Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:02

Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   11.02.2017 22:20

Доволен съм много от днешния ден - Гофен и Агут направиха страшно оспорван мач, имаше много класни изпълнения, но напълно съм съгласен с Дявола, че когато Григор заиграе и просто си личи разликата спрямо всички други в този турнир. Основното - страшен топспин от форхенд има Димитров и това е голямата разлика. Днес потренира здраво от сечен бекхенд, ще видим утре на финала. Иначе респект за Гофен, събра се много майсторски накрая и точно когато трябваше вдигна нивото от сервис, а лично аз си мислех, че няма да може и че Агут ще го пречупи с физика.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   11.02.2017 22:26

Diavolo написа:
за Балета: Нито веднъж в хода на целия мач между Григор и Виктор не се скандираше ''Българи юнаци'' Само адмирации за което.

Аз пък не виждам какъв точно е проблемът с "Българи юнаци". Общо взето това си се наложи като подкрепа за български спортисти и се скандира почти на всичко, какво толкова? Каква е разликата примерно с чилийците и онова тяхно скандиране на Чили като играе Гонзалес, дето толкова му се кефиш? А и честно казано, конкретно за Гришо не знам защото при него е по-специфичен случай, ама останалите ни спортисти според мен си се кефят и надъхват като чуят "Българи юнаци".

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   11.02.2017 23:05

spurs написа:
Diavolo написа:
за Балета: Нито веднъж в хода на целия мач между Григор и Виктор не се скандираше ''Българи юнаци'' Само адмирации за което.

Аз пък не виждам какъв точно е проблемът с "Българи юнаци". Общо взето това си се наложи като подкрепа за български спортисти и се скандира почти на всичко, какво толкова? Каква е разликата примерно с чилийците и онова тяхно скандиране на Чили като играе Гонзалес, дето толкова му се кефиш? А и честно казано, конкретно за Гришо не знам защото при него е по-специфичен случай, ама останалите ни спортисти според мен си се кефят и надъхват като чуят "Българи юнаци".

За Гришо не върви, щото е единствено число :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 00:58

Спърсе, българи юнаци върви като играе националния отбор
Какви българи юнаци в индивидуален спорт. Някак си звучи смешно и никак не на място. Но пак да подчертая, никой не е скандирал това. Иначе това не е лошо, нямам нищо против това скандиране, не ме разбирай погрешно.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 11:18

Еми и аз това казвам де, ясно че тръгна от националните отбори, ама постепенно се наложи навсякъде, защото реално ние нямаме скандиране България и Българи-юнаци го замества просто. Не виждам проблем в това.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 11:37

Diavolo написа:
Спърсе, българи юнаци върви като играе националния отбор
Какви българи юнаци в индивидуален спорт. Някак си звучи смешно и никак не на място. Но пак да подчертая, никой не е скандирал това. Иначе това не е лошо, нямам нищо против това скандиране, не ме разбирай погрешно.

Григор +публиката е множественото число, както и Кубрат + публиката.
Спърса много точно го е казал.
Както русняците си викат "шайбу" и на футболен мач.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 20:01

Честита втора титла в кариерата на Григор!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 20:21

IchWill написа:

за 2017.
Много е добър, ако и с психиката си има нивото на играта си, до година ще е в топ 3.
Важното, че взе "задължителната" си титла тук, макар и от 5 точка. Нищо, ще му е от полза.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 21:08

Няколко забележки.
Направи ми впечатление и срещу Нико на полуфинала и срещу Гофен, че Григор отново се заиграва с подсечения бекхенд и определено това не му носи кой знае колко дивиденти. Но Григор така се чувства най-добре, това му е вродено и си остава до живот. Ясно е, че няма как изведнъж да има бекхенда на Вавринка или Гаске, т.е. винаги ще му бъде мъничка ахилесова пета, но ще е хубаво колкото се може повече да миксира подсечения с лифтирания бекхенд и мисля, че това ще е достатъчно за големите титли. Недостатъчно срещу топ 4 (но топ 4 много отдавна не са това което бяха и няма и да стават по-добри), но напълно достатъчно срещу всички останали във веригата.
Другото нещо е психиката. За пореден път в своята кариера (станаха твърде много) допуска обрат в печеливша позиция. Добре, че Гофен разполага с женски сервис и дефакто нашия си го пробива винаги когато си ''поиска'' но е абсолютно недопустимо да водиш с 5-0 и 5-1 и 40-0 и да се стигне до 5-4 и сервис на противника ти. Добре, че затвори всичко за 7-5 6-4
Напълно заслужена титла на третия в света в момента ако гледаме само резултатите от 2017 г.
А ние българите може да се гордеем, че поставихме рекорд за най-посетен мач във формат АТП 250 в цялата история на веригата.
И да искаме категория 500 няма как да стане, защото няма кортове на които да се играе с подобна схема, но здраве да е. Навремето Куинс си беше 250, а едва ли не бе с цената на мастърс, но това са други истории... А условията, хубавата настилка и атмосферата в София + фактора Григор може да домъкне догодина и още по-големи звезди, кой знае. Зависи и от това кой колко се е изморил в Мелбърн или Купа Дейвис след това.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   12.02.2017 21:10

Да де, аз какво съм написала :outofspace: Исках да кажа "за годината", а не "в кариерата" :oops:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 01:11

IchWill написа:

За изтриване или редакция от Дявола! :no: :helpless: :stop:
Григор определено няма 2 титли само, повече са...

Последна промяна Naki на 13.02.2017 01:12, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 01:21

alessandron написа:
spurs написа:
Diavolo написа:

За Гришо не върви, щото е единствено число :laugh:

Българиин, юнаЦИн! ;-) :wave: :yes: Малко на китайски звучи, ама there you have it. :-D

Ееели, ако искате да е по-граматично - "българинооо, юнакоо"! :no: :-D :laugh:

ICQ YIM WWW
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 07:10

Радвам се за Григор, но имам една основна забележка - с тези изпускания няма да прокопса срещу сериозен противник. Че е по-силен от Гофен по-силен е, но страшно много бърка когато моментума е негов. Отпуска се. Това трябва да го вземе в предвид. Иначе мача няма какво чак толкова да се коментира, нашия си го би резонно на собствена територия. Иначе Григор ( не обичам да му викат Гришо ) трябва да се абстрахира от цялото това внимание и има цялата предпоставка да стане голям!

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 10:44

Не знам какъв ви е проблемът на всички с това Гришо, ама още 1-2 пъти ако дойде да играе тук и ще почнат и в тура да му викат така. Нали чухте Гофен вчера: "Grigor, or maybe I should say Grisho" :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 12:05

ALEX_D_GREAT написа:
Селяния голяма. Това ще е с турнирите в София. Аз не виждам как някой уважаващ себе си тенисист ще се появи пак тук.
Както вече ги казаха, плямпаш глупости! Показваш неразбиране на материята, по-добре замълчи.
Това е 2рото издание на турнира, и е значително по-успешно от 1вото, и тепърва ще се развива и става по-успешен този турнир. :-)
Миналата година нямаше никого от топ 20 - тази година имаме 4ма от 20цата, както и Тийм, който даже е №8 (демек топ 10 играч), а и Гофен е 11ти, та почти в 10ката и той, а го показ(в)а и с играта си. :yes:

За рекордите по посещаемост въобще даже няма да споменавам... :stop: :-D

Последна промяна Naki на 13.02.2017 12:05, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 12:59

Много се говори за тая публика. Истината е, че първите 2 дни по телевизията се усещаше тази липса на култура. Все едно някакви футболни запалянковци. Но хубавото е, че бяха единици, но дразнеха.
Бях в залата в събота и изгледах полуфиналите. Публиката беше добре като цяло, тук там някой се обаждаше, но това не е театър все пак. Тъпото е, че присъстват хора, които си нямат идея от тенис, не знаят правилата и т.н. Зад нас имаше две жени, които не знаеха какво е тайбрек :outofspace: Е тия какво правят там? :-? Само защото се явява Григор ли? Коментираха все едно са си у дома в хола... еми извинявай ама не ми се слушат простотии. Гледай си тениса мама ти дееба! Издразниха ни всички!
Но сравнение с първите дни публиката беше къде къде по-добре!
Кедъра ме издразни с коментара "да не се излагаме пред чужденците" - ти се излагаш с това, простак! Защо го бутат тоя да се излага там... пффф. Недоразумение! Дано догодина да е друг. Не става с такива некадърници. Грозно е!
Иначе за играчите и играта, да, както казва Дявола - топката лети по-бързо. Баутиста Агут играеше с много повече сила и мощ от колкото Гофен. Но пък белгиеца дори да е 20кг с мокри гащи е по-техничен и накрая показа класа. Спомням си когато испанеца се хвърли за една топка и падна когато бе разминат на мрежата публиката аплодира бурно и заслужено. Раздадоха се и двамата. Аз лично мислех, че Роберто ще победи, но уви. Личи си че му харесва да играе в София и публиката го обича. На два-три пъти се чу "vamos Roberto". Най-вероятно и догодина ще дойде. Важното е играчите да се чувстват обичани от публиката и да няма много издънки, за да дойдат пак. Ако го няма Григор и още 2-3 топ играчи, то турнира ще умре. Тази година имаше 4 големи имена и стана супер турнир, ще видим догодина!
Живи и здрави ако имам възможност може пак да отида.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 14:08

spurs написа:
Не знам какъв ви е проблемът на всички с това Гришо, ама още 1-2 пъти ако дойде да играе тук и ще почнат и в тура да му викат така. Нали чухте Гофен вчера: "Grigor, or maybe I should say Grisho" :laugh:

Не бе, не за друго, ама Гришо ми звучи като дришо или пишо, нещо такова ... Григор е много хубаво име, аз ако така се казвах щях да шамаря някой да ми вика ''ишо''!!! :stop: :-|

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   13.02.2017 20:23

Нема Значка написа:
Много се говори за тая публика. Истината е, че първите 2 дни по телевизията се усещаше тази липса на култура. Все едно някакви футболни запалянковци. Но хубавото е, че бяха единици, но дразнеха.
Бях в залата в събота и изгледах полуфиналите. Публиката беше добре като цяло, тук там някой се обаждаше, но това не е театър все пак. Тъпото е, че присъстват хора, които си нямат идея от тенис, не знаят правилата и т.н. Зад нас имаше две жени, които не знаеха какво е тайбрек :outofspace: Е тия какво правят там? :-? Само защото се явява Григор ли? Коментираха все едно са си у дома в хола... еми извинявай ама не ми се слушат простотии. Гледай си тениса мама ти дееба! Издразниха ни всички!
Но сравнение с първите дни публиката беше къде къде по-добре!
Кедъра ме издразни с коментара "да не се излагаме пред чужденците" - ти се излагаш с това, простак! Защо го бутат тоя да се излага там... пффф. Недоразумение! Дано догодина да е друг. Не става с такива некадърници. Грозно е!
Иначе за играчите и играта, да, както казва Дявола - топката лети по-бързо. Баутиста Агут играеше с много повече сила и мощ от колкото Гофен. Но пък белгиеца дори да е 20кг с мокри гащи е по-техничен и накрая показа класа. Спомням си когато испанеца се хвърли за една топка и падна когато бе разминат на мрежата публиката аплодира бурно и заслужено. Раздадоха се и двамата. Аз лично мислех, че Роберто ще победи, но уви. Личи си че му харесва да играе в София и публиката го обича. На два-три пъти се чу "vamos Roberto". Най-вероятно и догодина ще дойде. Важното е играчите да се чувстват обичани от публиката и да няма много издънки, за да дойдат пак. Ако го няма Григор и още 2-3 топ играчи, то турнира ще умре. Тази година имаше 4 големи имена и стана супер турнир, ще видим догодина!
Живи и здрави ако имам възможност може пак да отида.

Само да ти кажа, че като нищо мен си чувал за Роберто. Едно приятелче беше с мен и ме провокира да сме се обзаложели кой ще бие на по бира, ама Гофен с тоя минаващ за 6:3 точки в тайбрека ми уби последната капка надежда. :laugh: Иначе Роберто го изпусна, като поведе с 3:1 гейма в третия сет - много зле на сервис и той ...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   15.02.2017 22:22

Може ли някой от знаещите клубари, да обясни защо Григор, който не защитава точки от миналогодишния София Опън получава 160 точки за спечелването на турнира тази година - вместо 250?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Garanti Koza Sofia Open' 2017 - тема за коментари   |   16.02.2017 00:18

tennis fan написа:
Може ли някой от знаещите клубари, да обясни защо Григор, който не защитава точки от миналогодишния София Опън получава 160 точки за спечелването на турнира тази година - вместо 250?

Ако се гледа няколко седмици назад - имай предвид, че загуби бая точки от друг турнир. Където е стигнал далече през 2016, а не игра тази година - правилно почиваше след спечелена АТП титла. :-)
А има и 2 ATP ранглисти, коя гледаш? Едната е от 01.01.2017 (Race), другата - 1 година назад (Ranking). Те никак не съвпадат, това е нормално. Като наближи края на дадена година, почват да се поизравняват.

И следва да се засрамиш! :stop: С този прякор, такива лаишко-елементарни въпроси не може да задаваш. :no: :-D

Последна промяна Naki на 16.02.2017 00:28, променена общо 2 пъти

ICQ YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща