Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 00:27

Отговори на тема  [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
* Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали * 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 18:19

А явно на никой от нас не ни е направило впечатление тази особеност за фаула:

Не знам колко са, но може да се засече спрямо ракетата на тревата - мисля, че поне 3 метра, а може и 4 да са...

:uuu:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 18:55

Diavolo написа:
bai Momchil написа:
Иначе Дяволе, факт че трябваше да стане 3:1 - фрапантен пропуск и да хванеш резултата, но и 3:1 е също толкова нелогичен резултат на фона на показаното на терена. Само че вчера беше бая далеч от истината, докато 1:1 на Тотнъм си висеше на косъм, така че сме квит по пропуски. :laugh:

по-скоро висеше на косъм за 0-2 ;-)

Е, второто полувреме Тотнъм останови надмощие, нямаше чисто голово но нападаше доста повече. Аякс нищо не направиха.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 18:56

alexbg написа:
А явно на никой от нас не ни е направило впечатление тази особеност за фаула:

Не знам колко са, но може да се засече спрямо ракетата на тревата - мисля, че поне 3 метра, а може и 4 да са...

:uuu:

Между другото и на мен ми направи впечатление, че Меси си бутна фала няколко метра напред, ама не съм задълбавал да го гледам. Ако е така срам.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 19:12

Е как Меси да си го е бутнал като съдията нарисува със спрея къде е?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 19:36

Няма такова обратно отсъждане - Меси посяга/удря Фабиньо в главата, Фабиньо получава жълт картон, а Меси право на пряк свободен :rofl:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 21:49

spurs написа:

Е това е ключа - веднага след свиренето на фаула Суарес спори нещо със съдията, а през това време Меси си гласи позицията. И после спокойно чака спрея...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 21:55

alexbg написа:
spurs написа:

Е това е ключа - веднага след свиренето на фаула Суарес спори нещо със съдията, а през това време Меси си гласи позицията. И после спокойно чака спрея...
Току-що си пуснах положението отново. Минимум четири метра си открадна Меси. Може да е гениален, но такива цигании нагарчат.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 21:59

Верно ли ве? :helpless:
Не съм го видял това, но ви вярвам. Е, нямам думи....

бай Момчи, контролираха мача просто, слабо 2 полувреме и за двата отбора, но Аякс удариха греда, иначе ставаше 0-2

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 22:00

Diavolo написа:
Верно ли ве? :helpless:
Не съм го видял това, но ви вярвам. Е, нямам думи....

бай Момчи, контролираха мача просто, слабо 2 полувреме и за двата отбора, но Аякс удариха греда, иначе ставаше 0-2

Така е - верно имаше греда.

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   02.05.2019 23:09

Аз бих искал да взема отношение по написаното от Жоро.

Значи, отговорът на неговия въпрос не може да бъде едностранчив, но все пак ще наблегна на някои неща.

Първо, Барселона и Реал Мадрид просто имат по-добри футболисти от английските и логиката надделява. Един от белезите не само за тактика, но и за класа е да извлечеш максималното дори и без да си бил на 100%.
Английските тимове това определено не го могат, въпрос и на манталитет, но и на класа.

Това, че даваш много пари не значи, че имаш силен отбор.В Англия са доказали, че просто не знаят как да си харчат парите.

Да, на конринента също е имало някои безмислени трансфери, но обикновено като големите клубове там вадят пари, то си струват дадените пари.

Това донякъде зависи и от собствениците на клубовете.
Подобно на катарците в ПСЖ, собствениците на Сити също са араби, на Мнайтед американци, в Арсенал един от основните акционери е американец, в Ливърпул също са американци, в Челси руски олигарх от еврейски произход, т.е. все хора, на които футболът не е близък.
И като нямат познания стават и грешки.

От години в Англия идват играчи или преминали своя зенит или средняци които знаят, че в Англия ще взимат много пари, а техните агенти лесно подмамват неадекватните си клиенти.
Примери колкото искаш.

Такива като Берлускони и Бернар Тапи в Марсилия бяха пример за добре инвестирани пари.
Дават, но си струва.
А преди Англия най-големите звезди играеха в Италия, но там международните успехи бяха повече.
Такъв като Берлускони никога нямаше да даде 70 милки за Лукаку, което е просто смехотворно.
Казах, че примери има много, но да напиша и за Санчес, футболист за мен свършил още в Барселона и после позлатен в Англия.
И сега Барселона прати някои от ненужните си играчи..в Евертън.
Еми като имат пари, нека дават.

