| Автор |
Съобщение |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 13.07.2017 08:33
100 % 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 13.07.2017 10:16
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 13.07.2017 10:32
Гледах второто полувреме, което бе адски скучно до 75а мин, после Жалгирис им скъсаха гъза. Нюанджи действително ги развинти отвсякъде, имаше и едно центриране, дето го пресили, иначе те имаха човек в голова позиция. Първото полувреме видях положенията - Шернас направи нещо, което трябва да влезне в куриозните хроники на Евроспорт. Отделно изтърва още 2 много изгодни положения. Лошото за амфетаминец е, че той няма да играе в реванша поради червения картон и на 100 % ще бъде заместен от Нюанджи, т.е. ще играят 11:11, но все си мисля, че домуса ще закупи съдиите - залога му е голям, макар че с тази игра не ги виждам по-натам, за групи на ШЛ е пълен абсурд. Не си обнови отбора навреме, сложи безумна цена на Кафу, остави Кешеру, а го държат резерва... Цяла пролет отбора му играе безумно слабо, но остави Дерменджиев - как няма да станат шампиони, като му купи цялото първенство още есенес?
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 14.07.2017 01:55
Новият сезон почти настъпи.
Признавам, че поне към момента не съм голям оптимист за ЦСКА. Но като се има предвид, че отборът няма да участва в евротурнирите, май трябва да съм доволен и от сегашното положение. Хубавото е, че в контролата с Берое отборът показа, че е в добра кондиция. Поне в това отношение не мисля, че ще има проблеми. Другото хубаво е, че характерното текучество на играчи не се наблюдаваше това лято в ЦСКА. Отборът бе почти запазен, напуснаха трима играчи ( всичките полеви), дойдоха трима нови (двама полеви и един вратар). Цялата линия на защитата се запази, заедно с вратаря, което е много добре. Това звено изглежда и добре сработено. Но в атака нещата не ми харесват. Много грешни пасове, много прибързани отигравания. На върха на атаката тимът е зависим от Каранга. Ако той се контузи или е наказан, няма достоен заместник. Кулма може да играе на върха на атаката, но не му е там силата. Милчо Ангелов пък няма голям опит. Но съм против и да се вземе някой, само за да се каже, че е взет. В мача с Берое ми направи впечатление, че Давид Симао е изтеглен по-напред в халфовата линия, с по-офанзивни функции. Той е поливалентен футболист и мисля, че ще се справи в новата си роля. Но това от друга страна показва липса на достатъчно конкуренция за позицията зад нападателя. По фланговете Десподов и Кулма нямат сериозна конкуренция. Меркадо и Кубемба все още не са се адаптирали напълно към тима, а не се знае и дали ще го направят, след като и не получават достатъчно минути за изява. А Десподов е склонен към спадове във формата му. За новите попълнения Тиаго и Енрике е рано да се даде оценка. Да се надяваме, че имат качества. Но контролата с Берое един познат ми обърна внимание на физиката на Енрике. Каза ми, че според него е много слаб за нашето първенство. За мен това не е така. Не толкова зле като физика, а ако е добър технически физиката няма да е такъв проблем. Вратарят Черниаускас обаче определено не ми хареса, дори и само от видяното през второто полувреме. Неубедителен е , веднага си пролича, че играта с крака му е слабост, като рефлекс и излизания също не впечатли, даже при излизанията също не беше убедителен. Чудя се, защо в ЦСКА взимат вратари от тази част на света. Имаше един друг литовец ли беше, латвиец ли, забравих му името, точно при кризисния период за ЦСКА през пролетта на 2015 г., когато тимът записа незапомнена серия без победа. Дадоха му шанс тогава, а той напълно се провали. Даже когато ЦСКА падна от Лаудогорец с 4-0 , два от головете едва ли не той сам си ги набута във вратата.
Не изключвам Славия с подчертано защитна тактика и биткаджийски стил на игра да измъкне равен от ЦСКА на старта, но истинският тест за ЦСКА е във втория кръг срещу Лудогорец. Освен, ако не бъде отложен мачът, разбира се. Тогава ще се проличи най-добре в какво състояние е тимът в началото на първенството.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 14.07.2017 09:41
Утре сме на стадиона а преди това отивам да заявя картата си Надявам се на протоколен мач, освен ако Славия не паркира автобуса и нямаме ден с много пропуски... Но истинския тест ще е следващия кръг с Лудогорец - преди това се надявам те да са отпаднали от ШЛ а ние да ги доразбием, и Киро да разтури катуна 
Последна промяна Keanu на 14.07.2017 09:41, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 14.07.2017 09:49
Отлични новини! УТРЕ СМЕ НА МАЧ. А вчера е имало хърватски секс в говеждити отвори! Ех мамка му, тези говеда пак ни зарадваха! САМО ЦСКА!  ps Мачът с Лудогорец трябва да го вземем най-накрая и мисля че сме готови! 
Последна промяна tonzos_justice на 14.07.2017 10:00, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 14.07.2017 14:54
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 14.07.2017 16:07
Балет, представи си романтиката бате: хладна софийска вечер, стотици фенове около теб на Орлов мост и по Иван Асен, поръчваш си бира, гледаш деца в червено, чуваш песните на победата, песните на ЦСКА. Еби му меча, какво му трябва повече на човек? Утре живот и здраве ще бъда пряк свидетел! Благодаря, че съм се родил от ЦСКА! 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 14.07.2017 16:39
забрави да споменеш 2-3 счупени тролейбуса, два три хвърлени камъка, разплакани малчугани с откраднати телефони и шалчета, "смелчаци" бабаити скачащи 20 на 1 ..... мммммм не мерси, имам по добри варианти за прекарване на време от това да съм сред животни, наркомани и скинари не занещи едно име от "любимия" отбор, тръгнали на война притив собствената си мизерия и нищета, озлобени, настървени, избиващи комплекси, неуравновесени ... да продължавам ли Няма ли да кажеш нещо относно компаньонките 
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 09:43
 |  |  |  | Balleta написа: забрави да споменеш 2-3 счупени тролейбуса, два три хвърлени камъка, разплакани малчугани с откраднати телефони и шалчета, "смелчаци" бабаити скачащи 20 на 1 ..... мммммм не мерси, имам по добри варианти за прекарване на време от това да съм сред животни, наркомани и скинари не занещи едно име от "любимия" отбор, тръгнали на война притив собствената си мизерия и нищета, озлобени, настървени, избиващи комплекси, неуравновесени ... да продължавам ли |  |  |  |  |
В интерес на истината подобни сцени вече се случват доста рядко - и определено не са патент на ЦСКА.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 10:06
 |  |  |  | ivi4bg написа:  |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | ivi4bg написа: Извинявай, но коя според теб е истинската опаковка? Тази, която с АД отпред или отзад фалира заради кражбите, източването и алчността на собственици и разни ветерани минали през ЦСКА и някои от тях наричани незнайно защо легенди, като легендите не могат да са всички минали през ЦСКА. ЦСКА е този който подкрепят феновете. Това е футболен клуб, не може да е търговско дружество. Минал е през много преобразувания, сливания. Само да ти подчертая, че незнайно защо за година на основаване се счита 1948 година, когато клуба е съществувал и много преди това. Има и страници които не са много морални. Има и славни страници. Но за мен лично тази последната с която закрихме АД-то на черепа и боклуците от Перник с което футболеният клуб ЦСКА от 2000 година бе държан в будна кома и грабен, унищожаван и унижаван в продължение на 2 десетилетия е много положителна. ЦСКА започна начисто с хора които милеят за клуба и знаят как да го развиват правилно с инвестиции в школа и бази и се прочистихме от боклуци и предатели, от продажници като подкрепящите и създателите на 19:48. А това АД всъщност защо ли се забравя, че няма ни най-малка приемственост на клуба от времето на Илия Павлов. Защото след като Илия Павлов е сменен с Любо Пенев, той така и не отдаде отбора. Създаде свое АД под което бе ЦСКА. За да се спаси положението и да се изтръгне клуба от ръцете на Мултигруп бе създаден фактически правно нов клуб с чисто ново АД и в продължение на месец-два съществуваха два клуба ЦСКА. След като Илия Павлов видя,че няма подкрепата на феновете с изключение на няколко стотин негови платени хора(даже повече от тези сега на 19:48) сам закри АД-то си. По твоята логика ти от лятото на 1999-та до лятото на 2016 година си подкрепял отбор който са ти предложили във фалшива опаковка, който няма и 1% юридическа наследственост с този от времето на Павлов, Михов, от преди 1989-та година. Отделно Средец всъщност е нов клуб, който няма нищо общо юредически с ЦСКА от преди лятото на 1985-та година. Ако се върна по назад във времето мога да ти изкарам стотици страници факти от които само ще ти се замотае главата и илюзорната ти представа за морал ще изглежда от смешна по смешна. Но просто не ми се занимава. ЦСКА е това което подкрепят феновете, така е било и така ще бъде. АД-та, регистрации, фирми просто са една временна обвивка. И ние, феновете на ЦСКА определяме кое е ЦСКА и кой е ЦСКА. Това право ни принадлежи само и единствено на нас. Нито ми пука за мнението му, нито може да ми каже някой привърженик на друг отбор кое е ЦСКА. Още по малко може това да ми го определят и налагат платени продажни журналисти и търгаши. Твое право разбира се е да не чувстваш ЦСКА повече като свой любим отбор. Да си отвратен и т.н. Стига да не ми излизаш с номера само, че в селските групи имало някакво си друго ЦСКА. Тези от т.нар. друго ЦСКА са си обикновенни продажници и нищо повече. Докато черепа и домуса ги поддържат финансово ще ги има. Те са си достатъчно богати да харчат без проблем за тях едни няколко стотин хиляди лева джобни пари на сезон и да се надяват, че някакси ще се случи някакво чудо и феновете ще изоставят ЦСКА за да подкрепят техния клуб. |  |  |  |  |
Ами не ти излизам с номера, че в селските групи имало "автентично" ЦСКА - никъде и с една дума не съм го казал, също толкова смешно е като ЦСКА-то на Ганчев. Опаковката между 1999 и 2016 не значи, че новото фалшименто ще го прегърна. Между другото, за този период: 1999 - 2016, има един много срамен в моите очи момент и той е обръщалката за 2:3 срещу Литекс на "Армията" - не ми пука, че така прецакахме Левски, аз спортът не го разбирам по този начин. Такива номера не приемам категорично, още тогава ми беше много разклатена сляпата вяра в стил "жената сменяш, клубът - никога", а и по принцип всякакъв вид фанатизъм - спортен, политически или религиозен, ги мразя. От видяното дотук за Ганчев съм категоричен, че един мошеник, който създава ЦСКА с преименуване в Търговския регистър на Литекс и Чавдар Етрополе, в първия момент на някаква друга изгода ще направи ей това:  От житейския ми опит досега считам, че фалшивата основа в крайна сметка води до горчиво разочарование и не възнамерявам да подкрепям под каквато и да е форма такива образУвания. |  |  |  |  |
Това пък с Литекс от 0:2 до 3:2 е от преди създаването на АД с Любо Пенев. Тогава клубът бе на И. Павлов, по твоите разбирания може би автентичния Средец Сф, създаден като чисто нов клуб през лятото на 1985 година, преименувал се на ЦФКА Средец до 1990 година и после на ЦСКА. Сменил и няколко емблеми през това време. Този клуб няма нищо общо юридически с клуба създаден като АД с идването на Любо Пенев като президент на ЦСКА. Юридически линията на клуба е непрекъсната нито за момент между 1923 и 1985 година независимо от множеството сливания и разединявания на клуба с други клубове, в основата му винаги стои АС 23. Независимо какво и как се случва, ЦСКА си е този отбор който подкрепят феновете на ЦСКА в мнозинството си. И не някой друг, нито политик, нито юрист, нито фифа, фафа или фуфа, още по малко пък фен на който и да е друг отбор може да каже или да указва кое е ЦСКА и кой е нашият отбор. Това можем да заявим само и единствено ние. Защото този клуб съществува само и единствено заради нас. Както и всеки друг спортен клуб по света. Твой проблем си е ти какъв поглед и разбиране имаш по въпроса. Твое право е да подкрепящ който си искаш отбор. Да си сменяш предпочитанията. Да сменяш кубната си привързаност. Ти все пак си от феновете които доколкото знам имат по любим отбор в чужбина, отколкото ти е ЦСКА на сърцето. Аз друг любим клуб откакто съм се родил нямам и няма да имам. Да, подкрепям Ливърпул, имам симпатии и към други отбори, но клубната любов и отбора на сърцето ми е само един. Не е слиучайно като че ли, че от феновете на ЦСКА тук именно тези с по големи предпочитания към чужди клубове сега не подкрепят ЦСКА. И ви разбирам донякъде, вие си имате други клубове на сърцето за които ви боли повече. Аз друг клуб за който ме боли нямам. Само ЦСКА! |  |  |  |  |
