| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 06:45
Серинкаааааааааааа Винаги когато имам опасения тази жена се стяга и прави голям мач.  Не остави шансове на Конта и това въпреки липсата на първи сервис в огромна част от мача. Представете си какво би станало ако вкарва регулярно първи сервис... Няма граници за тази спортистка. Първи мач срещу Конта и никакви притеснения. А Конта е пикова форма с титла от Сидни, с великолепна игра и показатели в хода на турнира, но това е положението, голямата шампионка е голяма. На полуфинала с Барони не би трябвало да има абсолютно никакви проблеми, може и до погром да се стигне. На финала вече ще е сложно без значение дали ще е Винъс или Коко, най-вече от психологически естество, защото ще е на прага на историята.
Последна промяна Diavolo на 25.01.2017 06:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 08:10
Серина води на Лучич-Барони с 2-0 в хед-ту-хеда, но и двата мача са през... миналия век! В Сидни и на Уимбълдън 1998. А Лучич-Барони пък бе полуфиналистка на Уимбълдън през 1999, дъртаците доминират и в УТА!
 |
|
NuFc
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 08:48
Коя е русата дама в бокса на Григор? Мерси.
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 09:22
Дам и аз това искам да знам????
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 09:50
_________________ЛУДОГОРЕЦ ШАМПИОН!!! 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 12:28
Звездите са се наредили в полза на Дявола тоя път - Серина и Рафа печелят АО. Disgusting:))))
Да признаем, че Надал играе много добре, обаче!
Последна промяна MCStranger на 25.01.2017 12:42, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 13:02
Чакай, титлата на Надал хич не е сигурна  Сериозни препятствия има до финала - Раонич, Гришо и Федерер/Вавринка.
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 13:09
От изброените само Вавринка има (малки) шансове, а той май няма да стигне до Рафа.
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 13:16
Ти си малко като Матс Виландер... каквото кажеш, става обратното. Не се обиждай!
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:00
Последна промяна Naki на 25.01.2017 14:02, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:33
Рафата изпълни плана перфектно в изравнен мач взе всички важни точки и предимството му в крайната фаза на турнира е че е тестван максимално за разлика от другите протоколни мачове, чака ни супер зрелищен мач с Гришо нищо чудно да се стигне до 5 сета, искам повторение на 2009 и победоносно завръщане на Надал, но и нашия да бие ще е заслужено, много израстна и той стана топ играч, дано стане класика, иначе за утре зависи кой ще вземе първия сет, ако Федерер почне отлично и вземе 1 сет бързо, печели без проблеми, ако се закучи Стан ще го надблъска, това са двете опции 
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:33
РАФААААААААААААААААААААААААААААААААААА 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:34
Вамоооооооооооооооос!  сечи секвоятаааааааааааа, мухаха Най-силния мач на Рафа до тук в турнира, както казах големите шампиони знаят кога и как да вдигат нивото. Рафа има още резерви, но конкретно в този мач отново за пореден път на този турнир изключително силен на сервис, стабилен форхенд. Отлични ретури също така. Разчиташе сервиса на Милош, връщаше голяма част от първите му сервиси. Получи се хубав мач с повече уинъри отколкото грешки, изключително драматичен и зрелищен втори сет, но тази чиста победа с 3-0 едва ли и най-върлите фенове на Рафа са очаквали. Надал спаси 6 сетбола на Раонич във втория сет, изумително. Но още в първия сет се видя, че днес Милиш на практика има нулеви шансове. Карлос Моя, който беше треньор на Раонич миналата година много добре бе написал домашното. Рафа седеше по-близко до линията на ретур, особено на дюс полето и Раонич не можеше да подсича много, много. И също така много успешно прилагаше тактиката само да блокира ретура и да го вкарва в разиграване, където предимството му спрямо дървото е колосално. Впечатляващото е, че Надал не допусна пробив в хода на целия мач и до тук в турнира е човека с най-малко допуснати пробиви. Едва 6 пробива е допуснал Рафа, а това му е втора нула в хода на турнира което също е рекорд. Федерер е с втория най-добър показател - 8 допуснати пробива. Сега предстои мач с Григор. Много по-различен играч от Милош. За Надал ще е много по-тежко по няколко причини. 1) Григор вкарва много висок процент 1 сервис, а и е изключително ефикасен по този показател. 2) Изключително добре подготвен кондиционно. Милош според мен не бе на 100% за този мач с Рафа. 3) От задна линия е изключителен, т.е. Рафа няма да има това предимство по дифолт, което има срещу Милош. С една дума чакам пет сета класика и вярвам, че Рафа ще извърви пътя към финала. Все пак форхенда му би трябвало да даде предимството срещу едноръкия бекхенд на Григор, а и въпреки, че е пенсионер вече, мисля си че кондиционно е по-добре подготвен дори и от този фитенс дзвер в момента Григор и ако се стигне до +4 ч. игра то нашия ще издиша. Рафа трябва да е агресивен и да кара Григор да тича, както бе в мача с Милош.
Последна промяна Diavolo на 25.01.2017 14:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
tennis fan
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:39
Григор не може/не трябва, да бъде наричан нито гришо, нито гришка, нито гришутка. Григор носи Българско име и слави Родината по света и трябва да бъда наричан с кръщелното му име. Ти клубният полиглот трябва да си наясно, че „на баба ти хвърчилото” можеш да кажеш на жена си. И като специалист по руски умалителни, галени и т.н. може ли да наричаме американски президент Тръмпчо? Избран с помоща на путлерчо – би трябвало да може, но ти ще кажеш.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:41
Съгласен съм. Аз специално без да съм фен на Григор (подкрепям го само защото е българин) никога не съм го наричал/писал Гришо. Това Гришо адски дразни, но и коментаторите така го наричат. Данчо Божинов, Чешанков, Стаматов. Като го чуя само и ми призлява. Самия Димиторв бе казал навремето, че иска да го наричат Григор. Това 'Гришо' стана като чуждица, наложи се по форуми, социални медии и пр. Ужас.
Последна промяна Diavolo на 25.01.2017 14:42, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 14:46
Не се обиждам ни най-малко. Видяхме какво стана с Раонич. Бих дал малък шанс на Милош, ако си беше взел поне тайбрека. Следва - Григор, който го е бил веднъж, никога на шлем. После - Фед, който на шлемове е 2-9 срещу Рафа, като на Роджър двете му победи са на трева, 0-3 на АО, 2-8 на хард на открито. Както вече беше казано, шансовете на Фед са да вали и да пуснат покрива. Стан започна големия си възход със спечелването точно на онзи АО срещу Рафа. Някои хора (предимно фенове на Надал) твърдят, че бил контузен, ама аз не мисля така. Взимаше таймаут, а после търчеше като гламав и блъскаше топ-спин форхенди до откат, мисля, че спечели и сет след "контузията". Тогава започна и падението на Надал - взе по инерция РГ, разбира се, но след това не игра полуфинал 10 поредни пъти, та до днес. Мисля си, че Стан ще падне от Роджър, Григор - от Надал и после Фед от Надал. Иначе желанието ми е Фед да спечели (щото не му остават още много шлемове, не за друго), ако не той - Григор, ако не те двамата - Стан (всички знаят, че съм му фен, но АО за него не е важен, важен е Уимбълдън, който едва ли ще спечели). Ако Надал спечели, което, повтарям, е най-вероятно - ще има много минуси и няколко малки плюса - всичките свързани с това, че не е Джокович:)))
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 15:32
иначе при жените за Серина се наредиха перфектно нещата тая нощ за минаване на рекорда шлемове гледайки резултатите, тая Лучич-Барони за втори път стига полуфинал на шлем, като първия е преди забележете 18 години, все едно японката Дате Крум се е вселила в нея, дано изненадите продължат че не ми се гледа уговорен финал между сестрите, май само бойната Коко може да им развали партито, стига да излезе без респект, както досега и да продължи да мачка 
Последна промяна juve на 25.01.2017 15:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 16:01
мани, мани, при жените е трагедия, но това е положението, сега целия форум тук сме за Коко, дано ги смачка ...  Приготвил съм и снимка, не мисля че увитата в бинтове 35 годишна Барони има някакъв шанс със звяра, но Коко има някакъв минималн шанс да нанесе 11 загуба на АО танка. , При мъжете въпреки, че никога не съм го харесвал, като манталитет, характер и игра, предпочитам Григор, за да направи българска история, да се запишем и ние в тениса. Вчера беше стабиляга, като изключим лекия чок от 3:0 до 3:3 в първия сет си доминираше през цялото време. Най-лошо впечатление направиха някакви пичове по трибуните, които пак не бяха разбрали, че са на тенис мач, а не на футбол. Това селянията няма граници, сигурно и на Григор му става неудобно от тая байганьовщина ... и пак идиотията "българи юнаци" на тенис мач 
Последна промяна Balleta на 25.01.2017 16:06, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 16:08
Стрейнджъре, не искам в никакъв случай да омаловажавам титлата на Стан 2014 г. Спечели я напълно заслужено. Но Надал наистина беше контузен, казва ти го негов фен, който много добре знае кога Надал играе като 100% фит и кога нещо го мъчи и не може да го прикрие и пребори в хода на мача. Преди този финал Стан нямаше спечелен сет срещу Надал за бога, а Рафа тогава беше номер 1 в света. За мен това е най-тежката загуба за Надал в кариерата му и повратен момент. След този загубен финал нещо се пречупи в матадора, не беше същия. Както казваш РГ бе спечелен по инерция и на мускули, но стария Надал си замина. Ако беше спечелил този финал Надал лично според мен щеше да задмине Федерер по титли от шлема, но уви. Не знам дали е намеса на съдбата, дали има масонска конспирация или е контузията, но нещо сензационно и неочаквано за никого се случи на този финал. Колкото и да е в пикова форма Стан, неговата игра е супер удобна за играта на Надал. Идеален мач-ъп. Аз лично нямам нищо против на нов финал между двамата и тогава много въпросителни ще паднат. В момента Надал е на нивото си от 2014 г. в Мелбърн, докато Стан трябва да е много по-силен чисто ментално, заради натрупаните 3 титли от шлема и важните му победи над Рафа, Фед на РГ и Джокович най-вече.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 16:32
хайде малко дискусии преди полуфиналите какви ги виждаме нещата преди полуфиналите имайки предвид като база само видяното в турнира, а не миналата история и мач-ъпа.
Фед - Стан цялостна момента форма: Фед кондиция: равни движение по корта: Фед сервис: Фед 1 сервис: Фед 2 сервис: Стан форхенд: Фед бекхенд: Стан ретур: равни условия за игра: генерално Фед, но мача е вечерна сесия и това дава леко предимство на Стан.
Повечето плюсчета са за Фед и му давам предимство 60 на 40% НО: ранкинга е в полза на Стан, самия Стан е друг тенисист вече, Мелбърн му пасва идеално като настилка и климат. Не знам, уфф. Роджър ми е лека енигма, срещу Нишикори игра добре ама имаше моменти в които изпадаше в големи дупки, а това срещу Стан ще е фатално. Въпросът е как ще влиза първия сервис на Фед и дали ще успее да приложи успешно бързата си игра. Ако всичко това е налице, то победата ще е негова в 3/4 сета. Иначе твърдо Вавринка.
Рафа - Григор цялостна момента форма: съвсем леко предимство за Григор кондиция: равни движение по корта: равни сервис: равни 1 сервис: Григор 2 сервис: Надал форхенд: Надал бекхенд: Надал ретур: Надал условия за игра: по-бързата настилка по-скоро е предимство за Григор, но и този мач ще е във вечерна сесия и топката няма да отскача чак толкова бързо.
Тук давам леко предимство за Надал, 60 на 40 пак като при Фед - Стан. Всичко тръгва от факта, че Надал е много стабилен на сервис, докато Григор въпреки, че също е много стабилен на сервис във всеки свой сет прави по един много слаб сервис гейм и противницте му се възползват и го пробиват. Ако тенденцията се запази това автоматично дава предимство за Надал, защото Рафа доказа на турнира, че може да задържи много силно ниво на подаването си в продължение на цели два сета да речем. Тук въпросът е как ще се справи Григор на бекхенд срещу мощния топ спин на испанеца. Преди 3 г. когато играха тук Надал се измъчи много, но трябва да напомня за огромната му пришка/рана на ръката. На практика Надал не можеше да избърсва топката така както само той си го може. Тази рана на ръката в хода на решителните мачове го натовари още повече, може и да е била някаква причина и за появилата се контузия в гърба на финала. Та сега Надал няма никакви проблеми и въпросът с неговия форхенд насочен срещу бекхенда на Григор е на дневен ред. Мисля си, че за да има успех Григор трябва да взима по-рано топката и да бъде агресивен. Ако не изпълни този геймплан ще загуби, защото Надал започне ли да го разхожда ляво-дясно, колкото и добре да е подготвен Григор, то няма да издържи просто. А Димитров има този навик, обича да се защитава и да играе постепенно. Това обаче е комфортната зона на Надал, така че хасковлията трябва да измисли нещо друго. Повече агресия, повече излизане на мрежата, но да е миксирано. Много висок процент вкаран 1 сервис и така, ако изпълни всичко това не казвам, че ще спечели, но има всички шансове да вкара мача в 5 сета и да тества испанеца до край.
|
|   |
|
|