Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:05

Отговори на тема  [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 01:47

alessandron написа:
Чакай малко сега, Джокович реално се представя по-зле от нивото си от 2011 - 2016 чак в тия първи два месеца, а Надал наистина от началото на годината изглежда по-добре, но ако се засекат извън клея не се знае, защото Рафа си понатрупа комплекс и защото каквото и да говорим, не може да се облегне на сервиса си точно срещу Джокович. Надал в момента би бил фаворит като форма, но пак няма да е много ясно. Скоро ще се засекат, спокс :)

Ами разминаха се в Мелбърн и Акапулко, кога искаш да се срещнат? В Пекин и Берси ли, хаха, а нема нужда...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 09:19

ех, Юве друг път да не се обаждаш. :no: ;-)
Куери с животинско сервиране и форхенди отказа Рафа. Прехвърли гоатското налагане на топчето от Уимби миналата година срещу Джокович в този финал. Имах подобни опасения и бях доста притеснен преди финала ама не очаквах, че Куери ще издържи без никакъв чоук 2 сета срещу Надал във форма?! Но хубаво игра си на макс, заслужи си победата, но аз лично съм разочарован от представянето на Надал. Имаше цели 6 брейкбола!!! и не успя да реализира нито един. Куери ако не се лъжа не вкара нито един първи сервис в тайбрека и въпреки това Надал не направи нищо на негов сервис?! Много лоша загуба, но и отрезвяваща както за Рафа, така и за щабът феновете му.
А и за пореден път се потвърди тезата, че много лесното стигане на финал е почти сигурна гаранция за провал, особено ако там те хване играч в топ форма и минал през сложни мачове. Ей го и Мъри, изстрада и оцеля и той не знае как срещу Колшрайбер в един невиждан епик тричасов мач и на финала свеж като репичка се подигра с Вердаско.
Така от видяното до тук двамата големи фаворити за ИУ и Маями са Мъри и Григор!
Надал и Фед са след тях, Джокович продължава да е енигма, но аз лично не вярвам, че ще може да защити титлите си.
Този сезон е изключително интересен и много труден за прогнозиране. Дано само не се превърне в една тотална доминация за Мъри, защото човека си печелеше Мелбърн като стой та гледай ако не беше онзи изключително странен и шокиращ мач срещу Миша Зверев. Винаги съм бил голям фен на Мърлата, но ако точно той сложи прът в колелото за десетата на Гароса ще ме вбеси меко казано...

Последна промяна Diavolo на 05.03.2017 09:20, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 10:17

Diavolo написа:
ех, Юве друг път да не се обаждаш. :no: ;-)
Куери с животинско сервиране и форхенди отказа Рафа. Прехвърли гоатското налагане на топчето от Уимби миналата година срещу Джокович в този финал. Имах подобни опасения и бях доста притеснен преди финала ама не очаквах, че Куери ще издържи без никакъв чоук 2 сета срещу Надал във форма?! Но хубаво игра си на макс, заслужи си победата, но аз лично съм разочарован от представянето на Надал. Имаше цели 6 брейкбола!!! и не успя да реализира нито един. Куери ако не се лъжа не вкара нито един първи сервис в тайбрека и въпреки това Надал не направи нищо на негов сервис?! Много лоша загуба, но и отрезвяваща както за Рафа, така и за щабът феновете му.
А и за пореден път се потвърди тезата, че много лесното стигане на финал е почти сигурна гаранция за провал, особено ако там те хване играч в топ форма и минал през сложни мачове. Ей го и Мъри, изстрада и оцеля и той не знае как срещу Колшрайбер в един невиждан епик тричасов мач и на финала свеж като репичка се подигра с Вердаско.
Надал и Фед са след тях, Джокович продължава да е енигма, но аз лично не вярвам, че ще може да защити титлите си.
Този сезон е изключително интересен и много труден за прогнозиране. Дано само не се превърне в една тотална доминация за Мъри, защото човека си печелеше Мелбърн като стой та гледай ако не беше онзи изключително странен и шокиращ мач срещу Миша Зверев. Винаги съм бил голям фен на Мърлата, но ако точно той сложи прът в колелото за десетата на Гароса ще ме вбеси меко казано...

Надал реших да го видя малко с Чилич на по-разширен запис предвид убедителните резултати и кво да видя - пак на сервис трудности, просто Маринчо куп смешни грешки. Е явно Куери не ги е правил и виждаме резултата. 0/1 ГШ, ето, нулата я пиша първа, да не кажеш нещо ;-)

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 13:28

верно урочасах титлата на Рафа, явно Куери е изиграл турнира на живота си, защото победите му наистина са доста престижни, като тези на Гришо в Бризбейн, ами да му е честито, лошото за Надал е че продължава точно във финалната фаза да губи, много взе да става вече, дано на клея счупи проклятието и тия решителни мачове да си ги взима, но да видим първо Мастърсите в САЩ :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 13:53

Diavolo написа:
tennis fan написа:
Лудият късмет е в твоята кошница. Трябва да целуваш на Ник и двете ръце, защото иначе отиваше на нова плескавица и 27:23

Дрън дрън, сам не си вярваш. Моят човек е на финал за титла и става и номер 1 в рейса. Фед и Ноле ги дрънкаха. :wave: :devil:

Ето на това му казвам АЛТЕРНАТИВНА ТЕНИС РЕАЛНОСТ – ДЯВОЛО СТАЙЛ. В кой рейс твоя човек става номер 1 само ти си знаеш и със сигурност имаш статистически доказателства за това. Я се смири малко и си потърси нов идол.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 14:10

Още един тотален абонат мачка Рафчо на важен финал. Querrey/Рафа Х2Х 0:4 финал Акапулко 2017; Вавринка/Рафа Х2Х 0:12 финал АО 2014. Да много боли загубата на финал от абонат, но АО 2017 счупи всички рекорди – само на една ръка растояние от заветните 15 мейджъра и втория кариерен шлем – непростимо и UNFORGETTABLE.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 15:37

Ами ти!? Не можеш ли вече да си намериш друг тенисист да хейтиШ? :-x
Аман вече, каза ти се 100 пъти, че Надал е маргинал към дата 2017.
Няма никакво значение дали го мразиш или не - той няма да има успехи никакви сериозни повече по никакъв начин!
Просто няма как да стане това, колкото и да му/ни се иска.
Освен на клей, де, но браздата тази година още е дълга, ще видим кой-кого. ;-) Може да се окаже, че и за клей не става вече, но едва ли. :-)
Аз лично се надявам да има таз година Надал успехи, ама то ще си каже. :-P :-)

Последна промяна Naki на 05.03.2017 15:37, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 17:33

Naki написа:
Няма никакво значение дали го мразиш или не - той няма да има успехи никакви сериозни повече по никакъв начин!
Освен на клей, де, но браздата тази година още е дълга, ще видим кой-кого. ;-) Може да се окаже, че и за клей не става вече, но едва ли. :-)

пак ли бе Рафа :outofspace: Както казах за мен е свършил, той никога не е бил големия техничар, неговата сила е физиката и психиката на победител, сега и двете са доста отслабени, особено второто ....

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 17:39

Diavolo написа:
Надал и Фед са след тях, Джокович продължава да е енигма, но аз лично не вярвам, че ще може да защити титлите си...

Аз за пореден път да си кажа, че според мен Григор ще изхвърчи първата седмица или на 4-т финал .... Голяма пауза си даде, което може да му коства, излезе от ритъм и загуби тая инерция където имаше. Отделно цялата тая еуфория за формата му може да е и малко измамна. Защо? Бризбей е от първите турнири след Нова година и дълга пауза и все още се ползва повече, като тренировка и някои не са намерили още формата си, на АО имаше лек жребий и един за мен свършил Надал, София и смешните 4-и мача няма да ги коментирам, след това отпадане в Ротердам.

Дано опровергае, айде да поват Индиън и Маями да погледаме малко тенис в удобно време :laugh: , аман от мики-мауси след АО :-D

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 18:48

Говори за себе си! Повечето тук не сме в САЩ. :wave: ;-)

ICQ YIM WWW
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 19:47

Balleta написа:
Diavolo написа:
Надал и Фед са след тях, Джокович продължава да е енигма, но аз лично не вярвам, че ще може да защити титлите си...

Аз за пореден път да си кажа, че според мен Григор ще изхвърчи първата седмица или на 4-т финал .... Голяма пауза си даде, което може да му коства, излезе от ритъм и загуби тая инерция където имаше. Отделно цялата тая еуфория за формата му може да е и малко измамна. Защо? Бризбей е от първите турнири след Нова година и дълга пауза и все още се ползва повече, като тренировка и някои не са намерили още формата си, на АО имаше лек жребий и един за мен свършил Надал, София и смешните 4-и мача няма да ги коментирам, след това отпадане в Ротердам.

Дано опровергае, айде да поват Индиън и Маями да погледаме малко тенис в удобно време :laugh: , аман от мики-мауси след АО :-D

Айде и аз да кажа нещо - Григор тази година има една коренна промяна в играта и това е отношението след загубена точка/и. Той играе с мисъл за следващата точка, не за предишната и не мисля, че това е изчезнало за две седмици пауза. Брибейн като е бил пауза след дълго време, е бил за всички - Григор победи достатъчно известни имена там. Продължаваш да повтаряш как не се справил с Надал, но испанецът от топ 2, както беше от 2005 до 2014, сега е все пак на ниво топ 5 и на ГШ да го биеш си е постижение. В този мач на Григор му липсваше едно трепване от страна на Рафа, нищо друго - случва се и тепърва ще има пак време да си мери силите. А, и Мастърсите откога се играят две седмици само да питам - или и квалификациите броиш? Аз вярвам, че Григор ще се представи добре - не считам 1/4 финал на Мастърс за "зле", да уточня :), но се надявам на нещо повече.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 21:09

Indian Wells е 10-11 (??) дена, ако не се лъжа/ако не са променили нещо тази година. :-)

EDIT: Погледнах сайта! Жените почват в сряда, а мъжете - 1 ден след това, в четвъртък:
http://www.bnpparibasopen.com/en/event- ... h-schedule

Последна промяна Naki на 05.03.2017 21:13, променена общо 3 пъти

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   05.03.2017 22:02

Naki написа:
Indian Wells е 10-11 (??) дена, ако не се лъжа/ако не са променили нещо тази година. :-)

EDIT: Погледнах сайта! Жените почват в сряда, а мъжете - 1 ден след това, в четвъртък:
http://www.bnpparibasopen.com/en/event- ... h-schedule

точно, заедно с Маями, влиза в рамките на две седмици, макар и не пълни:

"The event, held in March, is one of two tour events (along with the Miami Open), other than the Majors, in which main draw play extends beyond eight days. The women's main draw usually starts on Wednesday and the men's main draw starts on Thursday. Both finals are held on Sunday of the following week. Both singles main draws include 96 players in a 128-player grid, with the 32 seeded players getting a bye to the second round."

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   06.03.2017 14:01

Diavolo написа:
Orel62 написа:
Това е така, но няма значение върху ХТХ, който постнах и който е многозначителен. Надал като е във форма и стига крайните фази на ГШ има топките да се съпротивлява на пиковия Джокович, нещо с което Федерер и Мъри въпреки някои спорадични успехи далеч не могат да се похвалят.
Цялият стат е безсмислен защото в този тъп спор си подменил същността на основата на тениса. А тя е - да се печелят титли!!!
Надал няма как да е най-велик на ГШ заради някакъв Х2Х. Най-сигурния начин на Надал да му остане този Х2Х е още днес да се откаже. Като гледам - бият го къдет го хванат ама не се отказва. Джокович не е отправната точка и периода също е безсмислен.
Как в цялата тази схема се отразява най-важната титла в историята на тенисa - N18???

Аз не съм твърдял, че този ХТХ на ниво ГШ е доказателство, че Надал е най-велик. Спорът тръгна от там, че ти започна с провокацията, че Ноле избягал от Федерер в Дубай да не яде пердах на бързата настила и отишъл при Рафи клиента си. И се намесих само да ти докажа, че Надал не е никакъв клиент на Джокович и никога не е бил и точно този ХТХ е живото доказателство. А не че Надал е най-великия в историята или най-великия на ниво ГШ и т.н.

Не се заяждам но това е написано от теб в съседната тема, преди 2-3 дни, за това предлагах там да отговориш:
"4-4 си е 4-4
няма Ролан Гарос, няма Уимбълдън. Твоя човек като е толкова велик и с претенции за гоат на трева що падна от Ноле на финала?
Надал го би и на финала на УСО и то супер убедително, така че не издържаш. Показателя си е показател, чиста статистика, не можеш я извърта както ти е угодно.
Надал на ГШ е най-великия, защото е с по-добър ХТХ срещу всичките си топ съперници.

Пак ти казвам този ХТХ е такъв заради сериозния спада в Надал след средата на 2014 г.
Не толкова, че Ноле е станал извънземен съперник отколкото това, че Надал не е онази машина от 2008-2013 г.
На хартия пиков Надал е възможно най-трудния съперник за Фед/Ноле/Мъри."

Последна промяна Orel62 на 06.03.2017 14:03, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   06.03.2017 14:10

Не съм казал за Н18 най-велика а най-важна. Такава е защото е срещу прекия конкурент за ГОАТ и в края на кариерите им. Разликата м/у 18-14 и 17-15 вече очертава тенденцията в спора. Ако Рафа беше спечелил, щеше да вземе РГ по инерция и любителите на статистически еквилибристики щяха да "докажат" че Х2Х е много повече от 1 ГШ, Н1, МТК взети заеднно.

Последна промяна Orel62 на 06.03.2017 14:17, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   06.03.2017 17:52

Naki написа:

Абе много бъркаш - сезона 2017 едва е започнал, а Рафа вече е играл ФИНАЛИ НА ШЛЕМ И НА ТУРНИР 500. Печели общо 1500 точки и показва огромен напредък спрямо периода 10 юни 2014 - края на 2016. Да не говорим, че Европейския клей още не е започнал! Какъв „Надал е маргинал към дата 2017” какви 5 лева. И спри да го повтаряш, защото ако Дявола прочете какво пишеш, ще те скалпира.
А омразата, драги ми смехурко, е нещо много лично. Не мога да мразя никой тенисист от тура. Те могат само да ме забавляват, или де не ме. Някои (1) ми харесват и ме кефят, други (2) не. Нещо повече има моменти в които спирам да харесвам (1) и моменти когато харесвам (2). Всичко зависи от пърформанса. Абстрахирайки се от това, че е DOPER, харесвам и Рафчо, когато играе играта си и го гледам, гледам дори когато си бърка в . . . . – знаеш къде и спирам да го гледам, когато заиграе губещета си и грозна игра.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   06.03.2017 23:08

Запри се! Аман вече.
Крайно досаден стана. На мен това - на другите май вероятно вече от поне 2-3 месеца, а аз имам волски нерви. :no: :stop: :-x

ICQ YIM WWW
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   07.03.2017 00:28

Naki написа:
Запри се! Аман вече.
Крайно досаден стана. На мен това - на другите май вероятно вече от поне 2-3 месеца, а аз имам волски нерви. :no: :stop: :-x

Ти си много по-досаден от него - говоря от името на всички. :cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   07.03.2017 00:34

Не говори от името на всички. Дявола ме е защитавал многократно, а и пускам нови теми предимно аз, тоест съм полезен за форума.
Ако имаш проблем, си е твой.

Последна промяна Naki на 07.03.2017 00:35, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Дискусия - 9 седмица от 2017, ATP Акапулко, Дубай, Сао Пауло - WTA Куала Лумпур, Акапулко   |   07.03.2017 01:28

Orel62 написа:
Не съм казал за Н18 най-велика а най-важна. Такава е защото е срещу прекия конкурент за ГОАТ и в края на кариерите им. Разликата м/у 18-14 и 17-15 вече очертава тенденцията в спора. Ако Рафа беше спечелил, щеше да вземе РГ по инерция и любителите на статистически еквилибристики щяха да "докажат" че Х2Х е много повече от 1 ГШ, Н1, МТК взети заеднно.

най-важна също е спорно, нека да видим Надал дали и колко още ГШ ще спечели. Но да една от най-важните в цялата история за Федерер, а от чисто статистическа гледна точка е изключително тежка, все пак първа победа на Федерер на ГШ над Надал извън 2007 г. Уимбълдън.

Иначе в спора който се разрази се изписаха много излишни неща и съм се объркал, в смисъл последното да се чете за вярно, че спуснатото инфо не е за да си мерим който е ГОАТ или най-велик на ГШ, а чисто и просто отговор на споменатото от тен, че Надал бил най-удобния за Джокович, което е абсурдно и доказано от мен като не вярно с този стат.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща