Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 08:36

Отговори на тема  [ 245 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Следваща
ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ 
Автор Съобщение
(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 14:25

Ще има два жълти картона, съответно червен - за редакция след 15та минута и за това че редакцията е между 11 и 13 часа. Този картон реално няма да окаже влияние на този мач (висичко ще се зачита), но ще е наказан за следващия.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 15:45

Мандоре, като ги променяме правилата, дай да ги променяме докрай. Когато един отбор дублира първостепенна дузпа, по-късната трябва да се смята за аут, а не да се замества от второстепенната. Това беше окей при стария регламент, но щом сме казали, че първостепенните са на съботни мачове, а второстепенните на неделни, не виждам логика в това, неделен мач да влиза при първостепенните. Като ще е гарга, белким да е рошава.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 16:14

Бих се съгласил с теб, ако двата вида дузпи бяха поне малко равнопоставени. Но служебен аут при първостепенните е почти сигурна загуба, не може така да се наказва отбора, при положение, че има коректно изпълнена второстепенна дузпа.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 16:32

Mandor написа:
Ще има два жълти картона, съответно червен - за редакция след 15та минута и за това че редакцията е между 11 и 13 часа. Този картон реално няма да окаже влияние на този мач (висичко ще се зачита), но ще е наказан за следващия.

Изпълняването на дузпи в замяна на невалидни такива не се смята за редакция, ако не се лъжа. Поне текстовете в правилника по този казус май на това навеждаха.

Казах му да остави така нещата, но той искаше да пусне правилни дузпи... сега за пореден път ще излезе, че желанието на даден играч всичко да е правилно е в ущърб на отбора.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 16:35

Всъщност по-скоро исках да кажа, че това е решение, което не искам да взимам на своя глава. Дали второстепенна дузпа ще замества първостепенна, както е сега или ще се промени е от компетенцията на МС, защото прекалено много променя нещата.

Ние можем да се занимаваме с по-малките неща, примерно общ поток 40 мача да го разделим на 2х24 :)

Същото между впрочем и е положението с вратарския срок 16:00, каквото решение се вземе в МС, това ще е. Аз ако имам някакви забележки от организационен характер, към някое обсъждане в МС, ще си кажа, но решенията следва да се взимат там, добри или лоши.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 16:42

Гоа написа:
Mandor написа:

Изпълняването на дузпи в замяна на невалидни такива не се смята за редакция, ако не се лъжа. Поне текстовете в правилника по този казус май на това навеждаха.

Казах му да остави така нещата, но той искаше да пусне правилни дузпи... сега за пореден път ще излезе, че желанието на даден играч всичко да е правилно е в ущърб на отбора.

Съвсем нарочно в началото на главния пост за всеки мач съм написал сроковете са изпълнение и съм дал линк към стандартните правила за елиминационни дузпи, които не са променяни в скоро време.

Там съвсем ясно си пише, че "Невалидните дузпи може да се пребиват до края на срока срещу жълт картон. " Отделно от това съвсем ясно съм написал и че пускане/редакция на дузпи в периода събота 11:00 - 13:00 също води до картон. Още повече, че това правило важи за нападателни прогнози от не знам колко години вече.

Иначе за желанието на играчите си прав. Принципа е, че ако не са се усетили до 15та минута да си оправят нещата, по-добре да ги оставят иначе стават ей такива *****.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 17:05

Всъщност аз съвсем не отчитам в момента факта, че елиминационните дузпи са отделна фаза от мача и нямат отношение към нещата в редовното време. Това значи, че ще процедирам с тях както винаги в миналото.

Тъй като редакцията е само на дузпите, но не и на редовния нападателен пост, то тя ще се зачита, съответно ще се дадат и картоните, само ако вашия мач стигне до дузпи. Ако някой от отборите победи в редовното време, дузпите ще се считат за неизпълнени, съответно наказания, произтичащи от тях няма да са валидни. Така сме процедирали и досега, когато дузпите се изпълняваха в отделна тема през седмицата и не виждам причина да се променя.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 17:28

Mandor написа:
Всъщност аз съвсем не отчитам в момента факта, че елиминационните дузпи са отделна фаза от мача и нямат отношение към нещата в редовното време. Това значи, че ще процедирам с тях както винаги в миналото.

Тъй като редакцията е само на дузпите, но не и на редовния нападателен пост, то тя ще се зачита, съответно ще се дадат и картоните, само ако вашия мач стигне до дузпи. Ако някой от отборите победи в редовното време, дузпите ще се считат за неизпълнени, съответно наказания, произтичащи от тях няма да са валидни. Така сме процедирали и досега, когато дузпите се изпълняваха в отделна тема през седмицата и не виждам причина да се променя.

Благодаря за разясненията! Сега остава да се надяваме да не бием ТОЧНО с 2 гола разлика... само в този случай ще има червен картон, при всички други случаи няма да има. Абсурдите нямат край :).

Абе трябваше да му кажа на Жеката да не се опитва да прави каквото и да е, ама явно не съм достатъчно добър капитан, не мога да запомня всичките правила и срокове и това си е :-( . Не знам защо, но съм запомнил, че дузпи могат да се пребиват до края на срока им за изпълнение, а не на 15-минутния срок.

Последно обаче. Ако вторият пост на Жеката е невалиден и дузпите му не се зачитат, защо изобщо се отчита, че го е пуснал? Не ми казвай, че е заради объркването на вратарите - аз съм вратар и няма да се съглася :).

П.П. Сега виждам, че от бързане той пак е дублирал второстепенната дузпа :).

Последна промяна Гоа на 27.01.2018 17:31, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 17:47

Гоа, а защо просто не пускате по-раничко, че да не се получават такива фалове? Вие сте егати часовникарите обаче. Радовно сте потърпевши от собствената си неточност и липса на дисциплина. Сори, че така като лелка към малки деца, но вашето отдавна вече се набива на очи.

Последна промяна SUBXERO на 27.01.2018 18:01, променена общо 2 пъти

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 17:49

Основният проблем, кото винаги съм имал с дузпите е, че заради тях бяхме много ограничени откъм определяне седмиците за купата. Тоест ако в една седмица се играе купа (1 мач или реванши) то следващата седмица купа не може да се организира, тъй като трябва да се бият елиминационни дузпи през седмицата и в понеделник не са ясни отборите.

Затова този сезон правим този опит да вкараме всичко в един уикенд. Определено нещата, както са в момента не ми харесват. Натоварването е много и за играчи и за мен като организатор - бием безсмислени дузпи, които се отчитат само в единични случаи... Вие примерно можете реалистично да биете с 2:0, ама ние примерно да бием с 3 гола разлика Зомбитата като гости е леко научна фантастика :)

Но в крайна сметка за това са експериментите. Важното за мен лично е, че тази система работи принципно, само дето няма нужда винаги да се прилага. Имам наум вече промени, които да не усложняват излишно живота и на играчи и на организатори, но още не съм ги формулирал, така че ще ги оставя за следващия сезон.

Конкретно за поста на Жеката, той си е валиден като редакция на елиминационни дузпи. Ако се стигне до тяхното изпълнение, редактираните мачове (поне единия де) ще се счита за редовно изпълнен и ще се отчете в лайвскора. Ако мача завърши в редовното време реално пускането на всички тези дузпи е била излишна работа, което е и основния проблем на системата, която се тества сега.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 18:30

Принципно имаме три възможности откъм организация и провеждане на дузпите - паралелно с мачовете, през седмицата след това, и уикенда след това.

Първото го експериментираме в момента, второто ни е добре познато. В общи линии вече знаем на кое къде са му предимствата и недостатъците.

Аз лично не виждам причина да не експериментираме и с третия вариант. Има още два кръга за Купата + финала. След него имаме дори две резервни седмици ако не ме лъже паметта, така че това е напълно осъществимо.

Приканвам всички да си изложат тук мнението по темата. Колкото повече мнения, толкова по-добре.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 19:10

Mandor написа:
alexbg написа:
Половината мачове от Гърция 2 са днес от 14:00 и 15:00...

П.С. И това с дузпите мисля, че е тъпо...

Каквото е имало като програма в понеделник, това е сложено като часове.

Иначе за дузпите, предложи по-умна система в която в неделя вечер да се знае победителя в ПМЛ и нямаш проблем. Или пък се заеми с цялата организация през седмицата, когато има дузпи в ПМЛ и да връщаме старата система.
В нашия мач Въздушните биха дузпа на един от ранните мачове в Гърция-II. Затова и не пуснах избивки на него. Мачът бе малко преди почивката, когато пусках. Нелепо беше да пиша избивки.

Моля, това да бъде съответно отразено и голът да не се зачита, в случай че се стигне до дузпите.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 19:42

Ако има мач, преместен извън диапазона събота 16:00, неделя 24:00, той се пише отложен като краен резултат.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 21:56

Вероятно по-добър вариант за Купата ще е както в някои държави го правят - с групи от по 3 (примерно) отбора и мачове всеки срещу всеки, след което напред продължават само някои отбори. Дори може и вторият етап да е пак с групи, а само финалът (и евентуално полуфиналите) да са на елиминации с дузпи.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   27.01.2018 22:13

Гоа написа:
Вероятно по-добър вариант за Купата ще е както в някои държави го правят - с групи от по 3 (примерно) отбора и мачове всеки срещу всеки, след което напред продължават само някои отбори. Дори може и вторият етап да е пак с групи, а само финалът (и евентуално полуфиналите) да са на елиминации с дузпи.
Кои са тези държави?

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   28.01.2018 07:52

Определено аз не съм никак добре със свободното време. Ако обаче знам, че кръга в ПМЛ е по-различен от други кръгове, то първото нещо, което ще си помисля е как да играя по-бързо и да не се занимавам повече с оглед на това, че времето ми е кът. Знам правилата и съответно това, че дузпа не може да се дублира. И просто играя веднага, когато темата е пусната. Не чакам да стане събота и да набия дузпи, които са играни от друг играч и после да се чудя какво да правя.
Такова мислене опитвам да наложа и в отбора и донякъде успявам. Колкото по-рано играе играч в такива ситуации, толкова по-малко е вероятно да сбърка. Освен това му пада един ангажимент, който както се е случило се е заплел повече от необходимо.

Изображение

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   28.01.2018 11:31

Гоа, това с групите леко обезмисля Купата... Все пак - ние групи (за първенство) си имаме. Купата принципно е за по-слаби в продължителна игра отбори да могат да бият отбори, които са традиционно силни в дълъг цикъл мачове... И още много неща де, но конкретно за случая това е важното: различен формат от традиционния който играем цял сезон и възможност за моментни избухвания на по-слаби отбори...

А за дузпите - Мандоре, ясно ми е че е много тегаво като организация, предполагам, че с дузпите е още повече... И затова написах, че е тъпо, но ще го преформулирам (за да не си мислите, че е нещо лично) - неудачен е варианта според мен, както и сам си написал: прекалено излишно натоварване...

Аз мисля, че след като догодина ще имаме 10 отбора в А-лига, няма да е проблем дузпи да се изпълняват (когато се налага) след приключване на игралната седмица... Тоест - няма да имаме гъст график и съответно няма да сме притиснати да играем две поредни седмици Купа. И може би ще е най-добре (и за играчи, и за организатори), ако дузпите са в следващия уикенд, заедно с редовния кръг... Все пак - от организационна гледка точка - кажете вие. За играчите - според мен няма съмнение: имат си дузпи (може още от сряда) в отделна тема, редовен мач - в отделна тема... 'Дет се вика: кристъл клиър.

А за пробване докрая на този сезон - аз съм "за", но единствено защото Курск не участват в ПМЛ... В противен случай, ако някой друг отбор (участващ в първенството) беше вместо тях - щях да съм против поради факта неравнопоставеност...

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   28.01.2018 16:05

Да, дузпи през следващия уикенд ми се оформя като идеята, която да пробваме.

Колкото до фактора неравнопоставеност, не мисля че ще е проблем, защото дузпите реално ще са налични още от понеделник и нападателите ще имат повече от 5 дни да си пуснат постовете. Дали играят или не играят мач следващия кръг е без значение.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   28.01.2018 16:15

Алекс може би имаше предвид, че отбори като Кърсд ще са вързани още цяла седмица само заради дузпите и евентуално ще се отнесат несериозно към тях (под една или друга форма) и това би дало предимство на съперниците им спрямо останалите участници.

Или пък, че ще имат да "умуват" само върху дузпи докато всички останали ще имат да играят и редовен кръг.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVІI (2017/2018) - ОРГАНИЗАЦИОННИ   |   28.01.2018 16:17

Е то несериозното отношение не се определя от това дали дузпите са заедно с кръга или след една седмица.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 245 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Следваща