Изписаха се 60 страници с чалгаджийски спорове, какво им се връзвате толкова на ония? Нивото трябва да е друго тук.
Абсолютно си прав, какво ни се връзват толкова. Аз по същия начин между другото ти се чудя на теб какво му се връзваш на оня балък Сашо Попов, че чак ходиш да му гледаш отборчето

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.10.2016 21:57
Това момче Милчо е голова машина. За Б отбора, сега за А отбора. Браво, дано да му гласуват по-често доверие. Добра победа над труден съперник. Монтана направи равен на Герена :)

Keanu
(Real Green)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.10.2016 22:02
albertz е прав и не трябва да падаме на тяхното ниво... да си гледат работата и да не ни занимават с техните си глупости. Между другото бихме Монтана само с 2 гола а можеше да са 10 - тепърва отборите ще берат големи ядове от нас. За сините ни приятелки равенството с нас вече ще е само в техните мечти... Това, че имаме втори отбор е много добре - играчите може да ги разменяме между отборите и така тези с потенциал да не губят форма.
Последна промяна Keanu на 21.10.2016 22:06, променена общо 2 пъти

Vendome
(The Grizzlies)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.10.2016 22:05
Победа като гост на домашния стадион в Ловеч

Vendome
(The Grizzlies)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.10.2016 22:06
albertz написа:
Изписаха се 60 страници с чалгаджийски спорове, какво им се връзвате толкова на ония? Нивото трябва да е друго тук.
А за мача с Динамо Букурещ така и така не отидох в Ловеч , ще гледам да пусна нещо по - късно, но не обещавам.
Ееех Чаво, беше по-умерен доскоро :)

navy
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.10.2016 22:12
Vendome написа:
albertz написа:
А за мача с Динамо Букурещ така и така не отидох в Ловеч , ще гледам да пусна нещо по - късно, но не обещавам.
Ееех Чаво, беше по-умерен доскоро :)
Странно, имайки предвид по-горе писаното от Спърса, а и всички знаем за привързаността на Чаво към Рейнджърс, които си стояха 4 години в долните дивизии, а не припознаха Дъмфърмлин, да речем. Обаче Йорданеску малко намаза с контузии и наказания - видно е, че чужденците го дават чики-рики и последните 2 мача му ги извадиха дълбоки резерви, българчета. Сигурен съм, че ако не бе така щяха да духат супата. Както и да е, да оставим ловешките приятели да си бъбрят. Все някой мозък ще поизръсят.

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.10.2016 22:55
albertz написа:
+1

Balleta
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.10.2016 20:03
Нямало да има вече ЦСКА "чертичка" София за да не ги подиграват Пак си сменят името ...

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.10.2016 22:59
Balleta написа:
Нямало да има вече ЦСКА "чертичка" София за да не ги подиграват Пак си сменят името ...
Годината е 2036. Балета още се занимава с името на ЦСКА. А купа на Герена още няма :)

Keanu
(Real Green)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.10.2016 23:18
А аз се моля поне до споменатата от теб година да спрат неистовите ми гърчове от смях, предизвикани от днешното интервю със Сър Спас - Финягата
Последна промяна Keanu на 28.10.2016 23:19, променена общо 1 път

Balleta
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.10.2016 23:57
tonzos_justice написа:
Balleta написа:
Годината е 2036. Балета още се занимава с името на ЦСКА. А купа на Герена още няма :)
Ами не мога да го науча затова Кръстете се Микре и да се приключва с чертички, тирета, Софии, мофии и други ...

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 29.10.2016 02:29
Е, за съжаление пак се почна и няма да се спре. А уж тук, в този форум нивото трябваше да бъде друго и т.н. , тинтири-минтири.
От известно време обмислям да пусна едно обръщение, както и да засегна теми "дъвкани" дълго време. Не очаквам много, но и един човек да накарам да се замисли пак е нещо.
Моето мислене е такова, че за мен всеки трябва да има елементарно уважение към своя спортен противник и към хората като цяло.
На стадиона е едно. Всички ние много обичаме клуба си, готови сме на много неща за него, адреналина, еуфорията надделяват. Но извън него трябва да е различно.
Винаги ми е било чудно по колко елементарен начин хората се настройват негативно от дадени неща. Например омразата към Георги Аспарухов. Тя е подклаждана както от журналисти, симпатизиращи на ЦСКА, така и от привърженици и журналисти от Левски, които в опитите си да величаят своя играч, да го издигат над другите, най -вече за да го противопоставят на теи от ЦСКА стигат до крайни изводи и инфантилност. Но самият Георги Аспарухов не е виновен за това. Той е бил скромен и възпитан човек, имащ уважението на много футболисти от тогавашното ЦДНА. А статистиката му като играч без съмнение показва, че той е бил един от най - добрите за времето си.
Всъщност, в онези години не е имало такава омраза между футболистите на двата отбора, въпреки че ЦДНА са доминирали в сблъсъка и са печелили титлите. Футболистите на "армейския" тим са имали нужното уважение към своя съперник. И така трябва да бъде винаги. Вярно е, че в късните им години някои от тях имат по - остри изказвания срещу Левски, но аз си го обяснявам с това, че за голямо съжаление имена като Иван Колев, Крум Янев, Стафан Божков, Манол Манолов не говорят нищо на съвременното поколение и те за да ги забележат, за да се харесат на "масата" са направили тези изказвания. Но те нямат нищо общо с изказванията на играчи от по - късните генерации като Петър Жеков например или съвременни тъпанари като Томаш и Светльо Петров, силни в говоренето, но на терена нищо.
Да се върна към примерите за насаждане на омраза. Значи един футболист на Левски или ЦСКА след мач прави някакво умерено изказване, но това естествено не е интересно на журналистите и те го провокират, като му казват "абе ти знаеш ли какво каза онзи от другия отбор" и футболистите понеже не са много умни се палят и така настройват и голяма част от привържениците.
А всъщност не се замисляме, че всички ние имаме роднини, приятели, които са от другия отбор и всъщност се разбираме добре с тях. Значи може, но иначе не мислим и сме крайно негативни към другия отбор, като се имаме за нещо повече, а реално като чисто човешки качества едва ли е така.
Тук е много модерно да се изтъква кой какво е писал и как си е сменил мнението. Аз питам не е ли това като цяло характерно за хората у нас и толкова ли е нетипично някой да се обърка, подведе и т.н. ?
Примери колкото искаш, по политически въпроси и други.
Сега и аз мога да се направя на интересен и да цитирам някой какво е писал за Бойко Борисов преди и сега, но какво реално ще постигна с това?
Иначе разбирам нашите опоненти, че има от какво да са ядосани, че са в правото си да изразяват мнение за нещата които не им харесват, но нека има някакви граници.
Още от началото на съществуването на нашия клуб има много поводи за недоволство от нашите съперници.
ЦСКА възниква по един бих го нарекъл куриозен начин, погледнато от дистанцията на времето. Но не толкова куриозен като се има предвид тогавашната реалност и колко сливания и обединения е имало. ЦСКА взима актива на Септември и се включва в първенството в движение. Може би е добре да напиша, че ЦСКА наследява от Септември и своите клубни цветове. Червени фланелки с бели гащета, бели фланелки с червени гащета, червени фланелки с бяла яка и червени гащета, това са цветовете на Септември. Това е отбор от Трети Столичен район, а повечето му играчи са от друг квартал "Гевгелийски" , където живеят изселници от Македония. И на финала с Левски за хората няма значение че към името се е добавило "при ЦДВ", те си подкрепят Септември, отбора от техния квартал. Но футболистите на Септември приемат добре обединението. В онези много трудни години това е пътя към една по - добра организация и едно по - добро бъдеще. А и в този финал Септември за първи път побеждава Левски в сблъсъците между двата отбора. Тимът е подсилен от няколко човека за финала, като най -важното име е това на доктор Стефан Божков, завърнал се от Чехословакия,бивш играч на Спортист Хаджи Димитър.
Много се говори как отборът е бил фаворизиран, как футбол е имало и преди 1948 г.
Футбол е имало и преди 1948 г. ,да, но не е трудно да се проследи какъв футбол е имало. Дори на сайта на БФС има достатъчно материали, за да придобие човек някаква представа.
Имало е масови нахлувания на терена, побоища над съдии, противникови играчи. Поради тази причина има и незавършил шампионат.
Друго. Самата система за провеждане на първенствата. Значи Левски играе софийско първенство, в което е имало конкуренция на силни отбори, но след неговото завършване изиграва ( в повечето случаи) 3-4 мача срещу други областни първенци и става шампион. И така 5 пъти, ако не се бъркам.
За мен системата всеки да играе срещу всеки в домакинство и гостуване е по - добра. Няма ги онези своеволия на терена от предишни години. Да, сигурно е имало уговорени мачове, но за мен новият начин на провеждане на шампионата е по - добър.
Много се пише, за военните отбори в шампионата. Такива са били през годините Сливен, Черно Море, Ботев ( тогава Тракия), ВВС (София). Това не значи непременно обаче че тези мачове са били уговорени. Всеки може да види резултатите на ЦСКА във Варна и Пловдив, това че не са играли лесно там. А и известния защитник на отбора на ЦДНА тогава Кирил Ракаров , прекратява кариерата си точно след мач във Варна срещу Черно Море, след като домакините играят много грубо, а някакъв млад футболист на "моряците" прави фаталното единоборство.
Сега, в по - нови времена, когато Левски взе три поредни титли, имаше отбори като Спартак Плевен, Спартак Варна, Беласица Петрич, по - късно Родопа Смолян, но това е част от играта.
Иван Колев в началото всеки ден е ходил пеша от Хаджи Димитър до стадиона на ЦСКА за тренировка или мач. Кирил Ракаров разказва как на подготвителния лагер зимата в Боровец и след това в Петрич са имали само по един екип и след тренировка ги слагат по столове и други места, та да изсъхнат за следващия ден, в стаите мирише на пот и т.н. Нормални неща за онези години, с които вероятно са се сблъсквали и играчи на Левски, Славия и другите отбори.
ЦДНА взима 9 поредни титли, но толкова ненормално ли е това, като знаем и в други по - слаби първенства като шотландско, норвежко, че това нещо също е ставало.
Но няма как да отрека две неща, които не са маловажни.
Че ЦСКА е спасен по административен начин от изпадане в по - долна дивизия е едното. Тук не важат никакви оправдания как Левски са ги прецакали и т.н. ЦСКА е имал достатъчно силен отбор, нямало е много контузени, отсъстващи по - други причини, държал е съдбата в свои ръце и сам е изпуснал нещата, така че пак пиша няма оправдания.
Друго голямо предимство е, че ЦСКА участва в европейските клубни турнири много преди останалите наши отбори. Така се придобива опит, тима става по - силен, състава е напълно обигран, след като в онези години и стартовата единайсеторка на националния отбор е почти изцяло от футболисти на ЦСКА.
Вярно е, че Левски няма много официални мачове в Европа преди обединението със Спартак, но големите успехи, вкарването на 5 гола на Барселона, елиминирането на Щутгарт два пъти, Аякс, Динамо Киев става именно след него.
От Левски обичат да изтъкват как били опозиция на ЦСКА, как били отбора на народа, властта се страхувала от тълпата. Дали властта се страхува от тълпата се е видяло ясно през годините в Чехословакия, Полша, Унгария и други места. За мен Левски са били изкуствено създадена опозиция на ЦСКА, по простата причина, че в една държава с тоталитарно управление опозиция не може да съществува.
И тук искам да вметна, че и благодарение на ЦСКА Георги Аспарухов заиграва в Левски в последствие. Георги Аспарухов е в ЦСКА като войник, дори изиграва и мач за тима срещу руския СКА, но както съм писал съставът на ЦДНА тогава е обигран, иман наложен стил, а Аспарухов има безспорни качества, но неговият стил на игра е различен и интегрирането му в състава крие голям риск. За това и го пускат да си ходи. Но това е добре не само за Левски, но и за българския футбол, защото ако бе останал в ЦДНА Аспарухов можеше и да е резерва и никога да не стане футболиста който е бил.
И Христо Бонев също е бил като войник в ЦСКА, но след като службата му изтича, предпочита да се завърне в Пловдив и никой не го спира. Но толкова много са желаещите за ЦСКА, че няма място за всички.
Отивам и към по - актуалните събития. С право, с оглед това което стана лятото, противниците на ЦСКА се настроиха срещу клуба. Трябваше или да се започне от А Окръжна или както направи Ботев Пловдив да се вземе лиценз на отбор от областта и да се преминат по реда нивата В група, Б група, А група. Гриша Ганчев поне на хартия имаше някакъв план, чрез паралелно дружество да картотекира футболисти, да се водят операциите на клуба оттам и т.н. Доколко е бил възможен подобен вариант аз не мога да преценя. Но той поне е симулирал някаква дейност. А какво имаше като алтернатива? Някакви неясни планове от страна на Нове, изказвания на всякакви хора и нито едно официално такова от Васил Божков. Реално никой не можеше да спаси клуба, а и гледайки назад има основание, други клубове - дружества, с много по - малки задължения да предпочетат да започнат на чисто, вместо да бъдат оздравявани.
Това което стана не е достойно, но ЦСКА умря много отдавна, още преди 25 години, като в този период вегетираше. Не е вярно, както пише Георги Атанасов журналиста, че публиката е спасила ЦСКА от геноцид. Можеха да ни убият веднага след така наречените демократични промени, но нарочно ни оставиха да се гърчим толкова време. Само си представете колко са ни мразили, каква сила сме били, за да направят това. Първо ни ограбиха чрез подставени лица отвътре. Да оставим настрани парите от трансферите на Стоичков,Пенев, Костадинов, Лечков, Трифон Иванов. Но и парите от продадените в Първа Бундеслига Павел Дочев, Антонио Ананиев, Мартин Зафиров, Георги Донков, Енгибар Енгибаров къде отидоха? Само си представете с всичките тези пари от трансфери, ако клубът се управляваше нормално на какво ниво щеше да е. Панчарево, навремето база с най - модерна техника, с годините беше оставена на самотек, за да се превърне в змиярник. През тези 25 години ЦСКА се замеси в множество мръсни сделки, целящи източване, изигра множество уговорени мачове, включително и срещу Левски, претърпя много съдийски произволи, когато се опитваше да надигне глава и да се завърне към корените си. Просто ни смачкаха!
Сега останаха само армейския дух по трибуните и надеждата, че един ден ЦСКА ще се върне към корените си. ЦСКА никога повече няма да бъде същия, но заради елементарно уважение към поколения футболисти, дали здравето си за клуба, своята младост, трябва да съхраним армейския дух и ценности.
Борбата продължава и никога няма да спре. Трябва да се съхраним като цесекари. Това не става с бойкоти и разединение.
Защото Гриша Ганчев е най -вече бизнесмен. Има бизнес интереси, ако не се развият нещата по неговия вкус може да се откаже. Но ние не трябва да се отказваме.
Сегашното правителство, което прави всякакви еквилибристики, ни даде стадион "Българска Армия". Но ако се смени властта може и да кажат, че нямаме право да играем там.
След това мнение освен да замълчим и да се поклоним няма какво друго да направим
Иначе по отношение на съперничеството - за мен няма проблем със закачките между феновете на двата отбора, но всичко трябва да е с мярка и да не ескалира. Давам един пример за тотален идиотизъм - една вечер лятото си вървя аз в ценъра на София с двама мои приятели леко (май не беше много леко) подпийнали и от едно заведение отиваме към друго. Те са левскари и започнаха да викат само Левски, а аз въобще даже не им се нервирах и започнах да си викам само ЦСКА... и така си вървим заедно и си викаме всеки за отбора си и изведнъж от тъмното изкочиха 4-5 с качулки и повалиха на земята моите приятели, и след някое и друго круше и шут избегаха обратно в тъмнината. Мен не ме и пипнаха, и си направих извода, че е заради скандиранията. Всичко се случи за 2-3 сек. и почти не успях да реагирам освен, че тръгнах след тях, но ги изгубих. Та тия келемета явно мислещи се за цесекарчета са едни долни отпадъци и боклуци...
Последна промяна Keanu на 29.10.2016 16:01, променена общо 1 път

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 29.10.2016 16:14
Да, albertz е друго ниво, друга бира Аз съм доволен, че такива хора пишат тук, въпреки нивото

Vendome
(The Grizzlies)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 29.10.2016 23:01
tonzos_justice написа:
Да, albertz е друго ниво, друга бира Аз съм доволен, че такива хора пишат тук, въпреки нивото
Чаво е готин. Нищо общо с такива като Морона.

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 29.10.2016 23:54
Радвам се на позитивни коментари, благодаря.
По мое мнение ЦСКА изигра днес най - добрия си мач от началото на сезона и със сигурност при този треньор, но загуби. Футболистите на терена приличаха на отбор много повече от друг път. Ясно се видяха опитите за колективна игра, португалските футболисти донякъде се отърсиха от навика си да комбинират само помежду си. Скоростта в действията също беше на по - добро ниво, сравнение с други мачове на "Армията" през сезона.
Ясно се вижда обаче липсата на изявен голмайстор. Никога не ми е било приятно да се нахвърлям върху даден играч, но Преслав Йорданов потвърди опасенията ми, че ниво елитна дивизия му идва малко в повече. Гледайки статистиката му като отбелязани голове и изявите му в А група преди да дойде в отбора не бях особено обнадежден. Подлъгах се миналия сезон, че е повишил малко класата си, най -вече заради изявите му в Купата на България, където вкарваше на по - силни съперници, а също и заради това че измести от титулярното място на централен нападател много по - опитен футболист от него - Костадин Хазуров. Не че Хазуров блести сега в Нефтохимик. Но в елита се вижда, че на Преслав Йорданов му е много по - трудно. Трябва да сме му благодарни, че вкара дузпа в дербито, като си спомним колко футболисти са изпускали за нас, но само с това няма да мине. Аз съм за неговото оставане в отбора, но трябва да бъде привелчен изявен голаджия в тима зимата, за да има истинска конкуренция. Милчо Ангелов за мен още не е готов за титуляр.
Адмирирам изваждането на Рафа Перес на полувремето на мача. Кажи речи във всеки мач този футболист е най -слабия в защитната четворка на тима и с нищо не оправдава гласуваното му доверие. Така и така стават грешки, по добре да се гласува доверие за партньор на Чорбаджийски на някой млад български играч. Но това е временно решение. За да израсне Чорбаджийски, който също прави много грешки , има нужда от опитен и качествен партньор до себе си. А Перес по - добре да бъде освободен зимата.
В тази среща липсваше и вратарят Китанов, футболист който аз много харесвам. Вярно е, че почти във всеки мач допуска по една сериозна грешка, но в същото време спасява 100% положения. Освен това за мен играе добре с крак и е много силен в комуникацията със съотборниците си, въпреки че е млад. А днес се видя че Конов няма добра комуникация с хората пред него. Оправдание е това, че му липсва игрова практика.
Кирил Десподов е футболист, който също много харесвам и ми е хванал окото още от Литекс. При Янев играеше повече, Йорданеску определено не му дава достатъчно шансове, а Десподов има качества. Йорданеску предпочита да дава шанс понякога на фланга на друго младо момче, мисля че се казваше Александър Георгиев, но за мен Кирил Десподов определено е много по - добър.
Притесняват ме португалците в отбора. От тях с най - добри впечатления съм от Виана, също играч който познавам от Литекс. Но контузията която претърпя му се отрази много лошо и той така и не може да намери себе си. Другите португалци не са ми хванали окото почти с нищо. Отвсякъде ни набиват, че те имат качества, но аз се опасявам, че таванът им не е много над това което показаха днес. Отделно във визитките на някои от тях има смущаващи неща. Играли са в прилични отбори, имат силни моменти, но изведнъж просто са се изгубили за няколко години.
Вярно е това, че понякога и играчи с качества така и не могат да се адаптират в България. Ето един Килиън Шеридън, имам поглед върху него от шотландското първенство, после в Кипър направи добри неща, но в ЦСКА не се наложи, въпреки че вкарваше от време навреме някой гол. Но просто може би той не е искал да остава тук и затова не се е вложил максимално.
Бруно Морейра, който вкара само един гол за ЦСКА, макар и победен, миналия сезон имаше много силни и постоянни изяви в португалското първенство, беше сред водещите голмайстори.
Но може би тези сравнения не са точни, защото никой от сегашните португалски играчи не е чист нападател.
А и в горните случаи поне аз съм виждал наченки на нещо, а сега не виждам.
Миналата събота бях на "Армията" да гледам дублиращия тим на ЦСКА срещу Локомотив София. Останах приятно изненадан. Момчетата играеха с голям хъс, освен това футболът им е приятен за гледане, с комбинации на скорост, при това изпълнени прецизно, с точност. Личи си, че им липсва опит, понякога подхождат наивно, особено в завършека на двете фази, атака и защита. Изпускат лековато положения за гол, понякога в защита недооценяваха докрай потенциалната опасност и не бяха прецизни докрай.
Но за мен повечето от тях заслужават лека полека да бъдат интегрирани в първия отбор. Ако се работи правилно с тях може да се берат плодове в бъдеще.
Това е начина. Трябва да се залага на повече български играчи. Чужденците да бъдат не повече от 3-4, хайде 5-има. Стига с тези порочни практики, с това закостеняло мислене, че отбор който преследва по - високи цели непременно трябва да разчита на повече чужденци и по-опитни играчи. Стискам палци да има промяна в отношението към школата, където нещата бяха занемарени дълги години. И въпреки това излизаха някакви таланти!
Искам да споделя с вас две снимки от "Армията" от миналата събота, както и едно клипче.
Нека влезем с позитивно настроение в седмицата преди мача с Лудогорец, пък там да става каквото ще !
Пламен Живков: Днешният мач и особено неговото първо полувреме /според мен най-доброто от началото на първенството/ върнаха спомените ми от първенството 1963-64 година. Аз бях ученик, силно запален и обичащ ЦСКА и непропускащ не само мачовете, но и тренировките и то не само във футбола, а и в много от другите спортове. Тогава нападахме, превъзхождахме, създавахме многобройни положения и непрекъснато аристократично ги пропилявахме. Накрая завършихме на 11-то място, което за тогава беше невиждан провал, а и досега си е отрицателен рекорд. Привържениците бяхме верни до смърт, пълнехме стадиона, подкрепяхме отбора и никога не поискахме да бъдат изгонени играчи и треньори. Обичахме ги, смятахме ги за най-добрите и бяхме изпълнени с оптимизъм. А сред тях бяха Якимов, Цанев, Боби Станков, Гаганелов, Васко Романов, Стоян Йорданов, а от по-старите- Георги Найденов, Никола Ковачев. Със закъснение след известни съдебни проблеми се завърна Иван Колев. Повечето от тези играчи след две години станаха шампиони и участваха в историческите три полуфинала за КЕШ с Интер. Представяте ли си, ако ги бяхме изгонили. Не искам да правя аналогии с днешното време, нито да агитирам когото и да било и да го призовавам за каквото и да било. Просто ви съобщавам, че моето мислене си остава същото като през онези години. Пък Вие, ако искате, ме смятайте за старомоден. Веруюто ми е доверие, спокойствие за отбора, подкрепа, търпение и оптимизъм.
Подчертаното май вече все по-рядко се намира сред българските фенове... Всички искат сега, на секундата, веднага да бият всичко подред с разлика, да са шампиони и носители на купата и да ираят в ШЛ... подкрепата за отбора остава на заден план. А тя е най-важната, независимо какво се случва на терена а и извън него!
Последна промяна Keanu на 31.10.2016 12:36, променена общо 1 път

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 31.10.2016 15:41
Да ви кажа не ги виждам нашите в Разград. Като гости сме много зле тази година и точно в Разград не вярвам на чудеса. Утре ще посетя Шампионската лига в А сектор, за да гледам Арсенал.

Vendome
(The Grizzlies)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 31.10.2016 17:12
Keanu написа:
Цитат:
Пламен Живков: Днешният мач и особено неговото първо полувреме /според мен най-доброто от началото на първенството/ върнаха спомените ми от първенството 1963-64 година. Аз бях ученик, силно запален и обичащ ЦСКА и непропускащ не само мачовете, но и тренировките и то не само във футбола, а и в много от другите спортове. Тогава нападахме, превъзхождахме, създавахме многобройни положения и непрекъснато аристократично ги пропилявахме. Накрая завършихме на 11-то място, което за тогава беше невиждан провал, а и досега си е отрицателен рекорд. Привържениците бяхме верни до смърт, пълнехме стадиона, подкрепяхме отбора и никога не поискахме да бъдат изгонени играчи и треньори. Обичахме ги, смятахме ги за най-добрите и бяхме изпълнени с оптимизъм. А сред тях бяха Якимов, Цанев, Боби Станков, Гаганелов, Васко Романов, Стоян Йорданов, а от по-старите- Георги Найденов, Никола Ковачев. Със закъснение след известни съдебни проблеми се завърна Иван Колев. Повечето от тези играчи след две години станаха шампиони и участваха в историческите три полуфинала за КЕШ с Интер. Представяте ли си, ако ги бяхме изгонили. Не искам да правя аналогии с днешното време, нито да агитирам когото и да било и да го призовавам за каквото и да било. Просто ви съобщавам, че моето мислене си остава същото като през онези години. Пък Вие, ако искате, ме смятайте за старомоден. Веруюто ми е доверие, спокойствие за отбора, подкрепа, търпение и оптимизъм.
Подчертаното май вече все по-рядко се намира сред българските фенове... Всички искат сега, на секундата, веднага да бият всичко подред с разлика, да са шампиони и носители на купата и да ираят в ШЛ... подкрепата за отбора остава на заден план. А тя е най-важната, независимо какво се случва на терена а и извън него!
Някой болен мозък има наглостта да сравнява горните легенди със сегашните циркови артисти.

ivi4bg
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 31.10.2016 22:48
Има няколко неща, които още лятото споделих с мои приятели, че в последствие вероятно ще донесат много проблеми на отбора. Първо и най-важното е че бе натоварен отбора с излишно напрежение, като се заговори за задължителна титла. Не знам умишлено ли беше направено това, но за мен някой искаше да изпълни бързо обещание дадено към един бивш треньор на ЦСКА и Литекс. Освобождаването и отношението към Янев бе меко казано оскърбително и недостойно. Добре, че беше намесата на Ицо която обърка плановете на някои ръководни фактори в отбора по повод новият треньор на ЦСКА. Но нещата тръгнаха на зле изначално, настройвайки феновете на ЦСКА за задължителна титла. Това бе пълна глупост. По реално беше да се обяви като задължителна цел този сезон класиране в евротурнирите и изграждане на стил и обиграване на отбора за бъдеща атака на титлата. Този сезон трябваше да се обиграе отбора и да се видят слабите места на които да се привлекат набелязани отрано заместници. А не на пожар да се привличат португалци на килограм. Второ, селекцията изначално бе дисбалансирана, съшита от два отбора, като бе привлечен допълнително само един отговарящ на класата на ЦСКА футболист. Вратарят Китанов, който макар и да прави грешки има класа и сериозно бъдеще. В защита бе наложително след като Грънчов си тръгна да бе привлечен опитен и класен централен защитник и десен защитник. Това бяха двата невралгични поста в защита. Стойчо Атанасов макар и талантлив, трябваше да бъде налаган постепенно в първия отбор. Освен това не знам защо талантлив футболист като Васил Попов е пренебрегван и почти не му е даван шанс. Всички получени голове досега бяха с участието или бяха замесени Стойчо Атанасов(Верея и Пирин) и недоразумението Перез(всички останали голове във вратата на ЦСКА). Трябваше задължително да бъде привлечен опитен централен защитник и покрай него да се обиграват Чорбаджийски и Гълъбов, който според мен има голямо бъдеще също и така постепенно можеше да се оформи за след два-три сезона двойка в защита Чорбаджийски-Гълъбов. От дясно в отбраната и Дюлгеров можеше на този етап до привличането на Манолов да свърши работа.Необяснимо бе привличането на Марин за сметка на Кикарин, който спокойно можеше да е достойна резерва на Недялков и да играе за втория отбор през останалото време. В полузащита и атака, много ми е чудно какво му е класното на Симао, не трябваше да се гони Галчев, а Пинто не е с нищо по-голям от Малинов, като изключим размера на заплатата му, където разликата е в пъти. Жалко за Аясс. Иначе, за мен Арсенио е еднственият класен от всичките португалци, който може и отговаря на класата на ЦСКА. Класа притежава и Педро, но е малко лимитирана, и кариерата и играта му вървят надолу в последните 1-2 сезона. Но да запълни дупка и за даден пожарен вариант може да играе в ЦСКА. Но с оглед на възнаграждението му не виждам защо ни е този футболист. Като цяло си мисля, че трябваше да играем в състав Малинов- Галчев- Арсенио(резрви- Аясс и Ив. Минчев) в центъра на полузащитата. Ал. Георгиев и Виана по фланга(Десподов, Кулма), М. Ангелов(?), атаката... Тук е другият голям проблем след центъра на защитата. Трябваше да бъде привлечен добър централен нападател ако искаме да имаме шансове за нещо повече. И налагане на талантливия Милчо Ангелов. Преслав и Маламов по принцип нямат класа за ЦСКА и можеше да бъдат оставени за този сезон в ролята на резерви само заради заслуги от предния, но не и заради качествата им. Като цяло аз винаги съм бил за силна школа, привличане на най-талантливите юноши и млади играчи до 19-20 години от други български клубове, внимателно наблюдавани от добре подбран селекционен състав и бъдещето развиване в клуба, така както е било винаги. Това всъщност винаги е била ролята и същността на ЦСКА. Да открива и развива млади родни таланти с които не само да е хегемон в родният и без това в момента даже и с наличието на лудогорец слаб шампионат. Лудогорец според мен е просто един отбор на средно европейско ниво, а ЦСКА трябва да е над това ниво. Разбира се не съм против, а даже пдкрепям и е много хубаво, че за разлика от миналото може да се привличат и чуждестранни играчи. Но те трябва първо да са много талантливи, на възраст също до 20-22 години максимум, наблюдавани минимум година внимателно и провличани, разбира се ако клуба има нужните финанси да си позволи да привлича таланти струващи от порядъка на половин-1 милион долара до към 4-5 милиона примерно. Иначе просто няма смисъл. Привлечи 1 чужденец на сезон, но да знаеш че е нещо наистина изключително и което в България не можеш да намериш на даден пост. Но главното и радващото за мен е че се оттървахме, надявам се завинаги от задушаващата прегръдка на натрапени хора, които трябваше да убиват ЦСКА по малко и да се облагодетестват колкотото повече, толкова по-добре за разни боклуци като дантеленият Агент, Бъки бомбата и Софиянски. Сега поне ЦСКА е в ръцете на човек, който наистина обича отбора и е цесекар, освен това се е доказал, че умее да развива и има визия.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения