Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:56

Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Биатлон в Антхолц - фоторепортаж 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Биатлон в Антхолц - фоторепортаж   |   04.02.2013 07:36

Както има една приказка - по-добре късно, отколкото никога :) От две седмици се каня да пусна тема в снимки от краткото си гостуване в Антхолц за шестия кръг от Световната купа по биатлон. Всъщност имах идея да оформя нещо като своеобразен спортен пътепис, но не ми се отдава този жанр и това си е. Затова ще трябва да се задоволите само със снимките и малко текст за разнообразие :)

Успях да присъствам само преследванията при мъжете и жените, но и това беше напълно достатъчно, за да класирам Антхолц безапелационно на първо място в личната ми класация. Съжалявам, Руполдинг, имаме си нов водач! :)

Изображение

» Главната трибуна час преди старта. За хубаво място трябва да отвисите от няколко часа по-рано или да разчитате на лакти и балканско нахалство :)

~ ~ ~

Изображение

» Този мечок е талисманът на състезанието. Имаше си някакво инфантилно име, но не го помня. :bear:

~ ~ ~

Изображение

» Не, това не е оптична измама - баш покрив на къща си е, а тези предприемчиви зрители се радват на доста добра гледка към трасето.

~ ~ ~

Изображение

» Голямата поляна, която дава доста добри възможности за наблюдаване на състезанието. Състезателите профучават на метри, а в дъното е екранът, който предава всичко най-интересно от останалите части на трасето. Бинокълът може да е много полезен атрибут, ако сте избрали някой по-отдалечен край.

~ ~ ~

Изображение

» Този четириног приятел на немския биатлон чака с нетърпение преминаването на любимката си Мириам Гьоснер. Ще има да почака...

~ ~ ~

Изображение

» Спускането преди навлизането на стадиона.

~ ~ ~

Изображение

» Кралицата на преследванията Тора Бергер лети към поредната си фамозна победа. Изключителен спортист и боец. Трябва да я видите как се раздава по трасето, особено в тези изкачвания няма равна!

~ ~ ~

Изображение

» Някоя от немските състезателки обира овациите на зрителите. Казват, че Антхолц бил третият немски кръг в календара ва Световната купа, след Оберхоф и Руполдинг. Съвсем вярно - сигурно над 90% от зрителите са немци, а самият район си е изцяло немскоговоряща територия, Италия е останала далеч в равнината.

~ ~ ~

Изображение

» Замръзналото езеро Антхолц, намиращо се на около 10 минути пеш от стадиона. Доста приятно място за разходки между двете състезания. Някои по-големи ценители бяха опънали импровизирани "софри" по съседните полянки. Абсолютна идилия!

~ ~ ~

Изображение

» :love:

~ ~ ~

Изображение

» Поглед от най-високата точка на трасето. В дъното се вижда стадионът.

~ ~ ~

Изображение

» Кучето Рико разхожда гордо потника с №1. Познайте на кого е кръстен :))

~ ~ ~

Изображение

» Доста е трудно да си намериш място на първа линия, буквално на сантиметри от профучаващите биатлонисти, но една-две смело прегазени преспри правят разликата :)

~ ~ ~

Изображение

» Водачът за Световната купа Мартен Фуркад се гони с вятъра. Всъщност не е истина каква е разликата между телевизионното предаване и живото състезание. На живо французинът изглежда доста внушително като стил на ски бягане. Един истински шампион в действие!

~ ~ ~

Изображение

» Звездата на норвежкия биатлон Емил Хегле Свендсен раздава автографи на своите почитатели след състезанието. Казват, че бил много земен човек, който никога не пропускал да отдели внимание на чакащите го фенове.

~ ~ ~

Изображение

» Гледката от последните редове на трибуната е направо убийствена!

~ ~ ~

Изображение

» Колоритен фен с шапка, окичена със значки. Всяка значка представлява своеобразен трофей от посетено състезание. Представете се за какъв фен-динозавър става въпрос в случая! Чудя се, аз къде се намирам в класацията със своите три мижави значки :)

~ ~ ~

Изображение

» Фен шатрата. Тук е купонът между и след състезанията с музика на живо + бира и греяно вино на корем. Резултатът от тази комбинация е младо и старо по пейките и масите. Имам няколко култови клипчета, ама първо трябва да разбера как да ги конвертирам, че са в някакви нечовешки размери.

~ ~ ~

За всички, които обичат биатлона и планината, препоръчвам горещо тази дестинация. Маршрутът е София-Бергамо-София с Уизеър + Бергамо-Брунек-Бергамо с местните железници. Цената за път може да се докара под 150 лева на човек в двете посоки. Нощувките са в района на Брунек. Пълно е със семейни хотелчета на доста атрактивни цени. А най-хубавото на цялата работа е, че самото състезание може да се съчетае с природен туризъм до една от най-красивите планини в Европа.

:fan:

Последна промяна Medved на 04.02.2013 07:41, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Биатлон в Антхолц - фоторепортаж   |   04.02.2013 09:19

добро, добро! :ludnica:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Биатлон в Антхолц - фоторепортаж   |   04.02.2013 16:08

баце, не поствай такива неща, че съм маниак на зимни курорти и ми става лошо само да ги гледам :-D Много добро, хареса ми. Иначе и аз се удоволствах тая година от подобни красоти, но от околностите на Ванкувър.

:ski: :fan: :ski:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Биатлон в Антхолц - фоторепортаж   |   04.02.2013 19:03

Браво, Мейдж, страшен фото репортаж.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Биатлон в Антхолц - фоторепортаж   |   06.02.2013 03:04

Страхотно просто :-)
Ето значи каква била офертата, уф... :yes:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по