Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:08

Отговори на тема  [ 214 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~ 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   23.01.2019 21:14

alessandron написа:
Diavolo написа:
Балет ти чуваш ли се - ''имало нещо уж там.'' Имаше и още как. Имаше кражбата на века.
Първо криминален футфолт на мачбол. Серина реално си спечели мача с 6-1!!! Да се знае. Брутален първи сервис в тялото, но футфолт. :dunno: :uuu: После не я ли мразят съдиите. Добре, че поне този път нямаше реакция от нейна страна. Помъдряла е. Така и трябва да се държи един ГОАТ. После в следващата точка брутално изкълчи глезена си и доигра мача на куц крак. Пак без драми, без да вика физио, без да театралничи, без да прави драми, без да реве и тръшка. Сигурно 90% от тура щяха да накъсат яко играта с какво ли не. Пак брутален пример за спортменство. Усетила е, че няма с какво да помогне физиото и се опита да се събере и някак си да намери начин да спечели. Но уви, не стана. Имаше още 3 мачбола, но реално там не направи нищо грешно, просто и Плишкова се справи много добре. Просто нямам думи. За мен най-шокиращата и тежка загуба на Серина в цялата и кариера, защото дойде от нищото и след като имаше тотално предимство на корта срещу съперничка във формата на живота си. Явно някои от многото болни мозъци, които я мразят са я проклели много лошо и изравняване на Маргарет Корт няма да има. Голям праз бих казал аз. Нека спят спокойно.
Няма нищо, Серина. Живота продължава. Тази загуба още повече ще те увековечи, защото доказа, че си човек и че и ти можеш да загуби по такъв начин.

:first: :moufan:

Не си Дявола, ако не се оправдаеш! :laugh:

много ме изкефи това определение - "брутално изкълчи глезена си и доигра мача на куц крак. " :rofl: … толкова брутално беше, че и се поду глезена и стана голям почти колкото футболна топка :outofspace: :rofl:

Доиграла била "на куц крак" - нищо, че две, три точки след като го обърна, вече изобщо не накуцваще и спечели доста точки, някои от които доста добри за "брутално изкълчен глезен" . Серина при 1:5 и общо 3 мачбола след тая контузия беше длъжна да вземе мача, старата Серина - оная грамадната, ама културистката, не сегашната леена топка (как може да се облече с това трико, напрово не знам, на сумист приличаше) щеше да го вземе този мач. Просто тия килограми натежават, пъшка по корта, охка, измаря се, колко мача да издържи особено ако е жега. Така ще е оттук нататък, шанса и е Уимби, ама мнооого ме съмнява и там, осен ако не се оправи малко физически. Тя контузията дойде и заради това тегло …. даже ме изумява как изобщо бяга с тия килограми, това е за уважение ….

Деволе, такива ама наистина "брутално" изкълени глезени след обратен захват има в НБА всеки ден и много съм ги виждал, ама наистина обърнати жестоко глезени, където дори не е за гледане ...така, че не ми ги подхвърляй тия "брутални истории"

Не казвам, че не падна заради глезена, далеч съм от това, но обрата си бе шокиращ, можеше да вземе мача ...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   23.01.2019 23:00

juve написа:
всичко е точно ама аз написах за миналата година щото доста турнири взе само шлем остана, заради постоянството си заслужава а че пътя и е лесен така е, ама и Карото взе титлата миналата година с лесен път и постоянство предходната година затова извода ми е че Петра ще спечели заради тенденцията, ама всичко е възможно естстествено при жените, просто това ми е мнението :-)

За Шлем остана си в грешка, явно не я следиш Квитова от много време?
Квитова има вече даже ДВЕ титли от Шлема, вярно, преди години вече:
Wimbledon - Winner (2011, 2014). :-)
(За справка - на US Open е стигала до 1/4-финал само, а на Aussie и Ролана - до 1/2-финали.)

