Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 01:48

Отговори на тема  [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща
Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 12:37

Henman написа:
Diavolo написа:
суперрррр :devil:
сега Рафата ще се развихри!
Ами Санде най-добрия е, номер 1, има играта, но все така си има и бръмбарите, виж там проблема е сериозен. :-D

Не мисля, че бръмбарите са проблемът, защото миналата година след Уимбълдън например измъкна една камара загубени мачове срещу подобни на канадеца противници по пътя към номер 1 в света. Ей го, предната седмица в Дубай пак спаси 100 мачбола на Коли с разни виртуозни къси и т.н. Днес специално се върна от пробив пасив във втория сет и от 2-6 в тайбрека до 5-6, но при последния мачбол Васек пласира форхенд уинър от равностойна позиция.

Любопитното е, че Поспишил до голяма степен копира тактиката на Зверев от АО - яко сервис-воленце и като цяло непрекъснати атаки към мрежата. Изяде неизбежната доза пасинги и лобове, но от друга страна разби ритъма на мърльо и спечели ключови точки с добри волета. Смятам, че това е най-правилната тактика срещу шотландеца - няма смисъл от непрекъснати монотонни разиграваиня, защото той само това чака и се чувства възможно най-комфортно. Трябва да се прави всичко възможно, за да се разнообразява играта и да липсва постоянно темпо.

Проблемът на Мъри е главно в това, че продължава да бъде прекалено дефанзивен и винаги рискува някой шотмейкър във форма да го изхвърли. Разбира се, това става доста трудно, защото шотландецът хем е бърз и покрива отлично корта, хем е висок и мощен и има сервис, хем притежава техника в изоболие. Нещо като хибрид между Хюит и Кория, но с по-добра физика. :-D

Да, съгласен съм всичко, но относно бръмбарите, хмм. Значи все пак това е световния номер 1, той хубаво се измъква и спасява мачболи, но въпросът е защо се забърква в това. Световния номер 1 трябва да е уверен, да мачка игрово и психологически, а Мъри играе като номер 4... И дава шансове на съперниците си, а после с кански мъки трябва да се измъква. Това хаби и енергия и сили, а на практика почти нищо не печели освен, че дърпа много в статистиката на спасени мачболи и обърнати мачове от сет пасив (примерно). Той и преди си беше боец, това с бръмбарите не е заради това, че е лузър или нещо подобно, а защото дълги години не оползотворяваше големия си потенциал, а дори и сега в пиков момент от своята кариера той продължава да играе страхливо/дефанзивно и да дава шансове на своите съперници (а сме виждали атакуващ Мъри какво може да прави). Сигурен съм, че нито Лендъл, нито който и да било друг са му казвали да играе така. Той сам си го причинява и всичко тръгва от главата, от нагласата.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 15:40

MCStranger написа:
Само да отбележа, Балет, за да се сбъдне твоята прогноза, че Григор отпада още първата седмица, технически погледнато, трябва да падне още от руснака (било то Медведев или Южни), защото следващият му мач ще е в понеделник или вторник (Май вторник, ако горната половина започва първа).

Григор избегна Биг 4, но и Сок, и Чилич са неприятни съперници. Не мога да забравя загубата от Сок на РГ 2015, откъдето започна падението на Димитров, продължило почти година и половина, а имаше и една малко по-късно на Мастърса в Канада. Както нашия, така и Сок има два спечелени турнира досега през 2017 (наистина след игра срещу много по-слаби съперници, а втората титла дойде и след отказване на Раонич преди финала). Чилич пък го възпрепятствува да играе първи финал на Мастърс в Синсинати миналата година и го би в първия кръг на Олимпиадата. Единствената победа на Григор срещу хърватина е с два тайбрека. Само се надявам

Долната четвъртина е уникална, ще има сеч. Джокович няма да стигне финала, за кеф на Дявола мисля, че ще е Надал. Все пак искам да видя колко бърза е настилката тази година, защото на доста турнири като че ли има ускоряване (най-очевидно беше на АО). Много ми се иска Фед да повтори подвига си, но не виждам как ще стане в тази поредност от съперници. Мнооого смела прогноза - Алекс Зверев ще е на финал (позволявам на всички да ми се смеете после:)))), най-вероятно срещу Мъри.

Смехът започва още сега. Зверев има огромен потенциял, но ще му трябват още годинки за да го реализира. Тиинейджър си е още и трябва да мине през огромни предизвикателства за да го докара до финал.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 15:57

Diavolo написа:
Сега изгледах по бързата процедура мача, ам че то Поспишил му игра сервис-мрежа :-D
Мърко за втори път на значим турнир отпада срещу тенисист налитащ му на мрежата. :rofl:

Това „налитане” на мрежата Рафчо го не може. От 4 метра зад основната линия до мрежата са почти 16 метра, а тендонитните коленца вече не са както преди.
Фед винаги е имал оръжието сервис-мрежа, а най-великия воле играч Стефан Едберг е в екипа му.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 17:22

Не знам обърнахте ли внимание, но Мъри пак е много дефанзивен от форхенд - редица къси удари от там и то от уж равностойна позиция, мачболът, който Поспишил реализира, е типичен пример. За мен на Мъри винаги ще му липсва малко класа, за да е равен на останалите трима "мафиоти".

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 21:56

tennis fan написа:
Diavolo написа:
Сега изгледах по бързата процедура мача, ам че то Поспишил му игра сервис-мрежа :-D
Мърко за втори път на значим турнир отпада срещу тенисист налитащ му на мрежата. :rofl:

Това „налитане” на мрежата Рафчо го не може. От 4 метра зад основната линия до мрежата са почти 16 метра, а тендонитните коленца вече не са както преди.
Фед винаги е имал оръжието сервис-мрежа, а най-великия воле играч Стефан Едберг е в екипа му.

И това какво общо има по темата ве кратун?
Айде ако обичаш не намесвай Надал във всеки пост, зашото това е чиста проба тролене и ще има последствия.
Краваря сервис-мрежа също не играе, както и Джокович и Мъри, но това не пречи всички да са велики, включая и Надал.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 22:00

Айде Григоре преодолееш ли Mikhail, си във втората седмица и опровергаваш песимистите. Лошата новина е, че Южни много лесно се справи с Мечока и ако днес пак му тръгне играта . . . . . .

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   12.03.2017 22:05

ИИии, Дяволе. Кофте!
Прицаках се, донякъде заради теб. :-( :no:
В САЩ, включително Калифорния, времето вече се смени!
Това значи, че днешните мачове са започнали (вече) от 8, а не от 9 както преди.
Като гледам, не само аз съм бил, по-малко са отговорите днес спрямо предните кръгове...

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   13.03.2017 16:17

Diavolo написа:
tennis fan написа:
Diavolo написа:

И това какво общо има по темата ве кратун?
Айде ако обичаш не намесвай Надал във всеки пост, зашото това е чиста проба тролене и ще има последствия.
Краваря сервис-мрежа също не играе, както и Джокович и Мъри, но това не пречи всички да са велики, включая и Надал.

Надал е голям шампион и харесва ти или не, е ВЪВ ВСЯКА ТЕМА ве кратун (каквото и да означава това предполагам някакъв комплимент). Още ли не си разбрал, че и най-лошата реклама е РЕКЛАМА. Фед играе онова което ефективно му носи успех включително сервис-мрежа по-добре от другите трима.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   13.03.2017 16:40

Очаквани резултати във втората половина на схемата. Изключението е победата на Taylor Fritz, което открива добър път за Григор.
А Tommy Haas е нагласил щури на теория мачове още на 1/16 финал: Киргиос/Зверев; Ноле/ХМдП; Рафа/Нандо . . . . .

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 00:55

Симончето вече и чеп за зеле не става, не че някога е била нещо де, а Девола и бе предрекъл такова бъдеще :laugh:

На Индиън има една подарена титла от психото Янкович, която и подари спечелен мач :rofl:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 03:47

Не съм и предричал никакво бляскаво бъдеще, казах само, че ще печели титла на ГШ ниво, но явно съм сбъркал.
Но пък познах за Азаренка и Квитова и то много преди да станат това което станаха. Е очаквах много повече от Петра, но хроничната и астма и алергия няма как да се преборят.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 12:51

Преди да се е включил Наки, който да обогати и без това безинтересната ми WTA дискусия със своето перверзно влечение към гномове, искам да отбележа, че горната половина на схемата продължава да "радва".
Бердих е водел на Нишиока (who??? - за това, малко по-надолу) с 6:1, 5:2, 30:0 и свой сервиз(повтарям, 6:1, 5:2, 30:0) и съумял да загуби мача.
RBA пък се е отказал преди мача с Карено-Буста, жалко, защото беше един от най-силните играчи останали в тази част на схемата.
Монфис бие Джонката Иснър - това е за отбелязване, защото Иснър има финал тук и това му е най-силният турнир въобще - отпадал е винаги от играч от ТОП 8 (изключението е не кой да е, а Хюит) и от шампиони на шлемове и мастърси (изключението е Нишикори миналата година).
Нямам вяра на Стан на мастърси (защо ли:))), Thiem никога не е фаворит извън клей (а и този high-bounce никак не е в полза на OHBH-ъри) затова в анкетата гласувах за Гофен. Би трябвало да се справи с Куевас и Карено-Буста. Ако Монфис не влезе в клоунски режим (което при него е трудно), може и да е на полуфинал за сметка на горепосочените Стан/Доминик.

Днес е най-важният ден за Алекс Зверев и моята прогноза - ако се справи с Кирьос, е на финал (щото после го чакат "елементарни" препятствия като Джокович-Фед/Рафа-Григор/Нишикори:))))

Григор, апропо, просто е длъжен да се справи със Сок и Фриц и е желателно да бие на четвъртфинала Нишикори, ако иска да затвърди добрите впечатления от началото на 2017 и да е претендент за Топ 8. И той обаче е с бекхенд с една ръка, така че казаното по-рано важи с пълна сила и за него.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 13:52

А да - обещах за Нишиока да напиша:

Пичът небрежно губи от Elias Ymer (швед, истински викинг - рус, със сини очи:)))) във финала на квалификациите, след "много борба" - 3:6, 1:6. "Съвсем случайно" японецът после става LL и в първия кръг, о, изненада, среща отново Ymer, като естествено този път бие 6:4, 6:1. След това отстранява Карлович (с когото има-няма 40 см разлика в ръста), за да стигне до мача с Бердих и невероятната обръщалка, описана по-горе. Стан трябва да се пази.

Иначе по-общо за него - на 21 години, 66-и преди турнира, 58-и в момента, има четири четвъртфинала и полуфинал, от 21 победи, 20 са му на северноамериканска земя (18 в Щатите и две - в Акапулко), всичките на хард. Тренира при Болетиери (ИМГ, Маями), играл е в основната схема и на четирите шлема. С тоя ръст (1,70) не могат да се очакват чудеса, но както се вижда, неприятен съперник е, особено за определени стилове на игра и на определени кортове.

Последна промяна MCStranger на 14.03.2017 13:53, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 14:52

Diavolo написа:
Не съм и предричал никакво бляскаво бъдеще, казах само, че ще печели титла на ГШ ниво, но явно съм сбъркал.
Но пък познах за Азаренка и Квитова и то много преди да станат това което станаха. Е очаквах много повече от Петра, но хроничната и астма и алергия няма как да се преборят.

напротив, точно това каза, че Халепчето и Бушар ще мачкат занапред и ще бият Машакъде я хвана (хеле тя ги спукваше от бой къде ги хванеше) и скоро ще доминират. Нищо от това не се случи, две безхарактерни тенисистки, едната по добре да се ориентира към фотомоделството, ходи и :yes:
За аза не си казвал нищо, единствено за наследството и се провали яко там ... и то я нарече наследство след първата и титла на Уимби, абе доста слаба прогноза, както и за япончето :-D ;-)

Но със Симонака яко се издъни, аз не съм новобранец помня какво сме нищили за жените, все пак дето вика Наки трима човека сме на кръст дето нищим жените, чак от Дирско време, е там бяха повече 'женските' фенове :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 15:02

За Азаренка предвидих, че ще стане номер 1 и ще спечели ГШ
За Квитова казах същото, познах второто. За гоатски изпълнения и мачкане години наред е закачка ве човек, аз гоат си викам на всеки втори тенисист в разговорен стил.
За Халеп не познах както казах, а за Бушар никога, подчертавам никога не съм казвал, че ще спечели ГШ. Че ще мачкат Маша си спомням, че казах такова нещо, но това има ли някакво значение? Тук е и въпрос на гъбаркане, в игрите рядко съм залагал срещу Шарапова като ги срещнеше. Не ми вади всичко което съм казал в хилядите неща които пиша в които 80% е лигаване. Истинските прогнози съм ги казал кои са и къде съм познал и къде не. За ХТХ е несериозно да се говори, важни за титлите от шлема, номер 1, постоянство и т.н.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 15:05

Diavolo написа:
За ХТХ е несериозно да се говори, важни за титлите от шлема, номер 1, постоянство и т.н.

Дяволе, това важи ли и за мъжете, или е в сила само за жените? :rofl:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 15:25

Имах предвид за прогнозиране в спорове и закачки кой-кого ще мачка.
Бил съм казал, че Халеп щяла да бие Шарапова където я хване, ОК. Ама това не е сериозно просто. :wave:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   14.03.2017 17:36

Diavolo написа:
Имах предвид за прогнозиране в спорове и закачки кой-кого ще мачка.
Бил съм казал, че Халеп щяла да бие Шарапова където я хване, ОК. Ама това не е сериозно просто. :wave:

абе напротив, много други неща каза за Халеп, дори и за Бушар, но няма да се впускам в повече спорове, защото е безсмислено, няма да ходя да ровя сега из архивите, знам много добре какво твърдеше, ставаше въпрос и за доминация и за номер едно и за шлемове, а не само за това, че щели да бухат под път и над път Маша.

Като споменах Маша, след всички лекенца в тура, които се изказаха неподготвени, ето го и мнението на Фед, пича е на място, не като комплексарките от УТА дето ги е разстърсило шубето или разни нереализирани мъжленца в АТП с НУЛА успехи в тура :laugh:

"Роджър Федерер стана поредната тенис знаменитост, която бе принудена да коментира най-противоречивата тема в спорта в последно време - завръщането на Мария Шарапова и нейните "уйалд кард" за турнирите в Щутгарт, Рим и Мадрид.

Мнозина от действащите играчи вече възроптаха срещу привилегиите за рускинята, която има сигурно участие в три турнира още преди реално 15-месечното й наказание да е изтекло.

"Трудна тема за обсъждане. Какво искате да ви кажа? Някои хора ще са доволни, а на други няма да има хареса. Тя плати цената за провиненията си, така че няма какво толкова да се обсъжда.
Разбирам защо някои играчи не са съгласни тя да получава покани за турнирите, но може би тогава трябва да се разгледа цялостно темата с "уайлд кард" и на кого точно се дава - какви са параметрите за получаване?

Не ми е трудно да разбера защо даден директор на турнир решава да покани Шарапова. Тя изтърпя наказанието си, всичко свърши, всичко е нормално вече"

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   15.03.2017 01:43

Никога не съм казвал такива неща за Бушар, защото никога не съм го мислил.
За Халеп ти казах вече.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Indian Wells 2017 - Тема за коментари и закачки   |   15.03.2017 07:09

почти познах за Григор, спаси го това, че не игра първи кръг :whistle:

Дано най-накрая медиите у нас мирясат, днес примерно четох, че това бил най-добрия мач на Индиън днес защото играели най-титулованите досега за годината тенисисти с по две титли всеки :outofspace:

Нищо, че малко по късно бе Дел По - Джоко ....

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 181 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща