US Open 2018 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 00:32
Айде, пий си топлото мляко и лягай, че нали си на 60... Междувременно, Дел Потро взима много оспорван първи сет със 7-6. Понито сервираше при 5-4 и още тогава имаше два сетбола, но Надал пак се измъкна с гнусната си защита. Като цяло Рафа връща страшно много топки обратно в корта и аржентинецът е принуден да удря с всичка сила любимия си чук-форхенд. Ретурите на испанеца също са на ниво, така че бе много важно това, че Дел Потро не допусна обрат в сета и нанесе първия удар. Би трябвало предишните мачове да натежат на Надал, ако се стигне до 4-5 сета. Само първата част продължи към час, да видим...
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:21
свърши мача по-добре да си спести третия сет Рафа няма смисъл иначе ще влоши още повече състоянието си, жалко
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:24
Гяволето, Надал, сам си е виновен че игра 3 и половина часа с непоставени и почти 5 часа срещу Тийм. Дел Потро има нелош шанс на финала, особено ако се играе на закрито. Аз съм за самурая де, но Джокович че го бие и после ще има брутален финал. 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:25
КУР!! Заминаха ми точките в играта, дето всички бяха ботирали за Надал, че даже и 3-0 някои.  Пълен ташак, вече все по-малко ми се играе в тенисманията заради такива изпълнения. Какво му пречеше да поиграе още 20 минути поне от уважение към Дел Потро и публиката?!? Не беше чак толкова зле, та да не може да се движи или да бие сервис... Повече да не съм чул за лъвското сърце и как не танкирал мачове. 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:27
Да му се не види, Дявола е огромен късметлия - сега анулиране в играта точно на мача, с който ставаше обрата. Ама сам съм си виновен, като не заложих на Тийм срещу Андерсън, а си го мислих, както и снощи до последно се колебаех за Осака, но женската простотия, наричана тенис, е абсолютно тото. Иначе Надал само най-върлите му фенове може да са се надявали на нещо, беше ясно, че ще е гроги след Хачанов, Базилашвили и Тийм, на 32 е, не на 22.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:28
Аре па да не са всички ботирали, има поне още 3 прогнози за Дел По, освен твоята, а аз даже мислех 3:0 до последно, ама викам на инат ще изкара един сет Надал ...
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:29
 |  |  |  | alessandron написа: Да му се не види, Дявола е огромен късметлия - сега анулиране в играта точно на мача, с който ставаше обрата. Ама сам съм си виновен, като не заложих на Тийм срещу Андерсън, а си го мислих, както и снощи до последно се колебаех за Осака, но женската простотия, наричана тенис, е абсолютно тото. Иначе Надал само най-върлите му фенове може да са се надявали на нещо, беше ясно, че ще е гроги след Хачанов, Базилашвили и Тийм, на 32 е, не на 22. |  |  |  |  |
ще трябва да заложиш на Осака утре на финала тъй като дявола няма да предаде Серина, ако искаш да го пробиеш и да му откраднеш победата 
Последна промяна juve на 08.09.2018 01:30, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:31
 |  |  |  | juve написа:  |  |  |  | alessandron написа: Да му се не види, Дявола е огромен късметлия - сега анулиране в играта точно на мача, с който ставаше обрата. Ама сам съм си виновен, като не заложих на Тийм срещу Андерсън, а си го мислих, както и снощи до последно се колебаех за Осака, но женската простотия, наричана тенис, е абсолютно тото. Иначе Надал само най-върлите му фенове може да са се надявали на нещо, беше ясно, че ще е гроги след Хачанов, Базилашвили и Тийм, на 32 е, не на 22. |  |  |  |  |
ще трябва да заложиш на Осака утре на финала тъй като дявола няма да предаде Серина, ако искаш да го пробиеш и да му откраднеш победата  |  |  |  |  |
Ще ти се. Разликата ни е 1 точка засега, ако Джокович бие чисто Нишикори, ставаме равни, но дори и да бие 3:1, разликата е 2, а двата финала са дербита. Изобщо не ми трябва непременно да търся различен резултат.
Последна промяна alessandron на 08.09.2018 01:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:31
Всъщност настилката тази година на Артър Аш е по-бавна от миналогодишната и при равни условия, Надал превъзхожда Дел Порто. Просто прекалено много тенис игра Надал в последната седмица и нямаше как да се възстанови, въпреки двата почивни дни. Такива непоставени като грузинеца се мачкат за час-два и чао 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:33
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | juve написа:  |  |  |  | alessandron написа: Да му се не види, Дявола е огромен късметлия - сега анулиране в играта точно на мача, с който ставаше обрата. Ама сам съм си виновен, като не заложих на Тийм срещу Андерсън, а си го мислих, както и снощи до последно се колебаех за Осака, но женската простотия, наричана тенис, е абсолютно тото. Иначе Надал само най-върлите му фенове може да са се надявали на нещо, беше ясно, че ще е гроги след Хачанов, Базилашвили и Тийм, на 32 е, не на 22. |  |  |  |  |
ще трябва да заложиш на Осака утре на финала тъй като дявола няма да предаде Серина, ако искаш да го пробиеш и да му откраднеш победата  |  |  |  |  |
Ще ти се. Разликата ни е 1 точка засега, ако Джокович бие чисто Нишикори, ставаме равни, но дори и да не бие, разликата е 2, а двата финала са дербита. Изобщо не ми трябва непременно да търся различен резултат. |  |  |  |  |
щом е толкова малка ще се надхитряте тогава аз ще пиша за Осака и ще ви изпързалям май съм на 6-7 точки разстояние 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:34
 |  |  |  | alessandron написа: Да му се не види, Дявола е огромен късметлия - сега анулиране в играта точно на мача, с който ставаше обрата. Ама сам съм си виновен, като не заложих на Тийм срещу Андерсън, а си го мислих, както и снощи до последно се колебаех за Осака, но женската простотия, наричана тенис, е абсолютно тото. Иначе Надал само най-върлите му фенове може да са се надявали на нещо, беше ясно, че ще е гроги след Хачанов, Базилашвили и Тийм, на 32 е, не на 22. |  |  |  |  |
Просто правилото не е добро в тоя вид. Значи ако е 7-6 5-7 7-5 6-7 и 1-0 гейма в петия сет с пробив и тогава се откаже, взимаш точките. Обаче ако е 2-0 сета, тениситът Х мачка тотално и Y се откаже преди да е станал факт неизбежният пробив, не ги взимаш?! Няма никаква логика. То е ясно, че един 100%-ов Надал можеше да завърже мача, но като даваш прогноза, отчиташ и фактори като физическо състояние и т.н. Не е като да се е подхлъзнал внезапно и затова да се е отказал. Даже според мен нямаше никакви проблеми да поиграе още 20 минути и със сигурност нямаше да се откаже толкова бързо, ако бе измъкнал първия сет. 
Последна промяна Henman на 08.09.2018 01:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:34
Пиши, и ти си калитко, щото намазваш от поредното такова отказване на Надал - иначе щеше да си в трета глуха след днес 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:36
 |  |  |  | Henman написа:  |  |  |  | alessandron написа: Да му се не види, Дявола е огромен късметлия - сега анулиране в играта точно на мача, с който ставаше обрата. Ама сам съм си виновен, като не заложих на Тийм срещу Андерсън, а си го мислих, както и снощи до последно се колебаех за Осака, но женската простотия, наричана тенис, е абсолютно тото. Иначе Надал само най-върлите му фенове може да са се надявали на нещо, беше ясно, че ще е гроги след Хачанов, Базилашвили и Тийм, на 32 е, не на 22. |  |  |  |  |
Просто правилото не е добро в тоя вид. Значи ако е 7-6 5-7 7-5 6-7 и 1-0 гейма в петия сет и тогава се откаже, взимаш точките. Обаче ако е 2-0 сета, тениситът Х мачка тотално и Y се откаже преди да е станал факт неизбежният пробив, не ги взимаш?! Няма никаква логика. То е ясно, че един 100%-ов Надал можеше да завърже мача, но като даваш прогноза, отчиташ и фактори като физическо състояние и т.н. Не е като да се е подхлъзнал внезапно и затова да се е отказал. Даже според мен нямаше никакви проблеми да поиграе още 20 минути и със сигурност нямаше да се откаже толкова бързо, ако бе измъкнал първия сет.  |  |  |  |  |
Само можем да гадаем колко го е боляло, но и аз мисля, че ако беше взел първият сет, нямаше да спре след втория. Вече при 2:0 сета беше странно, че първоначално отиде да си седне и чак след това реши да се откаже, но това е положението. Абе с една дума - КУРОС! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 01:46
Иначе да кажа нещо все пак и за мача - Дел Потро игра ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПО доста време на свой сервис, след като не търсеше веднага излизане на мрежата, ами позволяваше балонни ретури на Надал да кацат с бавна скорост по-дълбоко и от там се почваше реално равностойно разиграване. Това можеше да му струва първия сет като стой та гледай. А Стаматов и Чешанков са абсолютни смешници - чак при 4:1 гейма във втория сет се сетиха да видят, че Надал видимо има проблеми. А той още в началото на мача прояви признаци за проблем, особено личеше между точките как изпъва десния крак, както и от гримасите му. Но кой да види, като може да се ръсят клишета ...
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 02:52
яки разигравания между джоко и ниши ама японеца е прочетена книга тоя стил ноле го е измислил, това е почти като григор да бие фед, дано стане чудо ама едва ли, най-много сет да вземе кей 
Последна промяна juve на 08.09.2018 02:52, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 02:57
Чешанков не може да диша Надал, а Стаматов дори и да вижда си трае... А контузията на Надал е с давност - ден преди мача с Хачанов! Имаше и видео/туитър. Това си бях копирал на компа оттогава, защото тръпнех всеки ден дали няма някакво развитие. Знаеш колко е чувствителен Надал когато става въпрос за коляното. Две поредни години прекалено много се вложи на прекалено много турнири и сега това ще му коства и номер 1 за годината. Жалко. Дано само се оправи някак си и 2019 г. отново да е някакъв фактор. via Nacho VR (Fb)Before the match, Rafa was warming up in the gym, jumping on his right leg and telling Moyá and Maymó that he was feeling pain on his right knee. Last update : Nadal's coach Carlos Moya was in the stands watching and French tennis journalist Carole Bouchard quotes him as saying: "Rafa's knee felt sore but nothing to worry about. Rafa's own words : "I've felt something but i think i will be 100% for the next match" Nadal on the knee: "I've felt something, but I think I'll be at my 100% for the next game." Hope he’s not underplaying it, will let you all know as soon as I know anything else! VAMOS! https://www.menstennisforums.com/151-rafael-nadal/950922-nadal-knee-injury.html
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 02:58
Скучен мач. Специално доказателството, че се играе на син клей: http://www.espn.com/tennis/story/_/id/2 ... lowed-year
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 02:59
Иначе първият сет бе страхотен. Надал четеше буквално играта на Дел Потро, връщаше му сервисите и изобщо доминираше и разиграванията, Голям шанс пропиля Надал, трябваше да вземе пустия Уимбълдън, мамка му у съдба. Браво на Дел По, че измъкна сета, къде с късмет, къде най-вече с психика, останалото е история. Реално аз се опасявах преди началото на мача от разгромно 0-3, на практика нещо такова се получи. Дано Надал го видим отново в Шанхай, а не чак догодина в Мелбърн. 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 03:06
май ще лягам след малко че тоя японец ме нервира джокович му прави 3 двойни като маша и тоя пак не може да го пробие насрана работа и сет няма да вземе 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2018 - тема за коментари | 08.09.2018 03:11
Ноле е огромен късметлия и на Уимбълдън и тук в Ню Йорк, явно съдбата му връща за някои неща, които му е взела в миналото. Слаб е и Дел По като нищо може да го пребие на финала. Не знам вече, а и не ме интересува. УСО за мен свършва утре след женския финал и после до края на годината ме няма при мъжете, ще следя само женския тенис. 
|
|   |
|
|