Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:57

Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ - тема за дискусии 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ - тема за дискусии   |   25.01.2013 23:23

Някой прави ли си труда да гледа най-красивия зимен спорт? :-)

Вчера гледах волната в спортните танци, а сега върви развръзката в танците на лед :-)

Всичко е насочен за Сочи, но има много интересни изпълнения.
Вчера се зарадвах много за италианците Стефания и Ондрей, които от години се бъхтят и най-накрая се добраха до медал, но пък съжалявам и за французите Ванеса Бертон и Морган Сипрес, които поне за мен като естет направиха най-добрата волна.
Иначе след грубата грешка на Альона Савченко, непобедимите през последната година - Волосожар и Транков спечелиха и европейската титла и най-накрая победиха в пряк дуел великите ''германци'' Но за последните всичко е насочено с една мисъл - Сочи и грабване на липсващия пусти златен медал :-)

Последна промяна Diavolo на 25.01.2013 23:40, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   25.01.2013 23:37

Diavolo написа:
Някой прави ли си труда да гледа най-красивия зимен спорт? :-)

Вчера гледах волната в спортните танци, а сега върви развръзката в танците на лед :-)

Всичко е насочен за Сочи, но има много интересни изпълнения.
Вчера се зарадвах много за италианците Стефания и Ондрей, които от години се бъхтят и най-накрая се добраха до медал, но пък съжалявам и за французите Ванеса Бертон и Морган Сипрес, които поне за мен като естет направиха най-добрата волна.
Иначе след грубата грешка на Альона Свченко, непобедимите през последната година - Волосожар и Транков спечелих и европейската титла и най-накрая победиха в пряк дуел великите ''германци'' Но за последните всичко е насочено с една мисъл - Сочи и грабване на пустия златен медал :-)

пускаш тема за фигурното пързаляне, а не си пуснал още за хокей - изумен съм :-o :mrgreen:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   25.01.2013 23:42

Има време за хокея, спокс ;-)
А и с тази часова разлика нали се сещаш...
Сега има АО и е решаващата част от всички видове ски и биатлона, предстоят и световни първенства :-)

Тече и световно по сноуборд, днес зяпах по Евроспорт 2 :outofspace: :innocent: :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   25.01.2013 23:58

Малко постично беше това състезание, а и в отсъствието на Натали Пешала и Фабиан Бурза, всичко беше ясно и в полза на руснаците.
Така, първо злато за Екатерина Боброва и Дмитрий Соловьов, макар че на мен повече ми харесаха другите топ руснаци - Елена Илинюк и Никита Кацалапов. Трети са победителите от Гран Прито - италианците, Ана Капелини и Лука Ланоте

Утре са волните програми при жените и мъжете

Много голяма грешка обаче, че са дали първенството на Загреб. Залата е полупразна и няма никаква атмосфера, а и самата зала и ледът изобщо не ме грабват... :uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   28.01.2013 21:50

Страхотен завършек на шампионата бяха волните при жените и особено мъжете
Хавиер Фернандес взриви публиката в Загреб като събра втория най-голям сбор от точки в историята след една умопомрачителна волна програма :-)
Това е и първи медал за Испания от шампионат под егидата на ISU
Второто място остана за фаворита на букитата, Флоран Амодио, а един от любимците на дяволето, Михал Брезина от Чехия остана на трето място. Най-накрая медал и за него :-)

Каролина Костнер спечели за 5 път европейската титла, втора и трета останаха младите руски надежди, Аделина Сотникова и Елисавета Туктамишева. В интерес на истината и двете рускини ми харесаха повече от Костнер, но Каролинчето все още е класа като компоненти по програмата, а и е любимка на съдиите, спор няма...

Голямата новина обаче и то в негативен план е, че шампиона на Русия, легендата Евгени Плюшченко пропуска световното в Лондон (ама Канада) след падането си при опита за троен аксел в кратката програма. Явно контузията получена в гърба е по-сериозна от очакваното. :-(

Ами чакаме световното (10-17.03)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   29.01.2013 16:12

Доста се отдалечих от този спорт в последно време... За последно гледах световното за юноши и девойки в Зимния дворец преди 3-4 години... Някак доста безлично стана сякаш... :-|

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   29.01.2013 19:42

Е, защо да е безлично? :-|
Напротив, в момента е доста интересно... Както и да е де :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   31.01.2013 03:16

Ами безлично ми е някак, как да ти кажа... Няма ги вече големите имена сякаш... А моите любимки през годините до една се отказаха и ми стана безинтересно... :-(

Всъщност ето го последния ми спомен: http://www.youtube.com/watch?v=CFOcCWsmJ3A. 2011?? Имам чувството, че беше поне преди 4 години! :о

Между другото, следващата зима София отново ще приеме Световното за юноши и девойки (за трети път в рамките на 7 години).

Последна промяна Medved на 31.01.2013 03:18, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   31.01.2013 03:39

Diavolo написа:
Много голяма грешка обаче, че са дали първенството на Загреб. Залата е полупразна и няма никаква атмосфера, а и самата зала и ледът изобщо не ме грабват... :uuu:

Хм... Спомням си, че на европейското в София през 1996 Зимния дворец беше почти пълен за всяко вечерно състезание. Даже за галата не се намираха билети. А нямахме още Денкова/Ставийски, а само един Иван Динев, за който влизане в топ 15 беше голям успех. Сега като се замисля, направо не ми го побира акълът как се е случило това. Представям си, ако днес се проведе европейско по фигурно в София, какъв срам ще берем - и с овехтялата зала, и с престъпно ниския интерес... :/

Ха! Намерих едно клипче от въпросното първенство с изпълнението на Ирина Слуцкая (дават и кадри от пълната зала): http://www.youtube.com/watch?v=nJRzBUQblbQ Ееех, на това състезание присъствах и аз :)) Спомням си, че много ме дразнеше това руско кюфте, щото бях голям фен на Сурия Бонали - една атлетична чернокожа французойка, която имаше много атрактивни акробатични изпълнения. Сигурно си я спомняш :)

Иначе следващото европейско е в Будапеща. По едно време унгарците имаха традиции, ама сега май са го закъсали. Да видим дали ще се представят добре с домакинството.

п.п. Трябва да направим една сборна тема за фигурното в близко бъдеще. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   16.03.2013 16:56

А някой случайно да гледа световното? :-D
не съм пуснал тема, защото явно никой не го е еня за фигурното.
Досега не съм изпуснал нищо от надпреварата и мога да кажа, че мъжете са в друга орбита просто... Как само за един олимпийски цикъл се промени толкова много този спорт. Иначе двойките са в застой, а жените са все така непредсказуеми.
Трета поредна световна титла за Патрик Чан от което съм много недоволен, но какво да се прави, наистина си е добър, а конкурентите му не се възползваха от неговите грешки във волната. И все пак съдийското лоби твърдо е решило да го прави легенда, аз лично бих дал победата на Денис Тен :uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЕП - Фигурно пързаляне   |   17.03.2013 05:59

Ооо, фантастична, фантастина Ю На Ким :love: 8-)
Повече от заслужена световна титла, а състезанието при жените беше страхотно. :yes:
Едно хубаво световно първенство, без кой знае какви изненади.
Догодина в Сочи ще е мътна и кървава. :outofspace: :-D

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]