* Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари *
| Автор |
Съобщение |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 08.06.2018 19:37
логичен финал между двамата най-добри на клей последните две години, жалко че и втория мач разочарова, но Делпо свърши горивото, то за него тоя полуфинал е равен на титла след като дори не се очакваше да не играе, същото и с Чекинато който пък направи турнира на живота си и днес не играеше лошо, но не си вярваше още малко особено тайбрека можеше да го измъкне, ама нямаше да има сили за победа, иначе Рафа въпреки на моменти неубедителните си изяви е фаворит естествено, ама и Тийм си има шансове, да видим дали ще са 4 или 5 сета, то 3 не е изключено, но Доминик не ми се вярва пак да е глътнал бастуна, очаквам да се хвърли яко 
Последна промяна juve на 08.06.2018 19:38, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 08.06.2018 19:54
Верно е. Делпо беше гроги още първия сет. Той по принцип си е тромав, но днес беше много уморен. Още не е фит. В тази си форма не вярвам някога да бие Рафа на каквато и да е настилка.
Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 08.06.2018 20:00
Чекинато - Тийм Интересен за гледане мач заради красивия и разнообразен тенис и от двамата. Много уинъри, малко грешки. Чеки се хвърли здраво първите два сета, но Тийм бе много силен и уверен, а в третия сет Марко нямаше сили вече. Тийм играе най-добрия си клей тенис в живота и е на 100%
Надал - Дел По Страхотен 1 сет в който Надал се измъкна на магия от пробив, много силна игра и на двамата с много уинъри и по-малко грешки, но при 5-4 за Рафа, Дел По се поддаде на напрежението и разочарованието от пропуснатите възможности за пробив и както често се случва, Надал го наказа. Но и Рафа си постла за това с две страхотни топки в този девети гейм. Втория сет Дел По го гледа отблизо с идеята да се завърне в третия сет, но това не е Чилич или Тийм и тия номера не вървят. Интересно как така свърши силите за само един сет. Това говори много лошо за него и бъдещето му. Трябва да работи във фитнеса и да поотслабне малко. Рафа бе силен, но няма я тази лекота от 2017 г. За пореден път се видя, но все още е достатъчно солиден и си мисля, че ще захапе 11-та!
Последна промяна Diavolo на 08.06.2018 20:01, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 08:49
Е как ще отслабне бре, той е 2 метра?! Дел Потро откровено не се движеше изобщо добре и лично аз съм леко разочарован от него. Не че съм вярвал, че ще бие, макар да заложих на инат за него  , но все пак мислех, че един сет е открадне. Иначе финалът за мен пак ще е лишен от интрига, Тийм с еднорък бекхенд седи на 4-5 метра на ретур - като му бие подсечен сервис Рафа и дотам. Дано ме опровергае, поне е бил Надал, макар и при по-различни условия, но това е Париж.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 15:56
Аз съм леко притеснен, защото дават времето да е влажно, облачно с превалявания, а привечер и с гръмотевични бури. С една дума тежки топки и топспина няма да играе голяма роля, а и Тийм има много мощ в сервиса си, форхенда и бекхенда, за да налага здраво топчето, а контролираната агресия на Надал в такива условия не е толкова ефективна. Голямото предимство на Надал е големия корт Шатрие и формата 3/5. Продължавам да не виждам как Тийм би издържал на един дълъг мач, т.е. трябва да излезе и да бие с 3-0 за 2 часа, иначе... Общо взето е 60 на 40% за Надал, като тези 40% са много за Тийм и тенис фена трябва да е удовлетворен, защото извън Джокович, Надал на хартия и предварителни нагласи никога не е бил толкова застрашен в Париж.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 15:57
прогнозите на специалистите: Матс Виландер: победа за Стивънс! Джон Макенроу: 2-1 за Симона! Айдеееее Симонааааааааааааааааааааааааааааааааааааа 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 16:11
Времето е горещо и сухо. Т.е. бонус и за двете. За Халеп със сигурност, защото при тежки топки и влага тя просто е ограничена от природата и няма естествената сила да се надстрелва с по-мощни от нея тенисистки. За Стивънс също е ОК, защото играе с много топспин. Да видим и как топспина на Слоун ще затрудни нисичката Стивънс. Халеп: публиката ще е за нея разви се много за 1 г. и в момента е в топ форма и мисля готова за решаващата крачка и психологически Ким Клайстерс вече каза за нея, че ако спечели титлата в събота, то след това с лекота ще спечели и още, защото няма по-мотивирана и отдадена на този спорт тенисистка в момента в тура. Ким каза също така, че Халеп непрекъснато развива и надгражда играта си и прогнозира нейна победа в 2 сета. Страхотен бекхенд, най-силното и оръжие. Отличен ретур и най-доброто движение по корта приплъзването на Стивънс не е ОК и Халеп трябва да я разхожда, задължително Халеп трябва да е агресора. Халеп е категорична номер 1, води в ХТХ и е на най-добрата си настилка. Стивънс: страхотен сервис, феноменален форхенд. Много топспин в ударите и, покрива по невероятен начин корта и има убийствена контраатака, с един удар минава от глуха защита в буквално печеливша позиция. Балансът и от финали е впечатляващ - 6 от 6!! И двете са ОК кондиционно, няма умора, няма контузии. Халеп отстрани обаче много по-класни тенисистки от Стивънс, която на втори пореден ГШ за нея в който стига финала има лека схема. Вмос, Халеп! 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 16:35
Ужас, Халеп играе срещу стена!  Абсолютно всичко се връща. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:00
Дяволе, аз не виждам Стивънс да не може да приплъзва. Играе дотук с огромна лекота и Халеп ще яде черна мамба, ако нещо не се бъгне Слоун. 6 от 6 обаче показва, че не се бъгва току така.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:02
 |  |  |  | Diavolo написа: Аз съм леко притеснен, защото дават времето да е влажно, облачно с превалявания, а привечер и с гръмотевични бури. С една дума тежки топки и топспина няма да играе голяма роля, а и Тийм има много мощ в сервиса си, форхенда и бекхенда, за да налага здраво топчето, а контролираната агресия на Надал в такива условия не е толкова ефективна. Голямото предимство на Надал е големия корт Шатрие и формата 3/5. Продължавам да не виждам как Тийм би издържал на един дълъг мач, т.е. трябва да излезе и да бие с 3-0 за 2 часа, иначе... Общо взето е 60 на 40% за Надал, като тези 40% са много за Тийм и тенис фена трябва да е удовлетворен, защото извън Джокович, Надал на хартия и предварителни нагласи никога не е бил толкова застрашен в Париж. |  |  |  |  |
Е той и Тийм играе с доста топспин. Дано стане мач, макар че лично аз ще ходя да поиграя тенис на маса.
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:03
Направо и го набива един голям черен..  Така де, жена е - значи и Я нахлузва яко. Аз мисля, че Халеп е дотука.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:05
Абе тенис е, всичко се случва, нека изчакаме. Но дотук Халеп няма константно оръжие, с което да затруднява. В дългите разигравания Стивънс я бие и то често с уинъри, което е още по-обезкуражаващо.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:08
жал да ти стане за Халеп, пак е леко напрегната, а тая Стивънс е като гумена стена, но трябва да се бори Симона за да си вземе своето, иначе никога няма да стане
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:15
срещу Джорджи беше много зле, на няколко пъти щеше да се пребие. срещу онова блъскаческо недоразумение Кийс не се и налагаше кой знае колко много, но днес е безгрешна. Това което ме впечатлява при нея в подобни мачове (финали) и когато е в пик е, че е много спокойна. Сякаш е излязла да потренира малко. Няма нерви, няма напрежение, всичко и се отдава толкова леко и елегенатно, все едно е най-фасулката работа на светя. Забележително наистина. Всички останали се борят къртовски, викат, излъчват емоции и пр. а тя е като безмълвна стена. Впечатляващо наистина. Но Симона трябва да намери отговор, длъжна е просто. Да върне пробива във втория сет, да се закачи за мача, уффф
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:19
 |  |  |  | Diavolo написа: срещу Джорджи беше много зле, на няколко пъти щеше да се пребие. срещу онова блъскаческо недоразумение Кийс не се и налагаше кой знае колко много, но днес е безгрешна. Това което ме впечатлява при нея в подобни мачове (финали) и когато е в пик е, че е много спокойна. Сякаш е излязла да потренира малко. Няма нерви, няма напрежение, всичко и се отдава толкова леко и елегенатно, все едно е най-фасулката работа на светя. Забележително наистина. Всички останали се борят къртовски, викат, излъчват емоции и пр. а тя е като безмълвна стена. Впечатляващо наистина. Но Симона трябва да намери отговор, длъжна е просто. Да върне пробива във втория сет, да се закачи за мача, уффф |  |  |  |  |
Ами закачи се, все пак можеше да се очаква и нивото на Стивънс да падне малко. И друго - Халеп мина най-после в атака, вече мисли само за атака, това е голяма промяна. Американката ще трябва да отговори, иначе обратът ще е налице.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:24
Тя хубаво в атака, ама с този хилав сервис. Жалко, но понякога колкото и голямо сърце да имаш, има по-мощни спортисти от теб. Да беше с 5 см. по-висока цена нямаше да има.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:37
Симооооооооооооооооооооооооооооооооо И Слоун бил човек и имал нерви и се бъгвал. Добре дошла на Слоун в ада на клея.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:52
още малко Халеп мачкай и не отпускай хватката на 0 или 1 третия като шампионите 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 17:55
Мониииииииииии Симоооо, още 3 гейма сега Халеп е стената и връща всичко!! Бъгна се Слоунчето. На нея е по-лесно когато само връща и чака грешка, ама когато тя трябва да генерира сила и да води агресивно я няма никаква и следва грешка след грешка. Продължавай така Мони!! 
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: * Ролан Гарос' 2018 - тема за коментари * | 09.06.2018 18:01
А, чудесно! По ред причини не гледах досега финала, и написах както виждате, че Халеп е дотук. Веднагически почти бях опроверган и Халеп почна да играе - все едно видя какво съм писал и се ядос А малко. Сло(а)нчето-негърче май се поизмори, повече психически, но след това и физически. Вамос Халеп! И курос  за хейтърите ѝ!  Вече само ДВА.  ЕДИТ: Така де, ЕДИН. 
Последна промяна Naki на 09.06.2018 18:05, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
|