Размисли относно женския ГОАТ
| Автор |
Съобщение |
|
Balleta
|

Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 18:04
Щефи Граф vs Серена Уилямс ..... или защо Граф е ГОАТ въпреки напъните на Девола и Криси Евърт 1. Щефи Граф се отказва на възраст от 30 години, малко след като печели последната си 22 ГШ титла на РГ. за да е още по силно изразено превъзходството и, тя на 27 години е с 21 титли  През последните си три години 97/98/99, тя е контузен и пропуска половината сезон 97-а и половината 98-а, като контузиите и почват още началото на 97-а. Дефакто тия две години ги губи. Серена е с 22 титли на възраст 34 години, като печели 9 от титлите си след като навършва 30-ет. Трябват и зели 4-и години повече и 16 ГШ турнира в повече за да постигне това, което Щефи постига. Е къде е математиката тука Това е все едно Кобе дето вкара повее кариерни точки от Ем Джей, ама му трябваха не знам си колко сезона в повече 2. Щефи и грае срещу величия, като Евърт, Навратилова, Селеш (други от подкандидатки за ГОАТ и от най-великите за всички времена), Санчес-Викарио, Кончита Мартинес, Сабатини, Яна Новотна, Линдзи Дейвънпорт, мартина Хингис. Серена е ясно с кой играе - с никой  С най-смешните в историята номер едно в тениса евър - Сафина, Возняки, Янкович и Иванович  Със сестра си Винъс, с която мачовете се гласят от баща им и изхода е предизвестен + болеста на Винъс. С Маша, която е ограничена откъм техника. Единствените и по сериозни съпернички Енен, Клайстер и Хигинс се отказват рано, рано. 3. Щефи прави тия 186 седмици, като номер 1 в прайма на кариерата си. Серена в прайма е на максимум кота 57  трябваше да мине 30-ка, конкуренцията хептен да замре, че да направи и тя 186, направи ги, ама не ги мина, тоест не бие рекорда на Щефи и са равни и ще останат равно по тоя показател. 4. Равен брой титли от ГШ - по 22. Серена ще ги мине и тук ще бие Щефи, но пак да повторим за колко години в повече ??? Докато Щефи дойде, спечели и си тръгна, като Боби Фишер, Бьорн Борг, Сена (той бе спрян), биатлонистката Нойер, все гении в спортовете си, макар и не с най-много титли заради по рано прекратяване. Ем Джей и той. 5. Златен Шлем - върхово постижение, най-голямото в тениса за всички времена, Серена го няма и няма да го има. 6. Календарен Шлем - не вярвам на 35 или 36 или докогато играе да го спечели, появиха с емного подводни камъни - Винчи, Кербер, Мугуруса, Плишкова 7. Граф е с много норманлно телесложение на жена и направо перфектни крака, Серена е с телосложение на боксьор тежка категория 8. Граф била се облагодетелствала от Селеш - поредната конспиративна инсинуация на Уилямистите, като Деволето. Баланса на Граф със Селеш е 10-5 общо и 6-4 до контузията. Стига хипотетични глупости. Със сигурност могат да се добавят още 2 точки, но нямам време. На фона на по горните факти обявявам Щефи Граф за абсолютния ГОАТ в тениса 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 20:44
да ве да, не знам дали и ти си верваш очевидната истина е, че само още една титла от шлема на Серина и немската кобила си заминава от гоатската позиция. Тя отдавна нямаше да е там ако не беше немския психопат похитил Моника Селеш. Титлите на Граф щяха да са много по-малко в прайма на Селеш, която я биеше в Мелбърн и Париж, а същото би сторила и в Ню Йорк. Серина е много по-надарена и комплексна състезателка от Граф във всеки един компонент на играта. http://www.tennisforum.com/12-general-m ... teffi.html Серина е играла срещу изключителни тенисистки, каквито навремето при Граф нямаше. Тогава тениса бе бавен и скучен. Ти ми кажи как може да доминираш с един меко казано плачевен бекхенд. Навремето Серина не доминираше така, защото много често бе контузена и защото не се занимаваше изцяло с тенис. Патрик Муратоглу я превърна в това страшилище, защото я накара да осъзнае какъв огромен талант има и как да го впрегне в преследване на титли и рекорди. Тя и навремето отсъстваше с месеци и след това се завърне, насмете всички подред (номер 1, 2 без значение) и вземе титлата и после пак пропадне. Други и бяха приоритетите, не бе отдадена така на тениса. Това че Серина има такова дълголетие обаче се дължи и на това, че навремето не е била така доминантна и с много изиграни срещи и просто чисто кондиционно е по-запазена. Другото си е талант и много лишения.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:05
Абсолютно съм съгласен, че е по-надарена! Няма нужда от бодигард! Освен това когато е в ресторант с приятел/ка за двойна маса поръчва маса за четирима!
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:07
Ето и моето компетентно мнение на човек, който (понякога) гледа (някои от) мачовете в турнири от Големия шлем и тук-таме някой Мастърс. Серина Уилямс е мускулеста горила, нищо лично. Доминацията й е ясно доказателство, че такова нещо като "женски" тенис няма - просто жените играят тенис по-слабо от мъжете и затова като се появи някоя мъжкарана (т.е. да докарва ударите си като сила и качество горе-долу като на мъже от топ 50), тя става много успешна. Серина е най-голямото животно, което съм виждал да играе "женски" тенис, поради което нямам съмнение, че ще стане най-титулуваната тенисистка за всички времена. Докато не дойде някоя друга, още по-назобана горила, която да я измести.
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:09
То имало ли е спор някога? Серина за мен играеше най-добрия си тенис много отдавна, някъде през 2000-2002 г. В последните години просто има щастието да играе срещу изключително еднообразни силови блъскачки, които са точно по вкуса й. Освен това няма и кой знае какви личности на върха в женския тенис - една Азаренка, която е вечно контузена. Виждаме, че Кербер с постоянство и без да блести измести набързо Серина от №1. Когато Енен, Клайстерс и Хингис бяха в пика си, Горилямс изобщо не бе близо до подобни рекорди и амбиции за изравняване на Граф.
За Селеш са пълни спекулации - знаем добре, че повечето тенисисти, които пробиват като тийнеджъри, бързо свършват бензина. Примери бол - Бекер, Ченг, Хюит, Каприати и т.н. Никакви гаранции няма, че Селеш нямаше да свърши някъде около 95-96 г. Освен това Граф можеше да стане още по-добра покрай едно интензивно съперничество със Селеш - голямата четворка нали непрекъснато повтарят, че са станали толкова велики точно заради много си двубои един срещу друг.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:12
 |  |  |  | Diavolo написа: да ве да, не знам дали и ти си верваш очевидната истина е, че само още една титла от шлема на Серина и немската кобила си заминава от гоатската позиция. Тя отдавна нямаше да е там ако не беше немския психопат похитил Моника Селеш. Титлите на Граф щяха да са много по-малко в прайма на Селеш, която я биеше в Мелбърн и Париж, а същото би сторила и в Ню Йорк. Серина е много по-надарена и комплексна състезателка от Граф във всеки един компонент на играта. http://www.tennisforum.com/12-general-m ... teffi.html Серина е играла срещу изключителни тенисистки, каквито навремето при Граф нямаше. Тогава тениса бе бавен и скучен. Ти ми кажи как може да доминираш с един меко казано плачевен бекхенд. Навремето Серина не доминираше така, защото много често бе контузена и защото не се занимаваше изцяло с тенис. Патрик Муратоглу я превърна в това страшилище, защото я накара да осъзнае какъв огромен талант има и как да го впрегне в преследване на титли и рекорди. Тя и навремето отсъстваше с месеци и след това се завърне, насмете всички подред (номер 1, 2 без значение) и вземе титлата и после пак пропадне. Други и бяха приоритетите, не бе отдадена така на тениса. Това че Серина има такова дълголетие обаче се дължи и на това, че навремето не е била така доминантна и с много изиграни срещи и просто чисто кондиционно е по-запазена. Другото си е талант и много лишения. |  |  |  |  |
Сега ташака настрана, Серина наистина е феноменално чудовище и наистина хипотетично ако ги съревновем с Щефи щеше да е страшно. Това е обективно. Субективно е, че просто не харесвам горили да играят тенис с едно бедро колкото моите двете. Пириъд. It's a turn off! Btw, нищо против черните дами, харесвам Мадисън Кийс. Но не понасях Моника Селеш и Аранча Санчес навремето. Не харесвах и Девънпорт.
Последна промяна TheExorcist на 09.09.2016 21:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:19
 |  |  |  | Diavolo написа: да ве да, не знам дали и ти си верваш очевидната истина е, че само още една титла от шлема на Серина и немската кобила си заминава от гоатската позиция. Тя отдавна нямаше да е там ако не беше немския психопат похитил Моника Селеш. Титлите на Граф щяха да са много по-малко в прайма на Селеш, която я биеше в Мелбърн и Париж, а същото би сторила и в Ню Йорк. Серина е много по-надарена и комплексна състезателка от Граф във всеки един компонент на играта. http://www.tennisforum.com/12-general-m ... teffi.html Серина е играла срещу изключителни тенисистки, каквито навремето при Граф нямаше. Тогава тениса бе бавен и скучен. Ти ми кажи как може да доминираш с един меко казано плачевен бекхенд. Навремето Серина не доминираше така, защото много често бе контузена и защото не се занимаваше изцяло с тенис. Патрик Муратоглу я превърна в това страшилище, защото я накара да осъзнае какъв огромен талант има и как да го впрегне в преследване на титли и рекорди. Тя и навремето отсъстваше с месеци и след това се завърне, насмете всички подред (номер 1, 2 без значение) и вземе титлата и после пак пропадне. Други и бяха приоритетите, не бе отдадена така на тениса. Това че Серина има такова дълголетие обаче се дължи и на това, че навремето не е била така доминантна и с много изиграни срещи и просто чисто кондиционно е по-запазена. Другото си е талант и много лишения. |  |  |  |  |
аз съм ти написал факти, ти ми даваш предположения и голи приказки. Май ти сам не може да се убедиш, сори баце, ама като ми обориш фактите, тогава може да говорим. П.П. Селеш я е биела навсякъде, обаче баланса им е 10-5 и 6-4 преди наръгването, ами няма какво да говоря повече, както казах голи факти. Играла с тенисистки каквите преди нямало, ама Евърт,Навратилова и Селеш са другите най-велики. Нямала приоритети, пълни глупости, нейния приоритет е тениса, приоритет на Щефи бе да се омъжи и да има семейство и деца затова прекрати и по рано. Факти, факти, факти, при теб голи приказки 
Последна промяна Balleta на 09.09.2016 21:20, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:33
[quote="Shifter"нямам съмнение, че ще стане най-титулуваната тенисистка за всички времена.[/quote]
Като нищо ще вземе 23-та, защо не и 24-та ( Уимбълдън и е в кърпа вързан, с тия бързи топки и на тая бърза настилка ). Но това и е фикс идея от години, затова се пази. Щефи не е имала фикс идея, тя просто си биеше. Убеден съм, че горилата и на 40 пак ще може да блъска. И на 45 също. Тая няма да миряса! Има дълъг спан!
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:39
 |  |  |  | Henman написа: То имало ли е спор някога? Серина за мен играеше най-добрия си тенис много отдавна, някъде през 2000-2002 г. В последните години просто има щастието да играе срещу изключително еднообразни силови блъскачки, които са точно по вкуса й. Освен това няма и кой знае какви личности на върха в женския тенис - една Азаренка, която е вечно контузена. Виждаме, че Кербер с постоянство и без да блести измести набързо Серина от №1. Когато Енен, Клайстерс и Хингис бяха в пика си, Горилямс изобщо не бе близо до подобни рекорди и амбиции за изравняване на Граф.
За Селеш са пълни спекулации - знаем добре, че повечето тенисисти, които пробиват като тийнеджъри, бързо свършват бензина. Примери бол - Бекер, Ченг, Хюит, Каприати и т.н. Никакви гаранции няма, че Селеш нямаше да свърши някъде около 95-96 г. Освен това Граф можеше да стане още по-добра покрай едно интензивно съперничество със Селеш - голямата четворка нали непрекъснато повтарят, че са станали толкова велики точно заради много си двубои един срещу друг. |  |  |  |  |
В последния ти абзац само махни Бекер. Той си беше силен и на 30!
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 21:51
Добре бе Балет, бат Серен какво е виновен че никой (може би освен Карото) не иска да се омъжи за нея. Да се сравнява кралица Щефи с Карстен Семенята на тениса е излишно, но евала ти за труда. С добавката от Хенмън, всичко друго насреща си е смукане от пръстите... Да се сравнява конкуренцията на Щефи през 80-те и 90-те с тази на батката в днешно време, си е все едно да кажеш че Анди Мъри и Стан дъ Ман са най-спокойните тенисисти евър. Четох че Щефи е кобила... ами... по-добре кобила, отколкото горила.. или годзила... Интересно дали Андре е на същото мнение... за кобилата...
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 22:06
Бат? Брат!? Я пак - снимка от този юли: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... -pool.htmlЦицингенс galore - очевадно не е мъж.  Особено снимка 3 от 4. 
Последна промяна Naki на 09.09.2016 22:07, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 23:09
Ти пък сякаш си я гепил за чатала, та знаеш, че не е мъж!?
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 23:22
 |  |  |  | TheExorcist написа:  |  |  |  | Henman написа: То имало ли е спор някога? Серина за мен играеше най-добрия си тенис много отдавна, някъде през 2000-2002 г. В последните години просто има щастието да играе срещу изключително еднообразни силови блъскачки, които са точно по вкуса й. Освен това няма и кой знае какви личности на върха в женския тенис - една Азаренка, която е вечно контузена. Виждаме, че Кербер с постоянство и без да блести измести набързо Серина от №1. Когато Енен, Клайстерс и Хингис бяха в пика си, Горилямс изобщо не бе близо до подобни рекорди и амбиции за изравняване на Граф.
За Селеш са пълни спекулации - знаем добре, че повечето тенисисти, които пробиват като тийнеджъри, бързо свършват бензина. Примери бол - Бекер, Ченг, Хюит, Каприати и т.н. Никакви гаранции няма, че Селеш нямаше да свърши някъде около 95-96 г. Освен това Граф можеше да стане още по-добра покрай едно интензивно съперничество със Селеш - голямата четворка нали непрекъснато повтарят, че са станали толкова велики точно заради много си двубои един срещу друг. |  |  |  |  |
В последния ти абзац само махни Бекер. Той си беше силен и на 30! |  |  |  |  |
Ми определено и Бекер през 90-те не оправдава заявката от втората половина на 80-те. От тенисист, който печели Уимбълдън на 17 и има 4 ГШ-та до 22-годишна възраст, би следвало да се очаква много повече по-натам. А той взе само още 2 ГШ-та до края на кариерата си и има по-малко седмици като №1 от Анди Родик. Те и останалите примери не изчезнаха напълно, просто постигнаха далеч по-малко от очакваното. п.с. Томка, пуснах ти реплай за скуоша.
Последна промяна Henman на 09.09.2016 23:23, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 09.09.2016 23:47
Ти също не си. We'll agree to disagree. 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 10.09.2016 11:35
Хахаха, все едно каза, че Атлетико на Чоло е много по-надарен и комплексен отбор от Милан на Саки. Някак така прозвуча :)))
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 10.09.2016 11:41
Тука фотошопът бая е вършал.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 10.09.2016 12:00
Мдам... бая са я поошлайфали, особено в областта на гъзобедрената става.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 10.09.2016 12:08
Нищо де, ей сега ще се появи Дявола и ще ни обясни, че нищо не разбираме. Всъщност, Серина е красива и сексуален блян за много мъже по света.
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 10.09.2016 13:36
не знам това са си различни епохи за мен и не могат да се сравняват, винаги новата ера ще е предимство спрямо старата за нас щото я наблюдаваме и сме свидетели на живо, но дали е така, дълбоко се съмнявам, старите творци завинаги са си оставили следата в историята и всичко се помни, говоря за всички неща от сферата на живота, иначе по темата за тениса ако броим само сухата статистика Щефи има леко предимство, то само по това можем да ги сравним като не са съперници на живо 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Размисли относно женския ГОАТ | 10.09.2016 14:03
 |  |  |  | Balleta написа:  |  |  |  | Diavolo написа: да ве да, не знам дали и ти си верваш очевидната истина е, че само още една титла от шлема на Серина и немската кобила си заминава от гоатската позиция. Тя отдавна нямаше да е там ако не беше немския психопат похитил Моника Селеш. Титлите на Граф щяха да са много по-малко в прайма на Селеш, която я биеше в Мелбърн и Париж, а същото би сторила и в Ню Йорк. Серина е много по-надарена и комплексна състезателка от Граф във всеки един компонент на играта. http://www.tennisforum.com/12-general-m ... teffi.html Серина е играла срещу изключителни тенисистки, каквито навремето при Граф нямаше. Тогава тениса бе бавен и скучен. Ти ми кажи как може да доминираш с един меко казано плачевен бекхенд. Навремето Серина не доминираше така, защото много често бе контузена и защото не се занимаваше изцяло с тенис. Патрик Муратоглу я превърна в това страшилище, защото я накара да осъзнае какъв огромен талант има и как да го впрегне в преследване на титли и рекорди. Тя и навремето отсъстваше с месеци и след това се завърне, насмете всички подред (номер 1, 2 без значение) и вземе титлата и после пак пропадне. Други и бяха приоритетите, не бе отдадена така на тениса. Това че Серина има такова дълголетие обаче се дължи и на това, че навремето не е била така доминантна и с много изиграни срещи и просто чисто кондиционно е по-запазена. Другото си е талант и много лишения. |  |  |  |  |
аз съм ти написал факти, ти ми даваш предположения и голи приказки. Май ти сам не може да се убедиш, сори баце, ама като ми обориш фактите, тогава може да говорим. П.П. Селеш я е биела навсякъде, обаче баланса им е 10-5 и 6-4 преди наръгването, ами няма какво да говоря повече, както казах голи факти. Играла с тенисистки каквите преди нямало, ама Евърт,Навратилова и Селеш са другите най-велики. Нямала приоритети, пълни глупости, нейния приоритет е тениса, приоритет на Щефи бе да се омъжи и да има семейство и деца затова прекрати и по рано. Факти, факти, факти, при теб голи приказки  |  |  |  |  |
Фактите са титлите от шлема. Сега са равни и по другите основни показатели Щефи я бие и за момента на хартия е ГОАТ (не и като класа и игра разбира се) Още една титла за Серина и цялата дискусия замира. Това е факта, всичко останало са голи приказки и фенщини.
|
|   |
|
|