Australian Open' 2013 - Тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 20:21
май нема- януари е. просто ми стана смешно как уж случайно, админите на този форум (към които ти принадлежиш малко или много, тъй като им докарваш нови хора и се занимаваш с развитието му) скочиха като в един глас да бранят накърненото ти достойнство и да напомнят безспорните ти заслуги. казах ти, стига си препращал към оная псевдо-анкета, нямаше никакво единодушно решение за напускане на дира, просто ти даде зор и едва ли не постави пред свършен факт цялото клубче. на мен ми е все тая къде ще пиша (доколкото ми остава време), или къде ще пускаме някакви цифрички в тенисманията. само че не пробутвай версиите, че видиш ли там всичко било свършило- защо е свършило? затворена фейсбук група не е било никога, както и не приемам аргументите, че сме се отнасяли лошо към новаците. 2006-7 и аз съм бил новак и никой не ми е месил баница, че да пиша в клубчето. уважение се печели с писане на смислени теми, с участие, с постоянство, с чувство за хумор и т.н. един от аргументите ти за местене беше,че тука ще има хора от кафето, че дискусиите ще са по-интересни, с което бях склонен да се съглася. като видях толко хора в манията ми стана интересно, но като коментари и някакви анализи е много постно. както и да е- няма какво да се бистри повече, но извърташ нещата и се правиш на луд за пореден път, което ме дразни, а и не само мен както виждам. но твоя си работа. ае жив и здрав
 |
|
zorijb
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 20:28
Добре заварили :) Силно се надявам форумът да тръгне. :) Проблемът на Жо, Бердих и Вавринка е освен това, че вече и те не са първа младост. От доста година са в тура и при тях има вече със сигурност умора и изхабяване. Цонга поне по ред причини реално му е по-ниска тенис възрастта, та все се надявам да избухне най-накрая някъде. Днеска Божинов вкара някаква статистика. че при още един полуфинал, Жо ще стане франсето с най-много достигания до тази фаза в Оупън ерата, което доказва определено постоянство (сега не знам доколко му е верен статса на Божинов, от време на време оплита конците яко). Вавринка пък играе на ниво, близко до това от мача с Ноле около 1.5 пъти на година, та ми се струва изгубена неговата кауза дори за завръщане някога в топ 10. Дел Потро е симпатяга, ама е силно ограничен играч (според мен), че и склонен на контузии на всичкото отгоре. А Бердих с тоя сервис - да забрави.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 20:41
АгасиТи за достойнството на Дявола не бери грижа и не се притеснявай! Дявола може да е нагъл и лош, но ти намери отбор за ПМЛ, нали? Спаси навремето Air Force, помогна на два пъти сериозно на Valiant Knigts, на практика сам селектира отбора на Баба Яга, където играе и Сперанца, която и тя нещо ми е обидена и избирателно забравя всичко хубаво за сметка на едно сериозно провинение. Извод? Явно никът не е случаен  Аз съм и доброто и злото, с много лица, с една дума - лукав дявол или малко и невинно дяволче. Ъъъ, никой нищо не е бранил от посочените от теб хора, а всеки си е казал личното мнение. Никъде не съм казал, че на новото място всичко ще се промени като с вълшебна пръчица. Идеята беше ние да се преместим и да пишем за тениса така както в дира. Да, има хора от кафето, само че напълно нормално е да са си активни именно в кафето. Има време и за тук, ако стане-стане, ако не стане какво толкова. От опит глава не боли. А другите покрай нас постепенно ще започнат да пишат. Има много хора, които предпочитат да четат и по-късно да се включват. Така е било и в дира, питай Петита. Познай колко хора ще почнат да пишат след като се погрижихте всичко да се омаскари преди да е започнало... И в тази тема всместо за тенис да четат простотии... Е, още не е късно де... 
Последна промяна Diavolo на 23.01.2013 20:43, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 20:52
 |  |  |  | zorijb написа: Добре заварили :) Силно се надявам форумът да тръгне. :)
Проблемът на Жо, Бердих и Вавринка е освен това, че вече и те не са първа младост. От доста година са в тура и при тях има вече със сигурност умора и изхабяване. Цонга поне по ред причини реално му е по-ниска тенис възрастта, та все се надявам да избухне най-накрая някъде. Днеска Божинов вкара някаква статистика. че при още един полуфинал, Жо ще стане франсето с най-много достигания до тази фаза в Оупън ерата, което доказва определено постоянство (сега не знам доколко му е верен статса на Божинов, от време на време оплита конците яко). Вавринка пък играе на ниво, близко до това от мача с Ноле около 1.5 пъти на година, та ми се струва изгубена неговата кауза дори за завръщане някога в топ 10. Дел Потро е симпатяга, ама е силно ограничен играч (според мен), че и склонен на контузии на всичкото отгоре. А Бердих с тоя сервис - да забрави. |  |  |  |  |
Ами ще видим, дано.  Това си зависи от нас. А за Пикс Ферер какво мислиш? Аз него много го уважавам, заслужава поне един финал на ГШ, поне... За Дел По мнението ми е абсолютно същото. 'Уон слем глори' Извади късмет тогава с контузения Надал и несериозния Федерер и това ще му остане. Движението му по корта е мудно, няма никакъв план Б. Вавринка, мдам късничко е за него, но аз винаги съм много голям фен на Биг Стан. Слабост ми е. Защо пък да не избухне на Уимбълдън... Ама за да има успех трябва да се забърза малко и самата трева... Бердих, абе ако има ден защо не.
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:17
Само аз ли не приемам тоз Мъри като обида? Защо просто не продължите напред, бе хора? Ауур вторият циркаджийски ник на Дявола ме нарече така, а аз казах така. Хайде да плачем! Та за да не спамя... Дявола проблема не беше само Винъс на мача на двойки. Серина сервираше за мача във втория сет при 5-4 и какво направи? Къде и бяха ГОАТ сервисите? Само за да сме наясно точно заради огромната работа на Винъс на двойки Серина спечели два златни медала и сингъл и двойки на Уимбли, иначе не я виждам. Когато тя трябваше да носи отбора явно не може да се справи и затова най-разумното решение е Винъс да е лидер при двойките, така и така има по-добри волета. За загубата днес... Еми гадничко си беше. Много ми се искаше отново да спечели титлата в Австралия. Има толкова великолепни мачове тук. Разочароващо е, че не можа да напипа ритъма, защото при нея винаги е така. Например през 2010 играеше с два сакати крака и пак спечели, затова много обичам да гледам Серинка на Ози Опън, ама последните две години беше доста забавни. Балете, много добре знам, че си на седмото небе заради загубата на Серина, ама вие Мария феновете сте си така... Не може да очаквате Маша да може да побеждава всеки, защото не е най-добрата.  Иначе не ти прави чест да говориш такива простотии. Хингис - Не знам как откри, че печелившата тактика срещу Серина е толкова лесна. Тя основно разчита на дългите и добре пласирани топки в разиграванията. Разбира се, сервиса и ретура играят една важна част от играта и, защото притежава най-добрите удари от основната линия. И изобщо не е както Балета казва, че вкарва много сила, просто сервиса и е мъжки и знае как да отиграва на ретур, за разлика от много други. Играта на Серина влючва много топспин удари и сила при точната възможност. ако има някой който прилага груба сила, това е Мария.
