Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 08:51

Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Прогнози Висша лига 2012/2013 
Автор Съобщение
(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Прогнози Висша лига 2012/2013   |   18.08.2012 12:11

Искам да пусна една тема, в която да изразяваме мнения и да правим прогнози относно предстоящия кръг във Висшата лига. Идеята ми е всеки, който има желание да сподели какво мисли за даден мач, да го направи именно в тази тема. Не е нужно да се дават прогнози за всички мачове, а само за тези, които виждате казано на езика на залагащите. Възможно ли е тази тема да стои най-отгоре и в подтеми да се пишат отделните кръгове? Съответно всеки да пише мнението си в темата за съответния кръг. Естествено след изиграването на мачовете може да има и коментари, с които да обсъждаме головете, съдийските решения, резултатите. Но идеята ми е всеки кръг да си е отделно и след време ако искам да се върна на прогноза, или впечатление от даден мач да е по-лесно. Нека Анфо каже дали това е лесно да стане а пък вие може да давате предложения и за други неща. Пускам в подтема мачовете от първи кръг.

Изображение

Последна промяна Anfield на 07.06.2013 18:58, променена общо 1 път

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  1 кръг   |   18.08.2012 12:12

Уест Хям-Астън Вила
КПР-Суонзи
УБА-Ливърпул
Рединг-Стоук Сити
Фулъм-Норич
Арсенал-Съндърланд
Нюкасъл-Тотнъм
Уигън-Челси
Ман Сити-Саутхямптън
Евертън-Ман Юнайтед

Изображение

Последна промяна goro_levskara на 18.08.2012 12:13, променена общо 1 път

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   18.08.2012 12:37

Първият кръг винаги е носил много емоции и изненади на любителите на английския футбол. Мачовете от него поне за мен са много трудни за прогнозиране и аз лично не бих вкарал голяма сума за залог. Все пак ако трябва да заложа бих се доверил на единица на Арсенал-Съндърланд. Много хора отписват Арсенал след напускането на Ван Перси, но забравят, че Венгер винаги е бил хитра лисица и е успявал да сглоби приличен състав. Привличането на Жиру е много добър ход в тази насока и аз лично не се съмнявам, че Арсенал ще постигнат добър сезон. За мен единицата срещу Съндърланд е сигурна. Прогноза 3-1

Изображение

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   21.08.2012 11:56

1 кръг:
Евъртън 1:0 Манчестър Юн
Манчестър Сити 3:2 Саутхемптън
Уигън 0:2 Челси
Нюкасъл 2:1 Тотнъм
Уест Хем 1:0 Астън Вила
Уест Бромич 3:0 Ливърпул
Рединг 1:1 Сток Сити
КПР 0:5 Суонзи Сити
Фулъм 5:0 Норич Сити
Арсенал 0:0 Съндърланд

27 гола в 10 мача. За мен лично петте от тях, които Суонзи вкара на КПР са най-голямата изненада на кръга. Другият мач с 5 гола за един отбор показва че Норич може би няма да е Норич от миналия сезон. Разбира е много е рано за подобни оценки, но 5 гола от Фулъм са си множко. За разлика от тях свраките потвърдиха тренда си от миналия сезон и се надявам така да е през сезона (най-вече заради симпатиите ми към техния мениджър)
Резонни победи на Уест Хям, Сити и Челси. Рединг също не изненадва с този Х, което не може да се каже за Арсе. Доста слаб мач направиха топчиите и след продажбите на Памперси и Сонг, може би следващите няколко мача във ВЛ няма да са много по-различни. Все пак в Арсе има изпълнители и скоро ще видим познатия Арсенал.

Последна промяна Anfield на 21.08.2012 11:57, променена общо 1 път

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   21.08.2012 16:18

Фулъм си е традиционно силен домакински отбор и аз определено не мога да съм много изненадан. Това с факта, че е първи мач за сезона прави резултата не чак толкова изненадващ. За мен най-голямата изненада беше изхода от двубоя КПР-Суонзи, като това въобще не съм го очаквал. Не мисля обаче, че католиците ще играят някаква основна роля в първенството. Изненада е и мача на Ливърпул, но там нещата явно трябва да се търсят в много по-дълбоки води. Арсенал ще се вдигне, това е ясно, трудно някой ще ме убеди в противното.

Изображение

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  2 кръг   |   23.08.2012 12:11

Суонзи-Уест Хям
Ман Юнайтед-Фулъм
Норич-КПР
Астън Вила-Евертън
Тотнъм-УБА
Саутхямптън-Уигън
Съндърланд-Рединг
Челси-Нюкасъл
Стоук Сити-Арсенал
Ливърпул-Ман Сити

Изображение

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   03.09.2012 18:40

Кръг 3
Уест Хям-Фулъм 3-0
Суонзи-Съндърланд 2-2
УБА-Евертън 2-0
Тотнъм-Норич 1-1
Уигън-Стоук Сити 2-2
Ман Сити-КПР 3-1
Ливърпул-Арсенал 0-2
Саутхямптън-Ман Юнайтед 2-3
Нюкасъл-Астън Вила 1-1

С малко заъснение, но все пак скромното ми мнение. Естествено акцентирам на Ливърпул-Арсенал, като двубой, носещ ни винаги приятни емоции от футбола. Няма как да не отбележа безидейната игра на червените от Анфийлд. Суарес е много качествен футболист, но явно трябва да има друг до него. В центъра са безидейни, нямат кой да им изнесе топката. Вижда се борят се, ама без ефект. Според мен трябва да вземат при първа възможност нещо ново, нещо свежо, че иначе няма да тръгнат на добре нещата. А в интерес на истината за такъв отбор с традиции това не е добре дори за мен, фен на кръвния враг. Арсенал изиграха тактически правилно мача и взеха това, за което бяха дошли. Но Жиру въобще не ми хареса. Дженкинсън отдясно хич го няма. В защита са ок, все пак имат Вермален. Може би им трябва време, но засега не са показали това, което очаквах от тях.
Прави ми добро впечатление представянето на УБА, които явно ще се борят за рекордно класиране тази година. Тотнъм отново се издъни, като явно Модрич липсва, не знам не съм гледал мача, но така си мисля. Нюкасъл са въздух под налягане и ще са на приливи и отливи, това е ясно.
Резонна победа на Сити, не съм и очаквал друго. Може би Фулъм падна с повече, но все пак са домакински отбор и не трябва да се приема като изненада.
И най-накрая да изразя разочарованието си от Юнайтед. За мен това не е онзи отбор, който мачкаше, където и да играе. И в защита са зле и напред, но най-вече в средата. Не знам, съра да му мисли, но Перси няма всеки мач да вкарва по три гола. Сигурен съм, че ще тръгнат, но не и с този вариант на състава. Може би Скоулс трябва да започва титуляр, пък после да го сменят. Гигс също би помогнал с опита си. Клевърли е нещо неефективен, което е учудващо. Валенсия се представи добре, но пък Уелбек никакъв го нямаше. Много работа ще трябва...

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   05.09.2012 13:33

goro_levskara написа:
Кръг 3
Уест Хям-Фулъм 3-0
Суонзи-Съндърланд 2-2
УБА-Евертън 2-0
Тотнъм-Норич 1-1
Уигън-Стоук Сити 2-2
Ман Сити-КПР 3-1
Ливърпул-Арсенал 0-2
Нюкасъл-Астън Вила 1-1

С малко заъснение, но все пак скромното ми мнение. Естествено акцентирам на Ливърпул-Арсенал, като двубой, носещ ни винаги приятни емоции от футбола. Няма как да не отбележа безидейната игра на червените от Анфийлд. Суарес е много качествен футболист, но явно трябва да има друг до него. В центъра са безидейни, нямат кой да им изнесе топката. Вижда се борят се, ама без ефект. Според мен трябва да вземат при първа възможност нещо ново, нещо свежо, че иначе няма да тръгнат на добре нещата. А в интерес на истината за такъв отбор с традиции това не е добре дори за мен, фен на кръвния враг. Арсенал изиграха тактически правилно мача и взеха това, за което бяха дошли. Но Жиру въобще не ми хареса. Дженкинсън отдясно хич го няма. В защита са ок, все пак имат Вермален. Може би им трябва време, но засега не са показали това, което очаквах от тях.
Прави ми добро впечатление представянето на УБА, които явно ще се борят за рекордно класиране тази година. Тотнъм отново се издъни, като явно Модрич липсва, не знам не съм гледал мача, но така си мисля. Нюкасъл са въздух под налягане и ще са на приливи и отливи, това е ясно.
Резонна победа на Сити, не съм и очаквал друго. Може би Фулъм падна с повече, но все пак са домакински отбор и не трябва да се приема като изненада.
И най-накрая да изразя разочарованието си от Юнайтед. За мен това не е онзи отбор, който мачкаше, където и да играе. И в защита са зле и напред, но най-вече в средата. Не знам, съра да му мисли, но Перси няма всеки мач да вкарва по три гола. Сигурен съм, че ще тръгнат, но не и с този вариант на състава. Може би Скоулс трябва да започва титуляр, пък после да го сменят. Гигс също би помогнал с опита си. Клевърли е нещо неефективен, което е учудващо. Валенсия се представи добре, но пък Уелбек никакъв го нямаше. Много работа ще трябва...

Знаеш, че съм хаплив на тема Ман. Ю, но не ти ли се струва, че е крайно жалко, да се молиш да играят Гигс и Скоулс? На тяхните години, обикновено, или са вече в пенсия, или разцъкват из долните дивизии за кеф. При вас все още са стълбовете на отбора и без тях играта ви е пълна скръб!

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   05.09.2012 15:49

Canary написа:
goro_levskara написа:
Кръг 3
Уест Хям-Фулъм 3-0
Суонзи-Съндърланд 2-2
УБА-Евертън 2-0
Тотнъм-Норич 1-1
Уигън-Стоук Сити 2-2
Ман Сити-КПР 3-1
Ливърпул-Арсенал 0-2
Нюкасъл-Астън Вила 1-1

Знаеш, че съм хаплив на тема Ман. Ю, но не ти ли се струва, че е крайно жалко, да се молиш да играят Гигс и Скоулс? На тяхните години, обикновено, или са вече в пенсия, или разцъкват из долните дивизии за кеф. При вас все още са стълбовете на отбора и без тях играта ви е пълна скръб!

Много правилен въпрос задаваш. Жалко е, ама виждаш каква е ситуацията - няма кой. Като го пусна онзи ден Скоулс и се раздвижиха нещата. Клевърли явно му трябва време, Нани не е онзи Нани, който съм гледал. Валенсия един мач играе, един почива, Карик си е Карик, нищо ново от него не очаквам. Трябваше да вземе халф според мен. Кагава само не е достатъчен, трябваше още някой. Виж, аз знам, че ще се вдигнат, Съра най-добре го може това, но въпросът е кога?

Изображение

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  4 кръг   |   10.09.2012 12:08

Норич-Уест Хям
Стоук Сити-Ман Сити
КПР-Челси
Ман Юнайтед-Уигън
Фулъм-УБА
Астън Вила-Суонзи
Арсенал-Саутхямптън
Съндърланд-Ливърпул
Рединг-Тотнъм
Евертън-Нюкасъл

На пръв поглед кръг, в който може да се търсят резонни прогнози. Бих заложил твърда победа на Челси и на Юнайтед. Сините имат да си връщат за миналата година и едва ли ще пропуснат този шанс. От своя страна Юнайтед трябва да доказва класа и Уигън е може би най-добрия вариант за това. Аз лично очаквам Ливърпул да вземе максимума от гостуването на Съндърланд. Тука съм сигурен, че много хора ще търсят двойката и ще я уцелят. Малко хазартно мислене, ама им е време на червените от Анфийлд да вземат победа. Какво ще направи Арсенал е въпросителна, която изисква разсъждения. Срещу Ливърпул си изиграха тактически правилно мача и спечелиха, но ако Саутхямптън им се затвори не се знае дали ще успеят даже и да отбележат. Все пак бих се доверил на домакинска победа, въпреки че не бих вкарал сериозна сума. Ман Сити едва ли ще има проблеми със Стоук като гост. Направиха грешна стъпка на Анфийлд и не вярвам да я повторят. Очаквам победа на Евертън над Нюкасъл, въпреки че свраките са отбор, който може да падне от последния, но да направи изненада и да бие първия. Лично аз не бих залагал на този мач. Фулъм-УБА според мен ще бъде много интересен мач, точно защото новия отбор на Бербатов разчита предимно на домакинските си мачове и рядко губи точки срещу отбори от този калибър, какъвто е УБА. Гостите обаче започнаха сезона добре и са способни да направят изненада на всеки един стадион. Тъмен мач, който е трудно да се прогнозира. Ще победи ли Тотнъм се пита в задачката за 4 кръг. Аз лично не мога да отговоря, но все си мисля, че и на тях е време да спечелят. Гледах им само мача с Нюкасъл, където със сигурност не бяха по-слаби, просто се издъниха в края и загубиха. По-скоро си мисля, че няма да загубят от Рединг и за мен мача е Х2. Норич-Уест Хям ми е труден мач, където изхода е троен. Бих предпочел единицата, но чуковете са кучи отбор и са способни на всякакви изненади.

Изображение

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   10.09.2012 15:56

Ще се опитам да разделя мачовете на твърди, двойни и тройни от моята гледна точка:

твърди:
Ман Юнайтед-Уигън
Фулъм-УБА
Стоук Сити-Ман Сити
Арсенал-Саутхямптън

Сток и Уигън не мисля че ще се доберат до точка в мачовете с отборите от Манчестър. И Юнайтед и Сити обикновено вземат подобни мачове.
УБА се настани в челото след домакински победи на Мърсисайд тимовете и реми с Тотнъм. Въпреки добрите изяви на момчетата на Стив Кларк, насреща им е един не лек за преодоляване на собственият си терен отбор.
Що се отнася до Арсе. Много големи симпатии към "светците", много позитиви от първите мачове, но и много наивност и грешки от страна на мениджъра. Ще е нужно време, а Арсенал мисля че ще се въпзмолзват от това.

двойни:
Съндърланд-Ливърпул
Норич-Уест Хям
КПР-Челси
Рединг-Тотнъм
Евертън-Нюкасъл

Колебаех се за нашия мач дали да е в тази или горната група с един твърд Х, но все пак по-скоро Х2 ми се струва. Странна метаморфоза имахме след мача със Сити и тя доведе до много много слаб мач с Арсенал. Надявам се вземем въздух тук, защото на вратата чукат още тежки мачове. Дано БР се реши на смяна на вратаря за някоя и друга седмица, че Рейна ни коства вече поне 2 точки :redcard:
За Уест Хям също имам малки колебания по трасето 2т - 2Х. След пак след слабия старт, Норич показаха по-добра игра срещу Тотнъм и може дори да победят в този мач. За мен обаче е 2Х
КПР - Челси - Лондонско дерби, в което привидно всичко сочи твърдо 2. Челси са лидери, КПР са последни в колоната.. идеален мач за тото :safin:
Кралските поданици срещат четата на АВБ, за който реално няма кой знае какви опции през този уикенд. 2Х
Евертън-Нюкасъл е в тази група, но е единственият със знаци 1 и Х :)

тройни:
Астън Вила-Суонзи

Първа загуба за лебедите или първа точка (точки) за Вила у дома. Всичко е възможно на този етап. Бих подредил знаците Х21

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   12.09.2012 13:32

За мен този кръг "топ отборите" ще се изложат и определено не бих заложил на техните мачове...
Твърдите три мача (за мен твърд мач е такъв, който завършва с победа на домакина, т.е.1):

Норич-Уест Хям (убеден съм, че ще вземем първа победа в ПЛ; "Чуковете" се очертават домакински отбор);
Фулъм-УБА (тук Фулъм определено ще сгази "торбаланите");
Астън Вила-Суонзи (трудна победа за Вила, но е време и Пол да вземе първата такава).

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   14.09.2012 16:08

Аз също смятам, че мачовете на манчестерските отбори не са никак в графата сигурни, особено този на гражданите.
Отборите на Фулъм, Арсенал, Ливърпул, Норич и Челси ще си вземат своето в мачовете си.
Като хикс виждам Астън Вила-Суонзи, докато за Рединг-Тотнъм и Евертън-Нюкасъл ми е трудно да дам прогноза.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  5 кръг   |   22.09.2012 10:28

Суонзи-Евертън
Уигън-Фулъм
Уест Хям-Съндърланд
Челси-Стоук Сити
УБА-Рединг
Саутхямптън-Астън Вила
Ливърпул-Ман Юнайтед
Нюкасъл-Норич
Тотнъм-КПР
Ман Сити-Арсенал

На пръв поглед има два мача, които приковават вниманието на всеки. Ливърпул-Юнайтед и Сити-Арсенал. Анфо е пуснал тема за голямото дерби, затова ще обърна внимание на другите мачове. За мен мача на гражданите е твърд Х. Арсенал имат опитен треньор и най-вече много добра защита начело със Вермален. Може отпред да не са това, което иска Венгер, но стабилността им отзад не е за пренебрегване. Сити изгуби тежко мача си от шампионската лига, където се видя едно нещо, което е важно. Когато бъдат притиснати се пропукват. Не може за толкова малко време да им вкарат два гола дори и срещу отбор от ранга на Реал. Ако искат да направят нещо запомнящо се, трябва да поработят усилено върху психиката. А Арсенал със сигурност ще се възползват от възможностите, които им се отворят. Равенство с голове е прогнозата ми.
Суонзи-Евертън ае куц мач, който е троен отвсякъде. И двата отбора започнаха с летящ старт, но последствие се издъниха. Все пак тук факторът домакинство може да окаже някакво влияние и да наклони везните в полза на католиците.
Очаквам първа победа като гост в първенството на Фулъм. Играят срещу Уигън, който за мен не е отбор, показващ постоянство и си мисля, че след 2-2 със Стоук в първия домакински мач сега ще се издъни и загуби пред собствена публика.
Уест Хям са си домакинско отборче и не би трябвало да имат проблеми със Съндърланд. Победа с минимум два гола очаквам тук.
Очаквам сигурни домакински победи на Челси-Стоук, Тотнъм-КПР и УБА-Рединг. Саутхямптън-Вила е също много куц мач, но все пак ако трябва да го играя ще го направя с Х. Нека да не забравяме, че при светците играе един голям футболист играл някога в славния английски клуб Рочдейл, та тука с повишено внимание :dance:
Продължавам да твърдя, че Нюкасъл са анти отбор и съм на мнение, че мача им с Норич ще е, или Х, или 2. При канарчетата също играе една легенда на Рочдейл - Грант Холт, та и тук с повишено внимание :-D :-D :-D

Изображение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Прогнози Висша лига 2012/2013   |   04.04.2013 13:18

Няма спор за това че тази година Знайтед ще си спечелият и тоя път няма идиотите от Сити в последния момент с един мач повече да ги настигнат и снекъв невероятен късме да спечелят. На трето място най вероятно ще застанат Челси или Арсенал а Тотнъм ще отпаднат към 5-6.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]