| Автор |
Съобщение |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 18.07.2016 23:27
Показател са писаните и неписаните норми. И според двете нямате никакво право да си присвоявате историята и титлите на ЦСКА. За Лудогорец съм казвал - измекярски клуб на 15 години, откраднал името и историята на автентичния отбор от града, закрит някъде в началото на новия век.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 08:48
Неписаните са въпрос на гледна точка. А относно писаните - нещата постепенно се случват...
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 08:55
Абе, ние хубаво си говорим за феновете на ЦСКА - припознават ли, не припознават ли, ама аз да питам и другата страна на скачениет съдове - феновете на Левски:
Вие припознавате ли новото ЦСКА?
Въпроса ми е напълно сериозен, защото предстои "дерби". Т.е. ако феновете на Левски легитимират това дерби, т.е. към него има интерес, готвят се месец предварително за хорео и подобни организации, колкото и да бъзикате новият клуб с лафове за Чавдар Етрополикс, то вие ще го припознаете. Ако обаче този мач е един обикновен мач за вас, какъвто е бил мача с Литекс през годините, това означава, че няма да налеете вода в мелницата на новият отбор.
Вчера говорих с един приятел фен на Левски и той беше много учуден от въпроса ми, но определено се замисли, макар и опитвайки се да ми каже, че не го интересува и не са левскарите тези, които трябва да припознаят ЦСКА. Само че при тези скачени съдове, които сте двата отбора, няма как вашето мнение и припознаване да не е важно.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 10:49
Доколкото виждам всички левскари в тоя форум сме на едно мнение, а и масовите настроения по форуми и подобни са такива, че това си е Литекс и на мачовете с него трябва да се гледа като на мач с Литекс. Проблемите са два - първо, със сигурност има много хора, които не се интересуват толкова и не следят толкова отблизо нещата, които като видят надпис цска ще реагират първосигнално. Второ, от много години (да не кажа от приемането на това име от тях) мачът с Литекс не е обикновен мач за нас, напротив това си е голямо дерби, на моменти по-настървено и от вечното, през годините е имало какви ли не циркове, нерядко сме пълнили стадиона и общо взето за страшно много хора Литекс е втория най-омразен отбор. Така че дори и да се държим като на обикновен мач с Литекс, пак може да се очаква сериозен интерес, посещаемост и настървение, което да се приеме от някои за легитимиране.
Иначе съм напълно съгласен, че нашето отношение е много важно, и ако на първия мач с тях се вдигне хореография за цска (освен ако не е нещо от сорта RIP 1948 - 2016), направо ще си ги легитимираме. Ако питаш мен, би трябвало на таблото за мача да си има емблемата на Литекс и да си пише Литекс, ама това е фенско мнение, което е трудо изпълнимо на практика :)
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 11:32
Според мен ще зависи и от нашите фенове - защото враждата не е само между отборите а и между феновете. Нали се сещате, че на мача с вас реално няма да има фенове на Литекс... по форумите също няма да спорите с фенове на литекс. Е вие може да ги наричате по всякакъв начин, но едва ли може например мен да наречеш фен на Литекс, освен от чисто заяждане. В началото може би няма да е същото, но след няколко мача пак ще си стане вечното дерби - аз така виждам нещата.
Последна промяна Keanu на 19.07.2016 11:40, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 11:40
 |  |  |  | spurs написа: Доколкото виждам всички левскари в тоя форум сме на едно мнение, а и масовите настроения по форуми и подобни са такива, че това си е Литекс и на мачовете с него трябва да се гледа като на мач с Литекс. Проблемите са два - първо, със сигурност има много хора, които не се интересуват толкова и не следят толкова отблизо нещата, които като видят надпис цска ще реагират първосигнално. Второ, от много години (да не кажа от приемането на това име от тях) мачът с Литекс не е обикновен мач за нас, напротив това си е голямо дерби, на моменти по-настървено и от вечното, през годините е имало какви ли не циркове, нерядко сме пълнили стадиона и общо взето за страшно много хора Литекс е втория най-омразен отбор. Така че дори и да се държим като на обикновен мач с Литекс, пак може да се очаква сериозен интерес, посещаемост и настървение, което да се приеме от някои за легитимиране.
Иначе съм напълно съгласен, че нашето отношение е много важно, и ако на първия мач с тях се вдигне хореография за цска (освен ако не е нещо от сорта RIP 1948 - 2016), направо ще си ги легитимираме. Ако питаш мен, би трябвало на таблото за мача да си има емблемата на Литекс и да си пише Литекс, ама това е фенско мнение, което е трудо изпълнимо на практика :) |  |  |  |  |
Ако определен наш познат пуска таблото може 
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 11:43
Дам и новото дружество ЦСКА-СОФИЯ-АД-ООД е взело право за участие в А група. От 100 кладенеца вода да донесеш не променя факта, че или сте се сляли или сте металик сопот станал ботевъ, а иначе си говорете каквото си искате. Все едно аз 1000 пъти ако повторя че новото дружество не е обединение на литекс и чавдар което си сменя името на ЦСКА и в момента няма нищо общо с ЦСКА освен играчите и треньора от миналата година. Въпроса е кой как ги приема нещата и дали ги приема или не.
Последна промяна gamen4o на 19.07.2016 11:44, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 12:56
 |  |  |  | gamen4o написа:  |  |  |  | spurs написа: Доколкото виждам всички левскари в тоя форум сме на едно мнение, а и масовите настроения по форуми и подобни са такива, че това си е Литекс и на мачовете с него трябва да се гледа като на мач с Литекс. Проблемите са два - първо, със сигурност има много хора, които не се интересуват толкова и не следят толкова отблизо нещата, които като видят надпис цска ще реагират първосигнално. Второ, от много години (да не кажа от приемането на това име от тях) мачът с Литекс не е обикновен мач за нас, напротив това си е голямо дерби, на моменти по-настървено и от вечното, през годините е имало какви ли не циркове, нерядко сме пълнили стадиона и общо взето за страшно много хора Литекс е втория най-омразен отбор. Така че дори и да се държим като на обикновен мач с Литекс, пак може да се очаква сериозен интерес, посещаемост и настървение, което да се приеме от някои за легитимиране.
Иначе съм напълно съгласен, че нашето отношение е много важно, и ако на първия мач с тях се вдигне хореография за цска (освен ако не е нещо от сорта RIP 1948 - 2016), направо ще си ги легитимираме. Ако питаш мен, би трябвало на таблото за мача да си има емблемата на Литекс и да си пише Литекс, ама това е фенско мнение, което е трудо изпълнимо на практика :) |  |  |  |  |
Ако определен наш познат пуска таблото може  |  |  |  |  |
Абе със сигурност ще го пуска той, така че има надежда може би :)
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 13:23
Абсолютно, както аз няма да припозная Левски като Левски, Левски са си говеда от край време 
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 13:28
До тук добре, но анти-Левски модерната вълна остава. Винаги ще бъдем срещу вас и винаги ще празнуваме вашите "победи".
|
|   |
|
 |
|
izgrev_lamerz
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 13:49
За какво сливане говориш, при условие че веднага след това си имаше отбор Металик? Литекс има ли? Или Чавдар? Миналата седмица в Трявна едно от момчетата, което помагаше на отбора на ЦСКА (уж дублиращия) беше с горнище на Литекс!!!
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 13:50
 |  |  |  | spurs написа:  |  |  |  | gamen4o написа:  |  |  |  | spurs написа: Доколкото виждам всички левскари в тоя форум сме на едно мнение, а и масовите настроения по форуми и подобни са такива, че това си е Литекс и на мачовете с него трябва да се гледа като на мач с Литекс. Проблемите са два - първо, със сигурност има много хора, които не се интересуват толкова и не следят толкова отблизо нещата, които като видят надпис цска ще реагират първосигнално. Второ, от много години (да не кажа от приемането на това име от тях) мачът с Литекс не е обикновен мач за нас, напротив това си е голямо дерби, на моменти по-настървено и от вечното, през годините е имало какви ли не циркове, нерядко сме пълнили стадиона и общо взето за страшно много хора Литекс е втория най-омразен отбор. Така че дори и да се държим като на обикновен мач с Литекс, пак може да се очаква сериозен интерес, посещаемост и настървение, което да се приеме от някои за легитимиране.
Ако определен наш познат пуска таблото може  |  |  |  |  |
Абе със сигурност ще го пуска той, така че има надежда може би :) |  |  |  |  |
Въпроса е и къде ще се играе въпросния мач, защото на Васил Левски едва ли ще му дадат. Виж на герена.... добре че махнахте седалките, че щеше да ме е яд че не мога да дойда да руша.
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 14:38
Абе за мач на Герена в сектор Г може да направим компромис за идеята КЗЛ  Просто ги ненавиждам 
Последна промяна tonzos_justice на 19.07.2016 14:40, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 14:46
Само да направя едно уточнение, тъй като масово се говори, че Литекс си е сменил името на ЦСКА, което не е точно така - "Чавдар" (Етрополе), беше прекръстен на ПФК "ЦСКА 1948" АД, като впоследствие това дружество купи "Литекс" и го преобразува в ПФК "ЦСКА - София" ЕАД със седалище в София. Обаче се твърди, че тези "преобразувания" все още не са завършени и ще бъде намесено и дружеството ПФК ЦСКА АД.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 14:57
Леко ти куца Киану фактологията. Литекс не е преобразуван, а само преименуван.
 |
|
Balleta
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 15:02
Киану, като щраус със заровена глава си - ЦСКА бе във В група, сега абсолютно незаконно след нарушаване и насилствено променяне на много правила и норми е във някаква си нова А, какво разпъваш локуми и прочие. Ти ако си смениш името на Бойко Борисов, Бойко Борисов Пожарникаря ли ставаш автоматично 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 15:13
Тва пък какъв аргумент е??? Има и Литекс (с крадения лиценз на Ботев Луковит), ще има и Чавдар в 4-та софийска група... Което не променя ни най-малко уродливостта на нещата. Даже ги прави още по-заметено уродливи.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 15:17
Е ти вече си ни припозна 
Последна промяна Keanu на 19.07.2016 15:17, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 15:36
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 19.07.2016 16:00
Тъй, явно стъпваме на грешна основа, не съм целял заяждане ако си го приел така сори. Щом ти си приемаш че този Ботев си е наследник на оригиналния Ботев аз проблем с това нямам, даже благородно завиждам, както и нямам проблем с мои приятели които още в събота ще са с удинезе и не им пука за АД-та, ООД-та и подобни, всеки има право на мнение и никой не може да му накриви шапката ако той е ОК с решението си. А и тук говоря не за глори хънтъри както обвиняват всички които подкрепят проекта на ганчев, а за хора които миналата година бяха почти на всеки мач в и извън София (не че имаше много от вторите де).
|
|   |
|
|