 |
|
Medved
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:23
 |  |  |  | A.Agassi написа: май нема- януари е. просто ми стана смешно как уж случайно, админите на този форум (към които ти принадлежиш малко или много, тъй като им докарваш нови хора и се занимаваш с развитието му) скочиха като в един глас да бранят накърненото ти достойнство и да напомнят безспорните ти заслуги. казах ти, стига си препращал към оная псевдо-анкета, нямаше никакво единодушно решение за напускане на дира, просто ти даде зор и едва ли не постави пред свършен факт цялото клубче. на мен ми е все тая къде ще пиша (доколкото ми остава време), или къде ще пускаме някакви цифрички в тенисманията. само че не пробутвай версиите, че видиш ли там всичко било свършило- защо е свършило? затворена фейсбук група не е било никога, както и не приемам аргументите, че сме се отнасяли лошо към новаците. 2006-7 и аз съм бил новак и никой не ми е месил баница, че да пиша в клубчето. уважение се печели с писане на смислени теми, с участие, с постоянство, с чувство за хумор и т.н. един от аргументите ти за местене беше,че тука ще има хора от кафето, че дискусиите ще са по-интересни, с което бях склонен да се съглася. като видях толко хора в манията ми стана интересно, но като коментари и някакви анализи е много постно. както и да е- няма какво да се бистри повече, но извърташ нещата и се правиш на луд за пореден път, което ме дразни, а и не само мен както виждам. но твоя си работа. ае жив и здрав |  |  |  |  |
Еее, ще кажеш, че тук сме нахвърляли едно кило банери и всеки нов юзър ни е добре дошъл, защото го измерваме в потенциални кликове и последвали парици в админските джобове. Клубовете на дирчето са изпята песен и мога да се обзаложа, че максимум до 2-3 години няма да съществуват. Тук нещата може и да не потръгнат в желаната посока, но поне има потенциал и само от нас си зависи дали ще го развием. Не знам как очаквате с магическа пръчка всичко да цъфне и върже за дни и седмици. Още повече пък след като всички си донесохме смрадливите дирски дрешки тук. Трябва време дъждовете да отмият кирта и мръсотията, най-образно казано, че да се почне действително на чисто... Отнася се както за ПМЛ, така и в частност за Тенис. Дяволето си има доста стари грехове за изправяне, но се вижда, че прави нужните постъпки и действително иска да изгради нещо трайно и стойностно от чист фенски ентусиазъм и идеализъм. Приемете го от тази му страна и му помогнете!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:27
 |  |  |  | A.Agassi написа: май нема- януари е. просто ми стана смешно как уж случайно, админите на този форум (към които ти принадлежиш малко или много, тъй като им докарваш нови хора и се занимаваш с развитието му) скочиха като в един глас да бранят накърненото ти достойнство и да напомнят безспорните ти заслуги. казах ти, стига си препращал към оная псевдо-анкета, нямаше никакво единодушно решение за напускане на дира, просто ти даде зор и едва ли не постави пред свършен факт цялото клубче. на мен ми е все тая къде ще пиша (доколкото ми остава време), или къде ще пускаме някакви цифрички в тенисманията. само че не пробутвай версиите, че видиш ли там всичко било свършило- защо е свършило? затворена фейсбук група не е било никога, както и не приемам аргументите, че сме се отнасяли лошо към новаците. 2006-7 и аз съм бил новак и никой не ми е месил баница, че да пиша в клубчето. уважение се печели с писане на смислени теми, с участие, с постоянство, с чувство за хумор и т.н. един от аргументите ти за местене беше,че тука ще има хора от кафето, че дискусиите ще са по-интересни, с което бях склонен да се съглася. като видях толко хора в манията ми стана интересно, но като коментари и някакви анализи е много постно. както и да е- няма какво да се бистри повече, но извърташ нещата и се правиш на луд за пореден път, което ме дразни, а и не само мен както виждам. но твоя си работа. ае жив и здрав |  |  |  |  |
Батка, айде стига. Админите да не мислиш, че вадят някаква търговска изгода? Ако го мислиш, уверявам те, че не е така. Не си струва да се изпокарваме сега заради тва. Кажи кво ти е мнението за финал Азаренка - Шарапова. Специално на тоя евентуален мач обръщам внимание, щото досега можах да гледам само Мария повече на тоя турнир, а Азаренка ми остана встрани от погледа. Принципно в случая има предпоставка за класика, щото хем Вика яко бие Маша, откакто последната се възроди, хем сега май рускинята е в убийствена форма, а Азаренка не е. Дали най-после ше има три сета на женски финал на АО?
|
|   |
|
 |
|
zorijb
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:30
 |  |  |  | Diavolo написа: Ами ще видим, дано.  Това си зависи от нас. А за Пикс Ферер какво мислиш? Аз него много го уважавам, заслужава поне един финал на ГШ, поне... За Дел По мнението ми е абсолютно същото. 'Уон слем глори' Извади късмет тогава с контузения Надал и несериозния Федерер и това ще му остане. Движението му по корта е мудно, няма никакъв план Б. Вавринка, мдам късничко е за него, но аз винаги съм много голям фен на Биг Стан. Слабост ми е. Защо пък да не избухне на Уимбълдън... Ама за да има успех трябва да се забърза малко и самата трева... Бердих, абе ако има ден защо не. |  |  |  |  |
Ами аз не знам къв човек трябва да си, за да не уважаваш и харесваш поне малко Пикс.  Имайки предвид ръстта му и траекторията на кариерата му - пичът е железен. Аз точно него винаги давам за пример като чакам късен пробив от Цонга, и двамата почнаха по-късно големия тенис и има предпоставки пикът им да е по-късен. Проблемът на Ферер е, че не може да се противопостави на четиримата пред него. Просто това, дето го играе той, Надал, Джокович и Мъри го могат с една-две идеи по-добре, а пък Федерер по-скоро вече е заплашван от блъскачи като Понито и силови, но вариативни играчи като Цонга, а не точно от типа тенис, дето го практикува Пикс. Но ето ти например един хипотетичен сценарий - на РГ Надал е все още поставен под 5 в ранкинга и се пада в една половина с Джокович и да речем Мъри. От другата страна е само Фед, който примерно губи от Дел Потро на четвъртфинал. И като се има предвид Пикс как обича да бие Понито, където го хване - на ти ГШ финал. Що пък не? Бердих шанса му беше някой от шлемовете 2010 г. В ретроспекция това беше преходна година, преди Ноле и Мъри да вдигнат нивото още повече, а Фед всъщност приключи с доминацията си. Но пък Надал на онзи Уимби... никакъв шанс нямаше Томаш. Ама аз него не го харесвам, тъй че да пада. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:33
Факт.  Божинката този път е прав. Това е 5 полуфинал за Али, с което подобрява рекорда в Оупън ерата на Седрик Пиолин, Себастиан Грожан и Анри Льоконт - всичките тези мускетари остават с 4 полуфинала на ГШ. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:40
Така е, правят го една идея по-добре, а и Пикс е много лимитиран заради ръста си. За него всяка точка си е хамалски труд. Всъщност има много добър и остър сервис за ръста си, но по правило хвърля много повече усилия в своите сервис геймове отколкото изброените от теб и това винаги натежава в някакъв момент от мачовете, а освен освен както каза е и една идея по-слаб в разиграваниятя от изброените от теб. Да, шансът на Пикс е на Ролан Гарос, но просто не трябва да среща Надал по пътя си. Дори срещу един Джокович би имал шанс там ако последния нещо не е в топ форма, а и Фед на тия годинки едва ли вече ще е толкова опасен на клея... За Мъри там ще е успех ако изобщо се класира на полуфинал. Специално на клей, Анди няма шанс срещу Давид. 
Последна промяна Diavolo на 23.01.2013 21:47, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
zorijb
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:43
 |  |  |  | Banditoo написа: За загубата днес... Еми гадничко си беше. Много ми се искаше отново да спечели титлата в Австралия. Има толкова великолепни мачове тук. Разочароващо е, че не можа да напипа ритъма, защото при нея винаги е така. Например през 2010 играеше с два сакати крака и пак спечели, затова много обичам да гледам Серинка на Ози Опън, ама последните две години беше доста забавни. Балете, много добре знам, че си на седмото небе заради загубата на Серина, ама вие Мария феновете сте си така... Не може да очаквате Маша да може да побеждава всеки, защото не е най-добрата.  Иначе не ти прави чест да говориш такива простотии. Хингис - Не знам как откри, че печелившата тактика срещу Серина е толкова лесна. Тя основно разчита на дългите и добре пласирани топки в разиграванията. Разбира се, сервиса и ретура играят една важна част от играта и, защото притежава най-добрите удари от основната линия. И изобщо не е както Балета казва, че вкарва много сила, просто сервиса и е мъжки и знае как да отиграва на ретур, за разлика от много други. Играта на Серина влючва много топспин удари и сила при точната възможност. ако има някой който прилага груба сила, това е Мария. |  |  |  |  |
Мен не си ме питал, ама дай аз да си кажа за Серина, тъй и тъй съм тук. Значи, Серина с тая физика в момента, си плаче за най-различни контузии. Сори, ама не може да носиш толкова кила (сега дали са мускули или нещо друго не е важно) и да играеш толкова подвижен и натоварващ спорт. Ей я сега, изигра 7-8 мача един след друг и се контузи. Иначе тая истерия около нея, за календарни шлемове се говореше - такова нещо, такива очаквания и напрежение не знам някога да са помогнали на някого.
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:47
Ами щом спечели толкова титли на толкова години с тази кила явно и действат добре. 
 |
|
zorijb
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:53
Ееее, стига де, не гледаме тенис от три години. ;) Серина винаги е била по-тежкотоварна, конструкция и гени, кво да правиш, но това, което е от около 2-3 години никога не е било. А пък и аз не казвам, че няма да печели титли, а просто, че е много по-склонна да пука гуми от време на време, уж когато не би трябвало.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:58
 |  |  |  | zorijb написа: Ами аз не знам къв човек трябва да си, за да не уважаваш и харесваш поне малко Пикс.  Имайки предвид ръстта му и траекторията на кариерата му - пичът е железен. Аз точно него винаги давам за пример като чакам късен пробив от Цонга, и двамата почнаха по-късно големия тенис и има предпоставки пикът им да е по-късен. Проблемът на Ферер е, че не може да се противопостави на четиримата пред него. Просто това, дето го играе той, Надал, Джокович и Мъри го могат с една-две идеи по-добре, а пък Федерер по-скоро вече е заплашван от блъскачи като Понито и силови, но вариативни играчи като Цонга, а не точно от типа тенис, дето го практикува Пикс. Но ето ти например един хипотетичен сценарий - на РГ Надал е все още поставен под 5 в ранкинга и се пада в една половина с Джокович и да речем Мъри. От другата страна е само Фед, който примерно губи от Дел Потро на четвъртфинал. И като се има предвид Пикс как обича да бие Понито, където го хване - на ти ГШ финал. Що пък не? Бердих шанса му беше някой от шлемовете 2010 г. В ретроспекция това беше преходна година, преди Ноле и Мъри да вдигнат нивото още повече, а Фед всъщност приключи с доминацията си. Но пък Надал на онзи Уимби... никакъв шанс нямаше Томаш. Ама аз него не го харесвам, тъй че да пада.  |  |  |  |  |
Според мен при Пикс основната разлика с топ 4 е сервисът. Много е нисък Феру, а допинг да порастнеш не е измислен още (това в кръга на шегата го казвам). Пикс не може да разчита на лесни точки в своите сервис геймове, а това означава, че е притиснат да печели повечето си точки в разигравания - тук говорим както за неговите геймове, така и за геймовете на Фед/Ноле/Мъри/Рафа. Съответно на Ферер му се струпват повече усилия, повече възможности за грешки и в крайна сметка - по-малко направени точки. Това няма да се промени само заради сервиса.
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 21:58
Е те всички си имат болежки не е само тя, но въпреки болежките все пак побеждава и това я прави истинска шампионка. Какво ли не бих дал за втора титла на РГ!
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 22:00
Да, ама при Серина все повече ще са болежките заради килата. Едно е да е на 23, друго на 33 и да е с толкова кила. Изхабява се, а в дългосрочен план това значи контузии.
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 22:01
2006 на Уимбли като беше слаба и играеше ужасно. Плюс това та тя така и така не играе на всички турнири, така че не виждам какъв ще е проблемът.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 22:16
Еми гледай и ще видиш. Хем ти казваме, че по-млада не става и килограмите са предпоставка за травми, хем подскачаш. Никой не казва, че няма повече да спечели ни една титла, но казваме, че ще й е все по-трудно да доминира.
|
|   |
|
 |
|
Banditoo
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 22:23
Уфф, изобщо не скачам. Много добре си знам, че пред Серина има още много титли!
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open' 2013 - Тема за коментари | 23.01.2013 22:35
Ха ама те паднали ли са, а аз си мислех че са ги били за 3 пореден път, тия италианки дето са с три класи под тях на седмото небе не съм, ама яко кеф ми беше да видя ''Невписващата се в женската схема'' аут. Иначе феновете на Мария са много далеч от мисълта, че тя е най-добрата. Все едно ти да ми кажеш, че си фен на оная Юлия дето само краси и се тресе на кортовете заради това, че е най-добрата. 
Последна промяна Balleta на 23.01.2013 22:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
|