Супер яко е когато някой, който не ме познава и на една йота, ми обяснява кое ми е любимо, колко ми е любимо и кое не ми е, докато аз му казвам, че предпочитам да живея на принципа да търся грешката в себе си, а не да обвинявам всичко около мен и да считам, че така трябва да е с всички. Никакви предпочитания не съм сменил, защото в България ми е през кура за мутрагените, които си живеят чудесно навсякъде, включително във футбола ни. Проумял съм го на ниво емоции, защото това е основополагащото що се отнася до футболното фенство - сляпата любов към клуба независимо от всичко, но аз отдавна сляпа любов не раздавам, такава ми е личността. И след като много добре е ясно какво направи Ганчев - да напише "ЦСКА" върху "Литекс", просто няма как да се съглася, че така трябва да е и не ми пука от оправдания как световното зло било докарало ЦСКА до тези дългове, за да се прави по този начин - със световното зло и всички срещу нас се оправдават само говедата, това е техният рефрен и техният поглед върху живота. Разбира се, всеки е свободен да си прави изборите в живота и щом на теб, Тонзос и Киану им трябва някой, който да лющи Левски, за да ви осмисля живота, независимо че този някой е Литекс - радвайте се, бъдете щастливи.
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 10:50
 |  |  |  | alessandron написа: Супер яко е когато някой, който не ме познава и на една йота, ми обяснява кое ми е любимо, колко ми е любимо и кое не ми е, докато аз му казвам, че предпочитам да живея на принципа да търся грешката в себе си, а не да обвинявам всичко около мен и да считам, че така трябва да е с всички. Никакви предпочитания не съм сменил, защото в България ми е през кура за мутрагените, които си живеят чудесно навсякъде, включително във футбола ни. Проумял съм го на ниво емоции, защото това е основополагащото що се отнася до футболното фенство - сляпата любов към клуба независимо от всичко, но аз отдавна сляпа любов не раздавам, такава ми е личността. И след като много добре е ясно какво направи Ганчев - да напише "ЦСКА" върху "Литекс", просто няма как да се съглася, че така трябва да е и не ми пука от оправдания как световното зло било докарало ЦСКА до тези дългове, за да се прави по този начин - със световното зло и всички срещу нас се оправдават само говедата, това е техният рефрен и техният поглед върху живота. Разбира се, всеки е свободен да си прави изборите в живота и щом на теб, Тонзос и Киану им трябва някой, който да лющи Левски, за да ви осмисля живота, независимо че този някой е Литекс - радвайте се, бъдете щастливи. |  |  |  |  |
Ето го Сандро! Това момче ще спаси България! Колко хора търсят първо грешките в себе си? Малцина, но Сандро ги търси! Малко хора останаха с подобно мислене! Сандро президент! Просто отново Тонзос е в твоята уста. Бедният, неморален Тонзос, ех този Тонзос, този Тонзос без принципи  Тонзосци, Динковци погубиха България. 
Последна промяна tonzos_justice на 15.07.2017 10:50, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 11:03
На мен не ми е толкова зор да "лющим" Левски, но си е бонус. По-важно е да се изградят базите, да се работи сериозно в школата и да се завърнем на европейската сцена, където ни е мястото. В момента се полагат основите, защото всичко беше разрушено и то точно по време на вече фалиралото уж "автентично" дружество създадено през 1999г. Писна ми от тия дружества - как ли е съществувал футбола в България без дружества почти век... 
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 11:13
Никога не бих се сложил в едно изречение с Динко Рефюджи Хънтъра  Вярно е, че си припознавач, но не се подценявай толкова, моля те. 
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 11:37
Фалк, теб те слагам за Вице на Сандро. Надявам се да не се сърдиш. Но Сандето го правим президент!  пс Динко има 100 000 последователи във ФБ. Дори и във Враца ме разпитваха за него. Факти. пс Не харесвам Динко.
Последна промяна tonzos_justice на 15.07.2017 11:43, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 17:38
Има я, което е още едно доказателство колко много тъпанари има по този свят 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 15.07.2017 23:04
Лош старт, но сме още в началото... Оказа се, че Жаклин не е прав - няма и бяло флагче 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 16.07.2017 00:41
Не може след равенство да се правят трагедии. Мачът не беше слаб за нашите стандарти. Славия играха съвсем прилично, свършиха си работата, успяха да разстроят играта на ЦСКА, имаха възможност и за втори гол. От друга страна и футболистите на ЦСКА направиха два сериозни пропуска, имаха и други не лоши положения. Но не можаха да наложат достатъчно силен натиск след гола, едва накрая се опитаха да атакуват по-масирано.
Вижда се, че няма достатъчно конкуренция в състава. Антон Недялков не игра днес, липсваха пробивите му по фланга, а след като Каранга излезе, атаката стана доста безидейна.
Трябва да се коригирам за Кубемба, понеже миналия сезон го използваха предимно на фланга. С Берое не ми направи достатъчно силно впечатление, за да го отбележа, но сега вече се убедих, че се опитват да го налагат като нападател. Но без успех.
И за Меркадо трябва да се коригирам. Този сезон явно ще му дават повече възможности. С Берое беше титуляр, сега пак.
Но той, както и Кубемба са лимитирани играчи, Арсенио беше доста по-нестандартен от тях.
Давид Симао срещу Берое игра изтеглен по-напред, сега играеше до Рубен Пинто в сърцето на халфовата линия, а Кулма действаше зад нападателя.
За мен тези неща трябва да се изчистят, кой къде да играе, защото с често разместване на местата не се получава може би търсената изненада.
Пламен Марков говори, че могат да дойдат още нови играчи. Принципно има нужда от такива, но е важно и какви цели има отбора и кога точно ще участва в евротурнирите. Подозирам, че вътре в клуба може и да знаят отговора. Няма масово напускане на играчи, което от една страна е добър знак, но нищо не значи все още.
От броя на публиката съм доволен. От една страна това е началото на сезона и е нормално да има малко повече хора, от друга София е толкова празна в момента, че това трябва да се отчете като фактор. Очаквам на мача с Лудогорец да има още повече публика. Като игра не очаквам голяма разлика, пак повтарям, ЦСКА не игра толкова лошо днес, но има неща за подобряване. Трябва да се наблегне на подобряване при положенията с ъгловите удари, могат да се потърсят повече удари от дистанция, също атаките по фланговете могат по-добре да бъдат развивани, понеже сега излишно се бави топката, трябва и през центъра повече атаки да се опитват.
В края на миналия сезон ЦСКА беше постигнал един добър игрови стил, отборът имаше облик. Сега треньорът е същия, играчите са горе-долу същите, надявам се да не им трябва много време, за да наложат отново един печеливш стил на игра.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 16.07.2017 01:02
Разочарован съм от резултата, две ценни загубени точки още на старта, иначе играта не беше толкова лоша. Нямахме шанс пред гола, особено последните 10 минути непростими пропуски направихме. Състава тепърва ще се става по-добър, много е рано още. Ненормална работа е да се стартира в средата на Юли, само заради световното на което и на малките деца е ясно, че няма да играем. Имам чувството, че преди 1 месец завърши стария сезон и хайде започва новия. Август ще е още по-зле от към публика, най-мъртвия месец в София.
Последна промяна Diavolo на 16.07.2017 01:03, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА - сезон 2017/18 | 16.07.2017 01:10
Попаднах на един документ, не знам доколко е автентичен, но ми се стори интересно да го поместя. По моите разбирания нищо не трябва да се крие. Доста е дълъг, 27 страници, аз го прегледах засега по-отгоре, но общо взето нещата са ми ясни. https://drive.google.com/file/d/0B40ZRiIhyY6DZ2xjVE1heWV3eVE/view
|
|   |
|
|