Но все пак за мен не е тенденция, че английските тимове въобще не могат да се противопоставят на двата испански гранда.
Ливърпул, мисля 2007 би Барселона на "Камп Ноу" в ШЛ и ги елиминира, Арсенал преди това би Реал на "Бернабеу" и ги елиминира, а с изключение на 4-0 през 1994г. , запечатало се в избирателната памет на мнозина Ман.Юнайтед доста успешно се противопоставяше на Барселона до първия загубен финал от тях през 2009г. Но по-подробно ще анализирам мачовете между двата отбора от 2009г. нататък малко по-надолу в темата.

На мен винаги са ми правели впечатление думите на Златан Ибрахимович, доказан фитнес манияк, играл на най-високо ниво в Италия и Испания.
Та докато беше в Юнайтед той каза, че такива натоварвания в Англия никъде другаде не е изпитвал. Щом той го каза, значи има защо.
Друг чужденец, Сон от Тотнъм, вече натрупал опит казва "В Англия няма леки (лесни) мачове.
Въпреки многото чуждестранни треньори това си е манталитет, да се влагаш на максимум във всяка една тренировка, освен в мачовете и логично към заключителната част на сезона силите са на привършване.

За Манчестър Юнайтед те просто не могат да играят срещу Реал Мадрид.Има го и това при други отбори.
Не че са направили нещо конкретно грешно, стараят се, но просто не става.
Не случайно имат само една елиминация срещу Реал, 1968 г., когато печелят КЕШ.

Конкретно за двата финала в ШЛ срещу Барселона Фергюстн допусна такрически грешки.
Фергюсън бе не лош тактик, печелил е и мачове с тактика в ШЛ, но просто има континентални треньори, които са по-добри от него в това отношение. Най-голямата сила на Фергюсън бе в нахъсването, психическата настройка. Той най-добре от мениджърите в Англия успяваше да изтиска максимума от играчите си, но в континенталните битки това не винаги неутрализираше класата на съперника.
Ливърпул при Бенитес също се доближаваше в това отношение.
Но пак се повтарям, кати цяло на английските тимове трудно им се отдава това.

За финала 2009г. за мен голямо влияние оказа наказанието на Дарън Флечъе за финала. Тогава той бе основен играч в схемата на Фергюсън.
С нямащия опит в такива мачове Андерсон и застаряващия Гигс Юнайтед нямаше как да наложи доминация в тази зона.
Изобилието от атакуващи играчи направи така, че в стартовия състав бяха включени повече, отколкото трябваше.
Още в началото тръгнаха да се надиграват, да мачкат, бяха по-добри в напалото, но бяха хванати по бели гащи.
Ето'о направи финт от улицата на Видич, което е недопустимо за такова ниво и играч с реноме.
После защитата на Юнайтед допусна и Меси да им вкара с глава.Малшанс, но и наивност.

2011 г. Барселона имаха може би най-добрия отбор в историята си.
Затормозен от силата им и от потенциала на своя отбор тогава Фергюсън пак допусна грешка.
Да, Юнайтед станаха шампиони тогава и играха финал в ШЛ, но това заблъждава, защото Юнайтед нямаха силен отбое тогава, поне не по зададените от самите тях стандарти.
В лигата тимът разчиташе предимно на силната си домакинска форма, докато тази при гостуванията беше посредствена, клоняща към слаба.
В ШЛ имаха и сравнително лек жребий- Рейнджърс, Валенсия и Бурсаспор в групите и Марсилия, Челси и Шалке на елиминациите преди финала, без да бъде срещнат някой от евр. грандове.
С изключение на мачовете със Шалке играта на Юнайтед в целия турнир же измъчена и като цяло неубедителна.
От силната защита 2008-2009 нямаше и помен, защитата в онзи сезон бе на доста посредствено ниво, халфовата линия също, Юнайтед разчиташе основно на атаката и на индивидуалните проблястци на Руни и Бербатов и пласирането на Чичарито.
И въпреки това Фергюсън улесни максимално Барселона с избраната схема на игра.
Трябваше да пусне Руни и Чичарито напред, както и направи, с Бербатов зад тях, с трима централни халфа, които да се връщат към централните бранители и да образуват линия от петима, когато бековете атакуват, Руни и Чичи трябваше да се изтеглят към крилата и Бербатов да се включва от задна позиция.
Така можеше и да има някаква избенада и опит за по-трайно задържане на топката, а със стандартната тактика, която избра, разчитайки най-вече да ги надтичат нямаше как да стане.

За последните мачове с тях грешка и в стартовия състав, липса на самочувствие и елементарни индивидуални грешки, липса на достатъчно физически сили, липса на лидер.
Ако на "Камп Ноу" имаше един Рой Кийн и при 0-2 мачът се развиваше така, че можеше да бъде обърнат, но като не си вярват толкова.

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   03.05.2019 01:36

Само да допълня към мнението си. 2008г. когато Юнайтед спечелиха ШЛ Карлош Кейрош беше в щаба на Фърги, а след това пое Португалия.
Сам по себе си може и да не е голям треньор, но в тактиката го бива много.

А за положението на Меси тия в стаичката за ВАР не трябва ли да гледат ьа всякакви спорни моменти и да сигнализират на съдията?

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   03.05.2019 02:24

albertz написа:
А за положението на Меси тия в стаичката за ВАР не трябва ли да гледат ьа всякакви спорни моменти и да сигнализират на съдията?

Не, могат да се намесват само за дузпи, червени картони, засади и голове. Всъщност в случая има гол, не знам дали не биха могли да се намесят. Ама най-вероятно не, защото в крайна сметка съдията реши откъде да се изпълни (вижда се че връща топката малко назад).

Последна промяна spurs на 03.05.2019 02:27, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   04.05.2019 23:27

goro_levskara написа:
За мен продължава да стои неизяснен въпроса защо английските отбори нямат силите, а и възможностите да играят успешно срещу двата гранда на световния футбол Барса и Реал. Миналата година на финала след постъпката на испанското куче имаше само един отбор на терена и това се видя от всички. Вчера имаше моменти от мача, в които Ливърпул направо мачкаше Барса и то на собствения му терен, но това не допринесе за нищо. Крайният резултат е 3-0. Преди години имаше два мача, финала, в които иначе големия отбор на Ман Юнайтед изглеждаше толкова безсилен срещу Барса, колкото никога не съм го виждал. Защо се получава така е въпроса. Далеч съм от мисълта, че в испанското първенство има по-силни отбори и по-голяма конкуренция, защото това просто не е така. Там са си само двата отбора, а всичко друго е за запълване на бройката. В Англия определено не е така и не случайно напоследък се появиха термините "топ 4" и "голямата шестица" Така че в Испания няма постоянна конкуренция, която да ги държи на топ ниво, а реално като излезнат срещу английски отбор и винаги са победители. Факторите Меси (гений) и Роналдо (уникален) оказват влияние, но ето че Кристиано в Ювентус освен титлата, за която са абонирани не можа да се пребори за нищо в Европа. Тоест и тези фактори не са основна причина, макар да се видя, че вчера Меси почти сам ги би. Да кажеш, че английските отбори нямат опит в Европа също не е така, защото играят всяка година и стигат далеч. Къде е причината тогава?
Разбира се има и фактори, като късмет (казват, че отива при силния) и странични обстоятелства, като постъпката на испанското куче, но не мисля, че те са основна причина. А може и да е следствие на всички горе изброени фактори, но резултатите са налице. Барса и Реал > английските отбори.

За мен основното причина е тежкия сезон от чисто физически характер, ето виж сего и Салах се контузи, Тотнъм определено издъхват заради натоварения график. Ако се върнем миналата година Тотнъм примерно яко си надиграха Реал в групите, но като дойде пролета издъхнаха срещу Юве, макар че там по скоро тактически бяха надиграни, винаги съм твърдял че ако Барса и Реал играят във ВЛ няма да издържат на натоварването и няма да са толкова успешни в Европа.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 22:41

Тоя уругвайски мангал заслужава да му строшат краката...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 23:12

Добре че е Бекер, за да има все още интрига...

Ама и Чакър спести дузпа или две за Пуул...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 23:16

Йееееее - бий мангалите, бий....

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 23:24

alexbg написа:
Йееееее - бий мангалите, бий....

Next level, само това мога да кажа за футбола на Ливърпуул! Нечовешка скорост!!!

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 23:33

По-лесната част я свършиха... Сега обаче дали ще могат да излъжат Барса - да не допуснат гол и евентуално да вкарат. Макар че - да гледаш как Меси изпуска при дузпите: безценно... Дано...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 23:39

Ааааааа - излъгаха ги

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Шампионска лига 2018/2019 - 1/4 финали / 1/2 финали *   |   07.05.2019 23:58

Томи - преди да паднеш пиян като кирка: пусни химна ви бе...

Велики, просто велики - поклон за тия спектакли...

Последна промяна alexbg на 08.05.2019 00:03, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща