| Автор |
Съобщение |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 21.12.2016 18:09
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 24.12.2016 17:08
Последна промяна Keanu на 24.12.2016 17:08, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 24.12.2016 17:17
И високо над върха е САМО ЦСКА! 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 26.12.2016 11:09
Определено съм доволен от случващото се в школата - няма вече такси т.е. схемите "тати плаща аз играя, независимо какво дърво съм" би трябвало ги няма а ще се привличат талантливи състезатели, които да се развиват. Личи си, че се работи с желание и се мисли в перспектива, като скоро и базата в Панчарево ще бъде изградена на ново. А ето какво каза и Митко Джоров, за който се радвам, че ще остане:  |  |  |  | Цитат: Митко Джоров: Ръководството на ЦСКА ми каза, че оставам за постоянно 22-12-2016 Виктор ГЕЦОВ (ТЕМА СПОРТ)
Митко Джоров ще продължи работа като главен методист на школата на ЦСКА и през следващата година. В периода ноември-декември той изкара едномесечен стаж в клуба, като на „Армията” са останали много доволни от него и са го поканили да остане за постоянно. Това все още не е скрепено с договор, но веднага след Нова година би трябвало да стане факт. „Тема Спорт” разговаря с Джоров, който разказа любопитни детайли около своята работа в ЦСКА дотук, както и около персоналното си развитие. 48-годишният пловдивчанин е в треньорската професия още от 1994 г., когато завършва НСА и веднага след това започва работа в ДЮШ на Ботев Пд. От 2005 до 2012 г. е част и от Спартак Пд, където с родените 1994-95 година печелят два пъти купа на БФС и стават вицешампиони в Елитната група до 17 г. Има опит като старши треньор на Ботев, Видима-Раковски и Евроколеж. А през последните години е бил директор на школите на Берое и Локо Пд.
Г-н Джоров, стана ясно, че оставате за постоянно на работа в ЦСКА. Имате ли вече и подписан договор? - Все още не сме подписали. Но проведохме разговори с ръководството. Казаха ми, че са доволни от моята работа и искат да остана за постоянно. Моето желание се припокрива с това на ЦСКА. В момента има по-важни процеси като уточняването на треньора и функционирането на всички структури на клуба като цяло, така че аз ще почакам. Разбрали сме се след Нова година да подпиша и ще се уточнят окончателно моите отговорности. Школата се събира на 15 януари, ще бъда в София тогава и започваме. Горя от нетърпение да продължа своята дейност в ЦСКА. Благодарен съм много на отношението на господин Стефан Яръмов и на колегите треньори от школата, които бяха отзивчиви и действахме добре в екип. Какви са основните ви задачи в ЦСКА? - Ролята ми е да снимам мачовете на отборите от школата. След това изваждам ключовите моменти, които показват предимствата и недостатъците на нашите формации. Същевременно виждаме слабостите и силните страни на съперниците. Обсъждайки видеата с колегите, набелязваме акцентите за работа в тренировъчния процес. Така е много по-лесно за треньорите, да покажат на състезателите върху какво трябва да наблегнат в тренировъчния процес, за да се развиват. Вие сте натрупали огромен опит като треньор, основно при подрастващите, от кого сте се учили? - Започнах като треньор още през 1994 г. Работил съм с две поколения футболисти. Едните бяха набор 1986 г. в школата на Ботев. Част от тези, които станаха професионални играчи, са вратарят Павел Станев и Георги Куртев, а също и Тодор Тимонов и Дормушали Саидходжа. Тимонов и Саидходжа бяха част и от ЦСКА. Другото ми поколение пък е набор 1994 г. От него 8 момчета подписаха професионални договори с Ботев. Бих отличил Лазар Марин, който сега е в ЦСКА и търси своето утвърждаване в състава. Другият е Радослав Терзиев, който се превърна в основен футболист в Ботев Пловдив. Що се отнася до това от кого съм се учил, ще отговоря, че имам академично образование и после съм продължил да се развивам чрез курсове и комуникация с колеги. Аз съм възпитаник на НСА. Фактът, че съм изучавал физиология, биохимия и ТМСТ (Теория и методика на спортната тренировка) ми позволява да имам обяснения какво се случва в човешкия организъм при физически натоварвания и как чрез тренировки да влияем на функционалните промени в него. В момента завършвам УЕФА „Про” лиценз, където ми преподават проф. Лъчезар Димитров, както и доцентите Юри Николов и Михаил Мадански. Те тримата, заедно с останалите лектори от БТШФ (Българска треньорска школа по футбол) помогнаха на мен и на останалите курсисти да си „сверим часовниците” с най-добрите в Европа. Освен това получих възможност да разговарям и с хора, играли футбол на най-високо ниво и работили в чужбина, което е безценно като опит. А какви престои имате в чужбина? - Работил съм в академията на Велко Йотов в Атланта, САЩ. В интерес на истината нямаше как да се водя на работа там, защото нямам зелена карта и по тази причина съм му гостувал с туристическа виза. Наблюдавал съм тренировъчния процес от точка „А” до точка „Я” и помогнах за систематизирането му и изготвянето на документация. Ходил и съм в Южна Африка, където имам приятел, който се занимава с индивидуалното развитие на физическите качества на състезатели. Черпил съм опит от него и съм силно впечатлен. Казва се Петър Къртев, той е бивш футболист на Ботев Пловдив. В неговото студио всяка година ходеше лекоатлетката Тезджан Наимова с треньора си Стойко Цонов заради разликата в климатичните условия и ноу-хауто на Петьо. В България, както е известно, имам опит като директор на школите на Берое и Локо Пловдив. Видял съм и хубави, и лоши неща там. Черпих опит и в академия ДИТ София. Бях старши треньор на Видима-Раковски, а основната част от кариерата ми е преминала в Спартак Пловдив и Ботев. На базата на всичкия опит дотук смятам, че мога да съм полезен и на ЦСКА. Ще се старая да избягвам допуснатите грешки в миналото и да давам най-доброто от себе си. Като човек, през чиито ръце са минали много подрастващи футболисти, виждате ли в школата на ЦСКА момчета, готови за представителния отбор? - Това е една от основните причини, поради която искам да работя в ЦСКА! Също така ще се направи и базата в Панчарево, с което ще можем да затворим цикъла. А именно – да привличаме талантливи състезатели, да им обръщаме нужното внимание и да ги развиваме. Тоест не просто да селектираме деца и да ги употребяваме, а да привличаме такива и да усъвършенстваме техните възможности, за да израснат добри професионални футболисти.
|  |  |  |  |
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 27.12.2016 19:11
А защо си пропуснал тази новина: http://www.mediapool.bg/rumanskiyat-grand-styaua-ostana-bez-ime-i-zapochva-ot-nulata-news227992.htmlКакто много добре знаем, разликата между България и останалия ЕС, в т.ч. и Румъния е съдебната система, а ето че в Букурещ са решили нещо съвсем различно от българистанците... Ех, кога ще ги стигнем... румънците! 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 10:24
Не съм се задълбочавал да следя ситуацията около Стяуа, но като прочетох тази статия ми се струва, че там казусът е по-различен. Споко, Ганчев каза, че иска да купи цялото старо фалирало дружество (не само марката) и се надявам да успее...
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 10:59
Да, доста по-различен е: не се говори за многомилионни необслужвани задължения към държавата (т.е. кражба), а само за нерегламентирано ползване на името (бранда)... Ганчев няма да даде и един лев за тези неща.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 12:59
Ганчев няма какво друго да каже, иначе част от феновете ще се настроят срещу него. Според мен се надява да купи марката на безценица, с което да затвърди "припознаването"... Ще видим дали ще успее - до голяма степен зависи дали новите управляващи ще са негови хора. Не ми е ясно какво се разбира под "цялото старо фалирало дружество" - трофеите на всички отбори по принцип са собственост на държавата в лицето на Министерството на спорта, базите (също държавна собственост) ги ползваме под наем, марката вече е собственост на НАП, какво точно остава за купуване от фалиралото дружество?
Последна промяна Shifter на 28.12.2016 13:00, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 14:10
Марката е собственост на ЦСКА. НАП има запор и парите от продажбата ще отидат главно за приходната агенция.
 |
|
Balleta
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 20:12
http://www.sportal.bg/news.php?news=641191"  |  |  |  | Цитат: Ще има ли ЦСКА?
2016 година ще се помни от всеки цесекар. Може да я разделим на две, когато говорим за ЦСКА - до лятото и след него. Върхът на всичко положително бе финалът за Купата на България срещу Монтана. Хореографии, димки, факли, знамена, 35 хиляди по трибуните, радост, отборът на Христо Янев бе съставен изцяло от български момчета, цесекари - романтика като от едно време. Малко след това обаче нещата придобиха грозен вид...
Трябва да кажа, че финалът на 24 май 2016 г. е последният мач на ЦСКА, на който съм бил. Правя го, защото нищо чудно след малко да бъдa наречен "авиатор" или "припознавач". Не съм стъпвал на мач нито на ЦСКА-София, нито на ЦСКА 1948. Дори не знам къде точно се намира игрището в "Обеля", макар че съм софиянец. Просто към момента ЦСКА го няма.
Сега тимът на Христо Янев трябваше да се състезава във Втора лига. Така бе правилно, но не стана. Чудя се как е възможно да крещиш и да искаш любимия ти отбор да изчезне, за да бъде заменен от друг, който в твоите очи да стане ЦСКА?! Публиката логично се разедини (няма как всички да пеят по време на погребение), по юношите на ЦСКА летяха плюнки, бирени бутилки, псувни и заплахи от освирепяла тълпа. Това всъщност е може би най-грозният момент в историята на най-успешния футболен клуб на България! Случи се на 4 юли 2016 г.
Това, че някои подлоги обясняват насам и натам, че "ЦСКА е по-жив от всякога", е прах в очите на слепите. Като е жив ЦСКА, колко свърши мачът за Суперкупата на България? Защо нямаше такъв двубой между шампиона на България и носителя на Купата на България, другари? Същите другари не толкова отдавна се скъсваха да пишат против различни собственици, че "нямат ДНК-то на ЦСКА и трябва да стоят далеч от Борисовата градина" и други подобни гръмки фрази, а сега перото им омекна и взеха да твърдят, че Наско Сираков като шеф на "Българска армия" не било нещо лошо. Направо е смешно.
Истината е, че в момента единият отбор с име ЦСКА е старият Литекс, който се премести в София (казаха го поне на три пъти шефове от Българския футболен съюз,), а другият ЦСКА е нов клуб, започнал от най-ниското ниво на родното ни футболче (по примера на новия Локомотив София). Но срещу кой от тези два клуба стоят 31 титли, три полуфинала в Европа, "златните обувки" на Жеков и Стоичков и всичко останало? Срещу никой - поне така казват ФИФА, УЕФА и БФС.
И тук някъде в картинката се наместват търговете, които се задават през новата година - за активите на старото дружество и емблемата с трите златни звезди (символизиращи рекордния брой шампионски титли на ЦСКА), а после и за стадион "Българска армия" и Панчарево. Тези неща са важни и след като се разбере кой става техен собственик ще трябва върховният футболен орган да се произнесе за това кой е правоприемник на фалиралия ЦСКА. Така се прави и в останалия свят - Парма фалира вече два пъти (в момента под името Parma Calcio 2013 е в Лега Про), но никой в Италия не твърди, че успехите от 90-те години са останали в небитието. Някои въпроси ще намерят отговор през 2017 година.
Честита Коледа и щастлива Нова година, цесекари! |  |  |  |  |
"
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 22:12
Това, което е пуснал Балета в предния пост, все едно аз съм го писал  А отговорът на първия въпрос с удебелен шрифт е, че ЦСКА е много популярен клуб и хората искат да го има; след като "оригиналът" нямаше как да продължи да съществува, много фенове просто трябваше да "припознаят" някой друг. Това може да се случи и с "Левски" - стотиците хиляди фенове няма как да изчезнат с фалита на дружеството, те (или поне значителна част от тях) ще искат да подкрепят "своя" клуб.
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 28.12.2016 22:53
Не мисля така. Ето, отборът бе на първо място, а трибуните - пусти. Ние сме друга порода - може дори автентичния клуб да е там, но играта ако не е такава, каквато повелява ДНК-о на отбора, публика няма. Смешни са и твърденията, че видите ли, понеже някакви ултраси се биели, затова нямало публика. Публиката е 90 % нормални и 10 % ултраси. Ако Левски изчезне няма въобще да подкрепям никакъв друг клуб, няма как да имам друг свой клуб. То и сега почти не се интересувам от футбол, не гледам и по телевизора. Може и да е от възрастта, но някак си този спорт все повече ми става безинтересен. Много комерсиализиран, много зависим и мръсен. То и футболисти няма, на 99.99 % са житни бегачи и малоумници. Левски или никой друг, но онзи Левски, който е истински. Феновете на микре са просто друга порода, на ЦСКА 1948 - друга. Все различни хора. Още Алеко го е казал - разни хора, разни идеали.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 29.12.2016 11:13
Миналото е минало - това което предстои за мен е по важното (извадил съм последния абзац)! Но реално за мен е по-важно, не толкова самия търг, марката, емблема и т.н. но че има шанс за обединение на публиката ако тези неща се осъществят - а ЦСКА това за мен са феновете и ще сме най-силни ако сме обединени!
Последна промяна Keanu на 29.12.2016 11:18, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 29.12.2016 12:18
 |  |  |  | navy написа: Не мисля така. Ето, отборът бе на първо място, а трибуните - пусти. Ние сме друга порода - може дори автентичния клуб да е там, но играта ако не е такава, каквато повелява ДНК-о на отбора, публика няма. Смешни са и твърденията, че видите ли, понеже някакви ултраси се биели, затова нямало публика. Публиката е 90 % нормални и 10 % ултраси. Ако Левски изчезне няма въобще да подкрепям никакъв друг клуб, няма как да имам друг свой клуб. То и сега почти не се интересувам от футбол, не гледам и по телевизора. Може и да е от възрастта, но някак си този спорт все повече ми става безинтересен. Много комерсиализиран, много зависим и мръсен. То и футболисти няма, на 99.99 % са житни бегачи и малоумници. Левски или никой друг, но онзи Левски, който е истински. Феновете на микре са просто друга порода, на ЦСКА 1948 - друга. Все различни хора. Още Алеко го е казал - разни хора, разни идеали. |  |  |  |  |
Левски били друга порода, възможно ли е :) Хубава теза! Много интересно по какво се различава Бай Иван от ЦСКА, който тъпче бахур и се налива с кайсиева от 3 ет. на Дружба 1 от Бай Георги, привърженик на Левски, който смуче домашна гроздова с парче салам и живее на 4 ет в същия блок? Фенове, на еднаква географска ширина, статус, език, култура? Или философията на Бай Георги е малко по-различна? Възможно е, но аз не заставам зад тази теория. Ако говорим за великия Ливърпул или великата Барселона, при тях е нормално феновете от различните континенти да имат различни философии. За Левски остана само да се надяват на чудо или да следват реалността. Чудо - да си останат сегашната величина в БГ футбола - без публика и без титли или да последват реалността на ново дружество и фалит на сегашното. Весело посрещане на новата година на всички левскари и цесекари!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 31.12.2016 13:04
 |  |  |  | tonzos_justice написа:  |  |  |  | navy написа: Не мисля така. Ето, отборът бе на първо място, а трибуните - пусти. Ние сме друга порода - може дори автентичния клуб да е там, но играта ако не е такава, каквато повелява ДНК-о на отбора, публика няма. Смешни са и твърденията, че видите ли, понеже някакви ултраси се биели, затова нямало публика. Публиката е 90 % нормални и 10 % ултраси. Ако Левски изчезне няма въобще да подкрепям никакъв друг клуб, няма как да имам друг свой клуб. То и сега почти не се интересувам от футбол, не гледам и по телевизора. Може и да е от възрастта, но някак си този спорт все повече ми става безинтересен. Много комерсиализиран, много зависим и мръсен. То и футболисти няма, на 99.99 % са житни бегачи и малоумници. Левски или никой друг, но онзи Левски, който е истински. Феновете на микре са просто друга порода, на ЦСКА 1948 - друга. Все различни хора. Още Алеко го е казал - разни хора, разни идеали. |  |  |  |  |
Левски били друга порода, възможно ли е :) Хубава теза! Много интересно по какво се различава Бай Иван от ЦСКА, който тъпче бахур и се налива с кайсиева от 3 ет. на Дружба 1 от Бай Георги, привърженик на Левски, който смуче домашна гроздова с парче салам и живее на 4 ет в същия блок? Фенове, на еднаква географска ширина, статус, език, култура? Или философията на Бай Георги е малко по-различна? Възможно е, но аз не заставам зад тази теория. Ако говорим за великия Ливърпул или великата Барселона, при тях е нормално феновете от различните континенти да имат различни философии. За Левски остана само да се надяват на чудо или да следват реалността. Чудо - да си останат сегашната величина в БГ футбола - без публика и без титли или да последват реалността на ново дружество и фалит на сегашното. Весело посрещане на новата година на всички левскари и цесекари! |  |  |  |  |
Тук си прав, и аз така мисля. Както и със сигурност при евентуален фалит на Левски, няма как и левскарите да изчезнат. Ако се тръгне по нормалния път с нов отбор от дъното, предполагам всички левскари ще си застанем зад този отбор. Ако се припознава Лудогорец примерно, със сигурност и при нас ще се появят достатъчно припознавачи, а останалите ще направим това, което Нейви казва - кепенците и си викаме за Тотнъм :)
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 01.01.2017 20:59
 |  |  |  | spurs написа:  |  |  |  | tonzos_justice написа:  |  |  |  | navy написа: Не мисля така. Ето, отборът бе на първо място, а трибуните - пусти. Ние сме друга порода - може дори автентичния клуб да е там, но играта ако не е такава, каквато повелява ДНК-о на отбора, публика няма. Смешни са и твърденията, че видите ли, понеже някакви ултраси се биели, затова нямало публика. Публиката е 90 % нормални и 10 % ултраси. Ако Левски изчезне няма въобще да подкрепям никакъв друг клуб, няма как да имам друг свой клуб. То и сега почти не се интересувам от футбол, не гледам и по телевизора. Може и да е от възрастта, но някак си този спорт все повече ми става безинтересен. Много комерсиализиран, много зависим и мръсен. То и футболисти няма, на 99.99 % са житни бегачи и малоумници. Левски или никой друг, но онзи Левски, който е истински. Феновете на микре са просто друга порода, на ЦСКА 1948 - друга. Все различни хора. Още Алеко го е казал - разни хора, разни идеали. |  |  |  |  |
Левски били друга порода, възможно ли е :) Хубава теза! Много интересно по какво се различава Бай Иван от ЦСКА, който тъпче бахур и се налива с кайсиева от 3 ет. на Дружба 1 от Бай Георги, привърженик на Левски, който смуче домашна гроздова с парче салам и живее на 4 ет в същия блок? Фенове, на еднаква географска ширина, статус, език, култура? Или философията на Бай Георги е малко по-различна? Възможно е, но аз не заставам зад тази теория. Ако говорим за великия Ливърпул или великата Барселона, при тях е нормално феновете от различните континенти да имат различни философии. За Левски остана само да се надяват на чудо или да следват реалността. Чудо - да си останат сегашната величина в БГ футбола - без публика и без титли или да последват реалността на ново дружество и фалит на сегашното. Весело посрещане на новата година на всички левскари и цесекари! |  |  |  |  |
Тук си прав, и аз така мисля. Както и със сигурност при евентуален фалит на Левски, няма как и левскарите да изчезнат. Ако се тръгне по нормалния път с нов отбор от дъното, предполагам всички левскари ще си застанем зад този отбор. Ако се припознава Лудогорец примерно, със сигурност и при нас ще се появят достатъчно припознавачи, а останалите ще направим това, което Нейви казва - кепенците и си викаме за Тотнъм :) |  |  |  |  |
Спърс, никога не съм симпатизириал на друг отбор, освен на Левски. Така че, примерно, сещаш се колко ме брига Тотнъм. Левскарите няма да изчезнат, но няма да припознаят никога друг отбор.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 01.01.2017 23:24
Е, ясно де, за себе си говорех :) Но идеята е същата де, няма как да припознаем.
Иначе не се заблуждавай, достатъчно левскари припознавачи ще се намерят, дано няма възможност да се докаже на практика това.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 05.01.2017 20:49
Вчера, на 63-годишна възраст, е починал Стефан Орманджиев. Поне според мен един от малкото, свързани с родния футбол, които заслужаваха уважение. Новата година почва като старата...
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 09.01.2017 13:46
Новините от днес: - Трима млади таланти от школата започват подготовката и ще им се даде шанс за доказване в първия отбор, като всички са национали в своите възрасти - Слави Петров, Ангел Лясков и Тонислав Йорданов. - Скоро се очакват и нови попълнения (поне двама) - Досегашния треньор на Пирин, Стефан Генов става помощник на Белчев. 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2016/17 | 13.01.2017 19:51
Заформят се добри контроли и дано зимната подготовка вдигне нивото: 22 януари: Локомотив (Москва) 24 януари: Чонгкинг Лифан - уж били някакъв класен отбор, пък и ще е интересно да играем с китайци  26 януари: Рубин (Казан) 30 януари: Динамо (Киев) Май ще ги дават по ЦСКА TV и/или по някоя Диема...
Последна промяна Keanu на 13.01.2017 19:57, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
|