| Автор |
Съобщение |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 20:57
Пак клане на тирето. Само два червени картона и дузпа.
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 21:23
Не бе, да удариш съдията не е за червен картон, а дузпите ако бяха свирени безпристрастно трябваше да са повече от една... Като добавим съдийските тесли в предния мач картинката става друга. Още не съм гледал всички спорни моменти от днешния мач...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 21:25
Отново епичен мач между двата отбора. Браво! Много малко са тези сблъсъци в родния ни слаб и сив футбол. С оглед двата мача заслужено Ботев е на финал. И на финала ще съм за тях. Интересно ми е колко майни ще дойдат в София. ЦСКА изигра много слабо първо полувреме, после живнаха, но и с голямата помощ от съдията. Нито ЧК на Ф. Филипов имаше, нито дузпа. Само втория ЧК бе нарисуван, но той бе следствие от дузпата. В Пловдив нас ни порязаха на няколко пъти и цялостно пострадахме много от съдиите този сезон, така че явно тук решиха да компенсират и да ни дават купата, че да се кротне Любо Пенев. Но не това е начинът. Не може да се критикува ЦСКА. Може да играем добър футбол и го показахме в няколко мача, просто изиграхме прекалено много мачове за отрицателно време и в най-важните мачове за сезона не бяхме на 100% кондиционно. Но едно се видя, Любо е за нашия отбор. Трябва да го оставят да работи на спокойствие, но и да му се осигури добър отбор. Ганчев трябва да развърже кесията. Сушата продължава, но имаме треньор, публика, имаме и някои не лоши играчи, така че не трябва да се унива, а да се мисли сериозно догодина да сме много по-силни.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 21:46
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 21:48
 |  |  |  | Diavolo написа: Отново епичен мач между двата отбора. Браво! Много малко са тези сблъсъци в родния ни слаб и сив футбол. С оглед двата мача заслужено Ботев е на финал. И на финала ще съм за тях. Интересно ми е колко майни ще дойдат в София. ЦСКА изигра много слабо първо полувреме, после живнаха, но и с голямата помощ от съдията. Нито ЧК на Ф. Филипов имаше, нито дузпа. Само втория ЧК бе нарисуван, но той бе следствие от дузпата. В Пловдив нас ни порязаха на няколко пъти и цялостно пострадахме много от съдиите този сезон, така че явно тук решиха да компенсират и да ни дават купата, че да се кротне Любо Пенев. Но не това е начинът. Не може да се критикува ЦСКА. Може да играем добър футбол и го показахме в няколко мача, просто изиграхме прекалено много мачове за отрицателно време и в най-важните мачове за сезона не бяхме на 100% кондиционно. Но едно се видя, Любо е за нашия отбор. Трябва да го оставят да работи на спокойствие, но и да му се осигури добър отбор. Ганчев трябва да развърже кесията. Сушата продължава, но имаме треньор, публика, имаме и някои не лоши играчи, така че не трябва да се унива, а да се мисли сериозно догодина да сме много по-силни. |  |  |  |  |
Евала, Дяволе за това мнение! 
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 23:01
Абе има и положителни страни - както и преди съм отбелязвал (вкл. и за форумлигата) ламаринената купа не ни е приоритет (във В група беше различно)... Да, първенството ще е изключително трудно да го вземем, но си имаме своите шансове като се съсредоточим само в него а не както сега за 2 седмици да изиграем 5 изключително тежки мача - 2 гостувания на резаните, дерби и два полуфинала за купата... Другото е, че баражния отбор отново ще играе... бараж 
Последна промяна Keanu на 24.04.2019 23:05, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 23:23
Моля те, кажи за обкръжението и клането? Много ме интересува! И за дубъла също. Купата е уранджева, алеалеалеале!!! 
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 24.04.2019 23:25
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 00:47
Първо, използвам темата, за да честитя на "канарите" тук, няма да ги изброявам поименно, защото ще пропусна някой. Браво на Ботев Пд, един от най-запомнящите им се мачове в най-новата им история, показаха характер и самочувствие, което малко отбори демонстрират на "Армията".
На мен ми е много неприятно, но както се казва нещата продължават.
За мен ЦСКА загуби дуела още в първия мач. Тогава бяха подценили нещата, стартовият състав беше много неудачен,а след третия гол на Ботев тогава имах предчувствие, че той може да се окаже фатален и така и стана. За мен той бе ключовият от двата мача. А и през годините когато ЦСКА са взимали тази купа, при два мача, винаги са си "постлали" така да се каже от първия мач, не да чакат реванша.
ЦСКА е като някаква сложна машина. Едно дребно колелце или зъбче да е извън строя и всичко се къса. Когато двойка централни защитници е Бодуров-Томаш всичко е много по-различно, единият от двамата да не играе и край. Защо му трябваше на треньорския щаб да пуска Чорбаджийски първия мач, при положение, че и Бодуров и Томаш бяха налице тогава? Като искаш ротация прави я на мач в София, ето, при един добър резултат в Пловдив и победа спокойно можеше да пусне Чорбаджийски днес.
Като прибавим, че и крилата Енрике и Жоржиньо изневериха днес, а ЦСКА открай време разчита на атаки по фланга и това допълнително натежава.
Тиаго Родригес е един прекрасен футболист, доказал е ,че може, но за жалост се опасявам, че вече няма мотивация, не му се играе в България и този сезон определено не показва формата от предишния.
Рубен Пинто играе като българин, в добрия смисъл на думата, чувства отбора като свой, но не от всеки чужденец можем да искаме това.
Не знам кой пусна паса към Евандро, може и да е бил Малинов, но той като цяло направи много слаб мач днес, с много брак в отиграванията му, а Турицов също беше много зле.
Отборът показа характер, все пак да обърнеш от 0-2, макар и с числено преимущество е нещо, но за жалост всичко завърши зле.
ЦСКА имат един сравнително добър титулярен състав, но е нужно инвестиране, за да не е отбора прекалено зависим от даден играч и когато него го няма да няма равностоен заместник. Така беше и миналото първенство. Не се взе зимата защитник, а можеше, разчиташ на Чорбаджийски, той ти провали сезона и така ще стане и сега. Не се извадиха нужните поуки.
Ако се продължава така следващия път и отбор като Рига ще ни елиминира. Все ще се случи да не може да играе някой, заместникът му няма да е подготвен и ето ти.
А както съм писал състава непрекъснато отслабва. След продажбата на Недялков лявата зона на защитата е дупка. Смея да кажа, че Патрис Бумал беше най-качествения вътрешен халф в нашето първенство, той "държеше" халфовата линия на ЦСКА, но за жалост двете страни клуб и играч се разделиха по много грозен начин. Но тук пак опираме за желанието за игра в нашето първенство. Защото повечето чужденци ги мотивират парите и като не им увеличиш заплатата и като се увлекат по нашите простотии и стават безполезни. И за мен затова си тръгнаха и Виана и Педро, Арсенио, Симао, които бяха добри попълнения, но явно не им се стоеше тук. И като младите български играчи влизат не научени в мъжкия футбол и няма кой да играе. Бяха продадени и Десподов и Мауридес, а се вижда, че не могат да бъдат заменени.
Заради скъперничеството на ръководството ЦСКА е на път да изпусне златен шанс да се пребори за титлата с Лудогорец, а такъв едва ли ще има скоро.
Има сериозни индикации, че в Разград са си направили нужните изводи, лятото ще има сериозна промяна на състава, те имат нужните средства за това и следователно за ЦСКА и Левски ще стане още по-сложно да вземат титлата.
А и се видя, че борбата на два фронта е самоубийствена като нямаш достатъчно широчина в състава. Но така е, ЦСКА е длъжен да преследва всичко на макс, не може да има приоритет едното за сметка на друго. Но като нямаш нужния ресурс и се получава това.
В ЦСКА не трябва да униват, а да драпат със зъби и нокти да направят нещо в този шампионат. Защото скоро нов шанс може и да няма. Живи, умрели трябва да бият Ботев в Коматево идния понеделник, в противен случай всичко свършва.
А веднъж да успееш да станеш шампион и всичко може да се промени, защото тогава и приходите ще са по-големи и можеш да вземеш по-добри играчи, въобще всичко е свързано.
Но искам да завърша с нещо много важно. Човек трябва да е намерил мотивация, смисъл, да подкрепя дори един отбор, дори и той да не печели титли и купи. Трябва да има нещо по-силно от това. Няма ли, значи всичко е безсмислено и няма смисъл човек да се интересува повече от футбол. Всеки, който е бил на "Армията" или е свързан родствено с ЦСКА е намерил своя смисъл и стимул. След 1990 г. успехите на тима се броят на пръсти, но има някаква притегателна сила която кара хората да пълнят стадиона, да обичат идеята, институцията ЦСКА. Защото аз не съм на стадиона заради Гриша Ганчев, Али Соу или Кристиан Малинов, а заради свещените четири букви, които ми дават невероятна сила и тласък. Заради атмосферата на и около "Армията, заради приятелите.
И други славни отбори са имали мрачни периоди, но хората не са ги изоставяли.
Най-лесно е да се предадеш и да станеш предател, слагайки черта на всичко заради което си се борил, в което си вярвал, което олицетворява доброто за теб.
В нашата българска история е имало много предатели. Много външни и вътрешни врагове са удряли нашите устои като изграждането на нация, идентификация.
И докато наши славни царе, ханове, князе са воювали с кръв за благото на страната ни, то разни куманки и славянки и всякакви помиярки, с които се е смесила нашата кръв и нашия народ са избирали да вдигнат краката, някои даже са ставали императрици в Константинопол.
Откажете ли се от борбата за нашия ЦСКА, за идеята ЦСКА, за тази свята любов и вие вдигате краката пред синьо-зелената сган!
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 07:47
Всеки нормален фен на ЦСКА щеше да го е срам, ако бяхме продължили по този начин. Клане на канарчета насред София! И въпреки съдията, пак не успяхме, което показва колко струва този отбор. Ако има някакъв морал сред толкова неуспешни години, то всички от треньор нагоре биха си подали оставките. Но едва ли. И феновете са виновни за това ни положение. Което показва как беше преди и как е сега.
Абсолютно заслужено Ботев продължава и им пожелавам да вземат купата. Ботев, ако се подпират така както други отбори, спокойно ще са в топ 3 всяка година.
Пичове, не знам изобщо как правите или се опитвате да правите анализи. Няма смисъл. Играйкането толкова. Разберете и не си хабете излишно нервите.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 08:20
Най-тъпото е че това се случва за втора поредна година. Миналата година дебелият лайновоз ни закла по-същият начин с едни други герои, тази година пак щеше да стане същото, но някак си ни върза.
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 09:27
Признавам си - вчера не успях да гледам мача а го слушах по радиото, и доста се ядосах... тръгнах да гледам репортажи, но няма смисъл...
Поздравявам Ботев за успеха!
А ние се надявам някак си да успеем да се преборим за шампионата.
Последна промяна Keanu на 25.04.2019 09:31, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 10:19
Със свободни агенти не става и бивши футболисти на Литекс на по 30-35.
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 10:19
А забравих, имаме ли изобщо плеймейкър в отбора?
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 12:28
Не е точно така - ние сме от едната крайност в другата... Като отстранихме Лудогорец друго се говореше, в следващите мачове ако се отвори шанс за титлата отново ще се обърнат нещата. Проблема е по-скоро в липсата на качествени заместници за ротация и в такъв сгъстен цикъл издишаме - реално през 3-4 дни играехме мач и то доста важни.
Аз не мисля, че тая купа е такава драма - все още имаме някакъв шанс за титла, но и да не я вземем идват евротурнири а Любо трябва да се остави да работи, да вземе добри попълнения да направи подготовка и т.н. Забравяме и други неща - скоро и стадион ще строим. Да, ако не вземем титлата сега безтитлието ще е дълго, но трябва да подкрепяме отбора и в трудни моменти.
Последна промяна Keanu на 25.04.2019 12:43, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 13:25
Остави, на кого ги обясняваш тези неща? Само си губиш времето. Истината е на стадиона. Фейсбук герои, хейтъри с лопата да ги ринеш. САМО ЦСКА!
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 14:52
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 17:31
Някои може да ме помислят за ненормален, но честно казано вече се радвам, че Ботев продължава и ще се срещнат за първи път с Локото на финал за купата. Виждам радостта и еуфорията у пловдивчани, усещам каква тръпка ще е това и какъв уникален исторически финал ще се получи. Сега се обсъжда дали да се премести в неработен ден - дано го преместят, че и аз мисля да отида. Миналата година се видяхме с Изгрева на мача с Рига - надявам се да се засечем и тази година и не само с него Естествено ще съм за Ботев 
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 17:51
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 25.04.2019 18:31
Да мача е в работен ден - сряда. Наско Узунов предложи да се играе през уикенда като се изместят мачовете за първенството, но от фенклуба на Локото реагираха, че още след 1 мач са почнали организация като са наели рейсове, а също така имало техни фенове от чужбина, които са си купили самолетни билети за 15-ти, което е логично щото в първият мач биха с 4:0. Та вероятно няма да се мести финала.
|