Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:05

Отговори на тема  [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 14:20

Още е твърде зелена и неопитна Аманда. Има потенциал, личи си. Просто втория и третия сет се самоуби с тези къси топки, много от които бяха подаръци за Барти. На моменти Ашли само трябваше да връща топчето и грешката от ракетата на Анисимова не закъсняваше. Много слаб мач (първия сет не го гледах) пълен с грешки. Но хубавото е, че Аманда има да извлича само позитиви. Малко ранко й дойде този така успешен ГШ. В погледа й си личеше че не е на кеф, че не разчита на всичките си оръжия и сигурно не е била и фит де, най-вероятно е била и превъзбудена.

А Маркета ми се струва доста по-сериозна и улегнала от Аманда. Много силно игра. На финала съм за нея, надявам се да покаже добра игра и би трябвало да спечели.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 14:33

Вятърът съсипва якия мач. Фед току-що върна пробива, беше тръгнал на зле (0:3). Да видим. Ако сервира на мах, може и да стане състезание.
Edit: много дълъг гейм - главно заради вятъра, Фед не може да направи две поредни точки от сервис. 2:4, отново Рафа с пробив напред.

Последна промяна MCStranger на 07.06.2019 14:45, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 14:45

Маркета я манете да я броите като тинейджърка, тя си е съвсем "голяма кака". :-)
След то4но 3 седмици става на 20. :-) (И излиза от редиците на тийнейджърите.)

Впро4ем, някой неин фен се е попрестарал с инфото в Уикипедия! :-D
Вижте сами:
Изображение :laugh:

Последна промяна Naki на 07.06.2019 14:50, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 14:49

Naki написа:
Маркета я манете да я броите като тинейджърка, тя си е съвсем "голяма кака". :-)
След то4но 3 седмици става на 20. :-) (И излиза от редиците на тийнейджърите.)

За чичковци като нас - се е агнешко:)))
При всички положения, брутален чоук на Джо Конта.

Последна промяна MCStranger на 07.06.2019 14:52, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 15:13

Naki написа:
След то4но 3 седмици става на 20. :-) (И излиза от редиците на тийнейджърите.)....

....ще спрем да я броим , като такава след три седмици, към момента и ако спечели Гароса ще го направи именно, като тийнеджърка ;-)

Иначе финала го познах, дано не позная и победителката и дано Маркета спечели, ще е супер яко ... мачкай малкатааааа :dance: Малко не стигна и на Анисимова .. Барти от 5:0 до 6:7 :rofl:

Последна промяна Balleta на 07.06.2019 15:23, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 15:23

Женския тенис обикновено и особено последните години е като зарчето. Хвърляш и го каквото се падне. :uuu:
Точно това не мога да понасям и за това и не ги приемам всичките тези героини и еднодневки последните 2 години. Поне 10 такива могат да се изброят.
Искам да видя класа, постоянство, харизма. Меко казано не я харесвам Осака, но пак ще я похваля за това, че спечели два шлема подред и е много 'клъч' Другите какво правят? Нищо.
А тая Анисимова е жална картинка. Никакъв план Б. При всяка сгрешена топка, ега да ревне. Няма място на полуфинал от шлема. Как може Барти да води с 5-0 и 40-15 и да загуби сет?!?! :tomate: :sick: :tomate: :sick: СРАМ! И даже изостана с 0-3 във втория сет?! И все пак после показа характер и обърна. Това което Халеп не успя да направи го направи Барти, ама Халеп няма слайс бекхенд, за да лъснае целия брак в играта на ''поредното чудо'' В другия полуфинал отново нелогична развръзка. Конта води мача и си прави каквото си поиска на корта, повежда с 5-3 и стига до 15:40, т.е. два поредни сетбола на сервис на Маркета. И двата сетбола бяха на ракетата и. При първия безумна грешка от смач при празен корт, след това отново печеливша позиция и празна половина и тя се чуди да завърши ли с бекхенд, къса ли да пусне, слайс ли и накрая сбърка?! Безумни къси, паника в играта и. Тотално след тези две точки и се разпадна играта и заваляха купища грешки?! Втория сет същата картинка. Конта води, сервира за мача и колапс, чоук. :uuu: Поне Маркета е играч и е наслада за окото. Готина на външен вид, левичарка, има уинъри и от двете страни, има къси, лобове, мисли на корта, добра защита. Много по-завършен играч изглежда от много други еднодневки и тук наистина има потенциал, а не като онова ревливо недоразумение Анисимова и много други.
Но като цяло шокиращ женски Ролан Гарос. Единствената логика до тук е, че Барти е на финал. С оглед на цялостната игра и Маркета е заслужено на финал, но вижте и съперничките, а и начина по който Конта се самопобеди е показателен.

Тото!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 15:33

Diavolo написа:
Женския тенис обикновено и особено последните години е като зарчето. Хвърляш и го каквото се падне. :uuu:
Точно това не мога да понасям и за това и не ги приемам всичките тези героини и еднодневки последните 2 години. Поне 10 такива могат да се изброят.
Искам да видя класа, постоянство, харизма. Меко казано не я харесвам Осака, но пак ще я похваля за това, че спечели два шлема подред и е много 'клъч' Другите какво правят? Нищо.
А тая Анисимова е жална картинка. Никакъв план Б. При всяка сгрешена топка, ега да ревне. Няма място на полуфинал от шлема. Как може Барти да води с 5-0 и 40-15 и да загуби сет?!?! :tomate: :sick: :tomate: :sick: СРАМ! И даже изостана с 0-3 във втория сет?! И все пак после показа характер и обърна. Това което Халеп не успя да направи го направи Барти, ама Халеп няма слайс бекхенд, за да лъснае целия брак в играта на ''поредното чудо'' В другия полуфинал отново нелогична развръзка. Конта води мача и си прави каквото си поиска на корта, повежда с 5-3 и стига до 15:40, т.е. два поредни сетбола на сервис на Маркета. И двата сетбола бяха на ракетата и. При първия безумна грешка от смач при празен корт, след това отново печеливша позиция и празна половина и тя се чуди да завърши ли с бекхенд, къса ли да пусне, слайс ли и накрая сбърка?! Безумни къси, паника в играта и. Тотално след тези две точки и се разпадна играта и заваляха купища грешки?! Втория сет същата картинка. Конта води, сервира за мача и колапс, чоук. :uuu: Поне Маркета е играч и е наслада за окото. Готина на външен вид, левичарка, има уинъри и от двете страни, има къси, лобове, мисли на корта, добра защита. Много по-завършен играч изглежда от много други еднодневки и тук наистина има потенциал, а не като онова ревливо недоразумение Анисимова и много други.
Но като цяло шокиращ женски Ролан Гарос. Единствената логика до тук е, че Барти е на финал. С оглед на цялостната игра и Маркета е заслужено на финал, но вижте и съперничките, а и начина по който Конта се самопобеди е показателен.

Тото!

това, което си го написал се отнася за Мугуруса, Слоан, Плишкова, Свитолина ..... Анисимова и Маркета, че и Осака сега почват с големия тенис, какво постоянство търсиш от тийнеджъри ??? :-? Че и план Б, абе полуфинал на РГ е стигнало момичето, толкова публика и внимание не е виждало през живота си, какъв план Б от все още в преносния смсъл "пикла" ??? Ако след 4-5 години не са мръднали тогава може да ги пишеш тия неща.

Маркета още не е била някоя от любимките и гледам си я пожалил, а Анисимова вече е суеперпротивячка, заедно с Кенин .... Деволе ако спреш да пишеш толкова негативно и толкова пристрастно ще си супер, сега олекваш ... и в зимните не се спря да бълваш срещу Блус, които си бяха фаворити срещу Шаркс и никакво жертвено агне срещу Бруинс, ако те чете някой койтно не след хокей, яко ще го заблудиш ... :stop:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 15:54

Роджър е идиот - самопроби се от 40:15.
Като гледам какъв е каръшки денят, ще вземе и Джокович да бие лесно (въпреки че е известен с това, че е много слаб на вятър).

Последна промяна MCStranger на 07.06.2019 15:58, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 16:27

федерер лесно се даде можеше сетче да вземе поне и да направят по-зрелищен мач, но толкова ще си чака уимбълдън там ако пак изкара добра схема може и да вземе титлата, иначе ще е трудно, а Рафа го чака много тежък финал с който и да играе от другите двама в топ форма, ако извади късмет Тийм и Джоко да доиграват на следващия ден заради дъжда ще е добър бонус, не че че има нужда, ама надали ще откаже :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 16:37

MCStranger написа:
Като гледам какъв е каръшки денят, ще вземе и Джокович да бие лесно (въпреки че е известен с това, че е много слаб на вятър).

...тежък ден за някои фенове тук, няма да има възгласи ГОАТ, Маестро и т.н. (не визирам трезвомислещите фенове) …. най-накрая Рафа го набара пак Фед на клей, че доста му бягаше по тъча напоследък …. :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 16:41

Balleta написа:
MCStranger написа:

...тежък ден за някои фенове тук, няма да има възгласи ГОАТ, Маестро и т.н. (не визирам трезвомислещите фенове) …. най-накрая Рафа го набара пак Фед на клей, че доста му бягаше по тъча напоследък …. :laugh:

Баланса на Надал на РГ е втресяващ и нереален - 92-2 :outofspace:

Последна промяна Balleta на 07.06.2019 16:43, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 16:49

Размазване! :devil:

Впечатляващ Надал, не остави никакви шансове на дедо. :tennis: Фед дори не беше близко до повече от 5 гейма в някой от сетовете. И то при условия, които Надал не обича. Надал е много силен на вятър, както и Фед, но при тези тежки топки и влага се губи целия му топ спин. Да, от друга страна намалява ефикасността на 1ия сервис на Роджър, но и на Рафа пречи при феноменалния му топ спин, който щеше да мъчи още повече Фед. Необяснимо Фед отново си бе глътнал граматиката въпреки че бе в серия от поредни победи над Рафа и нямаше никакъв отговор на оръжията на Надал. Рафа допусна по един пробив първите два сета, но това е нормално за него, защото и той пробива адски много пъти противниците си и с всяка изминала минута играеше все по-добре и по-добре. Втория и третия сет си бяха типични класики за Рафа и играта на клей, но остава въпросът толкова ли можа да предложи Роджър? Не дойде ли твърде лесно тази победа? Не е ли измамна? Федерер беше свеж и се очакваше много повече от него, той ли се спече, Рафа ли бе твърде силен не знам. Да, Фед изигра по-дълъг мач срещу Стан, но нищо невиждано, дори нямаше 4 часа, после 2 дена почивка, а преди този мач със Стан бе като на разходка. Така че аз лично очаквах по-оспорван сблъсък, поне един тайбрек, 7-5, Фед да сервира за сет или да има сетболи на сервис на Рафа и матадора с психика да се измъква, а така някак си стана като на тренировка, особено третия сет в който Рафа си правеше каквото си поиска на корта.
От една страна съм много доволен, но от друга и леко обезпокоен. В неделя срещу който и да играе на финала ще му е много по-трудно, особено при това скапано, мръсно време. Толкова години гледам тенис, такова време в Париж не съм виждал, толкова студено и дъждовно. :dunno:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 16:51

Balleta написа:
и в зимните не се спря да бълваш срещу Блус, които си бяха фаворити срещу Шаркс и никакво жертвено агне срещу Бруинс, ако те чете някой койтно не след хокей, яко ще го заблудиш ... :stop:

колко от финалните мачове гледа? всеки коментар бе на макс обективен. снощи видя ли какъв пладнешки грабеж имаше? ако това не е наказание, кое е? и вместо 0-1 и пауър плей, имаме 0-2. А Брюинс си ги понамачка на хокеен език.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 17:33

Дявола тука повтаря колко е добър Фед на вятър, но всъщност на клей да си по-добър на вятър с еднорък бекхенд с постановката на Роджър от Краля на клея е абсурдно. Абсурдно е и да говори Дявола как Надал не можел да играе на вятър. Времето съсипа тоя турнир, това не е тенис. Поне в неделя да няма вятър, по-добре да има дъжд. Иначе Тийм дотук ми оправдава очакванията. За мен на финала той може да бие Надал в момента, не Джокович. И бих рискувал със залог, че Тийм ще вземе титлата.

Последна промяна alessandron на 07.06.2019 17:35, променена общо 2 пъти

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 17:41

alessandron написа:
Дявола тука повтаря колко е добър Фед на вятър, но всъщност на клей да си по-добър на вятър с еднорък бекхенд с постановката на Роджър от Краля на клея е абсурдно. Абсурдно е и да говори Дявола как Надал не можел да играе на вятър. Времето съсипа тоя турнир, това не е тенис. Поне в неделя да няма вятър, по-добре да има дъжд. Иначе Тийм дотук ми оправдава очакванията. За мен на финала той може да бие Надал в момента, не Джокович. И бих рискувал със залог, че Тийм ще вземе титлата.

Аз съм за Тийм още като отпадна Вавринка (просто нямах никаква вяра, че Фед може да направи нещо срещу Надал тук). Но Рафа не му е добър matchup, трябва метеорологичните условия да са благоприятни, на Доминик да му върви сервисът, да вземе първия, че даже и първите два сета...и т.н., и т.н. За мен е 70:30 за Надал.

Пък и да видим, Ноле още не е отпаднал.
(Сега чета прогноза, че всеки момент ще започне здрава буря в Париж и дъждът ще продължи най-малко 2 часа).

Последна промяна MCStranger на 07.06.2019 17:44, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 17:42

MCStranger написа:
alessandron написа:

Аз съм за Тийм още като отпадна Вавринка (просто нямах никаква вяра, че Фед може да направи нещо срещу Надал тук). Но Рафа не му е добър matchup, трябва метеорологичните условия да са благоприятни, на Доминик да му върви сервисът, да вземе първия, че даже и първите два сета...и т.н., и т.н. За мен е 70:30 за Надал.

Пък и да видим, Ноле още не е отпаднал.

Аз проценти няма да давам, за мен Надал имаше възможно най-добрите обстоятелства на този турнир (не жребий, макар че и там не може да се оплаче) и се надявам това да му изиграе лоша шега.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 17:54

alessandron написа:
Аз проценти няма да давам, за мен Надал имаше възможно най-добрите обстоятелства на този турнир (не жребий, макар че и там не може да се оплаче) и се надявам това да му изиграе лоша шега.

Не съм сигурен, че за Надал на РГ това има значение, както имаше в Австралия. Подобно нещо виждаме при Новак, обаче, защото имаше супер лек жребий, не е загубил сет дотук, а максималният брой загубени геймове в мач е 9 срещу Зверев. Тийм, разбира се, е друга бира - може би вторият най-добър играч на клей в последните три сезона, тази година има и победа над Рафа, малко не му стигна срещу Ноле в Мадрид, днес може да се реваншира.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 18:12

alessandron написа:

Кога съм казал, че Надал не може да играе на вятър? Има спор между това кой играе по-добре на вятър, Надал или Федерер. И двамата са го доказвали през годините, че са кралете на вятъра. И тук в мнението си писах и за двамата, че са много силни на вятър.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 18:14

Айде, почна се - Ноле си взима геймовете с лекота, на ретур почна всеки гейм да стига до 40, пробивът се пече.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2019 - тема за коментари   |   07.06.2019 18:31

alessandron написа:

Не съм съгласен ;-)
Обикновено по това време на годината в Париж е слънчево и топло. Да кажем, че е имало и дъждовни Гароси, но не и такива като тази година. Аз такова чудо не помня.
Не по-малко добре от мен знаеш, че ако е времето е хубаво и лятно както би трябвало да е обикновено кой би спечелил? За Надал не са ок такива условия. Но не се оплаква, играе си. Със сигурност тези 11 титли нямаше да са толкова ако не бе минавал и през дъжд и мокро и хладно време, но това са по-скоро изключения от общото правило.
Така че не съм съгласен, че Надал бил извадил късмет с атмосферните условия. Ще е късметлия ако същия вятър го има и в неделя, ама няма да е така ;-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща