Всички знаем как завършиха кампаниите с акциите на ЦСКА, с тези за финансово подпомагане от привържениците за получаване на лиценз, за плащане на задълженията към НАП, да и такава кампания имаше, с пращането на sms-и и т.н. Колко малко хора се включиха и какви нищожни пари се събраха. И въпреки това има хора с претенции някой да дава хиляди левове, милиони, като едва ли не е длъжен да го прави. Ми не, не е. Щом го прави има някакъв интерес.
От друга страна съм против това този някой, в случая Гриша Ганчев да получава някакъв статут на митичен герой, видиш ли колко много обичал ЦСКА и как спасил клуба. А всичко е интереси.
Реално, въпреки приказките му в началото, Ганчев нямаше никакво намерение да спаси клуба. Това беше и невъзможно. Дори нещата с паралелното дружество да бяха минали това пак не беше спасение, пак нямаше да се платят старите задължения. В крайна сметка Ганчев направи това, което си беше наумил. Още с изваждането на Литекс от терена на "Герена" беше вече пределно ясно какво ще стане.
Някои обявяват Ганчев за бунтар срещу системата, но е обезпокоително как се промениха отношенията му с властта за няколко месеца, как по - рано придоби "Петрол" и как същия този "Петрол" стана спонсор на Левски във волейбола, а не на ЦСКА, който имаше и има не по - малка нужда. Ясно е, че това не е станало по желание на Ганчев, но нещата от задкулисието диктуват всичко.
Струва ми се трябва да припомня и едни резултати от миналото, за да затворя темата с "бунтарството".
Когато Левски за последно взе три поредни титли, превъзхождаше другите тимове най - вече с организацията си, но и като състав не беше лош отбор, въпреки че като цяло играеше по - защитно от обичайния си стил и това създаде измамно впечатление, че са слаб отбор. Но основни конкуренти тогава бяха ЦСКА и Литекс. В този период, поне за първенство Литекс не постигна по - добри резултати срещу Левски, сравнение с ЦСКА. При първата синя титла ЦСКА спечели на "Армията" с гол в 36-та секунда и загуби драматично на "Герена" в края на мача. Литекс водеше в Ловеч до последно на Левски с 1-0, но в крайна сметка допусна изравняване за 1-1, а в София мача завърши при същия резултат. За купата Литекс се престави по - добре от ЦСКА срещу Левски в онзи сезон, в смисъл че спечели единия си мач, но това не стана с футболни аргументи. На полувремето по типичен обичай за онези години Ганчев влезе при съдиите да ги "инструктира" малко. После, ако не ме лъже паметта бяха отсъдени две дузпи за Литекс за победата с 3-1.
Следващото първенство ЦСКА направи 1-1 и загуби с 1-2 от Левски, а Литекс загуби един много странен мач в Ловеч с 4-3 и после с 2-1 от Левски на "Герена". А иначе пискливците от Ловеч въобще не пискаха след 3-4. Вярно, беше изгонен вратарят Пруня, но в последствие в тима дойдоха други румънци. За купата Литекс спечели категорично с 4-0, после падна в София с 1-0, но след онова 3-4 лично аз имам съмнения за последвалите мачове за купата.
Сезон 2001/02 големите пискливци от Ловеч приеха съвсем спокойно една странна дузпа на Герена, за загубата им с 2-1 в редовния сезон. Преди това Литекс биха с 2-0 в Ловеч. Тогава споделих на един известен привърженик на ЦСКА, че двата отбора са си разменили договорено по една победа и той се съгласи с моите аргументи. Все пак тогава ЦСКА беше по - зле, накрая Литекс завърши втори, а защо два равностойни отбора да правят два равни мача и да спечелят общо 2 точки, а да загубят четири, като могат да си разменят по 3 точки. ЦСКА загуби с 2-0 в редовния сезон тогава и направи 2-2 у дома , а в плейофите пак загуби на "Герена" и би 1-0 на "Армията" , макар и в мач без значение. Не си спомням резултата от плейофния мач между Левски и Литекс в София, но си спомням как двата отбора направиха кротко 2-2 в Ловеч, резултат който устройваше напълно Левски. Вярно в същия сезон Литекс загуби два пъти от ЦСКА за купата, като би в София за първенство в редовния сезон, а преди това сезон 98/99 всички помнят какво стана.
Но за мен Гриша Ганчев "играеше" както с ЦСКА, така и с Левски, като въобще не може да се каже, че е бил бунтар и че е "скачал" на Левски в годините в които това бе всъщност невъзможно.
И други две неща, които за мен не са маловажни.
Никога не трябва да се забравя отношението на ловешката полиция към публиката на ЦСКА. Не само към ЦСКА да, но в случая пиша за нашия клуб. Едва ли това което ставаше беше продиктувано само от някакъв местен шовинизъм на местните полицаи. За мен те бяха "стимулирани". А кой ги е стимулирал оставам всеки да си отговори сам, според неговата преценка.
Всички знаем, че през годините Владимир Зарков ( сега в 7 дни футбол) беше един от най - приближените журналисти на Гриша Ганчев. Но трябваше ли да остава той такъв, след като Ганчев се зае с ЦСКА?
Зарков, който само няколко месеца преди Ганчев да дойде в ЦСКА , при голямата криза при нас, когато отбора нареди сума ти мачове без гол и победа пишеше статии със заглавия като "Гот ми е на мен сега да гледам как пада ЦСКА", същия този който пишеше как Дукла Прага изчезнали и било време и ЦСКА да изчезне, как нарече Лечков и Пенев пенсионери при завръщането им в ЦСКА лятото на 2001г. и осмя тима, че ги е взел. И който в омразата си стигна дотам, че имаше статии дори против някои по - известни привърженици на ЦСКА!
Да се върна към настоящето.
Вярно е, че ЦСКА не можеше да картотекира футболисти през лятото и не можа да направи една нормална селекция тогава. Трябваше ли обаче да се развиват нещата толкова аматьорски впоследствие? Да се прави селекция на килограм, сума ти футболисти от миналогодишния състав да се изгонят по меко казано оскърбителен начин и да се разбере от изказванията на Йорданеску, че всъщност съдбата на Христо Янев е била решена още преди началото на новия сезон, а резултатите на тима и играта не са истинската причина той да си тръгне? И не напомнят ли всички тези действия по някакъв начин за управлението по времето на иначе толкова мразените собственици от "Титан"?
Гриша Ганчев постъпи по селски и направи огромна грешка като се заобиколи изцяло с хора от Литекс в ЦСКА. Най - голямото недоразумение е Стойчо Стоилов. Той няма качества да работи в ЦСКА и докато той е в клуба не вярвам там да има сериозни успехи. Спекулира се, че той се меси в работата на треньора, а ако това е така е ясно защо ЦСКА е на това ниво. Това напомня пак за времето на "Титан", когато един друг бивш ловешки кадър Дуци Симонович се месеше където не му е работа и резултата от това беше виден. А селекцията на Стоилов е провал. Както беше провал и в последните години. Но тук не сме Ловеч !
Без съмнение Гриша Ганчев се е доказал като ръководител в Ловеч. В ЦСКА обаче трябва тепърва да го направи. Нещата са ясни. По подхода му към базите, отношението към децата, ще си проличат и цялостните му намерения за клуба.
Интересно ми е днес с каква тактика ще излезем... Срещат се двата отбора, които единствени до момента играят само нападателен футбол - ще се получи интересен мач ако и сега не се затворим, но може би няма да е много ефективно...

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 18:02
10 точки изоставаме вече от Левски. Извинявайте, но и аз мога да съм треньор на ЦСКА, след като всеки мач играем пред наша публика. Румънчето да си хваща чантичката, щото почва сериозно да ме дразни, може да вземе и онзи с червения картон, който ни провали и срещи Локо Пд + още 4-5 портумангалчета. Няма смисъл и с Бай Иван може да бъдем пак 10 точки зад онези.

Balleta
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 18:27
tonzos_justice написа:
10 точки изоставаме вече от Левски. Извинявайте, но и аз мога да съм треньор на ЦСКА, след като всеки мач играем пред наша публика. Румънчето да си хваща чантичката, щото почва сериозно да ме дразни, може да вземе и онзи с червения картон, който ни провали и срещи Локо Пд + още 4-5 портумангалчета. Няма смисъл и с Бай Иван може да бъдем пак 10 точки зад онези.
що бе какво не си доволен, виж заглавието на Спортал кърти днес:
"Лудогорец едвам ходи след Арсенал, но пак би ЦСКА-София"
Късмет за вас, че бяха уморени, иначе отивахте на голяма разлика, изобщо и с Левски и С Крейзи късмет - едните играха без нужния хъс, другите мегаизморени и Микре се отърва що годе достойно, виж с Верея, Пирин, Локо Пд беше излагация, а иначе на всички е ясно, че протежето на Стоичков е гола вода и си прави резюме на ваша сметка Пълен аматьор е тоя румънец, с голямо, но непокрито самочуствие, говори все едно е Моуриньо

tonzos_justice
(Red or Dead)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 19:00
Balleta написа:
Късмет за вас, че бяха уморени, иначе отивахте на голяма разлика, изобщо и с Левски и С Крейзи късмет - едните играха без нужния хъс, другите мегаизморени
Що играете без хъс бе, нали имахте там един рефрен за душата? Вие без хъс срещу ЦСКА играете от 10 години и резултатите го показват. Ние в Разград не играем зле, но нещо става там, греди, съдии, топката не влиза и не влиза. Идеята ми за треньора, както и за някои футболисти е - за да идват от чужбина трябва да са с класа над тези в България. С оглед класирането не виждам това. Следователно - Дунав мост

Keanu
(Real Green)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 19:35
Аз пък все още смятам, че не трябва да сменяме треньорите толкова често. Нека си направи селекция, подготовка и на пролет ще видим. Иначе като игра имаше много желание и хъс в тоя мач. Добро впечатление ми прави, че не се затваряме независимо от противника - тоя сезон май само ние сме играли по този начин срещу Лудогорец - здрава преса и атакуващ футбол, даже и с човек по-малко... Нека не забравяме и че Лудогорец имат от няколко години обработен отбор (1-2 селекции на сезон), а при нас е точно обратното...
Последна промяна Keanu на 05.11.2016 19:40, променена общо 2 пъти

alessandron
(Primus Maximus)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 19:55
Balleta написа:
tonzos_justice написа:
говори все едно е Моуриньо
По резултатите точно Моуриньо си е

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 21:03
Лично аз не съм доволен от показаното от ЦСКА в този мач.Лудогорец играха почти на ходом през целия мач и контролираха играта до почти самия край. Много хора обвиняват Йорданеску, но аз не съм сигурен доколко той взима решенията. Галчев е извън отбора не по негово желание, Рафа Перес въпреки безобразната си игра продължава да е титуляр, днес беше за гонене още в 15-тата минута. Преслав Йорданов въпреки лошото си представяне в предния кръг днес изобщо не влезе в игра, което е необяснимо, а ЦСКА изоставаше в резултата. Явно и него са го нарочили за гонене шефовете. Иначе Йорданеску за пореден път каза, че не той е правил селекцията.....
Във форумите масово са се надигнали срещу треньора. Ясно е, че е една пионка и ще си тръгне, когато Ицо реши. Ясно е и, че исканият от повечето фенове Любо Пенев няма да стане треньор на ЦСКА, защото Ицо зачеркна всички, които не дойдоха на 50 годишнината. Работата е обаче, че селекцията е тотално сбъркана и с този състав максимума е трето място.

Keanu
(Real Green)
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.11.2016 21:25
tonzos_justice написа:
Във форумите масово са се надигнали срещу треньора. Ясно е, че е една пионка и ще си тръгне, когато Ицо реши. Ясно е и, че исканият от повечето фенове Любо Пенев няма да стане треньор на ЦСКА, защото Ицо зачеркна всички, които не дойдоха на 50 годишнината. Работата е обаче, че селекцията е тотално сбъркана и с този състав максимума е трето място.
Селекция на зима - дано вземем качествени попълнения... И не знам кой си мисли, че целта този сезон е нещо повече от Лига Европа... и Йорданеску така беше споменал за неговите цели...
Последна промяна Keanu на 05.11.2016 21:30, променена общо 2 пъти

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 07.11.2016 01:36
На 7-ми ноември 1973 г. ЦСКА детронира трикратния европейски първенец Аякс, като с победата с 2-0 след продължения лишава амстердамския колос от защита на трофея си още на 1/8 финал. В предното издание на КЕШ "армейците" губят с общ резултат 6-1 от Аякс на Йохан Кройф, като мача е отново 1/8 финал, но с напускането на Кройф момента за реванш идва.
За да се стигне до този триумф голяма заслуга има вратарят Стоян Йорданов. В предния етап от турнира, 1/16 финали, той спасява дузпа при гостуването на австрийския Сваровски Вакер, където ЦСКА печели с 1-0, а в Амстердам също спасява дузпа, изпълнена от Реп, за да съхрани реални надеждите на "армейците" за реванша. Вярно е, че той носи донякъде вина за победния гол на Кайзер, но със спасената дузпа се реабилитира.
Йорданов обаче чупи ръката си в този мач и 10 минути преди края на срещата е заменен от Йордан Филипов, който пази и на реванша.
Още преди първия мач в Холандия старши треньорът на ЦСКА Манол Манолов споделя пред журналист от вестник "Народен спорт": "Знаеш ли, жадувам за реабилитация. Все ми се струва, че миналата година "Аякс" много лесно ни прегази"
70 000 зрители са на трибуните на "Васил Левски". Срещата е здрава битка, а до 68-мата минута резултата е 0-0 и изглежда, че Аякс ще удържи "армейците" в София. Тогава обаче Георги Денев се преборва с Пит Кайзер и центрира към Димитър Марашлиев, който забива топката с глава във вратата на Стуй.
Стига се до продължения, те са към края си, но в 116-та минута влезлият като резерва кюстендилец Стефан Михайлов, с изненадващ удар матира за втори път Стуй. Холандците се чудят какво става, Аякс е на колене !
Реакции след срещата.
Манол Манолов, старши треньор: "Играхме като равни с равни и поднесохме голям дар за целия български футбол" Години по - късно на въпрос кой е най -приятния му спомен Манолов споделя: " Когато в София отстранихме Аякс Амстердам. Сърцето ми щеше да се пръсне. Изпратих на терена играчите: "Бате Симо е с вас, няма страшно!"
Треньорът на Аякс Кнобел: "ЦСКА доказа, че знае как се воюва в турнирите. Този тим направи голяма крачка напред в сравнение с миналата година. Загубата ни е заслужена. Причината не е само в отсъствието на Кройф. Пожелавам на българите да отидат напред в турнира."
Авторът на първия гол за ЦСКА в мача, лявото крило Димитър Марашлиев: "На стадион "Васил Левски" пред седемдесет хиляди зрители детронирахме носителя на Купата на европейските шампиони "Аякс" с 2-0. Първия гол вкарах аз с глава. Надиграхме холандците, които три поредни години бяха най - силният клубен отбор в Европа".
Димитър Пенев: "Играхме със самочувствие и очаквахме, че ще се представим добре. Не се уплашихме от голямото име на съперника, вярвахме в победата и я спечелихме".
Божил Колев : "Такава радост не съм изпитвал никога и не знам дали някой друг път ще изпитам".
Вратарят Йордан Филипов : "Благодаря на публиката, която в един критичен за мен момент спонтанно ме подкрепи и ми вдъхна кураж."
Авторът на победния, втори гол Стефан Михайлов : "Не намирам думи, за да изразя радостта си от решаващия гол във вратата на най - големия отбор в света."
Отзивите в цялата европейска преса са подобаващи. Ще избера само някои от тях.
Непшпорт, Унгария :" Трикратният европървенец вън от играта. В този мач не "Аякс" загуби, а ЦСКА елиминира супертима след изключителна игра. Армейците от София нокаутираха своя съперник".
Югославската преса: "Българският шампион изненада славния "Аякс" с качеството и разнообразието на своята игра. Атмосферата на стадиона наподобяваше незабравими мачове в Англия или Бразилия".
Английската преса: " Край на една ера с падането на "Аякс" от бойците на София. Царството на холандците свърши".
Куриозното е, че въпреки успеха над Аякс треньорът Манол Манолов не завършва първенството като предводител на тима. Заради колебливи резултати във вътрешното първенство той е освободен от поста си. Впоследствие още няколко пъти води тима.
"Лудогорец U17 постигна ценна победа в първенството на елитната юношеска група. Момчетата на Радослав Комитов победиха с 1:0 ЦСКА-София като гост. Единственият гол бе дело на Димитър Митков в 63-ата минтута. Мачът в столицата се игра при изключително тежки условия - при непрекъснат дъжд и силен вятър. С успеха талантите от футболната академия на шампионите дръпнаха на върха с 6 точки пред Септември, който обаче е с мач по-малко. "Много важно бе да спечелим този мач. Преди почивката ни бе трудно да се адаптираме към тежките условия, но през второто полувреме контролирахме събитията на терена", коментира треньорът Радослав Комитов "

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 11.11.2016 01:29
Предстоящи събития:
От официалния сайт:
Армейци,
По време на паузата в Първа професионална лига ЦСКА ще вземе участие в блиц турнир, който ще се проведе на комплекс „Царско село“.
В турнира ще участват още ФК Царско село и македонският ФК Хоризонт (Турново).
Блиц турнирът ще се състои в събота, като всеки ще играе с всеки, а срещите ще са с продължителност 45 минути.
В 14:00ч. ще започне двубоят между Хоризонт и Царско село. В 15:00ч. ЦСКА се изправя срещу Царско село, а от 16:00ч. македонският тим ще играе с ЦСКА.
Входът е свободен!
Очакваме ви!
В Събота има и волейбол. От 16.00 часа в зала "Васил Симов" жените на ЦСКА посрещат Шумен, а от 18.00 пак там мъжете приемат Миньор Перник. И една закачлива статийка: http://bgvolleyball.com/new.php?id=38446&s_id= А първия евромач на мъжкия отбор е в началото на Януари, мисля беше на 5-ти.
Другата Събота от 15.00 часа Славия и ЦСКА ще играят на "Васил Левски".
Излезе клипа от гостуването в Разград . Също така в youtube попаднах на една песен посветена на руския ЦеЕсКа, както го произнасят. Не е нещо особено, но ще я споделя тук.
"Лудогорец U17 постигна ценна победа в първенството на елитната юношеска група. Момчетата на Радослав Комитов победиха с 1:0 ЦСКА-София като гост. Единственият гол бе дело на Димитър Митков в 63-ата минтута. Мачът в столицата се игра при изключително тежки условия - при непрекъснат дъжд и силен вятър. С успеха талантите от футболната академия на шампионите дръпнаха на върха с 6 точки пред Септември, който обаче е с мач по-малко. "Много важно бе да спечелим този мач. Преди почивката ни бе трудно да се адаптираме към тежките условия, но през второто полувреме контролирахме събитията на терена", коментира треньорът Радослав Комитов "
Когато извадят нещо тогава ми се обади, но до тогава или проекта ще е приключил или ще се е преименувал и преместил някъде до нас

Balleta
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 11.11.2016 22:18
Киану, Джеки и той отряза Микре :
"Легендата Георги Димитров даде мнение за автентичността на ЦСКА-София.
Според Джеки клубът на Гриша Ганчев няма нищо с този, в който той направи име. Димитров направи интересно сравнение, оприличавайки играчите на ЦСКА-София на бежанци.
"Няма никаква разлика между ЦСКА-София и Литекс. Докараха всички възрасти юноши на "Българска армия". Масово преселение като бежанците, които идват в България. Единствено катеричките на "Армията" може да са от ЦСКА.
Останали са само Пенев и Джони Велинов от истинските цесекари. Какъв гранд е това?", заяви Джеки пред телевизия BiT."

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 16.11.2016 19:58
Ще използвам тази тема, за да напиша че в петък от 18.30 ч. мъжкия волейболен отбор на ЦСКА приема Левски в зала "Васил Симов". Който се интересува, да знае.
В същия ден и жените на ЦСКА играят с Левски, само че в Люлин, като двубоят ще е без публика.
Иначе четох, че Сашо Попов възнамерява да пусне канал на волейболния ЦСКА в youtube.
Новата "платформа" ми харесва - има информация не само за футболния отбор а и за останалите спортни клубове. Има обаче какво още да се направи а очаквам и фен магазина да заработи.
Последна промяна Keanu на 17.11.2016 22:33, променена общо 1 път

albertz
Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 20.11.2016 03:11
Поредния слаб мач на тима днес. Явно така ще е до края на полусезона. Гола на стадиона така и не го видях. То пък един гол. Хареса ми агитката. Имаше силни моменти, постарахме се. Било е и по - добре, но аз съм доволен. Като цяло доста малко хора на стадиона, въпреки хубавото време. Едно от най - интересните неща беше свързано със светлинното табло. Славия като домакини първоначално бяха поставили на мястото на емблемата на ЦСКА това което се беше появило и в Разград. Към 10-та минута обаче таблото изгасна и след известно време пак заработи, но с емблемата на ЦСКА със звездите. Но щом от ръководството на клуба са решили да реагират, трябваше да го направят още в Разград. И трябва този въпрос да се реши, защото и Левски в домакинството си могат да решат да не слагат емблемата на клуба, но тогава едва ли таблото ще спре, за да се коригират нещата.
Иначе днес Хичо ми се видя, че си е боядисал косата в червено, доста интересно.
Хубавото е, че взехме трите точки - наистина редуваме силен със слаб мач, което означава, че ще смажем Верея другата седмица Явно колебливата игра ще продължи, но дано след зимната пауза нещата се променят - тогава ще си проличи дали Йорданеску става или не...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения