Пиша за този трансфер, защото наистина ме впечатли. Щом този играч е минал през Марибор, значи е читав.
Гледах им някои мачове в последните две години, впечатляват ме с играта си, а футболистите им са научени.
Не са световна класа, но определено много повече ми харвесва облика на Марибор, отколкото на нашите родни клубове.
По информация в "Уикипедия" за пет гоьдишен период Михелич има записани за Марибор в местното първенство 134 мача и 19 гола.
В младежкия национален отбор на страната има 20 мача и 7 гола, а за мъжкия 3 мача, без отбелязан гол.
Сравнително млад футболист, 24 годишен , може да се развива още.
Покрай непрекъснатото текучество на играчи в родните клубове като че ли не се обърна внимание колко активни са почти всички тимове през зимния период.
Правят се впечатляващи селекции, къде с респектиращи имена, къде със самата бройка на новопривлечените футболисти.
Този процес може и да има логично обяснение, като се съобразим с някои обстоятелства.
В Лудогорец може би се подсигуряват като взеха Ернандес, защото съществува веропятност Марселиньо да си тръгне. С напредването на времето тя е все по - малка. Но аз се питам защо не потърсиха един таран, а продължават сами да си ограничават опциите в нападение?
В Левски явно са сметнали, че лятната селекция не е на добро ниво, искат да гонят титлата и затова взеха не малко нови играчи.
В ЦСКА е нормално всеки полусезон да има сериозна селекция.
В Ботев Пловдив дойде нов треньор, а когато това стане в България е нормално да се очакват много нови имена.
Мащабната селекция в Локомотив София е разбираема, с оглед класирането и незавидното състояние на отбора.
В Монтана дойдоха 10 нови футболисти, предполагам и там заради лошото класиране през есента.
Не трябва да се забравя, че и повечето клубове се възползваха от кризата в Миньор Перник и взеха без пари добри футболисти.
От тимовете по - напред в класирането само Литекс е сравнително пасивен, но това е знак че там през лятото се е работило правилно и предварителните планове се припокриват с действителността.