Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018
| Автор |
Съобщение |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 03.12.2017 00:46
Микааааааааа Е няма такава сладка победа, феноменално, Шифрин с първа победа в Спускането, като това бе едва нейния 4-ти старт в тая дисциплина, всичките в Лейк Луис Шифрин е абсолютен феномен, няма как да не вземе и победа в Супер-Джи един ден ( защо не утре) ...вече и липсва победа единствено в тая дисциплина за да стане една от малкото скиорки с победи в 5 дисциплини ..... 33-а кариерна победа ... с бясното темпо с което се развива Шифрин е на път да се превърне в претендент за ГОАТ в ските ..естствено още много, много далеч от това признание, но на тия години със сигурност е номер едно за всички времена, може би само Костелич е близо до нея на 22 години .... Колкото до Линдзи, бе ясно, че след вчерашното зверско падане, днес ще кара по консервативно, повече с мисълта да завърши, жалко за проваления уикенд само 5 врати преди края, на последна контрола .... водеше 5 стотни и не се знаеше дали ще е първа, но бе много вероятно ... най-малко втора със сигурност ... за утре не знам, колко ще е в час ....
Последна промяна Balleta на 03.12.2017 00:47, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 03.12.2017 00:53
Между другото очертава се зверска битка между Шифрин и Ребенсбърг за генералната титла в СК.
Ребенсбърг е в страшна форма, силна в ГС, Спускането и Супер-джито, Мика е ясна - всички дисциплини ...
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 03.12.2017 01:21
поне да има конкуренция ама слалома ще натежи сериозно там германката въобще не участва, нищо че Мика може и да губи някой старт винаги ще е първа в 80% от състезанията, иначе ми е малко тъпо че на Лара Гут и се прееба добрата форма след контузията в края на миналия сезон, те с Ана Фаит(Фенингер защо си смени хубавото име) са много бавни в момента, но има време до олимпиадата дано поне там навлязат във форма
Последна промяна juve на 03.12.2017 01:25, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 03.12.2017 02:31
Лара си е ОК, бърза е и сега, недей да съдиш по резултатите и в Лейк Луис, тя тоя курорт не го обича и никога не е постига нещо голямо там. Откровенно си признава, че трасето там не и е по вкуса. не пасва на стила й, и не и е от любимите. Иначе не е бавна, на първото спускане водеше до последната контрола, когато някак си успя да загуби 0.5 секунди до финала. Естествено, че не е във върхова форма, но си е заплаха и сега и на Олимпиадата ще е фактор. В Европейските спускания ще е по добре. Колкото до Ана, тя определено е в по слаба форма след контузията в края на 2015 и след операцията която си направи Февруари тази година и пропусна остатъка от миналия сезон. Сега тепърва ще навлиза във форма, но кой знае дали пак ще е. бърза. .
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 03.12.2017 22:47
Юве, видя ли, че Лара си е бърза, в коронната си дисциплина днес 2-а, естествено това не е нейната писта и затова е подвеждащо, но днес и класирането и показва, че е бърза.
Победа за Вайратър (също доста бърза в скоростните в Лейк Луис, да видим как ще е в Европа).
Шифрин с добро 5-о място на стотна от 4-то, което взе основната и конкурентка в Гигантския - Теса Уорли.
Линдзи не завърши, много разочароваш уикен д за нея след гадното падане, когато на никакъв участък снега и взе ската ...
Шифрин е на другия полюс - перфектен уикенд за нея в скоростните (3-о, 1-о и 5-о място), много точки взе там, където преди дори не участваше - 200+ точки
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 03.12.2017 23:51
да прав беше, следващите състезания са в европа и може би Лара ще вземе някое супер-джи там и е силата, въпреки че и в другите дисциплини не е за отписване, общо взето изненадващо отличен уикенд на Шифрин и лош за Линдзи заради нелепото падане в петък преди финала. Добрата форма на Вайратер и Ребенсбург не ме изненадва, тъй като са си класа, както и на някои от австрийките, очертава се интересен и непредвидим сезон за отделните победи в стартовете и малките глобуси, за големия глобус нещата са ясни 
Последна промяна juve на 03.12.2017 23:52, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 04.12.2017 16:04
Никой не отбеляза завръщането на Марсел Хиршер с победа в първия за сезона гигантски слалом Хиршер взе победата три месеца и половина след, като счупи глезен. Лигъти е много зле в момента, няма завършено състезание, дано е във форма за Олимоиадата, ама .... Мъжкия тим на Щатите е много зле в отсъствието на легендата Боде Милър и при слабата форма на Лигъти. За жените предстоят комбинация и две Супер-джита в Сейнт Моритц, Швейцария. Добър шанс за Лара Гут да се завърне с победа пред родна публика. Шифрин е изявена фаворитка в комбинацията с добрите си времена в скоростните. Топ 5 представяне в спускането най-вероятно ще и е достатъчно да спечели в комбинацията, предвид слалома. Подиум и победа в Супер-джи е следващото и предизвикателство. Естер Ледецка се надява да стане първата в историята на Зимни Олимпийски игри със стартове в сноуборда и ските. Голям респект за нея, това, което прави е уникално, тъпото е, че няма как да раздели сезона между сноуборда и алпийските и ако предължава да участва и в двете ще трябва да си избира състезания в календара, така, че да и пасва на програмата. Определено е име, което ще се следи с интерес, особено ако направи и някой подиум в алпийските, за сноуборда е ясно че е топ име и шампион.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 04.12.2017 21:28
Тая Естер ми е много интересна ( да не е чешка еврейка )?! Като гледам в биографията и, реално е започнала със ски, после минава към сноуборда ( аз също карам и двете бтв ) и се усъвършенства във второто. Като цяло съм изгубил трейса на сноубордистите и изобщо не знам кои са фаворитите, ( тая шампионката Самкова състезава ли се още, наща Жекова какво стана с нея ... ). Освен това програмата ми през Февруари ще е доста натоварена и с тая часова разлика, най вероятно ще гледам на запис каквото мога.
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 08.12.2017 18:05
Лошото време в Швейцария провали най-вероятно нова победа за Шифрин и коства много точки в генералното класиране в нейна полза. ..... жалко. Шифрин бе първа в слалома (въпреки, че не направи перфектно спускане) на 0.39 от втората Уенди Холденер и на над 1 секунда от всички останали, което при един сносен втори манш в СУпер-Джито означаваше почти сигурна победа. Заради лошото време и мъглата организаторите смениха двата манша и преместиха слолома първи, изчаквайки времето да се оправи за Супер-Джито, но това така и не стана и състезанието бе прекратено, като частичните резултати няма да се зачитат. Утре и в неделя ще има състезания в Супер-Джито ..... Малшанс за Мика 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 09.12.2017 13:02
Линдзи изглежда получи тежка контузия.  Жалко е да гледаш Кралицата, най-великата в историята да страда така. Изглежда и този сезон ще се спира рано, рано. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 09.12.2017 16:57
Пинторо напомни за себе си. Лигъти трагичен. Хиршер водеше след 1 ия манш, но във втория допусна три грешки и финишира ''едва'' трети. Хиршер и Фуркад са толкова над останалите, че дори с фрапантни грешки са в тройката. Куриозен бе момента в който Марсел сви едно флагче и мина през половината трасе с него. Жените няма какво да се коментират. Чакам само новините около Линдзи, за да знам дали да спирам да ги следя. 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 09.12.2017 17:53
контузия в гърба, получена на 5-та врата, до края е карала с болки, не мисля, че ще е нещо страшно, нейната главна цел е Олимпиадата и да се доближи до рекорда на Стенмарк, класирането за СК няма никакво значение на този етап от кариерата и и на тия години. Вижда се обаче, че тялото и не издържа и вече е яко податливо на контузии при тия физически натоварвания и скорости, лудост е да си топ ниво на такава възраст в скоростните, тялото вече не е толкова гъвкаво, костите и т.н. Много тъпо бе това падане в Лейк Луис, на прав участък снега хвана ската ...супер малшанс. Иначе аз не знам ти на какво се надяваш от Линдзи освен епизодични победи и атака на златото на Олимпиадата. Всичко друго е нереално на този етап след всички тия контузии. Иначе днес суперизненадваща (всъщност не толкова предвид обстоятелствата) победа на швейцарката Жасмин Флюри. Втора Гисин, трета Вайрадър. Гисин и Фюри се пуснаха първа и втора при доста добри условия и логично имаха шанс и късмет да дадат най-добро време. След това супер лоши условия, прекратяване на няколко пъти, веднъж за цели 10 минути, мъгла, вятър, доста лоши условия. Местната фаворитка Лара Гут падна и не завърши, но другите две швейцарки компенсираха домакините. Ребенсбърг 6-а, Шифрин 20-а. Разочароващо състезания за Мика след малшанса от анулирането и прекратяването на вчерашната комбинация, където бе на крачка от победата. Дано утре условията са по добри. П.П. Линдзи разбуни яко страстите преди състезанието в интервю в коета каза, че на Олимпиадата няма да прествлява Доналд Тръмп, а американския народ. Не знам защо и трябва да смесва политиката и спорта, не мисля, че е в неин интерес да се вдига излишен шум ....
Последна промяна Balleta на 09.12.2017 17:55, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 09.12.2017 19:32
Аман от тези глупости. Кога американски спортисти са представлявали президента, а не самата държава.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 10.12.2017 01:03
Тръмп май не е много тачен в щатите? Като изключим реднеците от Текас? Иначе аз не се надявам на кристалния глобус в СК и никъде не съм писал подобни неща, а на поне доближаване до рекорда на Стенмарк, който още миналия сезон бе под прицел, но знаеш какви неща ставаха, а сега същата история. За олимпиадата не очаквам нищо. Естествено 2 златни медала ще компенсират всичките мъки през годините, ама не виждам как ще стане.  Откакто се заговори за този рекорд и стана под прицел все лоши неща се случват на Линдзи. Аз съм доста суеверен и определено има нещо гнило в Дания. Никога не е хубаво да се поставят на всеослушание такива цели. Това си е неписано правило във всички сфери от живота. И с изключително редки изключения действа безотказно. Ето и аз този сезон казах, че ще гоня требъл в индивидуалните игри във форума и най-вероятно няма да спечеля нито една от тях. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 10.12.2017 17:08
Е, наистина Хиршер е велик. В тези кошмарни условия каква психика извади и ги преби във втория манш. А и му връзва, като сгреши не отпада, ама така е с късметът, ходи при най-добрите.
Последна промяна Diavolo на 10.12.2017 17:08, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 10.12.2017 18:28
А състезанията при жените в Сейнт Моритц пак ги отложиха, а тъкмо беха решили да прибавят към днешното Супер-Джи и отменената в петък комбинация. Щеше да е яко шоу, ама тъпото време провали всичко. За жените следват скоростни спускания във Валдизер, Франция. По предварителни планове Шифрин пропуска този уикенд и ще се готви за следващия и техничните дисциплини .... освен ако тия провалени стартове в Сейнт Моритз не я накарат да си промени програмата. За Линдзи тази отмяна днес е добра заради вчерашната контузия - разтежение в гърба, което изисква време да се пооправи, макар, че тя дори си мислише ако е по добре да участва днес ,,,, така, че нищо сериозно няма Деволе, не се плаши, ти чак отписа сезона 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 16.12.2017 13:59
Линдзиииииииииииии Пфу, счупи каръка ....... Победа номер 78 .... кралицата се върна с победа в Супер Джи , нейна 26-а в дисципинат Честито 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 16.12.2017 14:22
Поправка - победа номер 28 в Супер Джи
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 16.12.2017 14:23
браво на Линдзи, че се отпуши най-накрая, тя общо взето почти винаги е на принципа победа или падане, което е нормално тъй като е кралицата на скоростта, дано внимава и да издържи на олимпиадата, заслужава там един вълшебен край на бляскавата си кариера 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Ски алпийски дисциплини - сезон 2017/2018 | 16.12.2017 14:47
Свиндал ги размаза ебаси карането, като ракетен двигател се изстреля не е истина 
|
|   |
|
|