Кърлинг (сезон 2012/2013)
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 11.01.2013 02:27
звучи интересно, аз досега не съм гледал смесените в кърлинга 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 12.01.2013 03:27
Хауърд срещу Улсруд в класиката на вчерашния ден: http://www.curling.ca/curlingtv/2012/10/22/howard-vs-ulsrud-2012-wfg-continental-cup-draw-3-mens-team/ (пълен запис на TSN; има го и в тяхната реновирана видео секция, но нещо бяха орязали някои ендове). Имаше няколко наистина много добри удара. На съседното поле имаше също голяма класика - Мартин срещу Брюстър, но за съжаление телевизионния мач е един. п.п. Рано или късно ще се възприеме масово формата с 8-ендови мачове. Предопределено е от шибаните телевизии, колкото и отговорните фактори да опитват да се държат за традициите :(
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 13.01.2013 02:34
Гледах го мача, много як - 4-4 след фамозни изпълнения  Обаче какво да видя в края?! Това е от 2012 г. за бога. Даже аз това го видях чак след като гледах и Стоутън - Брюстър, още една драма и чак тогава загрях, че всичките тези мачове, които има на този сайт дето си дал са от 2012 г. Ето какво е класирането до момента: Competition World N. America Women's Team - Round 1 2.5 0.5 Mixed Doubles - Round 1 1.5 1.5 Men's Team - Round 1 1.0 2.0 Women's Team - Round 2 0.5 2.5 Singles Competition 2.0 4.0 Men's Team - Round 2 0.5 2.5 Mixed Doubles - Round 2 0.0 3.0 Women's Team - Round 3 - - Men's Team - Round 3 - - Skins - Round 1 - - Skins - Round 2 - - GRAND TOTAL 8.0 16.0 Американците водят с 8 точки източник: http://www.curling.ca/championships/con ... -schedule/Гледам от 2012 г. са се давали по 6 точки за победа и който първи стигнел 201 точки печели, а сега гледам се дава по 1 точка Иначе 2012 г. Континенталната надпревара се печели от Останалия свят. Май тази година северноамериканците ще мачкат здраво. Мейджъре има ли някъде, където може да се гледат мачове от 2013 г. Уфф 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 13.01.2013 02:50
Да бе, тъкмо днес отивам да гледам следващия мач и видях, че от 2012... Голяма излагация от моя страна... Има ги мачовете на сайта на TSN, ама нещо навигацията им е под всякаква критика... Аз ги намирах през заклавната страница за Кърлинга - има едни линкове отдолу VOD: еди какво си. Ей сега ще потърся точните линкове. Иначе днес гледах Мирям От срещу Дженифър Джоунс. Имаше много добри ендове и удари. Абе направо класика като за женски кърлинг. По-късно пък попаднах на женския турнир в Берн от Световния тур (Сидорова срещу третия по сила шведски отбор на Хаселборг). И се замислих как един финал на световното между Сидорова и Джени Джоунс ще е абсолютна класика в жанра. И двете играят много приятен кърлинг, предразполагащ към фамозни удари. Ама Джоунс и компания първо трябва да преборят конкуренция на Турнира на сърцата - най-вече миналогодишната шампионка Недохин и солидната Кели Скот.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 13.01.2013 02:56
http://video.tsn.ca/ >> VIDEO CHANNELS >> Matches On-Demand И вдясно си търсиш съответното предаване. Ама нещо ми е много е много насрано. Всеки мач е съставен от 8 раздробени клипа (както преди), само дето не виждам къде може да избереш да започнеш от 5-ти клип примерно...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 13.01.2013 03:03
Мдам, къде другаде ако не в този златен сайт :) Тамън и аз щях да видя в него като последна надежда. Значи няма както преди по ендове... Явно се качва целия мач, ами ако нямаш време за 2 часа или бързаш просто с мишката движиш по лентичката и гледаш. Енд по енд няма. Интересно ми е дали пак играят по 8 енда. Сега обаче знам резултатите и няма да ми е толкова интересно, но ето оттук-нататък ще се гледа редовно:
1:30pm (4:30pm Eastern) Women's Team Competition - Round 3 6:30pm (9:30pm Eastern) Men's Team Competition - Round 3
January 13th 1:00pm (4:00pm Eastern) Skins Competition - Round 1 5:00pm (8:00pm Eastern) Skins Competition - Round 2
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 13.01.2013 03:40
Не знам дали отрази по-горния ми линк, но ето го пак: http://www.worldcurling.org/world-financial-group-continental-cup-2013-web-coverage (преки стриймове от всяка сесия, но вчера се бяха оплакали нещо, че не вървяло добре) Мачовете са по 8 енда и при равенство не се играе екстра енд, ами се поделят точки. Иначе всяка победа носи по 1 точка, а победител е отборът, който пръв събере 60 точки (в момента резултатът е 17,5 на 9,5 за отбора на Северна Америка). Вчера е имало индивидуални двубои (Хауърд бие Улсруд, а Мартин бие Един). Това ще е интересно да се види. Сега ще го потърся :)))
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 13.01.2013 15:37
Еее не трябваше да казваш резултатите, само спойлери баси. :/
Иначе, да всичко е ясно по регламента, още снощи го разучих. :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 17.01.2013 02:31
http://www.worldcurling.org/beijing-china-to-host-2014-world-mens-curling-championshipОткога ви чакам беееееее!!!! Много е хубаво периодично да се дават домакинства и на страните от Азия и Океания, но ЗАЩО трябва да е за сметка на европейската квота?!? Хората, които следят кърлинга отблизо, са забелязали, че вече има някакъв установен порядък при определянето на домакинствата на световните първенства - Канада, Европа, Канада, Европа и т.н. Вярно, че в Канада публиката винаги е повече, но канадците си имат достатъчно силни турнири, а Европа има огромна нужда от тези домакинства с цел популяризирането на играта. Да не говорим, че и Континенталната купа винаги се провежда в Канада (айде догодина ще е в Лас Вегас, САЩ).
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 20.02.2013 21:58
Алооо, къде спим. Първенството на Канада за жени (Tournament of Hearts) е в ход от събота. Време е за малко класен женски кърлинг - прелюдия към световното в Рига през март. Мачкай, Джени! 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 21.02.2013 00:44
Някои интересни новини от последно време:
*** Дейвид Мърдок официално вече е част от отбора на Том Брюстър. Много се радвам, защото ми е един от любимите състезатели, но от друга страна Брюстър и компания са изграден и обигран отбор. Видя се, че експериментът с Дейвид Мърдок не даде исканите резултати на европейското през декември, когато шотландците не успяха да стигнат плейофите. Пък Дейвид може би щеше да е по-полезен с опита си на друго място, където да изгради перспективен конкурентен отбор.
*** Отборът на Анет Норберг спечели титлата на Швеция при жените след драматична победа над другия голям отбор - на Маргарета Сигфридсон. Да, но и това не бе достатъчно за Пея Линдхолм - национален треньор на страната, да избере най-титулуваната действаща кърлистка в света за представител на Швеция на световното в Рига. По преценката на специалиста там са избрани да ходят Сигрфридсон и компания - нищо че се провалиха с гръм и трясък на домашното европейско, нищо че именно Норберг за последно донесе златна слава на "тре кронур" на световното в Есберг преди две години. Явно тези дебеланки са му някакви специални любимки на Пеята, че да ги лансира толкова усърдно напоследък. Провал им пожелавам най-сърдечно - и на световното, и на следващото европейско, та белким онази дървена кратуна уври и видим голямата шампионка на олимпийския лед в Сочи!
*** И една тъжна новина от Германия. Настоящият скип на немците Анди Ланг прекратява спортната си кариера след края на тазседмичното първенство на Германия по кърлинг. Анди е изтъкнал като причина за своето оттегляне желанието си да обърне повече време на семейството си. Негов заместник ще бъде Даниел Хартберг. Интересното е, че големият Анди Кап проведе няколко състезания с отбора от началото на годината. Дано скоро го видим официално завърнал се на леда с анцуга на бундестима, защото мъжкият кърлинг в Германия не заслужава това незавидно положение, в което е изпаднал напоследък.
*** Още по-тъжна новина може да дойде от Германия в близките дни. Докато шведите се изхитриха и предоставиха на един човек да издерибейства избора на представителен отбор за големите първенства, то в Германия вървят срещу звездите си, като смениха системата. По този начин легендата в този спорт - Андреа Шьоп, която има над 500 мача за Германия на големите международни турнири, е пред реалната заплаха да пропусне световното за сметка на някакви неопитни девойки. Все пак камък е, върти се, всичко може да се случи в 1-2 мача...
Последна промяна Medved на 23.02.2013 04:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 25.02.2013 02:35
Андреа Шьоп безапелационна в първенството на Германия - 6 победи от 6 мача и поредна домашна титла на нейна сметка + виза за Латвия!  Отборът на Даниела Дриндъл, който опитва да надига глава, остана втори с 4 победи и 2 загуби. В надпреварата при мъжете победител стана отборът на Йон Яр от кърлинг клуб Хамбург, представил бундестима на предишното световно в Базел миналия април. Малцина знаят, че Хамбург се превърна във втори кърлинг център в Германия и вече втори сезон е домакин на кръг от европейския кърлинг тур. В прощалното си състезание Анди Ланг спечели само сребро. Въобще много тежък сезон за този симпатичен отбор :/ Голямата сензация обаче идва от Швейцария. Там действащата световна шампионка Мирям От беше детронирана от престола още на домашна сцена. На финала на местното държавно първенство, което се явява квалификация за световното първенство, От отстъпи от тима на Силвана Тринцони (Аарау КК) с драматичното 8:9 и няма да има възможност да си защити световната титла в Рига. Малшанс, но е време да видим и други швейцарски формации на световния лед. При мъжете шампион на Швейцария и представител на страната на световното в Канада през април е отборът на Свен Мишел. След оттеглянето на Ралф Стьокли и Маркус Еглес швейцарците са в подчертана криза при мъжете. Дано този симпатичен отбор възвърне част от изгубената слава на кръстоносците. Гледал съм им няколко мача от европейските серии и имат потенциал. И, разбира се, всички погледи съм отправени към Канада, където тече местното първенство (Tournament of Hearts). Голямата четворка се събра в плейофите: Дженифър Джоунс (Манитоба) - без загуба в редовния кръг (11-0), младата представителка на Онтарио Рейчъл Хоуман (10-1), миналогодишната шампионка Хедър Недохин (Албърта) и титулуваната Кели Скот (Британска Колумбия). За жалост нямах време да гледам почти нищо от предварителната фаза, за да си формирам някакво по-общо мнение за състезанието. Успях да превъртя единствено до половина "1-2" плейофа между Хоуман и Дженифър Джоунс и трябва да кажа, че първите няколко енда бяха абсолютна класика, на която биха отстъпили и много мъжки дербита. Тази Рейчъл Хоуман (23-годишна) е абсолютна бомба и се очертава като бъдещето на канадския женски кърлинг. От един сезон я следя и се развива повече от обещаващо. Няма да се учудя да спечели първото си първенство на Канада още тази нощ. Макар да имам слабост към отбора на джени Джоунс, не бих имал против и този симпатичен отбор да се порадва на малко световна слава :) Ето как стават нещата по честния начин - ожесточени домашни битки за място на световното, а Пеята Линдхолм си пробутва дебелите несретнички на всяко следващо първенство по някакви негови си субективни преценки. 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 25.02.2013 05:21
Полуфиналната среща между Хедър Недохин и Дженифър Джоунс: http://video.tsn.ca/?dl=curling-matchesondemand/latest/1/0/131274/video/325Изгледах един енд и умрях за сън. Утре ще довършвам, но определено мачът започва обещаващо.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 25.02.2013 18:50
Уф... Не можах да се опазя и видях шампиона, преди да съм си изгледал записите. Тъпо, сега сигурно няма да имам търпението да ги изгледам изцяло.
Ами какво да кажа - напълно очаквано. Интересно, но хич не ме е яд, защото този отбор ми е страшно любопитен, а играе не по-малко атрактивен кърлинг от Джени Джоунс и компания. Пожелавам им да пребият връзкарките на Сигфридсон колкото пъти се наложи! Къмооооон! :)))
Много предварителна прогноза за световно:
1. Канада (Хоумън) 2. Шотландия (Мюърхед) 3. Русия (Сидорова) 4. (изненада)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 25.02.2013 18:54
Аз го изгледах преди няколко часа, заслужава си. Хоумън няма кой да я спре и е крайно време да върне титлата в Канада (визирайки жените) и да счупи този карък последните години. Иначе съм приятно изненадан да прочета от теб 'къмоооон' и че ще викаш за наглите канадци  Но специално този тим го заслужава.  И мен не ме е яд чак толкова за Джени Джоунс въпреки че много я харесвам.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 25.02.2013 19:18
Много моля, "къмооон"-а ще е само срещу "наглите шведки"! ;) С шотландките ще съм неутрален, а с всеки останал ще съм за европейския/азиатски отбор. Но пак ще подчертая, че сегашният представител на Канада е доста симпатичен, приятен и любопитен тим, за разлика от онзи карикатурен отбор на сестрите Шрьодер и как й беше името на онази безлична скипка, който беше уникално дразнещ и посредствен и щеше да е истинска подигравка с кърлинга, ако беше взел световната титла преди две години! ;) Време е да се ориентирам към Брайъра. Чакай да видя дали има изненади сред участниците... Няма изненади - най-доброто от най-доброто. Кевин Мартин е надвил адаша си Кевин Куи за квотата на Албърта. Джеф Стоутън е представител на Манитоба. Първенството започва в събота, а първото голяма дерби е още във втория кръг: Стоутън срещу Мартин. Мега дербито Хауърд-Мартин е в последния кръг. 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 04.03.2013 02:42
Първенството на Канада (The Brier) противопоставя 12-те областни първенци. Надпреварата стартира в събота в Едмънтън, Албърта. Което ще рече, че Кевин Мартин ще си е баш у дома! Да видим дали това ще му помогне да спечели за пети път най-ценното местно отличие след 4-годишно прекъсване  Ето и записите на селектираните мачове от първите три сесии: http://video.tsn.ca/?dl=curling-matchesondemand/latest/1/0/131638/video/325Пол Флеминг (Нова Скотия) - Брад Гушю (Нюфаундленд и Лабрадор). Брад Гушю сформира съвсем нов отбор през настоящия сезон. Ще ми е доста интересно какъв прогрес ще има с тази нова формация. ~ http://video.tsn.ca/?dl=curling-matchesondemand/latest/1/0/131639/video/325Кевин Мартин (Албърта) - Джеф Стоутън (Манитоба). Първото мега дерби на предварителната фаза. Победителят отпреди два сезона срещу динозавъра Кевин Мартин, настоящ олимпийски шампион. ~ http://video.tsn.ca/?dl=curling-matchesondemand/latest/1/0/131640/video/325Андрю Билески (Британска Колумбия) - Брад Джейкъбс (Северно Онтарио). Брад Джейкъбс вече натрупа доста сериозен стаж на Брайър-а. Стискам му палци да направи някое избухване този сезон - определено има потенциал за това. Андрю Билески, представител на една традиционно силна провинция, го чувам за първи път. Ще ми е интересно да го видя какви ще ги свърши на дебютното си появяване на голямата сцена.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 04.03.2013 02:56
Ахъм, почвам голямото зяпане Айдеееееее Току-що си пуснах Мартин - Стоутън, очаквам голямо зрелище. Иначе смятам, че Кевин Мартин ще мачка на този Бриер, а идва и олимпиадата... 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 04.03.2013 04:46
Изгледах мача преди малко. Много приятно впечатление ми направи публиката. Толкова много публика не бях виждал от много, много време. И във Ванкувър нямаше толкова публика. Трибуните оращяха по шевовете, а имаше и атмосфера, песни, овации. Много яко СПОЙЛЕР Много як мач се получи между Мартин и Стоутън, драма. Според мен Мартин заслужаваше победата, като цяло по-добре се справиха, а и самият Мсртин направи много по-добру удари от Джеф. Само че третите постове решиха всичко. Слабо игралия в този мач Джон Морис закопа отнора си в екстра енда с два поредни слаби удара и по най-левашкия начин допуснаха да им откраднат целия мач под носа. Това е нетипично за отбора на Мартин и там явно амортизацията си казва думата. Ако не вземат този Бриер може би ще има промени, а може и Кевин да се откаже знае ли човек. Ето сентенцията от супер дербито * Дроула на Мартин в 3 ия енд, изправен пред сериозна кражба, после отговорът на Стоутън слагайки камъка точно там където трябва, предотвратявайки двойка. * В четвъртия енд грешка на Марк Кенеди, после грешка и на Джон Мийд, след което последва едно зверско четкане на Кенеди и Хибърт, как им бяха почервенели бузките не е истина :)) После някой нека да ми казва, че не трябва кондиция и тук. Ужасно търкане!!! Изкара им въздуха, Мартин и с последния камък. Бая водичка изписа и двамцата * Голяма грешка на Мартин в петия енд, имаше късмет, че 'хит енд роула' на Стоутън за малко не върза иначе щеше да има яка кражба. * Ужасна грешка на Джон Морис в 6 ия енд за малко не доведе до първата двойка в мача, но отново Мартин спаси положението с един изключителен дроу удар с последния си камък. Стоутън имаше трудна задача и с малко пресили опита за двойка. * Поредния магически дроул удар на Мартин, този път в 7 ия енд. Изключително трудна позиция и никакво място за грешка, заради фазата и важността и отново страхотен удар. * Голяма възможност изпусна Джеф в деветия енд, когато сантиметри го отдели от решителна двойка, малшанс. След това обаче в последния си камък спече ли се какво му стана, но груба грешка и кражба в последния възможен момент... * В десетия енд, отново Мартин със страхотен много тънък двоен тейк аут с последния си камък, не остави никаква възможност за Стоутън за двойка, принуди го да си вземе единичката и в екстра енда чука бе за Кевин и компания * И тук Морис се насра, обърка нещата, после стана нещо с леда и Мартин не можа да изстреля какво трябва първия си камък, опита се да направи циркаджийски удар с последния си камък, но такива фоейрверки стават веднъж от десет опита и така много лоша загуба за фаворитите, защото идва от исторически най-неудобния им отбор в Брайъра.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Кърлинг (сезон 2012/2013) | 05.03.2013 02:30
Изгледах мача преди малко. Аз пък съм на мнение, че Стоутън седеше по-добре на леда като цяло. В няколко случая в течение на мача имаше удобни шансове за кражба, но все нещо му куцаше завършващия удар и Мартин си взимаше "единичките". Накрая чак се възползва и то след ужасяващата грешка на Морис. Вторият пост на Манитоба (забравих му името) се беше насрал в началните ендове, но след това стабилизира и направи фамозни удари. Не си водих бележки на ключовите моменти, но като цяло добър мач.
Гяволе, гледай третата сесия - Джейкъбс се разправи с дебютантите от Британска Колумбия за шест енда и половина и превключиха на Мартин (Албърта) - Жан-Мишел Менар (Квебек). Фрапиращи грешки на Мартин в последните два енда - направо не е за вярване! :О
Въобще, отборът на Мартин изглежда ужасно амортизиран и изчерпан. Няма да се учудя дори да изпуснат плейофите, което допреди година-две беше немислимо. Хауърд също не е това, което беше. Миналата година имаше голям късмет, че Манитоба бяха представени от младока Фаулър, а не от Стоутън, а Албърта - от Куи, а не от Мартин, та успя да вземе местната титла. Тази година обаче ще му е ужасно трудно. За мен фаворит на първенството е Стоутън, а скритите изненади са Джейкъбс и Менар. Джейми Куи едва ли ще има силите да направи второ поредно избухване, а Гушю, с този нов отбор също трудно за плейофите.
Сега съм заредил Стоутън - Хауърд от 4-тата сесия. И това обещава да е голямо дерби!
|
|   |
|
|