Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 00:27

Отговори на тема  [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща
* Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали * 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 00:53

Diavolo написа:
Другото което искам да кажа е, че голът на чужд терен е крайно време да бъде премахнат. По принцип съм консервативен и не обичам промените в правилата, но вече сме в разгара на 21 век, футбола се разви адски много и това правило е абсурдно. Не може да играеш такъв футбол, да вкараш 4 гола, да се раздадеш на макс и накрая да .

Ми честно, няма никакво значение, защото реално ти знаеш правилата още от самото начало, така някакси имаш и стимул за нещо.

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 02:00

Това че по принцип Сити са по-класният отбор от Тотнъм не значи, че Спърс са продължили незаслужено напред. Напротив, направиха брилянтен мач, въпреки допуснатите попадения.
Турнирните битки са по-различни от шампионатните. И миналия сезон Сити като класа бяха много над Ливърпул, но отпаднаха.
Мога да се върна и 2005 г. , когато Челси отпаднаха от Ливърпул в ШЛ или в шампионския сезон на Арсенал, когато завършиха непобедени в първенството, но отпаднаха в ШЛ, които тогава нямаха много добър състав.
Не очаквам загубата да се отрази по някакъв начин на Сити. Има го и това, че там са събрани интернационален състав, много чужденци, на тях такива неща като местна чест не им влияят, тяхната мотивация са парите, така че знаят как да си ги заработват.
Колкото повече се развива футбола във всяко едно отношение, толкова по трудно е вече отбор от водещо първенство да спечели в един сезон три или четири купи, затова трябва да имаш приоритети.
Не казвам, че Гуардиола не си прави сметката, но все пак малко се изсилва.

За мен Тотнъм са фаворити срещу Аякс, въпреки че отборът от Амстердам отстрани последователно Реал Мадрид и Ювентус.
Тотнъм имат друг стил и според мен знаят как да се възползват. А и вече на полуфинал залогът се качва, настройката е друга, психиката, поне за мен.
Не е казано непременно, че Спърс ще играят финал, но е логично.

Другата двойка Барселона - Ливърпул е напълно равностойна. Мърсисайдци имат достатъчно широчина в състава, въпреки, че Клоп подобно на приказката за власите все се дави накрая на Дунава. Но той няма да прави сметки, хвърля се смело напред и каквото стане. Досега е стигал до среброто така да се каже, но в интерес на истината тимът му прогресира.

И двата полуфинала ще са интересни, още повече и неочаквани донякъде. Разнообразието е хубаво нещо.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 03:01

alexbg написа:
И колкото да не ми се иска - би било класика в Мадрид да гледаме Пеп и компания срещу Барса...

По-голяма класика би била Сити - Пуул. Заради откровената омраза между двата отбора и особено от страна на феновете и особено от страна на ливърпулските фенове към Сити. Да не припомням за рейса миналата година и пр. Това най-ново съперничество във Висшата лига на Англия става все по-култово и жестоко. И я си представи двата топ отбора на Англия, които трошат рекорди този сезон в първенството и са се захапали здраво до края да се изправят и на финал за ШЛ. Не че заради Гаурдиола и стилът на игра на Сити нямаше да има и един такъв финал за който пишеш ти.
Да ме прощават Аякс и Тотнъм, но за мен ще са жертвени агнета на финала, а протоколни финали за КЕШ никой не иска да гледа освен феновете на отбора гранд и фаворит.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 03:06

Иначе да кажем все пак и за мача. Украшението на този сезон в ШЛ и лично за мен в топ 5 за всички времена в този турнир. Респект и за двата отбора и поздрави за Спърса и други фенове на шпорите ако има. Лично за мен нито един от двата отбора не заслужаваше да отпадне, но понякога има и такива мачове. От една страна Тотнъм отново показа лузърщината си в последните минути (визирам паса на Ериксен и гола на Стърлинг), но пък проявиха завиден характер да запазят суха мрежа в мач 1, да играят без лидера си и голмайстор Хари Кейн, да има и един меко казано куц Деле Али, да се върнат много бързо от 0-1 с летящ старт за Сити, после при 2-4 вместо да се огънат и да стане разгром те устискаха вълната на Сити и изчакаха своя момент за още един гол. Така че всичко това са кредити за тях и Почетино. Естествено в края всичко това нямаше да има значение ако Стърлинг бе няколко сантиметра по-назад. :-D

велик мач! :moufan:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 04:58

Diavolo написа:
alexbg написа:
И колкото да не ми се иска - би било класика в Мадрид да гледаме Пеп и компания срещу Барса...

По-голяма класика би била Сити - Пуул. Заради откровената омраза между двата отбора и особено от страна на феновете и особено от страна на ливърпулските фенове към Сити. Да не припомням за рейса миналата година и пр. Това най-ново съперничество във Висшата лига на Англия става все по-култово и жестоко. И я си представи двата топ отбора на Англия, които трошат рекорди този сезон в първенството и са се захапали здраво до края да се изправят и на финал за ШЛ. Не че заради Гаурдиола и стилът на игра на Сити нямаше да има и един такъв финал за който пишеш ти.
Да ме прощават Аякс и Тотнъм, но за мен ще са жертвени агнета на финала, а протоколни финали за КЕШ никой не иска да гледа освен феновете на отбора гранд и фаворит.

Ако Ливърпул се класира, то Аякс и Тотнъм няма да са никакви жертвени агнета.

А Ливърпул с бързия си футбол има всички шансове да бие тромавата защита на Каталунията. А и Велведере е слаб треньор, а Меси както му върви един мач, така може да изчезне в другия.

Аякс - Ливърпул и ШЛ за Аякс ми е пожеланието, но то едва ли ще се случи ... тоя Аякс ми напомня за онази формация, която последно спечели КЕШ през 95-а и би 100 пъти Милан :laugh: ..... макар, че онова беше дрийм-тийм - Овермарс, Литманен, Клуйверт, Франк Де Бур, Роналд Де Бур, Дани Блинд, Едгар Давидс, Сийдорф, Ван Дер Саар, една от най любимите ми формации евър

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 05:07

Diavolo написа:
Иначе да кажем все пак и за мача. Украшението на този сезон в ШЛ и лично за мен в топ 5 за всички времена в този турнир. Респект и за двата отбора и поздрави за Спърса и други фенове на шпорите ако има. Лично за мен нито един от двата отбора не заслужаваше да отпадне, но понякога има и такива мачове. От една страна Тотнъм отново показа лузърщината си в последните минути (визирам паса на Ериксен и гола на Стърлинг), но пък проявиха завиден характер да запазят суха мрежа в мач 1, да играят без лидера си и голмайстор Хари Кейн, да има и един меко казано куц Деле Али, да се върнат много бързо от 0-1 с летящ старт за Сити, после при 2-4 вместо да се огънат и да стане разгром те устискаха вълната на Сити и изчакаха своя момент за още един гол. Така че всичко това са кредити за тях и Почетино. Естествено в края всичко това нямаше да има значение ако Стърлинг бе няколко сантиметра по-назад. :-D

велик мач! :moufan:

Остави засадата, която си я има, Чакър пуска гол след удар на топката в ръката на нападателя - правило, което ФИФА и УЕФА ще въвеждат съвсем скоро - че при какъвто и да е удар в ръката на атакуващ футболист и последвал гол от това, независимо от положението на ръката, гол няма ... нелепо е Чакър да не ги знае тия неща, отделно най-вероятно треакторията на топката щеше да бъде друга без ръката

Иначе това за топ 5 не знам, по скоро плод на емоции в момента - имало е толкова велики мачове в ШЛ, не знам за топ 5, но определено много драматичен мач ...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 17:14

Balleta написа:
Diavolo написа:
alexbg написа:

А Ливърпул с бързия си футбол има всички шансове да бие тромавата защита на Каталунията. А и Велведере е слаб треньор, а Меси както му върви един мач, така може да изчезне в другия.

Аякс - Ливърпул и ШЛ за Аякс ми е пожеланието, но то едва ли ще се случи ... тоя Аякс ми напомня за онази формация, която последно спечели КЕШ през 95-а и би 100 пъти Милан :laugh: ..... макар, че онова беше дрийм-тийм - Овермарс, Литманен, Клуйверт, Франк Де Бур, Роналд Де Бур, Дани Блинд, Едгар Давидс, Сийдорф, Ван Дер Саар, една от най любимите ми формации евър

хех, биха един поизморен и поизхабен Милан 3 пъти, като на финала незаслужено и без Дею Савичевич при нас.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 18:12

Diavolo написа:
Balleta написа:
Diavolo написа:

хех, биха един поизморен и поизхабен Милан 3 пъти, като на финала незаслужено и без Дею Савичевич при нас.

има си хас победата им да е била заслужена … това дали Савичевич е играл или не, изобщо не касае някой, отбора е от 22-а … 1 път късмет, 2 пъти късмет, 3 пъти … ти кажи какво е ? Да не говорим, че помня много добре тия мачове, в Италия в групите направо ви скриха топката, пълна доминация. Но това са отминали времена, сегашния отбор играе добре, но не може да се сравнява с този от 95-а към момента.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 18:21

Дявола го боли понеже Рийкард подаде на Клуиверт за гола.

В интерес на истината, за разлика от мачовете в групата, на финала Милан беше по-добрият отбор. Аякс вкара с единственото си положение.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 18:22

Между другото Балет, през следващия сезон Аякс смачка Реал.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 18:29

Vendome написа:
Между другото Балет, през следващия сезон Аякс смачка Реал.

те тогава мачкаха наред, доминираха си 2 години в Европа и трябваше да бият и Юве през 96-а, ама дузпите решиха друго ...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 18:36

Преди дузпите Ювентус тотално надигра Аякс. Удариха греди, Виали напеави фрапантни пропуски.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 19:35

Vendome написа:
Дявола го боли понеже Рийкард подаде на Клуиверт за гола.

В интерес на истината, за разлика от мачовете в групата, на финала Милан беше по-добрият отбор. Аякс вкара с единственото си положение.

Аз тогава спечелих бас на 50 кинта още преди 1/2 финалите

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 19:37

Vendome написа:
Преди дузпите Ювентус тотално надигра Аякс. Удариха греди, Виали напеави фрапантни пропуски.

Да, така беше!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   18.04.2019 19:42

Една странна статистика ми прави впечатление:

доминацията на Испания и отборите им се случват, когато трите поредни успеха на национала, ТОЧНО там нямат Шампионска Лига ... :-|

Тва естествено няма никво значение де!!! :-)

П.С. Май последния национален шампион с клубен, е Германия, 1974 ...

П.С 2 От Европа имам предвид, Архентинос съшо печелят 1986 :-)

Последна промяна TheExorcist на 18.04.2019 19:47, променена общо 2 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   30.04.2019 22:44

Кокошките останаха без бая контузени/наказани. Вертонген също напусна. Не ги виждам кокошките, отпадат си.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   01.05.2019 00:20

Не е точно така, защото корееца се връща следващия мач. А и Аякс засега се представят по-добре навън.
И все пак - няма да се учудя, ако Тотнъм станат поредния трети бял скалп... Кофти, че ако стигнат в Мадрид, холандците няма да имат "бял" отбор срещу себе си...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   01.05.2019 01:37

Слаб и скучен мач, разочарован съм.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   01.05.2019 17:18

Vendome написа:
Кокошките останаха без бая контузени/наказани. Вертонген също напусна. Не ги виждам кокошките, отпадат си.

От това, което видях, Аякс са по-класния отбор. Да не говорим, че първото полувреме, Тотнъм на собствен терен минаха някаклко пъти центъра, а второт беше едно от вялите в мач на този етап. Мисля, че Сити щяха доста по-добре да се представят.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   01.05.2019 19:25

Тотнъм игра без четирима титуляри, в хода на мача се контузи пети. Колко отбора биха се справили? Как виждаш Пуул в мач без Мане, Салах, Ван Дайк, Кейта и Робъртсън?

Последна промяна Vendome на 01.05.2019 19:27, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Следваща