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   23.01.2019 23:08

Naki написа:
juve написа:
всичко е точно ама аз написах за миналата година щото доста турнири взе само шлем остана, заради постоянството си заслужава а че пътя и е лесен така е, ама и Карото взе титлата миналата година с лесен път и постоянство предходната година затова извода ми е че Петра ще спечели заради тенденцията, ама всичко е възможно естстествено при жените, просто това ми е мнението :-)

За Шлем остана си в грешка, явно не я следиш Квитова от много време?
Квитова има вече даже ДВЕ титли от Шлема, вярно, преди години вече:
Wimbledon - Winner (2011, 2014). :-)
(За справка - на US Open е стигала до 1/4-финал само, а на Aussie и Ролана - до 1/2-финали.)

"само шлема и остана ...за миналата година", не като цяло, много ясно, че Ювето знае, че Квити има две Уимбита кариерно ….

П.П. Ей Нака липсваше ми :laugh: :-D

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 02:16

Цитат:
The 37-year-old refused to blame either an untimely foot-fault called on her first match point, nor an ankle injury suffered midway through the third set, for her crushing loss.

“My ankle seems to be fine. I usually don’t know until the next day, so I think she just played lights out on match point, literally, hitting lines. Just went crazy,” Williams said.

“I can’t say that I choked on those match points. She literally played her best tennis ever on those shots.”

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 12:12

Вамос Стефанос! И Курос за Надалът. :-) :laugh:
Фен съм на Надал, ама искам малко промяна и движениЯ в тениса най-после, че аман от стари муцуни. :-P :whistle: 8-)

Последна промяна Naki на 24.01.2019 12:12, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 12:43

Хаха, Нака, ще почнеш и ти на стари години да развиваш тенис вкус:))) Дяволът ще откачи от този нож в гърба, след като вчера не можеше да приеме, че фен на Федерер ще подкрепя Ноле срещу Рафа. А днес - смут в собствените редици:)))

Шегата настрана - както предсказах, Рафа ще изяде бекхенда на Стефанос на закуска.
Иначе Осака е любимата ми тенисистка, но съм за Петра на финала - трябва да стане номер 1, а Наоми има мнооого време пред себе си.

Още няколко такива шлема при мъжете като последните 3 и ще се съсредоточа изцяло върху женския тенис - там се случват само хубави неща, а светът и животът и без това са пълни с болка и проблеми, та да трябва да гледам и Джокович/Надал как вдигат шлем след шлем:)))))

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 13:32

...ще има и геврек/франзела за десерт.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 14:03

Скучно - по-скучно - серия А - мъжки тенис. :sleep:

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 14:18

Henman написа:

Да, макар че финалът има потенциал да се превърне в класика. Същевременно при жените имаме финал между две агресивни, но вариативни тенисистки - преди година и нещо не очаквах, че ще напиша такова нещо - женският тенис в момента ми е по-интересен от мъжкия.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 15:37

MCStranger написа:
Henman написа:

Да, макар че финалът има потенциал да се превърне в класика. Същевременно при жените имаме финал между две агресивни, но вариативни тенисистки - преди година и нещо не очаквах, че ще напиша такова нещо - женският тенис в момента ми е по-интересен от мъжкия.

Eми, да, ама все едно не сме ги гледали 100 пъти един срещу друг. Всяко нещо в излишък почва да писва сериозно. Едва ли някой друг освен титлоброячи като Дявола го интересува дали единият ще спечели 35-ата си ГШ титла или другия ще вземе 37-ата си. :laugh: Освен това тая година настилката е по-бавна и пак не ни мърдат 4-5 часа.

Аз и за този Циципас не съм оптимист, че ще е следващото голямо нещо. Сега е лесно понеже е млад и никой не очаква нищо от него - всеки пробив в голям турнир се приема за супер успех, а ако падне - "е, нищо, той е много млад още, има време". Ще видим обаче след 2-3 години, когато започнат да го товарят със сериозни очаквания и да му играят на нож всички, дали няма да страда като Сашко Зверев. Аз поне виждам достатъчно слабости в играта му в момента, най-вече в защита и на ретур.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 15:42

И аз иначе намирам женския тенис за по-интересен в момента! Тази Осака е глътка свеж въздух отвсякъде. Прави ми впечатление, че колкото и грешки да допуска (дори да са от "най-непредизвиканите", както обичаше да казва Шевченко :-D ), не се разстройва, а продължава да си думка и в следващите разигравани. Това е разликата с някоя като Кийс, която, ако влезе в серия от ънфорси, може цял сет да не уцели корта. Финалът с Квитова ще е яко думкане - на хартия, чехкинята е фаворит, защото мина по-лесно през мачовете си, но пък Осака е яхнала вълната в момента, така че кой знае.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 16:08

Henman написа:
И аз иначе намирам женския тенис за по-интересен в момента! Тази Осака е глътка свеж въздух отвсякъде. Прави ми впечатление, че колкото и грешки да допуска (дори да са от "най-непредизвиканите", както обичаше да казва Шевченко :-D ), не се разстройва, а продължава да си думка и в следващите разигравани. Това е разликата с някоя като Кийс, която, ако влезе в серия от ънфорси, може цял сет да не уцели корта. Финалът с Квитова ще е яко думкане - на хартия, чехкинята е фаворит, защото мина по-лесно през мачовете си, но пък Осака е яхнала вълната в момента, така че кой знае.

Ще се сетите, той женския тенис отдавна е по интересен..... :laugh:

Осака към момента откъм игра е фаворит за мен - сервира по добре, а най-силното и оръжие е че се настройва към играта на всяка съперничка и много рядко се разстройва от грешки - като снощи, втория сет, когато мисля бе при 0:30 не можа да пробие за 5-4 и да сервира за мача и видимо бе нервна до края на сета, иначе изцяло доминираше Плишкова, резултата лъже, скъса я и откъм асове и то точно Плишкова, която си е кралица на асовете, заедно със слона..,.

Квити имаше и късмет, ча затвориха покрива заради жегата, иначе не се знаеше на открито какво можеше да стане, бая бе зациклила, в “зала” бе безпощадна

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 17:05

Въпреки всичко написано по-горе, може и при жените да не се получи мач - финалистките имат сходни стилове, а най-яките мачове, както знаем, стават, когато играят двама различни играчи. Например Сампрас-Агаси, Федерер-Надал/Ноле и т.н. Дори Халеп-Горила преди няколко дни ми хареса много като мач, въпреки че не харесвам и двете - груба агресия/физика срещу здраво тичане и защита.
При мъжете обратно - може би ще стане мач, като Рафа ще е офанзивният играч. Той е подобрил сервиса и се опитва да скъсява точките.
Ноле за мен е по-слаб от Уимби/Шанхай цикъла миналата година. Оттогава не е спечелил нито един турнир, в който е участвал и ако приемем, че Париж и Доха не са го интересували, едва ли можем да кажем същото за финала на ATP в Лондон.
На Уимби Надал беше по-агресивния, повече играещ като за трева, но Ноле спечели мача (едвам) с по-добро комбо сервис-ретур. Сега (а и винаги) Ноле пак има по-добър ретур, но може би при сервиса нещата са поизравнени. 51-49 за Джокович са нещата за мен (да не забравяме, че Пуй може да направи някоя изненада - най-малкото да удължи мача повече отколкото на Ноле би му харесало).

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 17:25

К'о да кажа!? Вамос Пуй! :-D ;-)

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 17:37

MCStranger написа:
….. 51-49 за Джокович са нещата за мен (да не забравяме, че Пуй може да направи някоя изненада - най-малкото да удължи мача повече отколкото на Ноле би му харесало).

...колкото Циципас ги удължи снощи, пак ще има някой геврек или франзелка … това мачовете на Джоко пошлемовете са егати ботщината :tomate: Дано си прав де, ама точно франсето …. :no:

Иначе само за статистика да отбелжа, че снощи бе 59-я пореден мач на Осака, в който тя печели след като е взела първия сет … :outofspace: :yes: … демек за да я биеш трябва задължително да вземеш първия сет :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   24.01.2019 20:54

MCStranger написа:
51-49 за Джокович са нещата за мен (да не забравяме, че Пуй може да направи някоя изненада - най-малкото да удължи мача повече отколкото на Ноле би му харесало).

Аз се надявам само Джокович да не танкира, че ще стане за смях, а после масово ще се говори за титла подарък за Надал без да е виновен с нищо. Въпреки, че съдбата му дължи още поне 2 АО титли и поне 2 Уимбълдъна. :uuu:
51 на 49 за Джокович, но само от уважение защото е у дома на любимия си турнир. Това е същото като при Надал на РГ или Федерер на Уимбълдън. Винаги ще са фаворити, освен ако не са в ужасна форма (например Надал от 2015 г.).
Настилката Хенмане не е по-бавна. Бързината е същата, но топките Дънлоп тази годинна отскачат малко повечко и е една идея по-сходно с УСО. Интересно ми е как винаги щом Надал е в серия и настилката била бавна. Бухаха. 2017 и 2018 г. пък настилката и топките бяха идеални за постановката на Федерер (плюс това че все играеше в нощна сесия). Няма угодбия на всеки по всяко време. Нещата са преходни и всеки трябва да се приспособява. Надал за тези три години има два финала и един 1/4 финал в който загуби в 5 сета след контузия от бъдещия финалист, който на свой ред игра 5 сета на финала срещу Фед, така че сме предоволни и горди.
Стрейнджъре съгласен съм да е 51 на 49 за Ноле, даже може и да е 60 на 40 според много от специалистите, не ми пука. Но за мен е 60 на 40 за Надал. И не толкова заради формата на Джокович, а заради формата на Надал, която е сходна с тази от УСО 2013 и всички знаем какво стана на финала тогава. 2012 г. Надал бе малко по-слабичък като форма, но игра близо 6 часа срещу пиков Джокович, така че... Уимбълдън не знам защо го даваш за пример. Мача се реши от две точки, Надал бе по-дейния, но не успя. Според мен основния фактор се оказа спуснатия покрив, който изравни силите и се стигна до тази драма. Тук покрив няма да има.

Последна промяна Diavolo на 24.01.2019 21:51, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   25.01.2019 12:06

Naki написа:
К'о да кажа!? Вамос Пуй! :-D ;-)
Аз пък да не кажа нещо! :wave: ;-)
Hmm, not so much for Pouille да дава некъв (теоретичен) отпор. :-D :laugh: Живо порене на Пуйки засега...
Поне от LiveScore-а на това бие, де - не го гледам още мача. :-)

Последна промяна Naki на 25.01.2019 12:07, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   25.01.2019 12:11

MCStranger написа:
….. Пуй може да направи някоя изненада - най-малкото да удължи мача повече отколкото на Ноле би му харесало).

Дотук добре се справя франсето, n'est-ce pas? :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   25.01.2019 12:26

MCStranger написа:
MCStranger написа:
….. Пуй може да направи някоя изненада - най-малкото да удължи мача повече отколкото на Ноле би му харесало).

Дотук добре се справя франсето, n'est-ce pas? :laugh:
Пас, пас - колко да е пас! - Джоката го опасЕ засега като петел зелена трЕва. :-D
(Бележка: Така де, знам, че думата се произнася само "па", ама с паС е по-яко. :-P )

Добра загрявка ще му дойде май-май. Само да не се окаже прекалено лесен тоз днешният мач и това да му изиграе лоша шега на финала. :-)

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Australian Open' 2019 ~ Тема за коментари ~   |   25.01.2019 12:27

Off-topic: Дяволе, нищо не казваш за фигурното, сега си точа всичко от предните два дни от rutracker, надявам се до неделя да изгледам всичко и ще коментираме, евентуално.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 214 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща