Australian Open 2018 - Тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 20.01.2018 19:38
 |  |  |  | Balleta написа: бухахаххаха, това ти го слагам в топ 3 на най-профанските мнения ДИР+ПМЛ като не си гледал мача защо се изказваш неподготвен или просто ей така нещо да кажеш .... Първо - това бе най-добрия мач на АО дотук в женската схема и един от най-добрите изобщо в истрията при жените. Мача би рекорда по брой геймове, стана 3-я най-дълъг мач в историята на АО, като третия сет също влезе в топ 3 по продължителност. Като изключим рекордите - имаше уникална драма, пробиви, обръщалки и невероятни разигравания. Абсолютна зсезда в мача - ЛОРЪН ДЕЙВИС  Респект .... Публиката бе зад нея през цялото време, избухваше при всяка нейна точка, а аамериканката със сигурност си спечели много фенове след снощния мач ... сигурно само румънците и заблудени Халеп-фенове, като Деволе са били за грозно играещото и скучно дефанзе Лорън Дейвис, както каза вече Юве - 30 кила с мокри дрехи, едва 5.2" висока и с немощен сервис, непоставена и номер 76 в света разката и направи смешна световната номер едно и "уж" фаворит за титлата Халеп. Дейвис бе тенисистката търсеща победата през целия мач, тя беше тая която атакуваше и водеше играта, рзнообразяваше и правеше нещата на корта. От другата страна едно непоправимо дефанзе, което само и едионствено връща и връща и връща и връша  Абе как не направи един опит за нещо, за атака, за водене на играта - нищичко, зиро, капут  блъзка и връща, като на плейстейшън, една стена, пухти и пъшка и удря ли удря, как не спуска топката не знам. Доб ре, че бяха на няколко пъти сервисите и да я изкарат от мача и каръка на Лорън. При 11-10 американката стигна до 3 мачбола и 0:40 при сервис на Халеп и точно тогава се контузи - обърна нокът на големия пръст, счупване на нокътя и след първия мачбол дефакто не можа да отрази една топка в полета при следващите два - уникална каръщина и липса на късмет. След всеки удар се хващаше за крака, а след гейма моментално взе таймаут и бе превързана. След няколко гейма пак трябваше да я оправят за втори път и вече при 13-13 капна психически и физичски и емоционално и сдаде мача. За Халеп - каква титла да и дават бе, какви спасени мачболи Казвам един факт и спирам дотук за даването на титлата - Халеп стигна три пъти до сервиране за мача и трите пъти световната номер едно бе пробита, като не само това, но не достигна и до нито един мачбол при тия си сервирания  ....шах и мат Сега пак късмет, че е с Осака, но споко ще дойде видовден Колкото до Маша - тя не беше фаворит (само нахартия) така или иначе и мача и с Кербер бе 50-50, не го гледах защото тук е по малкитет часове, но виждам, че е била разбита - явно формата на кербер наистина е впчетляваща в момента и германката се връща там където бе преди 2 години. Стрейнджъре, преди обаче да я пишеш Кербер на финал нека мине през Мадисън Кийс - според много най-добре играещата в момента при жените, още без загубен сет. Естествено това не е атестат за нищо при женките Свитолина, Кийс, Кербер, Плишкова засега изглеждат най-добре ..... |  |  |  |  |
Че какво, като следва Осака - Халеп може пак да падне.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 20.01.2018 19:49
ами дано, че снощи остана горчилката от оставането и в схемата ... след такъв епичен мач и епични изпълнения на Лорън такава каръщина и такова гадно измъкване ...пфуууу, чак не ми се пишеше след мача, а и изобщо, ама Девола ме предизвика .... всъщност Осака има шанс, снощи бе супер тежък мач за хаеп, верно има ден за възстановяване, ама не се знае, все пак 3.40 минути яко блъскане и бягане .... то си е като мач и половина 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 20.01.2018 21:29
Сентенцията от фермана на Балета е, че Халепче титанче е участвала в една от най-големите епики за последните години, което само може да ме прави горд. И без да показва най-добрия си тенис се е измъкнала по магически начин с характер и шампионска закалка срещу направилата мача на живота си Лорийн Дейвис (апропо нафиркара и във форма, а преди мача коефициентите за нейна победа падаха яко). Аз поне до такъв извод стигнах... 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 20.01.2018 23:25
дявола пак е на неговите си хапчета  иначе тоя спор с Федерер и Надал е досаден където го въртите, не ми се включва в него, ясно е че и двамата винаги ще са фаворизирани, особено първия който се води като божество и е ясно че ще се съобразяват с него, но тоя път ако стигнат финал Рафа има ден повече почивка и ако пак загуби просто трябва да се приеме без никакви извинения за разлика от миналата година, където деня по-малко и епиката с Григор натежаха накрая, но искам с Фучович да е в дневна сесия поне един мач на жегата или ги е страх организаторите да не стане издънка като със Сепи преди време, а Джокович-Чунг трябва да е нощна, да видим 
Последна промяна juve на 20.01.2018 23:27, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 02:33
Абе, днес хванах малко от мача на тая тайванката срещу Радванска. Май за пръв път виждам някой да играе форхенд с две ръце, има ли друг такъв случай?
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 02:52
Моника Селеш .... в днешно време Peng Shuai
|
|   |
|
 |
|
Pcdozer413
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 02:57
Shuai Peng, Monica Seles и Marion Bartoli (която уж щяла да се завръща тая година). Доста интересно е, има и още тенисистки. От мъжете се сещам за Санторо и Ilija Bozoljac, който комбинираше двата форхенда. В АТП тура има един от Южна Корея, който играе и с лява и с дясна ръка (два форхенда и два сервиса  ). Правил съм видео, блаженство: https://www.youtube.com/watch?v=8iosXeyBb9U
Последна промяна Pcdozer413 на 21.01.2018 02:59, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Pcdozer413
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 03:19
И знам, че не е СЪВСЕМ по темата, но ето и видео как Макензи Макдоналдс взима сет, биейки сервис отдолу  : https://www.youtube.com/watch?v=u1BW4Nayfm4
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 08:55
Е как забравяме наш'то момче, Кутровски.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 09:01
Мерси. Тия другите не съм ги гледал, ама за Селеш явно съм забравил...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 09:48
И Федерер игра пет сета с Вавринка на полуфинала, аман от вашите оправдания. А Шварцман, ако беше 10 сантиметра по-висок, еххх ...
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 12:11
A как ще коментирате това??? 1.50 м. ти прави 12 аса... 58 уинъра срещу 46 на Надал?!?... Тук не е показано, но Надал има 52 непредизвикани грешки?!? Чакай, той не правеше ли по 5-6 на сет? 20-25 грешки тук би било нормално, но 52 са доста. Иначе Диего игра като на плейстейшън докато беше свеж, после вече... близо 4 часа си е множко за него, а за Надал си е нормално.
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180121/cfd271705ebcc669d1bd9a13667e76e9.jpg[/img]
Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 12:16
Ами Значка значи не гледаш мачове на Шварцмана. Той редовно си праска яко асове. Има уникален тайминг и чувство към топката, истински магистър  Кефи на макс, Диегитко, но имаше малшанса да налети на Надал. Иначе много полезен мач за Рафа. Да, имаше много грешки, но на него му трябваше такъв мач, защото не бе играл от Берси насам, а до тук в турнира имаше някакви тренировки, които само можеха да му изиграят лоша шега. Дефакто този мач ще го вкара в ритъм и сега съм много по-спокоен срещу Чилич, отколкото ако бе прегазил Диего с 3-0. Имаше не малко грешки в мача, но имаше и невероятни разигравания, истинска красота на невероятно темпо. Жалко, че Диего е дребничък и няма основно оръжие и няма да направи кариерата, която заслужава.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 14:07
Слуйтер също играеше бекхенд с две ръце, както и известният коментатор на Евроспорт и любимец на нашия Агаси - Фрю МакМилън. 
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 15:41
Григор показа класа и защо е номер 3 и ни опроверга очакванията за победа на Киро, като го би с тайбреци и дори двете чоуквания в 2 и 4 сет при 5:4 и 5:3 не го спряха, машинка е да внимава с Едмънд все пак че бритиша не е за подценяване, а Григор ще е тотален фаворит, което леко ме притеснява, но ще се справи, мина на следващото ниво вече е близо до най-големите остана да ги настигне съвсем малко остава, най-вече тия затваряния на сетове и мачове са баси хроничния проблем, мисля че само те го спират от пътя на величието 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 15:46
Копче не може да се каже на Григор за тоя мач, само за сервис гейма при затваряне на мача - единствената истинска слабост. Но след като се събра при такова разочарование, вече наистина мисленето е на друго ниво. Ще бие Едмънд и дано има нова класика с Надал!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 15:49
Феноменален мач, феноменален Григор. Кирето бе брутално разкрит. Колко ме е яд, че не повярвах в Григор, при положение, че му вещая титла от шлема още от миналата година. Но как да повярва човек след безобразния сервис в хода на турнира и особено онзи срамен геврек, който получи в 2 кръг. Днес обаче Григор разкри пълния си потенциал и въпреки, че Кирьос изигра един от най-силните си мачове, то на този корт тук в Мелбърн, Григор е класа и половина като ниво над Ник, който е супер талантлив. Ако съдбата е решила съм готов да преглътна загуба на Рафа от Григор, но само ако след това хасковлията вдигне мечтаната титла. Григор сега е на гребена на вълната, да вземеш 3 тайбрека на този Кирьос в тази атмосфера и особено след като си се самопробил по безумен начин и си реанимирал съперника си е много, много. Чао чао Кире, няма да липсваш 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 15:51
 |  |  |  | Diavolo написа: Феноменален мач, феноменален Григор. Кирето бе брутално разкрит. Колко ме е яд, че не повярвах в Григор, при положение, че му вещая титла от шлема още от миналата година. Но как да повярва човек след безобразния сервис в хода на турнира и особено онзи срамен геврек, който получи в 2 кръг. Днес обаче Григор разкри пълния си потенциал и въпреки, че Кирьос изигра един от най-силните си мачове, то на този корт тук в Мелбърн, Григор е класа и половина като ниво над Ник, който е супер талантлив. Ако съдбата е решила съм готов да преглътна загуба на Рафа от Григор, но само ако след това хасковлията вдигне мечтаната титла. Григор сега е на гребена на вълната, да вземеш 3 тайбрека на този Кирьос в тази атмосфера и особено след като си се самопробил по безумен начин и си реанимирал съперника си е много, много. Чао чао Кире, няма да липсваш  |  |  |  |  |

|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 20:00
Междудругото, Шварцман е на първо място в АТП тура по процент пробиви .... доста интересна статистика, в която Диегото за учудване води.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open 2018 - Тема за коментари | 21.01.2018 20:28
и топ 5 на ретур за последните 52 седмици :о
|
|   |
|
|