Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 12:52

Отговори на тема  [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 05:47

Ааааааа, вчера 7, днес 4 стотни в полза на Годжа срещу Линдзи .... еееееее не е истина просто .......

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 09:48

:ireful:
Годжия много я харесвам и все ме беше яд, че и липсва късмет най-накрая да спечели победа за СК, ама сега точно за Линдзи ли трябваше и двете състезания. :-x
Но Линдзи отново е на линия!!! Това е радващото, вече и в супер джито си е старата заплаха. Точно преди финалния скок пред финиша направи съвсем лека грешка и според мен там отидоха тези 4 стотни. А и в началото за малко отново да падне, едам се удържа, това също и изяде стотни. Но пък и Годжия имаше грешка при първия скок в летежната фаза.
Охх този рекорд на Стенмарк няма стигане. Ако някой ще го подобри ще е друг слалом бот, т.е. по-скоро Шифрин, която няма реално абсолютно никаква конкуренция. За съжаление няма да е ски иконата Линдзи Вон. Абе все още има шанс де, ама е хубаво да запише поне още 2 победи този сезон. Но София е млада, талантлива и ще и взима много победи и догодина, а и Илка, абе кофти тръпка. Специално Годжия е много комплексен състезател и сериозен фаворит за догодина за големия кристален глобус.

:-(

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 13:33

Годжиа още веднъж на магия измъква победа, може би съдбата я компенсира че доста втори и трети места имаше, само жалко за балета и дявола, но споко Линдзи ще го подобри тоя рекорд още догодина, само да е здрава, но после след време според мен Мика ще е водач по най-много победи, винаги техничарите имат предимство особено ако са доминанти пред скоростните заради по-малкия риск от контузии :-)

Последна промяна juve на 05.03.2017 13:33, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 17:10

Diavolo написа:
.....Охх този рекорд на Стенмарк няма стигане. Ако някой ще го подобри ще е друг слалом бот, т.е. по-скоро Шифрин, която няма реално абсолютно никаква конкуренция. За съжаление няма да е ски иконата Линдзи Вон. Абе все още има шанс де, ама е хубаво да запише поне още 2 победи този сезон. Но София е млада, талантлива и ще и взима много победи и догодина, а и Илка, абе кофти тръпка. Специално Годжия е много комплексен състезател и сериозен фаворит за догодина за големия кристален глобус.

:-(

Ако в случая имаш предвид, че Шифрин е бот просто ме изгуби .... или нямаш никаква идея какво е бот или викаш бот на всички, които не са ти любимци.
Защото Шифрин е всичко друго, но не и бот и факта, че има 29 победи на възраст 21 години и 4 спечелени поредни големи състезания - 3 Световни и Олимпиада го доказва. Шифрин има стил и техника в слалома, който никой друг няма, тя ги убива в долната половина на трасето, така както Линдзи го правеше в скоростните, там където всички се умарят, двете печелят време от ранга на половин до секунда, секунда и половина. Шифрин се плъзга покрай вратите, като никой друг, без напрежение, все едно е плейстейшън. Отделно тя почна, като изявена чиста слаломистка, но не си остана там, като голямата Марли примерно, но започна да тренира и да печели и в гигантския, за да стане фактор и там. След това запична да се пуска и в скоростните, остана на стотни от първия си подиум в Супер-джи и спечели Комбинация след 7-о място в Супер-джи манша. Очаквам скоро да взлезе в десетката на спускането. Шифрин няма нищо общо с думата бот защото печели състезания, не се държи в челото и да трупа тички без да печели, напротив.
По доминация наподобява чисто Линдзи, и по класа и по характер и по воля, само, че са им разменени дисциплините.

П.П. Все пак не мисля, че си иал предвид Шифрин, защото казваш бот или по скоро Шифрин, ама си е леко объркващо ..та да уточня :laugh: :-D :cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 17:23

juve написа:
Годжиа още веднъж на магия измъква победа, може би съдбата я компенсира че доста втори и трети места имаше, само жалко за балета и дявола, но споко Линдзи ще го подобри тоя рекорд още догодина, само да е здрава, но после след време според мен Мика ще е водач по най-много победи, винаги техничарите имат предимство особено ако са доминанти пред скоростните заради по-малкия риск от контузии :-)

това е заблуда, заради характера на дисциплините - да скоростните изглеждат супер опасни за аматьорите заради скоростта и логично ако някой падне с 130 км в час има голяма вероятност да се потроши, но го им и другия елемент - шанса да се контузиш по лошо в техничните, което при ските значи не да си счупиш нещо, а да са скъсаш връзки, е по голям заради самата техника на каране при която шанса да усучиш коляно и се контузиш при по малка скорост е по голям.

За справка - Линдзи получи първата си голяма контузия, от която и почнаха неволите в Супер-джи, а не в спускането, Ана която още не може да се върне в ските получи контузия на тренировка за Гигантски слалом, Лара си замина за 6 месеца след контузия в слалом, Шифрин изгоря за 4 месеца след контузия на тренировка за Гигнатски, Марли я нямаше цяла година заради контузия в слалом, случаи много ... не че и в скоростните не се пребиват

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 17:30

Diavolo написа:
:ireful:
Годжия много я харесвам и все ме беше яд, че и липсва късмет най-накрая да спечели победа за СК, ама сега точно за Линдзи ли трябваше и двете състезания. :-x
Но Линдзи отново е на линия!!! Това е радващото, вече и в супер джито си е старата заплаха. :-(

Точно Годжа беше бота до ... Корея :laugh:

Иначе Линдзи наваксва, но още не е старата Линдзи, оная която печелеше с лекота и секунда разлика. Съвкупност от години и форма/контузии. За жалост годините са необратими, формата ще я вдигне стига да е здрава. Абе бях сигурен, че ще спечели в Корея, направо не е истина това - 4 и 7 стотни .... Много кофти се получи тая контузия на ръката иначе съм сигурен, че стигаше кота 80 още тоя сезон и даже и рекорда можеше доближи на една две победи или да изравни (по скоро първото)
Сега остава Аспен, кофтито е
е тя не е много убедителна пред родна публика, дано счупи каръка в Колорадо и и вземе поне още една победа ...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 18:17

До края при жените:

10 Март, Скуау Вали - Гигантски слалом
11 Март, Скуау Вали - Слалом
15 Март, Аспен - Спускане
16 Март, Аспен - Супер-Джи
17 Март, Аспен - Отборно
18 Март, Аспен - Слалом
19 Март, Аспен - Гигантски слалом

Разликата между Шифрин и Илка е 178 точки.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 20:07

викам ботове на техничарите. ест. че Хиршер и Шифрин не са ботове в онази дефиниция на думата, които ние влагаме, но лично за мен винаги е било по-лесно да трупаш победи и точки в техничните дисциплини и това се доказва и от доминацията на австрийкия нещастник. Единствения техничар, който ми е бил любим бе великия и неповторим Алберто 'Ла Бомба' Томба и донякъде Марк Жирардели. Аз съм откърмен и мега фен на скорострните дисциплини, това е истината и меката на този спорт.
Кристофересен не ми харесва стилът му на каране, но пък съм му фен, щот е горд викинг. А Шифрин в началото я харесвах, знаеш много добре, но в нея виждам заплаха за гоатската корона на Вон, така както виждам същото във Фуркад за сметка на Бьорндален и от там следва, че няма как да ги подкрепям.
Още преди година ти писах, че Шифрин при никаквата, подчертавам никаква конкуренция в слалома само там да си печели (а тя няма само там да печели естествено) ще подобни рекорда на Стенмарк, за това и два пъти повече ми се иска първо Линдзи да го направи, защото едно спускане е два пъти по-престижно от един слалом.

:devil:

Последна промяна Diavolo на 05.03.2017 20:08, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   05.03.2017 22:17

Diavolo написа:
викам ботове на техничарите. ест. че Хиршер и Шифрин не са ботове в онази дефиниция на думата, които ние влагаме, но лично за мен винаги е било по-лесно да трупаш победи и точки в техничните дисциплини и това се доказва и от доминацията на австрийкия нещастник. Единствения техничар, който ми е бил любим бе великия и неповторим Алберто 'Ла Бомба' Томба и донякъде Марк Жирардели. Аз съм откърмен и мега фен на скорострните дисциплини, това е истината и меката на този спорт.
Кристофересен не ми харесва стилът му на каране, но пък съм му фен, щот е горд викинг. А Шифрин в началото я харесвах, знаеш много добре, но в нея виждам заплаха за гоатската корона на Вон, така както виждам същото във Фуркад за сметка на Бьорндален и от там следва, че няма как да ги подкрепям.
Още преди година ти писах, че Шифрин при никаквата, подчертавам никаква конкуренция в слалома само там да си печели (а тя няма само там да печели естествено) ще подобни рекорда на Стенмарк, за това и два пъти повече ми се иска първо Линдзи да го направи, защото едно спускане е два пъти по-престижно от един слалом.

ти заради рекордите ли бе баце :outofspace: рекордите се поставят за да се бият, те са отправна точка на някаква цел, без тях няма цел, няма по какво да се равняваш. Рекорда обаче не отнема ни най-малко от легасито на играча, който си е легенда и ГОАТ си е легенда и ГОАТ, все едно да кажеш, че Бил Ръсел или Кобе е повече от Джордан (единия с повече титли, другия с повече точки) е не става.
Шифрин е феномен откак се появи, като тийнеджърче, всички и предвещаваха голямо бъдеще и познаха.

Другото - конкуренцията. Ти пак поваш да извърташ, когато не изнася на любимците ти. Когато Линдзи бе във върховата си форма, биеше с по над секунда разлика в спускането и стана толкова безинтересно дори за нея, че мечтата и бе да се пусне с мъжете в един уикенд (и още е, но федерацията няма да и позволи). Тоест толкова е добра, че изглежда, че няма конкуренция, но дефакто не е така. Защот всички след нея са в луда конкуренция. Същото е при Шифрин в слалома, тя просто е толкова по добра, че изглежда, че няма конкуренция, но и Зузу и Уенди и Петра и Фрида са топ слаломистки, които щяха да имат много успехи, ако не бе Шифрин.

Коя е великата спускачка по времето на Линдзи ...? Ами няма такава защото Линдзи обираше всичко. Единствено Рийш взимаше една, две победи в спускането. Марли докато се спускаше също взимаше победи на супермладата Шифрин, после Шифрин взе да я бие и нея.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   06.03.2017 18:56

Марсел Хиршер !!!

След победата си в събота в Гигантския слалом в Кранска Гора, Словения, австриеца Марсел Хиршер спечели за рекордния 6-и пореден път Световната купа при мъжете :first: :outofspace:

Хиршер взима титлата 5 състезания преди края на сезона, след като поведе с 504 точки, при 100 точки за победа.

Хиршер би предишния рекорд на Марк Жирардели, който има общо 5 Световни купи.

Единствено АнаМари Мозер-Прьол има 6 СК титли при жените, но уникалното при Хиршер е, че неговите са ...поредни.

Освен Световната купа, Хиршер вече си подсигури 4-та поредна и общо 5-а кариерна титла в Гигантския слалом, както и 4-та титла в Слалома.

Хиршер изравни титлите в слалома на Алберто Томба (4), като само Стенмарк има повече - 8.

Хиршер печели общо 14-та си титла в ските, единствено Стенмарк (19), Пирмин Цурбриген (16), Жирардели (15) и Херман Майер (14) имат поне толкова.

Единственото което липсва в колекцията на австриеца е злато от Олимпиада. Австриеца ще атакува 4-и златни медала в Корея - слалом, гигантски, комбинация и отборно.

:ski: :first: :ski: :ski:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   06.03.2017 19:23

Дяволето пак ще помята. :laugh:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 00:12

Diavolo написа:

Ауу какво готино мнение, тука на 100% се покриваме! Томба Ла Бомба ми е любимия ол тайм скиор. След него са ми Аамод и Цурбриген. Иначе абсолютно съм съгласен с написаното. Нямам негативни чувства към Мика Шифрин, но в ниакаъв случай не искам да стане ТОП американката! Обичам много Линдзи, но това, което супер ме дразни при нея е, че си пада по църни! Некакси е дразнещо! :helpless:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 00:36

Balleta написа:
Марсел Хиршер !!!

След победата си в събота в Гигантския слалом в Кранска Гора, Словения, австриеца Марсел Хиршер спечели за рекордния 6-и пореден път Световната купа при мъжете :first: :outofspace:

Хиршер взима титлата 5 състезания преди края на сезона, след като поведе с 504 точки, при 100 точки за победа.

Хиршер би предишния рекорд на Марк Жирардели, който има общо 5 Световни купи.

Единствено АнаМари Мозер-Прьол има 6 СК титли при жените, но уникалното при Хиршер е, че неговите са ...поредни.

Освен Световната купа, Хиршер вече си подсигури 4-та поредна и общо 5-а кариерна титла в Гигантския слалом, както и 4-та титла в Слалома.

Хиршер изравни титлите в слалома на Алберто Томба (4), като само Стенмарк има повече - 8.

Хиршер печели общо 14-та си титла в ските, единствено Стенмарк (19), Пирмин Цурбриген (16), Жирардели (15) и Херман Майер (14) имат поне толкова.

Единственото което липсва в колекцията на австриеца е злато от Олимпиада. Австриеца ще атакува 4-и златни медала в Корея - слалом, гигантски, комбинация и отборно.

Постижението си е постижение и естествено си е за респект, но спортисти като Хиршер и Фуркад все пак нямат никаква конкуренция!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 01:04

стига с тия лаишки хейтърски мнения, че ставате леки и двамата .....

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 01:31

Balleta написа:
Единственото което липсва в колекцията на австриеца е злато от Олимпиада.

Няма и да има, Дявола се е погрижил! :devil:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 01:56

Diavolo написа:
Balleta написа:
Единственото което липсва в колекцията на австриеца е злато от Олимпиада.

Няма и да има, Дявола се е погрижил! :devil:

:ura:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 01:58

Balleta написа:

Лек си ти! Ама на мене не ми е лек! Щангата ми е тежка! :rock:

Последна промяна TheExorcist на 07.03.2017 02:04, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 09:50

Balleta написа:

Пуберска работа :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   07.03.2017 11:48

Като човек, който следеше ските като малък и поне от 15-ина години много слабо се интересувам - да се наричат техничарите ботове е, меко казано, нов връх в липсата на обективност при Дявола (а такива екстремуми при него, както знаем от тениса, футбола и т.н, изобщо не липсват).

Как може едно шускане, дето се искат само яки баджаци и да си малко по-луд, да се сравнява със слалома, където трябва комбинация от фитнес (айде, да не е груба сила), техника, взимане на бързи решения и какво ли още не.

Второ, да се говори, че Шифрин ще стане ГОАТ в ските е като да се казва, че Серена е ГОАТ в тениса. Да, те са ГОАТ-ове (ГОАТ-ки ще да е женският род:)))) в женските варианти на тези спортове и никакво сравнение с най-добрите мъже не може и не трябва да има. Никакъв рекорд на Стенмарк няма да пада, дори Мика да стигне 100 победи.

Трето, всякакви листи в алпийските ски са абсолютно безпредметни без Стенмарк. Сега, някои тук може да не са имали възможност да го гледат поради възрастови причини, това е безспорният ГОАТ и се надявам никой никога да не го измести. На второ място в сърцето ми е Жирардели, Томба не го дишам, култът към Херминатора и други силоваци (същинските ботове) ми е непонятен.

Четвърто, прехласването на Балета по американските спортисти е разбираемо, аз лично не мога да се накарам да симпатизирам на нито един. Кефят ме само баскетболистите им и то не на ниво национален отбор. Също така част от тенисистите им (изключвам Сок, когото органически не трая). По същия начин до 1989, че и до малко по-късно ненавиждах всичко съветско (и по наследство - руско), като почнем с футболистите и свършим с художествената гимнастика.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2016/2017   |   08.03.2017 17:41

MCStranger написа:
Като човек, който следеше ските като малък и поне от 15-ина години много слабо се интересувам - да се наричат техничарите ботове е, меко казано, нов връх в липсата на обективност при Дявола (а такива екстремуми при него, както знаем от тениса, футбола и т.н, изобщо не липсват).

Как може едно шускане, дето се искат само яки баджаци и да си малко по-луд, да се сравнява със слалома, където трябва комбинация от фитнес (айде, да не е груба сила), техника, взимане на бързи решения и какво ли още не.

Второ, да се говори, че Шифрин ще стане ГОАТ в ските е като да се казва, че Серена е ГОАТ в тениса. Да, те са ГОАТ-ове (ГОАТ-ки ще да е женският род:)))) в женските варианти на тези спортове и никакво сравнение с най-добрите мъже не може и не трябва да има. Никакъв рекорд на Стенмарк няма да пада, дори Мика да стигне 100 победи.

Трето, всякакви листи в алпийските ски са абсолютно безпредметни без Стенмарк. Сега, някои тук може да не са имали възможност да го гледат поради възрастови причини, това е безспорният ГОАТ и се надявам никой никога да не го измести. На второ място в сърцето ми е Жирардели, Томба не го дишам, култът към Херминатора и други силоваци (същинските ботове) ми е непонятен.

Четвърто, прехласването на Балета по американските спортисти е разбираемо, аз лично не мога да се накарам да симпатизирам на нито един. Кефят ме само баскетболистите им и то не на ниво национален отбор. Също така част от тенисистите им (изключвам Сок, когото органически не трая). По същия начин до 1989, че и до малко по-късно ненавиждах всичко съветско (и по наследство - руско), като почнем с футболистите и свършим с художествената гимнастика.

Какъв сок, портокалов, ананасов ... или чорап... Този даже не го бях и чувал, специално се поразрових, даже как може и да се споменава... Американците не са имали голям тенисист от времето на Агаси и Сампрас. Родик не е голям, вярно, че имаше нещастието редовно да пада от Федерер, но и без това си беше просто средностатически бот.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща