямам намерение да давам пари или да си губя два часа време от живота, за да се уверя каква простотия са направили от един чудесен литературен образ.

За пръв път го чувам тоя Ричър, ама навремето имаше същия проблем с Троя. Сложили ми дребосъка Брад Пит да играе Ахил, като всеки знае, че Ахил е копие на Долф Лундгрен :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   04.01.2013 16:38

spurs написа:
За пръв път го чувам тоя Ричър, ама навремето имаше същия проблем с Троя. Сложили ми дребосъка Брад Пит да играе Ахил, като всеки знае, че Ахил е копие на Долф Лундгрен :)

Бе то Ахил никой от нас не го е виждал, така че не се знае, но е истина, че преданията го описват като гигант.

От дете съм фен на старогръцките легенди и митове и винаги си мечтаех да доживея един хубав филм по Троянският епос - монументален, но и подробен, изчерпателен и с колкото се може по-малко отклонения от "оригинала". Много много жалко, че последната холивудска боза се поднесе като супер-дупер-блокбастър и уби ентусиазма на много други мувимейкъри. Тотално ме разочарова и най-много ме е яд, че никой няма да се реши да подхване наново тематиката поне едно 20-25 години. А перфектният вариант би бил една трилогия на Питър Джаксън. Точно като Пръстените. Самият сюжет дори пасва перфектно към опцията с три части.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   06.01.2013 02:44

Banditoo написа:
Значи, гледах Big Fish.

Много голям филм! Гледал съм го преди десетина години и добре ме подсещаш да си го изтегля пак. :wave:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Филми   |   06.01.2013 02:51

SUBXERO написа:
Бе то Ахил никой от нас не го е виждал, така че не се знае, но е истина, че преданията го описват като гигант.

Ами когато съм чел Илиадата винаги съм си представял Ахил като як и тъп гигант - т.е. идеален за герой на Долф :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 243 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща