Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 16:46
при жените
Серина Уилямс - Миряна Лучич-Барони тук не виждам смисъл от дискусии. Ако Барони не е възстановена от контузията и тежки мач срещу Плишкова нищо чудно да изяде и геврек, а може и да се откаже. Дори ина 100% да е здрав и във форма, то пак не виждам абсолютни никакви шансове с които да вземе повече от 4 гейма в сет.
Винъс Уилямс - Коко Вандевег Е това ще е шоуто, нямам търпение за този мач. Надявам се да получим очакваното зрелище. цялостна момента форма: леко предимство за Коко кондиция: не мога да преценя, по-скоро леко за Коко заради тежкия мач с Бушар движение по корта: Винъс сервис: съвсем леко предимство за Коко 1 сервис: Коко 2 сервис: Коко с малко форхенд: Коко бекхенд: Винъс ретур: съвсем леко предимство за Винъс условия за игра: равни
Значи тук давам леко предимство за Коко ама не Шанел. 55 на 45% До тук Коко срещна Винчи, Бушар, Кербер и Мугуруза, а Винъс кого срещна? Никой. Но пък и много отдавна не съм виждал Винъс в такава кондиция и да прави толкова малко грешки. Намерила е някаква нова младост Винъс. Чисто игрово моментума е на страната на Коко, но въпросът е дали ще издържи чисто психологически, защото Коко има много голям респект от сестрите, а и полуфиналът е непозната за нея територия. Игрово двете имат много сходни показатели само дето тези показатели Коко ги натрупа срещу много тежки съпернички. Въпросът е сервисът. Винъс има проблеми от слънчевата страна и 90% от пробивите които допусна дойдоха от там, докато Коко няма този проблем. Коко ще се опита да наложи своя бърз стил и да завършва топката до 3 разигравания. Ако се стигне до по-дълга размяна ще е в губеща позиция.

juve
(Extreme Zombies)
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 16:52
дявола изчерпа темата за предстоящите големи сблъсъци с тоя анализ, няма какво да добавя, абсолютно едно към едно с моето мнение по-горе, което по принцип е по-ограничено, не съм майстор на дългите анализи, та обобщавам нещата кратко и просто, интересно ми е някой друг да напише подобен анализ, но с различна гледна точка, ама май няма такава
Последна промяна juve на 25.01.2017 16:53, променена общо 1 път

SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 16:53
Diavolo написа:
Съгласен съм. Аз специално без да съм фен на Григор (подкрепям го само защото е българин) никога не съм го наричал/писал Гришо. Това Гришо адски дразни, но и коментаторите така го наричат. Данчо Божинов, Чешанков, Стаматов. Като го чуя само и ми призлява. Самия Димиторв бе казал навремето, че иска да го наричат Григор. Това 'Гришо' стана като чуждица, наложи се по форуми, социални медии и пр. Ужас.
Хм, аз пък си мислех, че това Гришо идва от самия него и обкръжението му. Обаче ако наистина е изразил желание как би искал да му казват и някои продължават да го игнорират, това е прекалено вече.
_________________ GREENANDGOLDUNTIL THE CLUB IS SOLD!

Balleta
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 17:24
трябваше Серена и Надал да стигнат заедно полуфинал на турнир от шлема, че да видим Девола в старото му амплоа ...
Абе Деволе ти имаш повече мнения за АО17 от всички 10 шлема взети назад ..зАедно
Върна се стария ентусиазъм върнаха се дългите коментари, върнаха се култови мнения от рода на "мач на Серена с Винъс на финал ще е изключително тежък" това междудругото влиза в топ 10 на култовите ти мнения евър в тенис форумите
П.П. Хеле малко се възроди и този поумрял форум

TheExorcist
(New Mersey Razors)
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 19:25
Кофти работа. Мине ли през онова недоразумение на 1/2 финала, Серина е шампионка и ГОАТ, защото сестра и или бизона ще и пуснат!

Balleta
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 20:08
TheExorcist написа:
Кофти работа. Мине ли през онова недоразумение на 1/2 финала, Серина е шампионка и ГОАТ, защото сестра и или бизона ще и пуснат!
две неща, защо Барони да е недоразумение и защо Коко да и пуска ?
Иначе е това интервю е солта на спорта, много се кефя на такива моменти:

juve
(Extreme Zombies)
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 20:23
не знам вече ми е все тая при жените по-добре даже Серина да го вземе тоя шлем и да се пенсионира вече и после Маша и Вика като се върнат ще им е екстра, по-важното ми е при мъжете какво ще стане и дано Рафа я вземе тая втора титла мисля че заслужава, но нашия също вече е готов мисля скоро да атакува шлем, дали не още тука, и двамата швайцери са се наточили, като ги няма ботовете Мъри и Джоко и интригата се върна с пълна сила та нямам търпение за битките които предстоят

Balleta
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 20:59
juve написа:
не знам вече ми е все тая при жените по-добре даже Серина да го вземе тоя шлем и да се пенсионира вече и после Маша и Вика като се върнат ще им е екстра, по-важното ми е при мъжете какво ще стане и дано Рафа я вземе тая втора титла мисля че заслужава, но нашия също вече е готов мисля скоро да атакува шлем, дали не още тука, и двамата швайцери са се наточили, като ги няма ботовете Мъри и Джоко и интригата се върна с пълна сила та нямам търпение за битките които предстоят
ботовете Мъри и Джоко, е ти изби рибата
Иначе тоя АО ще вземе да бие рекорда по средна възраст на полуфинал:
Винъс - 36г Серена - 35г Барони - 34г (без два месеца 35) Коко - 25
Федерер - 35 Вавринка - 31 (без два месеца 32) Надал - 30 Григор - 25
Средна възраст 31.4 г.
Последна промяна Balleta на 25.01.2017 21:00, променена общо 1 път

alessandron
(Primus Maximus)
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 21:12
Аз ще добавя само едно към анализа на Дявола за Григор - Рафа - за мен Григор трябва да опита да атакува и притиска форхенда на Надал. Може да звучи налудничаво, но наблюденията ми са, че точно там може да се очакват повече колебания. Това означава от дюс полето задължително да тръгва леко предварително на ретур, за да може да вкарва дълбок лифтиран или плосък бекхенд по диагонала, който Надал да не може лесно да атакува. В никакъв случай да не играе права на ретур от тази страна Григор и много-много да не опитва сечен ретур от бекхенд, защото Надал ще натрупа самочувствие с форхенда и всичко заминава. Мисля, че единственият шанс на Григор е да излъже Надал в пет сета - да, територията на Надал е това, но Григор е в достатъчно добра форма, за да издържи, а Надал си има купищата болежки и никога не се знае кога ще се обадят.

tennis fan
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 23:21
alessandron написа:
Аз ще добавя само едно към анализа на Дявола за Григор - Рафа - за мен Григор трябва да опита да атакува и притиска форхенда на Надал. Може да звучи налудничаво, но наблюденията ми са, че точно там може да се очакват повече колебания. Това означава от дюс полето задължително да тръгва леко предварително на ретур, за да може да вкарва дълбок лифтиран или плосък бекхенд по диагонала, който Надал да не може лесно да атакува. В никакъв случай да не играе права на ретур от тази страна Григор и много-много да не опитва сечен ретур от бекхенд, защото Надал ще натрупа самочувствие с форхенда и всичко заминава. Мисля, че единственият шанс на Григор е да излъже Надал в пет сета - да, територията на Надал е това, но Григор е в достатъчно добра форма, за да издържи, а Надал си има купищата болежки и никога не се знае кога ще се обадят.
Всички Надалови „болежки” са измислени за да се оправдае приемането на иначе забранени стимуланти. И така е от поне 12 години. То не бяха тендонити - коленцата, счупена кост на кракът, китката на играещата ръка, контузена дясна китка, контузии, контузии. . . . .

MCStranger
Re: Australian Open 2017 | 25.01.2017 23:30
tennis fan написа:
Всички Надалови „болежки” са измислени за да се оправдае приемането на иначе забранени стимуланти. И така е от поне 12 години. То не бяха тендонити - коленцата, счупена кост на кракът, китката на играещата ръка, контузена дясна китка, контузии, контузии. . . . .
Пич, аз съм последният (или един от последните), дето би могъл да бъде обвинен в симпатии към Надал, но ставаш ултра досаден. Заприличваш ми на Добрил, който честно казано никак не ми липсва.

TheExorcist
(New Mersey Razors)
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 05:42
Balleta написа:
TheExorcist написа:
две неща, защо Барони да е недоразумение и защо Коко да и пуска ?
Иначе е това интервю е солта на спорта, много се кефя на такива моменти:
Ами защото тая не я бях чувал и изведнъж наплишка Плишкова, та затва. Отникъде. 15 години никъв тенис! Не се кефа на такива неща! И сега, бам ... Нали се се сещаш, че ако ( най -вероятно ) стигне финала сестра и ( ако стигне финала ) НИКОГА НЯМА да я пренебрегне и ще и пусне мачот ... От друга страна ако бизона играе финал и не бие, ще се гордее, че е стигнала финал и играла с ГОАТ ...
Ако чудото не стане сега, ще стане на Уимбълдън. Те там си я обичат и ще я направят ГОАТ! Нещата върват в нейна полза, и на 40 да е, пак ще блъска и ще ги мачка. Даже и на 45 пак ще е в супер форма. Аз примерно спокойно надбягвам момчета млади на стадиона без проблеми примерно. Колко му е е една велика шампионка да дрънка некви малки кифли от воле ...
Последна промяна TheExorcist на 26.01.2017 05:48, променена общо 1 път

Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 09:06
Респект за Винъс! На тази преклонна тенис възраст отново е на финал на ГШ?! След всичките проблеми, които имаше, просто нямам думи. Винъс подобри рекорда на сестра си и стана най-възрастната финалистка на турнир от шлема, също така подобри рекорда и за най-голяма пауза между два финала на един турнир от шлема. 14 години по-късно е отново на финал в Мелбърн.
Първия сет бе украшението на турнира. Супер класика в жанра, след това обаче нервите при Коко надделяха и се върна старата и слабост, да не е постоянна в хода на мача, на практика във всеки гейм и да редува безумни уинъри с безумни грешки. Загуби констатността си в изявите, нещо което срещу толкова опитен спортист като Винъс те обрича. От друга страна Винъс бе изключителна във всички важни моменти, спаси се на два пъти от 15:40 и веднъж от 0:40. Коко може много да съжалява заради този статс: шансове за пробив 1/13?!
Браво на Винъс, браво и на Коко за изумителния турнир. Сега трябва да работи здраво, за да надгради постигнатото.

SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 09:48
Дяволе, защо ли имам чувството, че съвсем друга песен щеше да запееш, ако този мач беше завършил с обратен резултат. Не, че съм го гледал де, просто си те познаваме тук. Сега просто ти е кеф, че финал няма да има и Кюфтака влиза в историята, нема нужда да преливаш от куртоазия, много молим.

Diavolo
(Extreme Zombies)
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 10:09
Ами това е положението Уилямс финал най-великите в историята
Сега остава да стане и Федал финал и цялото младо поколение да ходят да се гръмнат някъде вкупом.
Серина е на една победа от номер 1 в световната ранглиста и задминаване на Щефи Граф по титли от шлема, от друга страна за Винъс това може и да е последен шанс за титла от шлема. Не знам да не си на мястото на която и да е от двете. Много тежко. Поне това е единствения случай в който когато Серина ако загуби го приемам по-леко и философски, защото обичам много и Винъс.

Diavolo
(Extreme Zombies)
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 10:15
SUBXERO написа:
Дяволе, защо ли имам чувството, че съвсем друга песен щеше да запееш, ако този мач беше завършил с обратен резултат. Не, че съм го гледал де, просто си те познаваме тук. Сега просто ти е кеф, че финал няма да има и Кюфтака влиза в историята, нема нужда да преливаш от куртоазия, много молим.
Глупости на търкалета. Бях си за Винъс естествено, но харесвам много и Коко, а и бях писал технично 2-1 за нея в Манията. И как може да говориш такива неща за Винъс? Това е уникален спортист и голям човек. Не знаеш през какво преживя. Малко повече увжение моля. Протоколен финал бил, хехе. И как така смяташ, че Коко щеше да направи оспорван финал като няма сет спечелен срещу Серина и отстъпва и на сервис и на ретур и като движение по корта. Виж как Коко се огъна психологически срещу Винъс, а представи си тежестта на финал и от другата страна още по-страшната Серина.
Последна промяна Diavolo на 26.01.2017 10:15, променена общо 1 път

SUBXERO
(The Grizzlies)
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 10:25
Оспорван финал? Глупостите ги дрънкаш ти! Дъртият Уилямс още навремето си каза, че изходът на всеки директен двубой се решава от семейния съвет преди мача. Самото изказване е абсурдно, но по-лошото е, че наистина е така. Просто няма как Винъс да бие, дори и двете да играят на 100% и без уговорки. Последното чисто хипотетично.
П.С. Както съм казвал и преди многократно, аз по принцип нямам проблем нито с падането на рекорди, нито и с това, кой ги подобрява. Това е същността на цялата работа с рекордите. Ако не беше цялата тази ебавка с химията всички тези години, дори можеше и да се зарадвам за Серина.

MCStranger
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 11:00
Дяволе, твърде много щастие ти се струпа в женския турнир, викам съдбата да ни компенсира малко в мъжкия под формата на Григор в 4 сета, примерно:))))

Diavolo
(Extreme Zombies)
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 11:59
Шваба, ако Серина играе на 100% никога няма да има оспорван финал срещу който и да играе. Та започни от тази презумция да разсъждаваш.

SUBXERO
(The Grizzlies)
Re: Australian Open 2017 | 26.01.2017 12:10
Хайде хайде, пак започваш. Ясно, ако Надал и Серина не са контузени/неразположени/демотивирани няма кой да ги бие, това отдавна го знаем, мерси, че ни светна!
Пак ти казвам, ако не се друсаха, халал им титлите и рекордите. Но по този начин - без мене!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения