|
Страница 1 от 1
|
[ 16 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Balleta
|

Опра и Ланс Армстронг | 18.01.2013 05:19
В момента тече интервю на Опра с Ланс Армстронг, интервюто ще е в две части, утре ще е второто .. с една дума Армстронг разкрива как са се допингирали и прикривали. Много неща ще излязат за пръв път наяве. Със сигурност Армстронг си призна че е взимал допинг, като последно го е правил 2005. След завръщането си от лечение на болестта си обаче, туровете 2009 и 2010 каза, че не е взимал, тоест последно е прекрачвал границата през 2005.
Интересни неща ще се кажат определено....
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 18.01.2013 05:43
това интервю е тежко да се гледа, не съм фен на колоезденето, но съм фен на спорта, сега една легенда ще обере негативите на всички в спорта, които ще останат прикрити завинаги, по точно легендата за една легенда ще се разбие и то заслужено, но много други ще останат скрити. И пак в основата италианска нишка - доктор Ферари, на който Ланс е плащал за допинг услуги и който е бил гения зад цялата допинг програма. - стар запис пред допинг разследващите - ''Ферари ли е този който ви е помагал с допинга'' - Ланс - ''категорично НЕ'' - на живо при Опра - ''ако сега ви питам същият въпрос, пак ли ще отговорите така? Ланс - ''не' ''.... заслужавам всичко което ми се случи''  тъжен ден за спорта, но все пак чест прави на Ланс, че след всичките лъжи, в края излиза достоен поне да си признае пред цял свят и за това се иска смелост, защото е яко унизително, но всекиму според постъпките си ...
Последна промяна Balleta на 18.01.2013 05:48, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 18.01.2013 09:53
 |  |  |  | Balleta написа: това интервю е тежко да се гледа, не съм фен на колоезденето, но съм фен на спорта, сега една легенда ще обере негативите на всички в спорта, които ще останат прикрити завинаги, по точно легендата за една легенда ще се разбие и то заслужено, но много други ще останат скрити. И пак в основата италианска нишка - доктор Ферари, на който Ланс е плащал за допинг услуги и който е бил гения зад цялата допинг програма. - стар запис пред допинг разследващите - ''Ферари ли е този който ви е помагал с допинга'' - Ланс - ''категорично НЕ'' - на живо при Опра - ''ако сега ви питам същият въпрос, пак ли ще отговорите така? Ланс - ''не' ''.... заслужавам всичко което ми се случи''  тъжен ден за спорта, но все пак чест прави на Ланс, че след всичките лъжи, в края излиза достоен поне да си признае пред цял свят и за това се иска смелост, защото е яко унизително, но всекиму според постъпките си ... |  |  |  |  |
Интересно по другите спортове кога ли и дали ще почнат да излизат така - щото кандидати бол, да не почна да изброявам ...
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 18.01.2013 17:41
Може би никога. Ето и някои от по важните акценти от интервюто:  |  |  |  | Цитат: Oprah: Did you take banned substances? Lance: "Yes."
Oprah: Did that include the blood-booster EPO? Lance: "Yes."
Oprah: Did you do blood doping and use transfusions? Lance: "Yes."
Oprah: Did you use testosterone, cortisone and human growth hormone? Lance: "Yes."
Oprah: Did you take banned substances or blood dope in all seven Tour wins? Lance: "Yes."
Oprah: Did you feel in any way that you were cheating?" "No."
Oprah: "In your opinion was it humanly possible to win the Tour de France without doping, seven times in a row?" Lance: "Not in my opinion,"
Lance:
"I view this situation as one big lie that I repeated a lot of times. I viewed it as very simple," he said. "My cocktail, so to speak, was EPO — but not a lot — transfusions and testosterone." ''
''I don't want to necessarily talk about anybody else, I made my decisions, they are my mistake and I'm sitting here today to acknowledge that and to say I'm sorry for that. It's just this mythic, perfect story,'' he said. "And it wasn't true.''
"I didn't invent the [drug-taking] culture [in cycling], but I didn't try to stop the culture."
"I took that attitude, the ruthless, relentless, win-at-all-costs attitude, into cycling. That was like saying we have to have air in our tires or we have to have water in our bottles, "That was, in my view, part of the job."
|  |  |  |  |
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 18.01.2013 17:49
e, притиснат до стената след унищожителния доклад от разследването, нямаше какво друго да направи всъщност, имаше три възможности : 1. да се метне от някой мост по химерикански 2.да продължи да живее с това, отричайки 3.да излезе и да говори в първите два случая, е мъртвец...в първия физически,във втория-психически това са изборите на страхливеца, на мишока в третия случай е полумъртъв, но поне може да отвори очите на много млади състезатели, избрали допинга и да ги спаси от пътя, който води до никъде.. уважавам смелостта му да излезе и да говори. не мога да му бъда съдник всеки сам избора как да живее като излезе превод на интервюто ще го прочета коло- и допинг английския не ми е толкова добър 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 01:59
На мен са ми смешни и жалки тия дето скочиха сега да го плюят. Мишоци А, Ланс нито е първия, нито последния с допинг в колоезденето. Армстронг е велика личност в този спорт.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 02:41
Лъжата и измамата не те правят велика личност, напротив - точно обратното. Изгледай интервюто и ще разбереш, има изключително силни моментито всичко се чете в очите му. И едва ли някой в този момент го плюе, по скоро го съжаляват. Кофти е, но това е действителността.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 05:07
В неговия спорт всички зобат, без допинг нямаш шанс в най-трудния спорт. Най-накрая някой да си го признае публично. Аман от лов на вещици, 21 век сме вече 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 10:22
Дявола подскача, щото много добре знае, че и господинът от сигата му е същата стока. Но е учудващо и дори леко плашещо как хората свикват с големите измами и ей такива изпълнения като това на Армстронг се оправдават с "велика личност" - а тая личност как стане "велика", със 7 титли на Тур-а, нали? И как са дошли тия титли? Ма то "всички го правели" - да не би да е справедливо или морално? Като има някакви правила, да се спазват.
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 12:54
съгласен съм със Сандро. стигнеш ли до там да се бориш с нечестни средства, осъзнавайки това, тогава ти си един деградирал тип, за който добродетели справедливост, солидарност и спортменство нямат място.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 13:20
не съм чувал,че Надал шмърка, сериозно от къде е тази информация, или съмнения ?
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 19.01.2013 13:50
Е ти, батка, колко си се интересувал па от тенис в съвременния му вид :) Още преди години пак покрай колоезденето ловнаха един испански чичко доктор, дето зареждал целото им колоездене с ЕПО. Поровиха му в тефтерчето с клиенти и изведнъж и други именца излязоха там, включително на Надал. И хоп, след това бърже-бърже тая тема заглъхна. Отделно си има съмнения за Надал, щото на два пъти вече отсъства дълго от корта заради контузии, появили се точно в пикова форма и след това го няма по половин година. За контузиите обясненията са логични, проблеми с колената и възстановяване без оперативни намеси, така че това си е само косвен намек и не може да се ползва за некво сериозно доказателство. Естествено, твърди доказателства няма, ма то и за Армстронг само се говореше допреди известно време ...
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 22.01.2013 01:35
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 23.01.2013 21:55
Гледах, че тенисистите бая са плюли Армстронг. Само, че съм убеден, че подобни допинг скандали ще гръмнат скоро и в тениса. Много ми е съмнително, как тенисист (Федерер), който над 12 години е в световния елит, още суъмява да поддържа такова високо ниво. И да не ревнете, че пиша само за Федерер, убеден съм, че противниците му също зобат.
Относно Армстронг, излъга и извърши покушение върху морала, но това няма да промени заслугата му за борба с рака.
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 23.01.2013 22:07
Хубаво е да се прави разделение между двете неща наистина. Много точно казано.
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Опра и Ланс Армстронг | 24.01.2013 22:19
Аз смятам, че в колоезденето като цяло няма начин да си конкурентноспособен в елита без да вземаш допинг. И не само в световния елит, ами и на по-ниско ниво, както се доказа многократно и от иконата на много мои познати колоездачи - Ивайло Габровски. Просто някак нереално ми изглежда да бичиш по 200-300 километра всеки ден с 45 км/ч средна скорост и да катериш някакви планини с 20+% наклон (последната Вуелта например имаше височини на финал с близо 30% наклон). И в същото време да си чист. Просто няма как да стане. Надявам се сега след Ланс нещата да се променят в този спорт, макар и доста да ме съмнява.
А в други спортове като тениса и плуването например според мен тепърва предстоят нелицеприятните сцени.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 16 мнения ] |
|