Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30
| Автор |
Съобщение |
|
Anfield
(Real Green)
|

Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 15:33
Начало на мача - 13.01.2013 15:30 Стадион - Олд Трафорд Съдия - Хауърд Уеб САФ скоро каза че за него последните 1-2 сезона дербито на дербитата не е с Пуул, а с Ман Сити. Донякъде е нормално наистина с оглед класата, която гради Сити, но за феновете на двата отбора съм убеден че този мач все още е класическото дерби в Англия. Двата отбора влизат в това дерби след не особено добри мачове за ФА Къп, влизат и от съвсем различни позиции - Ман Юнайтед като лидер и 99% шампион, докато Пуул кара поредната си година в лутане и търсене на правилния път към връщане в топ 4 на първо време. В последните 2 срещи за първенство червените дяволи печелят с по 2-1. Последната победа за Пуул бе преди почти година и бе за ФА Къп и също е 2-1
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 15:45
остави, че Ливърпул са умряло куче, пък Педалчестър са викнали и Уеб за всеки случай, за да им подпечата със сигурност победата.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 15:48
Хе-хе, тъкмо да пусна тема с питане към феновете на двата отбора по повод назначаването (поредно, струва ми се) точно на Уеб за съдия - гледам, че Анфо ме е изпреварил с няколко минути. Та тук ще питам - какво мислите, ще се справи ли съдията или (пак) ще свири в полза на един определен отбор?
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 15:58
Според мен Уеб пред Уеб има 2 възможности - едната е да покаже че може да бъде добър съдия и изнесе добър мач, както го е правили на различни форуми, а другата е да се утвърди като легенда на Ман Ю редом до Бест, Канто, Гигс и т.н. Третата възможност е да ни даде някоя и друга дузпа, да признае гол подобно на Маринър в неделя и т.н. и да стане съвсем за смях. Това обикновено го правят българските му събратя :)
Аз бих заложил на първата възможност и се надявам на прилично съдийство, въпреки че ще има провокации и от двете страни.
 |
|
albertz
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 17:06
Мач като мач. Ливърпул е в добра форма, може и да измъкнат нещо от мача. А дали е най - голямото дерби за мен вече няма понятие "най - голямо" и е по - добре така, защото това показва че има повече силни и повече равностойни отбори през годините. Иначе градските дербита винаги са много интересни, независимо от формата на отборите. Лондонските дербита, Ман.Сити - Ман.Юнайтед, Ливърпул - Евертън са вълнуващи мачове. Ако се срещнат Ман. Юнайтед и Лийдс пак ще е интересно. За конкретния мач е малко по -различно. Това е дерби от историческа гледна точка, като противопоставяне на силите в английския футбол. Иначе доколко Ливърпул може да се нарече гранд към настоящия момент всеки може да даде отговор за себе си. Само искам да "щрихирам" две неща, които на мен ми направиха впечатление. През лятото Ливърпул смени екипировката "Адидас" с "Уориър", фирма непозната на европейския пазар. Защитаващите ливърпулската кауза определят сделката като добра, защото "червените" от Анфийлд ще взимат повече пари с този договор, отколкото с "Адидас". Но от друга страна се появиха информации, че "Адидас" не иска да дава пари на Ливърпул, защото няма успехи. Ще кажете и по - малки отбори играят с "Адидас". Да, но там условията са различни. Най - вероятно те си плащат, за да носят тази екипировка, а не обратното. Освен това, всички отбори които са най - силните в Европа момента играят или с "Адидас" или с "Найк".
Друго. През сезон 1994/95 Манчестър Юнайтед се бореше с Блекбърн за шампионската титла. В последния кръг Ливърпул приемаше Блекбърн, а Манчестър Юнайтед гостуваха на Уест Хям. Победата не беше много важна за Ливърпул, те знаеха, че ако бият може да помогнат на Юнайтед да стане шампион, но въпреки това го направиха. Юнайтед от своя страна стигна само до равенство с "чуковете" и не стана шампион. През сезон 2009/10 Манчестър Юнайтед се бореше с Челси за шампионската титла. В един от последните кръгове Ливърпул приемаше Челси на "Анфийлд" и ако беше победил, пак можеше да помогне за титла на Юнайтед. Но какво стана? Капитанът и съвременен символ на Ливърпул Стивън Джерард умишлено върна топката слабо към своя вратар така че да може Дидие Дрогба да я пресече и да вкара гол и Челси да бият. След мача чух коментари дори от Бг-фенове на Ливърпул, че той го е направил нарочно.
Това олицетворява как Ливърпул се противопоставя на Юнайтед в последно време. Но така е като се дават огромни суми за играчи като Хендерсън и Спиъринг, а с тези пари можеше да се купи Фалкао и да му се плаща заплатата. Или пък не? Можеше и той да не иска да дойде, има го това. Феновете на Ливърпул също така много обичат да повтарят как тимът им не можел да се мери финансово с богатите отбори в Англия и затова нямал успехи, само че ако се поразровите в интернет ще видите различни статистики. А според това коеъо аз съм видял Ливърпул е дал повече пари за трансфери от Юнайтед в последните десет години.
Много се коментира и съдийството в полза на Юнайтед. То може и да се коментира в Англия, но у нас се прекалява, смешна работа. А когато имаше не много отдавна един период с три поредни червени картона за играч на Юнайтед в дербито всички бяха доволни. Говори се как се дават дузпи на Юнайтед, а как никой не видя как в домакинския мач с Тотнъм съдията имаше 4 пъти основание да отсъди дузпа за Юнайтед, но не го направи нито веднъж, в гостуването на Суонзи имаше основание два пъти, пак нищо, в домакинството на Нюкасъл веднъж, пак нищо. Защо не се гледа как играят някои отбори срещу Юнайтед и как срещу другите претенденти? Например Нюкасъл?
За мен няма съмнение, че има организация срещу Манчестър Юнайтед. Прави се всичко възможно отбора да се спре. Предполагам, шефовете на Ман. Сити и Челси неведнъж са повдигали въпроса защо всеки сезон правят мултимилионни селекции, защо дават космически заплати, а постигнатите успехи не отговарят адекватно на вложеното, а също така питат как Манчестър Юнайтед печели с играчи на пределна футболна възраст като Гигс и Скоулс, такива купени преди 5 години като Карик, преди повече като Видич и Евра или Рио Фердинанд, купен 2002?
Иначе в чисто футболно естество ще е интересен сблъсъкът на двама от водещите голмайстори в Премиершип Робин Ван Перси и Луис Суарес. Според мен и двамата ще се разпишат.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 17:58
Чаво, първо добре дошъл! Днес чета че Скоулс казва че въпреки всичко, Пуул си остава най-голям съперник на МанЮ. Под "най-голям", което ползвам аз, визирам основно заряд преди мача, коментари, провокации.. Двата отбора имат едни от най-големите фенски маси в Англия, имат история на съперничеството с десетилетия, гонитби на постижения, рекорди и титли.. нормално е да е по-различно усещането за този мач. Скоулс мисля че визира също подобни неща. За Уориър.. договорката с американците бе доста по-рано от обявеното и мисля че е съвсем в реда на нещата. Парите, които Уориър предложиха бяха трудни за отказване. Просто Адидас коментираха точно това, което казваш след като вече бе обявена официално сделката. За мен поведението на немците е доста странно (казвам го като голям фен на Адидас.), защото както се казва формата е временна, а класата вечна :) не сме само ние с 20+ поредни години без титли в историята.. Вярно че сега са други времената, но името и историята не могат да се заличат лесно. Добавям и аз щрих, според който фланелката на Уориър достигна рекорд като предварителни заявки още преди да е ясно как ще изглежда тя. Едва ли адидас не знаят по колко фланелки продаваха на Торес, Стиви, Суарес и т.н. в Европа и Азия. По едно време фланелките на Пуул бяха на второ място по продажба на адидас след тези на Реал М. Милан, който играеше и тогава с адидас имаше доста по-малко, а символът на адидас Байерн бе със съизмерими на Пуул количества. Просто Уориър стратегически предложиха много голяма сума и спечелиха. Докато се питах дали са ми коректни спомените потърсих и статистиката:  пропуснал съм Челси всъщност :) За другото си прав... Времената са други.. То си личи всеки уикенд, че ценностите са съвсем други, но това е положението. За съдийството.. Всеки си има своята гледна точка.. Моята е че в доста мачове сте били подпирани, в някои от тях това е имало цената на точки в повече. Донякъде е разбираемо да се подпира явно или не по-добрия отбор. В последните кръгове обаче гледах и доста мачове, в които бяхте ощетени, а Ман Сити примерно подпрени. Дали това е следствие на организация срещу МанЮ не знам, но определено по-скоро претенции може да имат дяволите, а не да има такива към тях.
Последна промяна Anfield на 08.01.2013 18:04, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 08.01.2013 23:46
Благодаря за гостоприемството Приемам твоите доводи. Искам да те питам дали може да намериш подобна статистика като тази за "Адидас" , за "Найк " примерно? Кой отбор продава най - много екипи на "Найк" , ако може и за "Умбро' информация, знам че ще е трудно. Дори и да не намериш нищо- предварително благодаря  П.П. О, аз всъщност намерих нещо http://www.soccerbible.com/news/football-shirts/archive/2012/10/09/the-world-s-best-selling-club-football-shirts.aspx
Последна промяна albertz на 08.01.2013 23:49, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Canary
Регистриран на: 05.09.2012 10:43 Мнения: 328 Местоположение: Norwich, UK
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 09.01.2013 00:41
За мен няма съмнение, че има организация срещу Манчестър Юнайтед. Прави се всичко възможно отбора да се спре. 
_________________ Football is my religion - CARROW ROAD is my church !
Последна промяна Canary на 09.01.2013 00:43, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 09.01.2013 02:01
Аз очаквам победа за червените дяволи с хендикап :) 2-0/3-1
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 10.01.2013 11:16
За Найк си намерил точно източника, който и аз ползвах :) Имаше и още един сайт, но данните мисля че са еднакви, така че се доверяваме на това инфо :) За съжаление за Умбро не открих. Предполагам че в момента най-продавана Умбро фланелка е тази на Сити като се има предвид собственика и потенциалния пазар : ))) Умбро ми е любим спортен бранд и ме е яд че ги купиха точно Найк. Ще ми е странно да гледам Англия в екипи Найк, но това е част от "новите времена" :) Всъщност те и сегашните Умбро фланелки си личи че са Найк под прикритие де.
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 10.01.2013 11:28
Умбро са класика в жанра! За мен са по-скоро Адидас под прикритие, нищо, че са собственост на Найк.
Купих си техни футболни обувки наскоро. Доста съм доволен. Мисля, че са ми любимата марка за спортни стоки като се замисля. Иначе - да, Манчестър сити са най-големия отбор играещ с Умбро, мисля.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 11.01.2013 20:44
Нещо интересно: http://sport1.bg/komentar/9792-livyrpul-e-nai-velikiyat-klub-v-angliiskata-futbolna-istoriyaДруго интересно е сравним голмайсторите на двата тима Луис Суарес и Робин Ван Перси само по основни показатели досега през сезона. Статистиката е от сайта teamtalk.com Луис Суарес Мачове през сезона : 28 Голове през сезона : 19 Асистенции : 3 Голове средно на мач: 0.68 Робин Ван Перси Мачове през сезона : 26 Голове през сезона : 20 Асистенции : 6 Голове средно на мач : 0.77 Звезди в сянкаТова за мен са Райън Гигс за Юнайтед и Стивън Джерард за Ливърпул. Чуват се мнения за Джерард, че вече не е на нужното ниво, но статистиката показва друго. Той има 6 гола и 9 асистенции досега през сезона. За Юнайтед този сезон Райън Гигс има 2 гола и 1 асистенция, а миналия сезон статистиката му беше 4 гола и 10 асистенции във всички турнири. Ето и още нещо интересно от teamtalk.com http://www.teamtalk.com/manchester-united/8390737/Famous-Five-United-v-Liverpool-classics
|
|   |
|
 |
|
AnfieldIron
(The Mummies)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 00:46
За мен спонсорството на Уориър, както и това, че те подписаха почти веднага след идването на Хенри означава, че в момента зад Ливърпул също стои сериозен икономически интерес и one way or another отборът ще бъде избутан (но не, както при вас от съдиите  :))) обратно на правия път. А факта, че Ливърпул са и първия европейски тим с тази екипировка, при едно сериозно намерение от страна на американците да стъпят в Европа (както и личи по сумата на сделката) означава и че ще има още една предпоставка и яко рамо по посока на връщане на отбора в ШЛ. Морални спорове с фенове на Юнайтед е безсмислено да се водят, особено на съдийска тематика. Интересно сър Алекс още колко време ще изкара начело на отбора. С оглед на моментното състояние на двата отбора и очакваната лесна победа за Юнайтед, на Уеб надали ще му се наложи да се намесва много. А и като се вземе в предвид, че мача е на Олд Трафърд, а от едната страна е отбор с пишлемета, на които това им е 2/3/4-ти мач срещу този съперник очаквам набързо да бъдат респектирани с малко ритане и бутане, т.е. с една по английски по-свободна игра:)) и когато се опомнят резултата вече ще е 2/3:0 за домакините. Дано греша де 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 12:17
Изглежда съдийската тема е много интересна, най - вече за харесващите Ливърпул. Е, ще им продължа удоволствието, ето нещо : http://gong.bg/view_article.php?article_id=321039
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 12:25
тоя Фърги е яко нагъл, хаха!  Определено е играч. Моуриньо не може да му стъпи на малкия пръст по отношение на психо-атаките преди мачовете 
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 12:31
 значи всичко е ясно в този мач. Пиша го защото преди предния мач на Анфийлд съра каза: Холси го прие почти като директива Какво остава за Уеб, който се води председател на фен клуба на МЮ във ФА ;)  Извън шегата, аз наистина очаквам добро съдийство в този мач. Предполагам че е наивно, но все пак..
 |
|
albertz
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 12:49
Защо да е наивно това което очакваш ? Аз също очаквам добро съдийство. Не мисля, че съдийството утре ще окаже влияние на резултата. Ако това стане ще бъда разочарован. Чета коментарите и прогнозите тук и оставам с убеждението, че Ливърпул е обречен утре. А за мен не е така. Манчестър Юнайтед няма много силен отбор, с изключение на две индивидуалности, а и Ливърпул намери верния път напоследък. Даже и при загубата от Стоук Сити преди Нова Година ми харесаха, най - вече с поведението си на терена. До последно не се отказаха, въпреки лошия развой на срещата.
Иначе в едно друго свое изказване Сър Алекс Фергюсън хвали Брендън Роджърс. Обикновено това е знак за подценяване на противника от страна на Фергюсън, ще си проличи най - добре утре.
Колкото до поредното мнение, че съдийте бутали Юнайтед напред това е несериозно. Ще припомня, че откакто е създадена Шампионската лига Юнайтед има изиграни четири финала, два от които спечелени. Нито един друг английски клуб не може да се похвали с подобно постижение. Може да се каже, че пак съдиите са помагали или че Юнайтед е много богат клуб, но това ще е признак на безсилие. Но като цяло тези спорове са глупави. На терена, а не във форума се решава кой побеждава, кой става шампион и т.н.
Приятно гледане на мача утре и нека положителните емоции надделеят.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 13:20
Наивно, защото по-скоро това ми е желанието, но е факт че съдийството в Англия далеч не е в най-добрите си години. Вече коментирах какво направи съдийската тройка начело с Маринър в мача ни с Мансфийлд. Откровено ни подпряха в положения, които ако бяха за елените, техните решения щяха да са други. Не ми се иска да има такива победи и такива мачове по принцип.
Иначе Пуул не мисля че е обречен, но е нормално прогнозите да са в полза на Юнайтед. Дяволите имат един обигран отбор, имат предимството на убедителен водач и домакин. Перфектен сезон за ван Перси, добра ефективност на Чичарито, изненадващо (и за доста фенове на МЮ) добри мачове на Евънс и Карик, Гигс и Скоулс за план Б, когато се наложи спокойствие или пък точно обратното - надъхване за поредния обрат. Издънките в сините отбори на Манчестър и Лондон пък дадоха необходимото спокойствие че дори и да се загуби един мач, това няма да е толкова фатално.
За разлика от миналата година когато по това време мисля че нямахме загуба от четворката Ман Ю, Ман С, Арсе и челси, тази година нямаме победа въпреки че според мен заслужавахме повече точки и в двата мача срещу отборите от Манчестър. Аз не споделям мнението че сезонът е поредния загубен сезон. Мисля че сме на прав път, но трябва време. В Англия и конкретно на Анфийлд дават такова. БР работи добре с младите. Сусо, Стърлинг, Уисдъм станаха за 10-ина мача неизменна част ако не от титулярните 11, то от групата за мача. Има още поне 2 момчета, които са част от младежкия тим и които се надявам скоро да получат нов шанс. Мисля че имаме нужда от промяна на вратата, повече може да се желае от централните защитници и трябва да се мисли за това че Стефчо вече мина зенита си.
 |
|
albertz
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 14:24
Ето още нещо интересно преди мача. Дано не досаждам http://gong.bg/view_article.php?article_id=321059Има го и на други сайтове, но все пак ми се иска да видя оригиналния текст. Иначе аз не мога да преценя все още дали Брендън Роджърс е точния човек за мениджър на Ливърпул. Писах, че ми харесват напоследък, но като се замисля "червените" винаги имат един период от сезона в който играят на високо ниво, наравно с топ - тимовете в Англия в момента. Според мен въпреки наличието на талантливи млади играчи трябва и правилна селекция, дори и закупуването на една звезда ще промени коренно облика на тима. Също много важно е промяна в манталитета на този клуб. Те трябва да са настроени за изява на предела на възможностите във всеки един мач. Това е трудно, имайки предвид и съхраняването на силите, но просто трябва да се играе по - сериозно понякога. Да се осъзнае, че нищо не идва даром, заради миналото, трябва да се извоюват отново позициите, които Ливърпул имаше. Както и да е, тези които следят по - отблизо клуба по - добре могат да преценят какво е нужно на тима.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Manchester United - Liverpool - 13.01.2013 15:30 | 12.01.2013 15:07
Че победата на Манчо би била логична и очаквана е ясна само че... Ливърпул има навика да взема точки точно в такива мачове - срещу големите, когато всички очакват лесна победа за съперника... Много по-вероятно е да загубим от Сток Сити или Суонзи вкъщи отколкото в подобни мачове...
Не че няма да е трудно срещу 12 (или 14...) играча ама какво да се прави (хич не виждам Уеб да съдийства като света ако мачът тръгне накриво. Ако мачът си върви в правилната посока, може и да не се меси...). Ама все си мисля, че може и да измъкнем хикса.
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
|