Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 13:41

Отговори на тема  [ 19 мнения ] 
~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~ 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   13.01.2013 20:47

Я да видим в дългосрочен план как ги виждаме нещата... :-)

1) Докъде според вас ще стигнат Григор и Цвети през тази година
Какви са вашите очаквания за тях, на какви постижения ще бъдете доволни

2) Кои ще са победителите в турнирите от ГШ тази година при мъжете и жените
АО
РГ
Уимби
ЮеС

3) Кои ще финишират като номер 1 в края на годината
Как ще изглеждат Топ 3 на ATP и WTA

4) Кой тенисист ще спечели най-много турнири от серията Мастърс

5) Кой пръв от новата генерация ще пробие в Топ 10. Дали ще има изобщо такъв
От младата генерация кой според вас ще направи най-силна година

6) Ще стане ли Давид Ферер номер 4 в света

7) Завръщането на Рафаел Надал. Най-чаканото нещо в света на тениса в глобален мащаб. Засега се знае, че това ще е Акапулко. Според вас ще има ли силите Рафа да печели още големи турнири и не само да е равностоен, но и да побеждава Джокович, Мъри и останалите

8) Кои тенисисти и тенисистки ще бъдат разочарованието на годината и съответно които ще са приятната изненада. Да кажем номинирайте по трима от двата пола

9) Кой ще спечели първата си ATP титла през годината.
п.с. Бърнард Томич вече го направи, а миналата година имахме само един такъв тенисист и това беше Мартин Клижан

10) Имат ли сили Серина Уилямс и Новак Джокович за голям шлем.
А ще спечели ли Ноле кариерен шлем, т.е. да спечели Ролан Гарос
Какво очаквате от Винъс

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 00:03

Джокович ще спечели РГ и УСО. Ако вземе Австралията, в Лондон ще играеме за Голям шлем ;)

Надал няма да вземе ГС тази година, Федерер тоже...

останалото е статистика...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 01:20

Я да видим в дългосрочен план как ги виждаме нещата... :-)

Надеждите ми са свързани най-вече с Григор. Цвети много я уважавам, като спортист, защото е голямо постижение година след година да си равностоен и да нямаш сериозни спадове. Просто Цура показва това на което е способна, това че някои от нас имат по-големи очаквания си е за нас. С една дума очаквам сезон, като миналия за Пиронкова, а може би дори и по-зле, специално на Уимбълдън този път може да отпадне и по-рано, не и го пожелавам естествено.
От Григор е логично да се очаква първа титла на ниво ATP, задържане в Топ 40, евентуално атакуване на Топ 20, преминаване на бариерата 2 кръг в ГШ турнирите и поне 1/4 финал на някой от Мастърсите. Може дори и повече от това, но да не бъдем максималисти. Ако направи всичко това за което съм писал ще е една отлична година за него ( и има предпоставки за всичко това, защото с всяка изминала година подобрява представянето си с по 1 стъпка, образно казано)

АО - Мъри / Серина
РГ - Надал / Стоусър
Уимби - Мъри / Серина
ЮеС - Джокович / Азаренка

1. Мъри
2. Джокович
3. Надал
-
1. Серина Уилямс
2. Вика Азаренка
3. Мария Шарапова

Мъри или Джокович, по-скоро Анди

Кей Нишикори ще пробие пръв в Топ 10, съответно ще направи и най-силната година.
Ако говорим обаче за най-младите звезди (набор 91/92), то бих посочил Бърнард Томич

Да, още след АО, всъщност с оглед ранкинга безсмислен въпрос. Този въпрос щеше да е актуален в края на миналия сезон... :)
Въпросът е ако повтори сезонът от миналата година и дори направи по-силен дали по някое време няма да измести и Федерер от Топ 3... Хмм, интересно. По-скоро НЕ.

7) Завръщането на Рафаел Надал. Най-чаканото нещо в света на тениса в глобален мащаб. Засега се знае, че това ще е Акапулко. Според вас ще има ли силите Рафа да печели още големи турнири и не само да е равностоен, но и да побеждава Джокович, Мъри и останалите
Уфф, аз по природа съм си оптимист, но това отсъствие стана прекалено голямо... За първи път съм истински разтревожен. Трябва да видим как ще се представи на първите няколко турнира на които ще участва и най-вече в Монте Карло... Ако бъде пробит в МК и РГ ще е много лошо вече, но защо пък не след това когато най-малко се очаква от него да бъде свеж за остатъка от сезона, от Ню Йорк до края... А и може следващата година да е неговата. Само, че реалностите са такива, че той е кажи-речи от близо 10 години в тура, а след толкова години винаги идва спадът във формата и представянето, това е закон! Аз по-скоро залагам на това, че Рафа има силите да спечели поне още 2 ГШ и да бъде заплаха следващите 2 години и това да е максимумът. Дано, дано не позная и Надал отново да същиса света и милионите си верни фенове.

8) Кои тенисисти и тенисистки ще бъдат разочарованието на годината и съответно които ще са приятната изненада. Да кажем номинирайте по трима от двата пола
Тук си е тото, но все пак. Ще разочароват феновете си Типсаревич, Бердих и Изнър при мъжете и Вожняцки, Бартоли и Ана Иванович при жените, а очаквам силни изяви от Надя Петрова, Мона Бартел и Забине Лизики, както и от Алмагро, Гаске и Чилич. Хм, а защо Нандо да не избухне пак, да видим.

п.с. Бърнард Томич вече го направи, а миналата година имахме само един такъв тенисист и това беше Мартин Клижан

Ами по принцип това е трудно начинание... Миналата година само 1 тенисист направи такъв пробив, а сезонът едва е започнал, а вече си имаме такъв... :О
И все пак бих посочил Григор Димитров, Райън Харисън и Жулиен Бенето (дано дано дано, това си е направо скандално да няма титла)

Какво очаквате от Винъс

Ами имат... Не само на хартия. Серина е класа над опонентките си. Само че когато говорим за сестрите винаги трябва да имаме едно на ум. Контузиите често са техен спътник... И разбира се ще е много трудно на Ролан Гарос. При Джокович проблемите ще са по-скоро в Мелбърн и Лондон, колкото и абсурдно да звучи първото... Но си има статове и те сочат, че ще е много трудно Ноле да спечели за 3 пореден път в Австралия. В Лондон пък очаквам твърдо титла за Мъри, а защо не и Надал. Тук идва и Ролан Гарос. На този етап във формат 3/5 на клей единствено Рафа Надал може да бие силен Джокович, а знаем за проблемите на Рафа... Просто последния е една загадка и няма как да се знае на този етап. От друга страна до скоро кариерен шлен имаше само Андре Агаси (след Лейвър) и изведнъж за отрциталено време компания му направиха Федерер и Надал. Твърде много ще стане и още един от тази генерация (макар че Фед не е точно от тази генерация) да направи същото. Не знам :О
И все пак - НЕ. Рафката ще гризне отново купата на мускетарите :)
От Винъс очаквам със сигурност по-силна година от миналата и защо не да е скрития фаворит за титлата в Лондон. В Мелбърн и Париж ще и е трудно, но очаквам силен завършек на годината. Силен, силен не очаквайте някакви чудеса, но има сили за някоя титла някъде, за връщане в Топ 20 и евентуално избухване (поне 1/2 финал) на Уимбълдън. А иначе със сестра и очаквам да мачкат в Мелбърн :))

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 04:20

Diavolo написа:
Какво очаквате от Винъс

да се пенсионира, стига с тая безплатна реклама на модните си дрешки

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 04:29

Balleta написа:
Diavolo написа:
Какво очаквате от Винъс

Гайдошова, Лепченко и Конта също са с нейните дрешки :wave: :laugh: :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 04:31

Banditoo написа:
Balleta написа:
Diavolo написа:
Какво очаквате от Винъс

Гайдошова, Лепченко и Конта също са с нейните дрешки :wave: :laugh: :laugh:

майни, само тенис светила облича :laugh: ;-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 20:33

От Григор очаквам ATP титла. По-малко от това за мен ще е разочарование. Искам и да успее да прескочи във втора седмица на турнир на ГШ, но ако не го направи на Уимби, не виждам къде другаде ще е. Освен това му е време да стигне и по-напред в някой Мастърс, но там е даже по-трудно с жребий за такива като него - по-задно ранкирани, но трябва да се бори, това е.
От Цвети не очаквам нещо по-различно от миналата година. Дано на Уимби се прояви пак.

АО - Новак Джокович, Серена Уилямс
РГ - Хуан-Мартин Дел Потро, Виктория Азаренка
Уимби - Анди Мъри, Серена Уилямс
ЮеС - Новак Джокович, Серена Уилямс

1. Новак Джокович, 2. Анди Мъри, 3. Роджър Федерер
1. Виктория Азаренка, 2. Серена Уилямс, 3. Мария Шарапова

Ноле

Както и ти сам си казал Нишикори е кандидат номер 1 към момента. Но аз си мисля, че въпреки всичко засега най-голямо дебелокожие показва Томич и той ще е пръв в 10-ката от новите. Но през тази година никой от тях няма да стигне до 10-ката.

Да 8-)

Само на клей. Ще почне вече и той като Фед да отстъпва. 10 години на най-високо ниво са си 10 години, независимо, че Надал още е далеч от 30-те.

Пхах, че де да знам. Очаквам Монако и Раонич да са с по-бледо представяне. При жените не ме интересува толкова, но залагам на Робсън за по-голям скок в ранглистата.

Григор Димитров

Какво очаквате от Винъс
В една календарна година няма да спечелят. Иначе Ноле има сили за кариерен шлем, но дали може ще видим в началото на лятото така да се каже. Ако не тази година, то със сигурност все някога ще успее - твърде добър е, за да има кой да го спре в следващите две-три години.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   14.01.2013 21:17

Григор страшно много го харесвам имам много големи симпатии към него и мога да му пожелая всичко най-хубаво в бъдещата му кариера! Знам че може да даде много на феновете си и се надявам да започне още тази година! Мисля че, тази година ще вземе титла от ATP 250 и няколко полуфинала на ATP 500 и имам едно чувство, че ще направи нещо добро на РГ, наистина малко странно да е точно там, но чувство. какво да го правиш. :whistle: :-P
Към Цвети очакванията са ми отново доста добър сезона на трева (жалко, че е толкова къс ). ;-)

АО - Джоко, Вика
РГ - Джоко, Шарапова
Уимби - Мъри, Серина
ЮеС - Цонга, Серина (тук с малко надежда :-D )

1. Джоко 2. Мъри 3. Федерер
1. Серина, Шарапова, Вика

Мисля, че ще бъде Джокович.

Може би Нишикори или Раонич. А за силна година определено се надявам да е Гришо, ноооо... Мисля, че ще е Томич, който ми е адски антипатичен.

Да

Рафа си е Рафа и ще спечели още големи турнири, не веднага след завръщането си и може би ще има ранни отпадания, но с времето ще набере скорост. :-)

Знам ли, мисля че тази година Бердих ще разочарова тази година, а при жените Стоусър, но надявам се да не съм права! За изненада нямам идея, доста млади таланти чакат своя момента, така че ще видим. :laugh: :yes:

Григор Димитров :ludnica:

Какво очаквате от Винъс

Не мисля, че това ще стане тази година. Но Ноле има добър шанс да направи кариерен. А от Винъс очаквам едно прилично представяне, нищо друго.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   15.01.2013 02:44

1. Цурето ще стигне до "уайлд кард" на Турнира на шампионките в Арена Армеец през есента, а Гришата - до голям шлем с топ тенис фустите :)))

2.

Мъже:

АО - някоя изненада извън топ 4 (този турнир сякаш най-много предразполага към изненади - начало на сезона, тежки метеорологични условия и други подобни)
РГ - Джоко (Надал отказва турнира заради хрема, Джоко се влага на макс за кариерен шлем и печели след няколко поредни маратона с по 3:2, при което позабравени виртуални герои възкръсват за нови вербални походи срещу фармацевтичната индустрия :))
УИ - Федко (Джоко е уморен психически след РГ и сдава багажа още във втори кръг, Мъри е депресиран от големите очаквания и чоуква по стара гейска традиция, Надал попада случайно на записи с отбрани голове на Карел Поборски и решава да не пътува за Албиона под претекст възпалено кутре на дясната ръка... Остава Федко, който печели последния си ГШ в кариерата на любимия си корт, в резултат на което клуб Тенис излиза на първо място по мнения в целия форум, а Санде надминава Дяволето в индивидуалната класация :)))
ЮС - Мъри (Надал отказва турнира заради благотворителна вечеря на Канарските острови, Джоката още не се е събрал след РГ и вечният лузър Мъри, като най-свеж в края на сезона, печели с лекота със сценария от миналия сезон; във виртуалното пространство се появяват първи плахи постъпки за "наследство" и в мъжки тенис :)))))

Жени:

АО - Шарапова
РГ - Щефи Граф
УИ - Шарапова
ЮС - Азаренка

3. Джоката и Шарапова, разбира се.

7. Надал свърши с големия спорт, освен ако не му приложат някоя олекотена киборг технология върху амортизираното тяло... Знае ли човек, тенисът има нужда от идоли - Федко си отива, а един Мъри е прекалено голям смешник за тази роля. Остава един Джокович, който и накрай света ще си остане балканец...

10. Серена?!?! :-o :helpless: :dunno: :unsure:

По другите въпроси не съм подготвен теоретично :)))

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   15.01.2013 11:22

За Григор ще се радвам, ако догодина е поставен на АО, тоест място в топ 32 е окей. Нека все пак не забравяме, че още има какво да прави по въпроса с фитнеса, който е най-важен, а и мотивацията му е спорна. Дали ще вземе титла или вместо това ще играе три финала няма значение, лично аз по-скоро ще се радвам на победа над силен съперник в напечен мач - нещо подобно е доста по-вероятно да го изстреля на следващото ниво, отколкото някое тенеке от Казабланка.
Цурето - да започне да взима мачове, които трябва да взима, тоест срещу тенисистки с по двайсет и повече места след нея в ранкинга. Другото е без значение.

АО - Ноле; Шарапова
РГ - Ноле; някоя изненада
Уимби - Федерер; Серина
ЮеС - Мъри; Азарьонка

Честно казано, не го виждах Ноле с 4-ти Мелбърн, но при този жребий ми се вижда твърде вероятно, уви. Иначе Мейджъра се шегува, ама аз верно очаквам епичен Париж, който като нищо ще му прецака сезона след това. Роджър ако не вземе на Уимби, очаквам в Ню Йорк, така че може и да се сменят с Мъри. :)

Ноле; Федерер; Мъри - но само ако Роджър се натегне в Мастърсите, което няма как да знаем още дали ще е така
Аза; Сиренка; Шарапова

ИУ - Фед; Маями - Мъри; МК - Ноле; Рим - Надал; Мадрид - Ферер; Канада - Мъри; Синси - Фед; Шанхай - Ноле; Париж - Дел Потро

Раонич първи ще влезе в топ 10 и ще запише някакъв голям пробив (примерно финал на Шлем). Други в топ 10 не мисля, но предвиждам силни години на Томич и Григор. Също така и Давид Гофен!!

Въпросът е дали ще се задържи под номер 4, но като го гледам, едва в края на сезона при добро представяне може някой да го измести, не виждам как засега обаче.

Със сигурност, защото има играта и психиката + опита. Но не вярвам да се завърне като номер едно и да спечели Шлем извън РГ. Освен това тази година няма да спечели Гароса.

Разочарования - Бердих, Цонга
Изненади - Янович, Гофен

Този път ще са повече и наистина дано Бенето влезе в тази група, защото е рекордьор по най-много изгубени финали без титла. Иначе освен Григор си мисля, че ще има разни латиноси по клей чалънджърите - Роберто Баутиста-Агут и други такива :))

Какво очаквате от Винъс

Винъс - силен Уимбълдън и лиготия в останалото време. Големи шлеми - не, мина им времето :) За Париж вече казах.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   20.01.2013 20:16

Я да видим в дългосрочен план как ги виждаме нещата...

За Цвети нямам никакви конкретно очаквания. Възможно е и във всички турнири в които участва да отпада още в първи кръг, а може и до полуфинал да стигне някъде. Ясно е че при нея по-силна е втората част на сезона, така че по-рано от юни нищо.
За Григор също ми е трудно да се настроя само положително. Да мине още малко време да видим как ще се сработи с новия си екип. Иначе очаквам да спечели някой турнир на трева и да направи запомнящо се участие на Уимбълдън.
АО – Мъри и Маша
РГ – Ноле и защо не Маша отново
Уимби – Фед и Серена/Радванска?
ЮеС – Дел Потро и Азаренка

Мъри, Джокович, Федерер
Маша, Серена, Радванска
Мъри
Аз харесвам Раонич, мисля че той има всичко необходимо да пробие в топ 10. Да не говорим, че не е задник като Томич или неорентиран като Гришо

Да, но няма да завърши годината в топ4

Ако всичко му е наред ще поиграе още две години на ниво и ест ще спечели още няколко силни турнира

Разочарования – Иснър, Вердаско, Азаренка, Квитова и въобще руската школа
Иначе в положителна светлина Раонич, новата сръбкиня Йовановски

Сигурно много нови хора :-D

Не нямат
ДА напълно вероятно
Какво очаквате от Винъс
Нищо, очаквам да обяви края на кариерата си.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   20.01.2013 20:21

Ами не позна. Винъс е тука до 2016 :ura:

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   20.01.2013 20:26

Няма време, биологичният часовник тиктака :dance:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   20.01.2013 21:02

Banditoo написа:

само не знам защо се радваш, това е по скоро лоша новина за теб, много болезнени отпадания в 1-4 кръг :innocent:

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   20.01.2013 22:14

Hingis написа:
Няма време, биологичният часовник тиктака :dance:

Ам, това не Хингис все пак. Даже да се откаже и предстои доста дълга кариера на двойки! :dance:

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   20.01.2013 22:15

Balleta написа:
Banditoo написа:

само не знам защо се радваш, това е по скоро лоша новина за теб, много болезнени отпадания в 1-4 кръг :innocent:

Ти не се притеснявай за мен! Аз се радвам, че все още я гледам на корта, а вашите любимки няма да издържат на такова високо ниво толкова дълги години.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   23.01.2013 20:13

От Григор чакам задължително влизане в топ 30, дори може и топ 20. Също на Уимбълдън поне 3 кръг, като обаче това зависи от жребия, а той пък от своя страна зависи от това как ще си оплете самият Григор кошницата преди това (говоря за позицията му в ранкинга). Още му е рано за някакви чудеса като достигане на крайни фази на ГШ и Мастърси, но според мен е на правилния път.

При Цвети... ами надявам се да се представя константно - тук 2-ри кръг, там 3-ти, някое друго четвъртфиналче на по-слабичък турнир, може би едно избухване някъде и дотам. По принцип много я уважавам Цвети, защото чисто технически и физически е ограничена, но се бори винаги, наляга си парцалите дето се вика и работи за своите успехи, без да се лигави или превзема.

АО - Джокович/Маша
РГ - Надал/ де да знам, клеят при жените ми е егати тъмната Индия
Уимби - Федерер / Серина
ЮеС - Мъри / Азаренка

1. Джокович
2. Федерер
3. Мъри
-
1. Азаренка
2. Шарапова
3. Серина

Джокович

Раонич или Нишикори. По-скоро канадецът. Кей ми се струва по-чуплив и от порцелан. Иначе очаквам Томич, Григор и Беранкис да напреднат, но не и топ 10.

Е, очевидно ще стане, но според мен няма да завърши там. Даже може и да сдаде петото място, но това зависи не толкова от него, а от Цонга, Дел Потро и може би Бърдман.

Очаквам близко до оптималното представяне предвид обстоятелствата на клей - титла на Ролана, Монте Карло и Барселона (ако играе), а като гледам как ги е наредил и турнирите в Южна Америка, нищо чудно да се върне с успех от там. Но като цяло нещата с Надал са мътни. Не сме го виждали в игра от повече от половин година, така и не ми стана ясно на мене какво точно е естеството на сегашния му проблем иколко сериозно е реално в дългосрочен план. Но не очаквам отново да има доминираща година. По-скоро мисля, че ще влиза вече в категорията заемана от Федерер от 2010 насам.

Бердих и Гаске от мъжете ще разочароват. Бартел, Квитова при жените.
Приятните изненади - надявам се на Лисики, на Жо-Вилфред и на Кузнецова.

Хъм... Григор

Какво очаквате от Винъс
Не, нямат. То за Серина е и ясно де.
Тази година все си мисля, че Ноле няма да спечели в Париж. Нека малко да изстрада тая титла, по-сладко ще е. :)
Нищо кой знае какво, Винъс вече не е претендент. По ред причини.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   24.01.2013 18:56

Я да видим в дългосрочен план как ги виждаме нещата...

Гришата и тая година ще е аджамия и освен на Уимби да стигне някой 3 кръг при добър жребий, друго не виждам на ГШ. в Мастърсите на хард или в зала, може да стигне някой 1/4 финал евентуално, а от АТП 250 видяхме,че и до финал. нека се утвърди в топ 50,при повече късмет може да стигне и до ниско поставените на ГШ, което си е сериозно постижение. и все пак заради таланта му ни се иска много повече, но...
Цурето ми е симпатична още откакто спечели държавното първенство на кортовете в Благоевград срещу Деси Топалова. аз бях на 13-14 год, тя също там некъде. за мен тя е ограничена като талант, но с упоритост постигна немалко. за нея очаквам живуркане в топ 50, с някои епизодични избухвания на по-бързите настилки и може би някой 4 кръг на Уимби.

АО изпуснах влака, но щях да дам Мъри и Серина
РГ Надал и Радванска
Уимби Мъри и Шарапова
ЮеС Джокович и Азаренка

1. Джокович 2. Мъри 3. Надал
1. Шарапова 2. Азаренка 3. Радванска

Мъри Ноле ще вземат по 2-3, Рафа 1-2 , Ферер може би един на клей и Федята някой хард :-)

5) Кой пръв от новата генерация ще пробие в Топ 10. Дали ще има изобщо такъв: Нишкори ще влезе в топ 10, за сметка на Типсаревич да кажем.
От младата генерация кой според вас ще направи най-силна година: офф, енигма са ми тия младежи, но да кажем най-стабилен ще е Раонич.

Не. ще си остане 5-ти горкия :-|

Рафа си е направил добре сметката кога да се върне. точно на клея, точно на някой по-малък турнир, далече от светлината на прожекторите. ако травмата е отшумяла, не виждам причина до април месец да навлезе във форма и да си мачка на клея. ако е поне 90 % здрав, пак ще е почти непобедим там, а на другите настилки също ще е боеспособен. наистина голяма пауза се получи, за пръв път толкова голяма в кариерата му, но той е боец и съм сигурен,че не е свършил за големия тенис! ВАМОС РАФА! :bluefan:

разочарованието при мъжете ще е Типсаревич. според мен ще се срине в ранглистата до към 20-то място, където и принадлежи този гнусен симулант. при жените очаквам отстъпление от Квитова и Сара Ерани, едната явно има здравословни проблеми и не може да ги преодолее, а дребничката италианка е лимитирана като възможности и пътят за нея е само надолу. жалко, симпатична ми е. :-(

тука вече нямам идея, тъй като не знам точно кои тенисисти нямат титла. дано Гришо вземе Куинс примерно или нещо в зала.
Серина вече е на години, в които да се говори за голям шлем е утопично. тялото ще почне да я предава лека-полека, но очаквам поне на бързите настилки да си е фаворитка,макар да съм дал други победителки на ГШ.
Ноле няма да спечели РГ и тази година според мен. естествено има много условности- жребий, форма, състоянието на Надал, но все ми се струва, че му е рано за РГ, а и айде стига с тия кариерни шлемове на по 25 години. хората се мъчат цял живот за тях и не ги достигат :no: така че да почака малко сръбската скара.
Какво очаквате от Винъс
на сингъл нищо особено, може би някой 1/4 или 1/2 финал на Уимби или УСО като програма максимум. на двойки поне 1 титла от големите 4, като пак естествено на по-бързите настилки е по-голям шансът това да се случи.

еми това е... :thanks:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Нашите виждания за 2013 г. Кой, къде, как и защо ~   |   24.01.2013 22:56

От Григор очаквам постижения на ниво 1000, 500 и 250. За ГШ не е подготвен все още.
От Пиронкова и това не очаквам. Знам, че може, но незнайно не го прави. Може някоя година пак да направи нещо на Уимбълдън, ако и се паднат пак 3-4 китайки и да им пуска "резан форхенд".
Не знам, да не съм Ванга :-D Иначе ми се искат следните:
АО - Джокович
РГ - Джокович
Уимби - Федерер
ЮеС - Джокович

Ноле и Азаренка (като най-постоянни)
Джоката

Нямам си на представа, всички ми се виждат лиги, но Гришо някак си ми изпъква най-много от всички. Верно, Раонич има най-много постижения, но само на по-малки турнири. Томич извън Австралия е въпросителна. Беранкис има още да показва. Нишикори е доказан топ 20 за мен. Очаквам избухване от Гофен :) А Слоун ми е приятна още от US'11.
Ако вече не е станал, но това нищо не означава, за мен няма нищо общо с Ноле, Мъри, Фед и Надал.
Смятам, че когато се завърне ще бъде на макс. Ако не, до сега да се беше завърнал. Големи турнири - разбира се.
Разочарования - Квитова, Винъс (ако може да се каже, щото си е към залеза) и Вознячки
Приятни изненади - вече Слоун, Робсън и Уотсън.

Надявам се Гришо някой 250 турнир. Също може и Гофен да избухне на някой турнирче. Харисън в щатите също може да се напрегне, знам ли?
Какво очаквате от Винъс

Серина ако се опази от контузии, може. Ама след като тази година не можа, другата година един бог знае какво ще бъде.
Джокович, разбира се, че може, но се съмнявам дали ще се напъне. Виж 2011 беше перфектна, ама винаги има някой, който да ти провали плановете.
Кариерен шлем Ноле ще спечели, не знам дали тази или някоя друга година, но РГ ще го грабне.
От Винъс очаквам да се откаже час по-скоро. Нищо лично, кефи ме като игра, но вече пада от доста тенисистки. За хляб ли няма, не знам, ама толко унижения, чак ми става неудобно. Малко селф-респект.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]