Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:24

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
ЛАЙВСКОР - до господата федерални 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 17:21

Стю, за правилата за фантомстването ще кажа нещата от моя гледна точка, защото накрая се получи така, че аз доредактирах твои текстове и аз пуснах съобщението. Лично на мен ми се уби желанието да се опитам да следя каквото и да е по този добър по мое мнение текст, защото усещам как той така и не се прие. Сигурно е моя грешка, че не съм толкоз дебелокож въпреки това да подръчкам и да гледаме до откат - на хартия в крайна сметка нещата се изясниха, но пък в крайна сметка и аз съм човек, а ПМЛ не ме храни - говорили сме на тая тема с Мейджа. Затова и съм демотивиран, а и изобщо не трябваше да се връщам в УС, защото се оказа, че преча повече, отколкото помагам - така ги усещам нещата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 17:24

alessandron написа:
Мейджър написа:
Съжалявам, не искам да обидя никого, но едно аргументирано мнение, следващо някаква по-цялостна визия за играта, независимо дали е моето или примерно на на баче Стюърт с киселяшки тон, има 10 пъти по-голяма тежест от 5-10 единодушни гласчета на принципа "съгласен, съм, ама сега ме мързи/нямам време да мисля в по-глобална перспектива".

Ето точно заради тази ти представа за работата в екип и вечното ти принизяване на аргументите на другите, които не са на твоето мнение, Управителен съвет в сегашния му вид не може да съществува. Тук говоря за принципни положения, а не за конкретния казус. Явно е, че в ПМЛ в крайна сметка нещата винаги ще опрат до твоята гледна точка по някакъв начин. Затова предлагам да вземем да разтурим седянката и нека само модовете се занимават с играта, а ако имат нужда от помощ и съответно някой има време и желание да помогне, модовете казват в някой специално отворен за целта форум да речем и се върши нещо.

Не става дума за принизяване на аргументи, ами за липса на такива, както се вижда и в конкретния случай от по-горе.
Иначе седянката вече се разтури - теоретически с "изхрачването" и практически с "изсирането", тъй че никога повече не може да съществува в "сегашния" си вид, за добро или лошо...

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 17:34

Гледам доста си писал по мой адрес, та да ти отговоря малко :)

Първо, никога не съм си променял мнението по отношение на пускането на лайвскор теми от мениджърите и капитаните на отборите. Целия ми протест беше насочен срещу твоето киселяшко изстъпление в обща тема и по принцип, когато си наясно с положението, а и с хората, които администрират форума и могат да вземат такова решение.

Относно лайвскора - откакто Блуфена помоли да пускаме темите по-рано, аз ги пускам винаги в сряда сутринта след като оправя мненията с потоците. Предполагам, че е имало някакви изключения, разбира се, не сме машини а и ПМЛ не ни е основната работа (дали?).

За меркоте срещу фантомството - доколкото си спомням УС единодушно реши да не се започват редовни проверки по седмици, докато мениджърския съвет не осигури 100% съгласие от всички отбори. Не знам такова съгласие да е било постигнато до този момент. Поради този единствен факт, все още се правят проверки само по сигнали от играчи. Има такива и на всеки е било отговорено досега с конкретни факти. Ако МС реши някой хубав ден да поработи малко и да ни осигурят 100% съгласие, ние имаме готовност да правим ежеседмични проверки на случаен принцип както сме го заложили в приетите решения. Това според мен би трябвало да изчерпва темата.

Цитат:
- Предложих ли ви в същата тази тема, от които копваме цитати, да има още поне един модератор? И беше ли ми отговорено, че едва ли не 1-2ма души стигали?

Досега няма НИТО ЕДИН човек, който да е проявил желание да бъде модератор на лайвскора. Няколко човека са проявили желание да помагат, ако се наложи. Засега обаче с Мейджа се покриваме един друг и работата върви по-добре или по-зле.

Цитат:
- Питах ли на няколко пъти кой има достъп до служебния ник LiveScore и може ли да се използва той и от други хора, които имат време да помагат? И ако не е някаква тайна, използва ли се той в момента като служебен ник или си е все така втори ник на Мейджа?

Какво общо има това? Когато някой модерира тема, винаги използва собствения си ник и носи съответната отговорност. Както PMLeague в Дир-а, така и Livescore тук са служебни никове, ползвани само от Мейджа, които имат съответните администраторски права за съответните части от форума. Не би следвало да се ползват от други хора, още повече че няма проблем евентуалните нови модератори да получат права на собствените си никове (познавам админите на форума лично 8-) )

Цитат:
- Направи ли се нещо по въпросните правила за форума Лайвскор? Има ли в момента линкове към прогнозите в заглавните мнения за мачовете? Има ли статистика? Какво стана с онази много хубава справка, която пускаше Гонзо?

Линкове към прогнозите и към темата за коментари в лайвскора има в главния лайвскор след всеки мач. Колкото до статистиката, намери кой да я прави и с удоволствие ще я качвам. Ако някой иска да се занимава с това, нищо не пречи да пуска каквото си иска в темата за конкретния мач и то после да бъде качвано в главното мнение.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 17:56

Мейджър написа:
Трето, изкривява се балансът по-посока чатърските отбори. Пак не е добре и пак не е нужно да обяснявам защо.

Четвърто, донякъде свързано с горната точка, много хора, които се колебаят дали да коментират своя мач, няма да го направят, ако трябва да отварят тепърва тема за своя мач, особено пък ако трябва да четат и спазват някакви форми на пускане. А пък хора от други отбори, които биха коментирали конкурентен мач, се стопират, защото няма да тръгнат да отварят темата вместо мениджъра на конкурентния отбор.

Какво означава, че се изкривява балансът по посока чатърските отбори, моля те, обясни ми. Пречи на темите, дето са с нула до едно мнения ли?
По повод на струпването на теми и т.н., напротив, ако пускат мениджърите на отборите, ще се пускат само за онези мачове, за които има интерес да се коментира. Тия, дето по принцип си стоят с нула мнения, няма да има кой да ги пусне, щото никой не го интересува да коментира и така вместо примерно 15 теми за лайвскора ще има 10.
Колкото до колебанията чак ми е смешно, все едно сме някакви лапета тука събрани, та се срамуваме да напишем някое друго мнение, освен ако всичко не ни е подредено. Наистина не разбирам защо упорито държите да наложите ограничения в коментарите. Може от сряда (примерно) и точка.

По фантомгейт имам някакъв спомен, че Фалка някъде писа, че текстът е приет от МС, но сега не мога да го намеря, нека той да се включи да каже дали не бъркам.
Edit: не, не е писал за фантомгейт, за УС беше писал.

Последна промяна nerra на 23.01.2013 18:05, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 18:06

[quote="Mandor"За меркоте срещу фантомството - доколкото си спомням УС единодушно реши да не се започват редовни проверки по седмици, докато мениджърския съвет не осигури 100% съгласие от всички отбори. Не знам такова съгласие да е било постигнато до този момент. Поради този единствен факт, все още се правят проверки само по сигнали от играчи. Има такива и на всеки е било отговорено досега с конкретни факти. Ако МС реши някой хубав ден да поработи малко и да ни осигурят 100% съгласие, ние имаме готовност да правим ежеседмични проверки на случаен принцип както сме го заложили в приетите решения. Това според мен би трябвало да изчерпва темата.
[/quote]

Мениджърският съвет го прие тоя текст Съгласно правилата им за кворум и гласуване, текстът е приет. Поемам вината, че като един от най-активните по изработката на този текст не сигнализирах навреме на УС. Затова и оставката ми вече е подадена.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 18:11

Мейджър написа:
Не става дума за принизяване на аргументи, ами за липса на такива, както се вижда и в конкретния случай от по-горе.

Ето ти малко факти.

За 10 шампионатни кръга + 3 кръга за Купата, т.е. общо 130+ мача (ако включим и контролите, стават 150), имаме следните данни:

Точно 10 мача, в чиито лайвскор теми е имало мнения след понеделника от следващата седмица.

25 мача с между 0 и 3 мнения в лайвскор темите. Нулите са 5. Още един куп други мачове с по 4-5-6 мнения. Често само от един-единствен човек, в по един ред или даже само емотикони.

За какво объркване и за каква манджа с грозде става въпрос - това и Мейджа надали може да отговори.

Толкова по този въпрос. По другите след малко.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 18:12

Stuart написа:
- Предложих ли ви в същата тази тема, от които копваме цитати, да има още поне един модератор? И беше ли ми отговорено, че едва ли не 1-2ма души стигали?

- Питах ли на няколко пъти кой има достъп до служебния ник LiveScore и може ли да се използва той и от други хора, които имат време да помагат? И ако не е някаква тайна, използва ли се той в момента като служебен ник или си е все така втори ник на Мейджа?

- Направи ли се нещо по въпросните правила за форума Лайвскор? Има ли в момента линкове към прогнозите в заглавните мнения за мачовете? Има ли статистика? Какво стана с онази много хубава справка, която пускаше Гонзо?

И така нататък.

1. Аз съм се ангажирал да поема половината кръгове. Ако Мандора среща трудности да поеме останалата половина, нека пише и да се инициара приобщаване на още един модератор, който да помага с техническата част.

2. Служебен ник, създаден точно с цел да се ползва от странични хора за поддържането на лайвскора. Още тази седмица може да влезе в употреба, ако Алекс най-после прояви малко по-широки интереси към Купата Си, надхвърлящи организирането на алтернативни жребии и ненужни препирни...

3. Не, не се е направило нищо от изброеното, което не означава, че не е залегнало да се направи някой ден, когато има прилив от ентусиазъм и спестено време от ненужни обяснение по отдавна отминали драми.

~

За "бройкането на гласчета" се изказах малко пресилено. Не бях прав и се извинявам. Но за мен е очевиден факт, че формалното гласуване - да го наречем най-меко "по инерция" - съществува в немалък размер, било то заради липса на време (което е най-нормалното нещо в една организация, организирана на доброволен принцип) или липса на желание. Ето ти го примера с конкретната тема с предложенията ти за лайвскора - Мандора, Анфо, Алекс, дето също се бяха съгласили в два реда, вече са ако не на изцяло противоположното мнение, то на компромисното положение. Нещо да кажеш?

По темата с фантомството и "изхрачването" - явно ти е голяма болка и продължаваш да ровичкаш в тази насока. Разбери, надявам се никога да не изпадна до такова малодушие, че някаква група, пък била и най-мъдрата и единодушната на света, да ми казва какво да мисля и какво да чувствам. Мой дълг пред съвестта ми е да си казвам нещата, както ги чувствам и както ги разбирам. В конкретния случай с "изхрачването" изказах една гледна точка, която, считам, е гледна точка и на доста други хора, дето принципно предпочитат да не се замесват в дълги спорове. Или поне на хора, които желая да са мнозинство в тази игра - мислещи, разсъждаващи и обединени около едно по-висше съзнание за общност, където НЕ заплахите от наказания, рестрикциите и полицействането са водещ мотив за спазване на правилата. Да, сигурно не беше точно това формата и начина да си изкажа гледната точка, за което може да си иа обективни и субективни причини, но това е положението. Мисля, че достатъчно ясно заявих, че ще се съобразя с общото решение, ако никой друг няма генерално несъгласие със същото, за да ми се лепват нови обвинения за несъобразяване с единодушното мнение.

Айде стига толкова... Толкова години само се разтягат драми, вместо да се се свърши нещо конкретно. И пръв драматизьор сред всички - моя милост... Повече дела и по-малко приказки трябват. Знам си го аз, ама пак продължавам по старому, пфуууу.....

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 18:37

Mandor написа:
Първо, никога не съм си променял мнението по отношение на пускането на лайвскор теми от мениджърите и капитаните на отборите. Целия ми протест беше насочен срещу твоето киселяшко изстъпление в обща тема и по принцип, когато си наясно с положението, а и с хората, които администрират форума и могат да вземат такова решение.

Ок, съгласен съм. Извинявам ти се, защото в крайна сметка ти не си и на 1% виновен, колкото е г-на с винаги убийствената аргументация. Виновен си си обаче за това, че си решил да му пригласяш в нелепиците, че едва ли не в УС сме си клатили краката и сме си барали топките.

Не съм съгласен само с това за хората, които администрират форума. Все едно и двамата не сме наясно от кого зависи да се случи нещо. В случая - да се отвори Лайвскор за всички или поне за длъжностните лица от отборите.

Цитат:
За меркоте срещу фантомството - доколкото си спомням УС единодушно реши да не се започват редовни проверки по седмици, докато мениджърския съвет не осигури 100% съгласие от всички отбори.

Това не е вярно. Подобно нещо не е било решавано от УС, а еднолично от Мейджа. Прегледай си пак темите тук и в УС.

Отделно, хората в МС са си свършили съвсем съвестно работата. Просто е нямало кой да им обърне внимание.

Цитат:
Досега няма НИТО ЕДИН човек, който да е проявил желание да бъде модератор на лайвскора. Няколко човека са проявили желание да помагат, ако се наложи. Засега обаче с Мейджа се покриваме един друг и работата върви по-добре или по-зле.

Ами ок, но тогава не виждам причина да се оплаквате, когато има критика. И един въпрос - пуснато ли е някъде в публичния форум запитване дали някой иска да бъде модератор? Ама нещо сериозно, официално, а не приказки от рода на "като не ти харесва, прави го ти".

За служебните никове - ами така се подхожда по форумите. Има служебни никове, до които повече от един човек има достъп и може да свърши дадена работа, когато това се налага. А и не е ли това замисълът на този ник LiveScore? Щото извинявай, но Мейджа си има вече административен ник и се обзалагам, че на този втория идеята му не е била до него достъп да си има пак само той и да си го ползва за административни цели.

И изобщо какъв е проблемът повече хора да имат мод права за ПМЛ Арена? Не искате да изгубите "властта" или какво? Между другото и това го има предложено, но и там работата се разсъхна. Познай защо.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 18:43

Цитат:
Отделно, хората в МС са си свършили съвсем съвестно работата.

Къде са си сложили решението? Защото аз достъп до техния форум нямам и съответно няма как да знам какво са решили. За останалите от УС не знам как е, дали и те нямат достъп.
За мен истината по този въпрос е, че на никого не му се занимава с това и по тези причини най-лесно е просто да се правим, че не съществува тоя проблем...

Цитат:
в УС сме си клатили краката и сме си барали топките.

Категорично не съм съгласна с подобни подмятания, сори, ама другите може да са си барали топките, аз не съм :laugh:
Сега сериозно - в началото се свърши доста работа, нещата бяха тръгнали добре. И после просто се разсъхнаха. Наистина в момента УС е абсолютно безполезен.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 18:56

nerra написа:
Цитат:
Отделно, хората в МС са си свършили съвсем съвестно работата.

Къде са си сложили решението? Защото аз достъп до техния форум нямам и съответно няма как да знам какво са решили. За останалите от УС не знам как е, дали и те нямат достъп.
За мен истината по този въпрос е, че на никого не му се занимава с това и по тези причини най-лесно е просто да се правим, че не съществува тоя проблем...

Цитат:
в УС сме си клатили краката и сме си барали топките.

Категорично не съм съгласна с подобни подмятания, сори, ама другите може да са си барали топките, аз не съм :laugh:
Сега сериозно - в началото се свърши доста работа, нещата бяха тръгнали добре. И после просто се разсъхнаха. Наистина в момента УС е абсолютно безполезен.

И аз нямам достъп, не че не мога да си направя, но след като не съм член на МС не мисля, че е редно. Съгласен съм, че в момента УС е абсолютно безполезен и е редно да се съберем и да обсъдим какво прави от тук нататък.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 19:14

Мейджър написа:
За "бройкането на гласчета" се изказах малко пресилено. Не бях прав и се извинявам. Но за мен е очевиден факт, че формалното гласуване - да го наречем най-меко "по инерция" - съществува в немалък размер, било то заради липса на време (което е най-нормалното нещо в една организация, организирана на доброволен принцип) или липса на желание. Ето ти го примера с конкретната тема с предложенията ти за лайвскора - Мандора, Анфо, Алекс, дето също се бяха съгласили в два реда, вече са ако не на изцяло противоположното мнение, то на компромисното положение. Нещо да кажеш?

Мандора очевидно не е на противоположното мнение. Макар че не е много ясно наистина. Анфо и Алекс, поне доколкото виждам, са на някаква компромисна позиция. Но е изказана в ред-два, което по твоите критерии какво ще рече? ;)

Както и да е. Щом считате, че е нормално форумът да е затворен - ок, ваша работа. Щом считате, че двамата с Мандора се справяте с модераторството - ок, ваша работа. Щом считате, че другите неща, т.нар. "екстри", са залегнали за бъдещ период и някой хубав ден ще се стигне и до тях - ок, ваша работа. Щом считате, че е нормално в 1/4 от мачовете реално да няма абсолютно нищо ценно като коментари (или абсолютно нищо изобщо), но пък за сметка на това да се трупат безсмислени теми във форума (сигурно, за да си помпаме изкуствено статса на форума) - ок, ваша работа.

Критиките обаче няма да спрат, а и както е видно не са само от топ мрънкалото Стюърт. И оправдания от рода "не сме машини, имаме семейства, никой не ни плаща, ще си траете" няма как да важат.

Цитат:
По темата с фантомството и "изхрачването" - явно ти е голяма болка

Ами да, голяма болка ми е. И не само фантомството и изхрачването. Те нещата се виждат от това, което си писал по-надолу. Щото не е като да нямаше ентусиазъм в началото и не е като да не се свърши работа. Ти може да твърдиш каквото си искаш, но ентусиазъм и желание имаше, работа беше свършена. Идеята да се вдигнем на едно ново и по-високо ниво я имаше и се бяхме обединили около нея.

Уви, ентусиазмът се изпари. Желанието изчезна. Работа, различна от непосредственото модериране, не знам дали се върши - дано да се върши, но индикации във форума няма. А по-високото ниво явно остава за бъдещето и за някой хубав ден за българската демокрация. Понеже в момента цялостното ниво на играта е като в дира, да не кажа и по-ниско. От последните 1-2 години в дира със сигурност е по-ниско.

Това е положението. Щом като искаш сам да се бориш с вятърни мелници и разните бройкаджии сме ти излишни - успех. ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 19:22

LiveScore е създаден с права само да редактира в секцията с лайвскора и целта му е точно да се ползва от доброволци вбъдеще. Досега не съм предложил на други хора да се включат в поддръжката на лайвскора по две основни причини:
- първо, още не се е изчистил форматът на темите;
- второ, има да се добавят още някои важни функционалности по екселския файл, така че и най-големият компютърен инвалид да може с два-три клика и един копи-пейст да поддържа лайвскора на ниво.

Когато това стане в неясното бъдеще, лайвскорчето е изцяло ваше. И нека тези, които са най-активни в критиките сега, да са първи в редицата на желаещите доброволци тогава ;)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 19:57

Мейджър написа:
И нека тези, които са най-активни в критиките сега, да са първи в редицата на желаещите доброволци тогава ;)

Да, то така става. Ти ги откажи по няколко пъти желаещите доброволци, пък после чакай някой ден в бъдещето отново да са ти на линия.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 20:25

Нека обобщим за организацията на лайвскорите и да приключваме въпроса. Вярвам, че всеобщият интерес е максимален брой хора да участват активно в дискусиите, защото това е солта и пиперът на играта, както много правилно каза някой по-горе в темата. Въпросът е как следва да се стимулира такова участие и какви точно мерки да се вземат в тази посока. И неминуемо произтичащият от това следващ въпрос е как се очаква да се постигне желания сценарий с предложените и уж подкрепени единодушно мерки от по-горе. Нали резултатът ще е още по-голямо затваряне на дискусиите около мачовете на няколко отбора, които са по-активни в чатърско отношение. Няма какво да се лъжем - точно това ще е краткосрочният ефект, а за дългосрочният никой не знае. И как става така, че уж сме за разчупване на затворения модел, пък предлагаме и подкрепяме практики, които го затвърждават още повече?! Точно това противоречие имах предвид основно, когато се изказах за механичното съгласие и неаргументираните "бройки" по-горе в темата.

За да се разчупи този порочен затворен модел, на първо време трябва всичко във форума и сайта да е на супер ниво - безупречно подредено и ясно - от правилници до статистики. Виртуален фъншуй на световно ниво. Много сме далеч от това положение и разбира се, че аз съм най-отговорен в случая по ред причини, на които няма да се връщам отново. Едно обаче е ясно - докато продължаваме да разтягаме старите драми и да си прехвърляме обвинения, нито време, нито ентусиазъм ще достигат за нищо градивно.

Проблемът на цялата тази драма с погубения ентусиазъм е, че сложихме каруцата пред коня още в началото на пътя. Конят знае къде отива, имайте му доверие. Нуждае се само някой лекичко и ненатрапчиво да му подръпва юздите, когато се самозабрави в очевидно порочна посока ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 20:49

Stuart написа:
Мейджър написа:
И нека тези, които са най-активни в критиките сега, да са първи в редицата на желаещите доброволци тогава ;)

Да, то така става. Ти ги откажи по няколко пъти желаещите доброволци, пък после чакай някой ден в бъдещето отново да са ти на линия.

Е, да, то най-лесно е да си в ролята на критикуваща опозиция. Ти добре се ориентира преди време. Лошото е, че съзнателно или несъзнателно разбираш, че направи грешка и това е причината да търсиш всеки повод да си оправдаваш решението с разни иМАГинЕРни причини :)) То и затова и човъркаш основно в една посока. Другата ти голяма горчивина е, че смяташ една дълга поредица от безсънни нощи, отдадени на ентусиазирани дискусии за бъдещето на играта, за безвъзвратно отишли на вятъра - изгубени и недооценени. В интерес на Истинита и Справедливостта е да се знае, че това нещо КАТЕГОРИЧНО не е вярно, но то времето ще си покаже, а не някакви си хвърчащи виртуални думи!!!

Айде стига толкова приказки. Знаеш ли, че Квеса ми е искал всички голмайстори през годините, за да направи вечна ранглиста, а аз вместо да му систематизирам информацията, с часове пиша безумни отговори в тази и други теми... Ей това е цялата сбъркана работа...

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 21:14

Да, направих грешка - че изобщо се захванах отново с нещо, което винаги ми е било ясно, че не работи тук. Като гледам май не съм единствен и тук е моментът да се извиня на Сандро, че бях човекът, който най-много настояваше да го привлечем отново в УС.

Толкова.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   24.01.2013 12:01

Знае той , затова те разсейва. Май го хвана страх от едни очаквани резултати :(

Само сър-ове ....

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   24.01.2013 12:30

Мейджър написа:
2. Служебен ник, създаден точно с цел да се ползва от странични хора за поддържането на лайвскора. Още тази седмица може да влезе в употреба, ако Алекс най-после прояви малко по-широки интереси към Купата Си, надхвърлящи организирането на алтернативни жребии и ненужни препирни...

Сега разбирам, че има служебен ник, който може да модерира лайвскора и да се ползва от различни хора... Аз иначе поисках да ми дадеш права за модване, но ти каза да се обърна за помощ към Мандора и Анфо/Момчи... Може и да не сме се разбрали напълно, защото едновременно с това попитах каква е опцията да има и подфорум "Купа на ПМЛ"... Та, за да намалим приказките, за сметка на делата, ето моята молба:

1. Може ли да получа мод права за лайвскора (предпочитам да е моя ник, за да може грешките да са персонални)?
2. Може ли да получа мод права за текущия кръг - най-вече да помагам с нанасянето на пронгнозите. За Купата поне, а ако не ви пречи - когато мога и за Лигата. Предполагам, че те не са автоматизирани, както изготвянето на темата за кръга, например?
3. Може ли да бъде съзададен подфорум в "Сезон 2012-2013" с наименование "Купа на ПМЛ"? Мод - аз... Не ми се обяснява в подробности сега какво ще има в него, но ако не ви хареса - винаги можете да го махнете...

И един въпрос - понеже мисля да правя някакви статистики за КФ през сезоните, къде ще е най-удачно да бъде това? Дали не е добре да има един подфорум в "ПМЛ", който да се нарича... знам ли и аз... Статистики, История или и двете, или нещо друго...

П.С. Не може хем да казваш, че купата "Си" е моя, хем да казваш, че правя "алтернативни" жребии... Противоречиш си... А всъщност - Купата не е моя, нито пък жребият, проведен от мен, Мандора, Анфо и Сандро, е алтернативен... Но да не спорим излишно...
:cheers:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   24.01.2013 12:50

Stuart написа:
Да, направих грешка - че изобщо се захванах отново с нещо, което винаги ми е било ясно, че не работи тук. Като гледам май не съм единствен и тук е моментът да се извиня на Сандро, че бях човекът, който най-много настояваше да го привлечем отново в УС.

Толкова.

Абе не си прав, да ти кажа... Не смятам, че участието ти в УС беше напразно... И продължавам да смятам за грешка отказа ти... И тази връзка, мисля да настоявам Сандро да ти върне жеста, тъй да се каже...

А на тези, които писаха по-горе, че в момента УС е безмислен и неработещ... :no: :no:
Вие всъщност какво очаквате!? Да сме с работно време от 9 до 18?! Да имаме редовни сесии всеки вторник и четвъртък?! Да отговаряме на ПМЛ запитвания и въпроси всеки пеък сутрин?! Ехооо, събудете сеееее...

Чат стаята в СКайпа си работи, ползва се... И мисля, че когато има нужда от УС, можем и ще се събираме да коментираме, решаваме и проче...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   25.01.2013 05:24

alexbg написа:
Сега разбирам, че има служебен ник, който може да модерира лайвскора и да се ползва от различни хора... Аз иначе поисках да ми дадеш права за модване, но ти каза да се обърна за помощ към Мандора и Анфо/Момчи... Може и да не сме се разбрали напълно, защото едновременно с това попитах каква е опцията да има и подфорум "Купа на ПМЛ"... Та, за да намалим приказките, за сметка на делата, ето моята молба:

1. Може ли да получа мод права за лайвскора (предпочитам да е моя ник, за да може грешките да са персонални)?
2. Може ли да получа мод права за текущия кръг - най-вече да помагам с нанасянето на пронгнозите. За Купата поне, а ако не ви пречи - когато мога и за Лигата. Предполагам, че те не са автоматизирани, както изготвянето на темата за кръга, например?
3. Може ли да бъде съзададен подфорум в "Сезон 2012-2013" с наименование "Купа на ПМЛ"? Мод - аз... Не ми се обяснява в подробности сега какво ще има в него, но ако не ви хареса - винаги можете да го махнете...

И един въпрос - понеже мисля да правя някакви статистики за КФ през сезоните, къде ще е най-удачно да бъде това? Дали не е добре да има един подфорум в "ПМЛ", който да се нарича... знам ли и аз... Статистики, История или и двете, или нещо друго...

П.С. Не може хем да казваш, че купата "Си" е моя, хем да казваш, че правя "алтернативни" жребии... Противоречиш си... А всъщност - Купата не е моя, нито пък жребият, проведен от мен, Мандора, Анфо и Сандро, е алтернативен... Но да не спорим излишно...
:cheers:

1. Ще ти пратя паролата за служебния ник по-късно днес. Има файл за пресмятане на лайвскора, който ще ти улесни работата - публикуван е в съответната тема в организаторския форум с кратко разяснение.
2. Готово. Прогнозите не се нанасят като едно време, ами минават през екселския файл за улеснение и проверка - него също го има с кратко разяснение на същото място. Ако имаш някакви въпроси по файловете - към мен или Мандора на скайп.
3. Аз пък направих точно обратното, като обединих всички турнири под една шапка "Сезон 2012/2013". Ако имаш някаква ясна визия за отделен форум "Купа", сподели, пък ще решим дали има смисъл да го бъде.

п.п. Ти ги направи тези статистики, пък най-лесно ще им намерим подходящото място ;)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща