Уимбълдън' 2019 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 12.07.2019 23:53
не е забавяна тревата, стига бе хора. за какво изобщо се мора да пиша, като не ми вярвате??? абсолютно същата трева като миналата година и като 2008 г. Аман вече, уф. Ботович и неговото по-лошо копие Ботиста Ботут можеха и 55 размени да направят. Не виждаш ли, че никой не искаше да рискува и само прехвърляха топчето на бекхенд диагоналите. Това което играха днес двамата е обида за традициите на Уимбълдън, но не обвинявайте тревата и организаторите. Просто това е робота Джокович. А и това умее и Агут. Той друго няма, това му е играта на испанеца.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 00:07
Първо, честито на Фед феновете. Победата му е заслужена. Игра по-добре, по-правилно и по-константно. Надал имаше малшанса да играе срещу Федерер с неговата А игра на трева и с вкаран за мача близо 70% 1 сервис. Ами трудно... И все пак имаше някои ключови микроситуации. 3 сет, след пробива Надал имаше 15-40 да се върне в сета, но не успя. То и пробива който допусна бе нелеп, но и беше време. Все пак бяха минали 2 сета и малко и Надал все още не бе допуснал пробив?! В 4 ия сет, онзи бекхенд за връщането в мача за 5-5 ще го сънуваме Надал феновете дълго време. Мирка се бе хванала за главата след онзи влудяващ форхенд уинър след супер интензивно и бързо разиграване, Фед аха за малко да спече, но Рафа изтърва направи скрит мачбол. Такъв пауър бе получил в края на мача, че правеше невъзможни отигравания, просто полудя в типичния за него стил и точно срещу Федерер. Обаче маестрото не трепна в нито един момент от освен онзи смач и преди това форхенд апроуча. Много ме е яд. Да, топката бе коварен слайс и ниско отскочи, но колко такива е завършвал Рафа в историята си. Ех...  Надал трябваше по-често да излиза на мрежата и да натиска и на форхенд на Федерер, не само на бекхенда. Просто Надал бе твърде самоуверен според мен. Не сме 2008 г. а 2019 г. и Федерер има по-добър бекхенд в момента, а Надал не може да тича така както едно време. С тази малко Вердаско игра му е сложно, виждам как се мъчи и как само на инат и спортна злоба и хъс кара ама реално само на това трудно може да разчиташ срещу най-добрия на трева в историята. Федерер предложи и много бързо темпо, Рафа едвам смогваше и тук го изненада. Абе с една дума, очаквах повече от Надал или очаквах по-малко от Федерер. Може би и от двете по-малко. Много лоша загуба, виждах третата титла тук. Сега какво ни остава, да викаме за Ноле? Абсурд. То и другото е абсурд. Кошмарен за мен финал. И все пак Рафа игра добре, държа се достойно и загуби според мен с гордо вдигната глава срещу Федерер на 100% на най-удобната му настилка. Толкоз. И да, прав е Балета, че като Надаловото сърце друго такова няма. Печели, губи, просто оставя всичко от себе си на корта. За това и толкова много хора го обичат. Жалко, че още от малък го лимитираха с този клей и цялата му постановка да е такава, защото сега можеше да има над 30 шлема. Опитва се човека да лети наравно в небето с Фед и Ноле без да има много от техните оръжия за игра на по-бързи настилки, толкова много неща промени, но наученото като дете и юноша не можеш да промениш и ще останеш завинаги лимитиран в някаква рамка. Рафа 
Последна промяна Diavolo на 13.07.2019 00:07, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 00:10
Все пак Джоката има най-биволските нерви в историята на тениса и е фаворит. Днес Федерер направи някои грешки, особено при 5-4 и сервиз в 4-тия сет. Просто Надал не се възползва. А стигне ли се до тай-брейк, там Джоко няма равен. 3-1 за джокера според мен.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 10:42
Чакай, ве, в началото никой не предполагаше, че Надал ще вирее извън клея. Постепенно се доразви и има успехи на всички настилки. Не бил толкова добър атлет, колкото Ноле  Bullshit! Финала на АО 2012... аре стига! И тримата са ултра мега гига атлети. Играят по 5-6 часа тенис на най-високо ниво. Кой друг го прави? Гяволе, за Рафа ся пак ли ще скочиш с това, че за неговия ръст и тегло имал малък крак дрън дрън дрън... Защо ли го изтъкваш само като губи? Преди един месец нямаше такива коментари като взе Гароса. Лошото е, че като се откажат тия тримата, ще гледаме пародия на тенис. И ще си спомняме за тия великани. А тука в тоя форум чета някакви смешки, как тениса умрял и пак сме щели да гледаме до болка познати финали. АМА ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ВЕ? ДА ГЛЕДАТЕ ЛЕКЕТА ЛИ? Раонич - Зверев ли искате да гледате на финал? Аре да сте живи и здрави, но да си гледаме тия финали докато имат силички тия титани, че после не ми се мисли какво ще е...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 10:46
 |  |  |  | Diavolo написа: Първо, честито на Фед феновете. Победата му е заслужена. Игра по-добре, по-правилно и по-константно. Надал имаше малшанса да играе срещу Федерер с неговата А игра на трева и с вкаран за мача близо 70% 1 сервис. Ами трудно... И все пак имаше някои ключови микроситуации. 3 сет, след пробива Надал имаше 15-40 да се върне в сета, но не успя. То и пробива който допусна бе нелеп, но и беше време. Все пак бяха минали 2 сета и малко и Надал все още не бе допуснал пробив?! В 4 ия сет, онзи бекхенд за връщането в мача за 5-5 ще го сънуваме Надал феновете дълго време. Мирка се бе хванала за главата след онзи влудяващ форхенд уинър след супер интензивно и бързо разиграване, Фед аха за малко да спече, но Рафа изтърва направи скрит мачбол. Такъв пауър бе получил в края на мача, че правеше невъзможни отигравания, просто полудя в типичния за него стил и точно срещу Федерер. Обаче маестрото не трепна в нито един момент от освен онзи смач и преди това форхенд апроуча. Много ме е яд. Да, топката бе коварен слайс и ниско отскочи, но колко такива е завършвал Рафа в историята си. Ех...  Надал трябваше по-често да излиза на мрежата и да натиска и на форхенд на Федерер, не само на бекхенда. Просто Надал бе твърде самоуверен според мен. Не сме 2008 г. а 2019 г. и Федерер има по-добър бекхенд в момента, а Надал не може да тича така както едно време. С тази малко Вердаско игра му е сложно, виждам как се мъчи и как само на инат и спортна злоба и хъс кара ама реално само на това трудно може да разчиташ срещу най-добрия на трева в историята. Федерер предложи и много бързо темпо, Рафа едвам смогваше и тук го изненада. Абе с една дума, очаквах повече от Надал или очаквах по-малко от Федерер. Може би и от двете по-малко. Много лоша загуба, виждах третата титла тук. Сега какво ни остава, да викаме за Ноле? Абсурд. То и другото е абсурд. Кошмарен за мен финал. И все пак Рафа игра добре, държа се достойно и загуби според мен с гордо вдигната глава срещу Федерер на 100% на най-удобната му настилка. Толкоз. И да, прав е Балета, че като Надаловото сърце друго такова няма. Печели, губи, просто оставя всичко от себе си на корта. За това и толкова много хора го обичат. Жалко, че още от малък го лимитираха с този клей и цялата му постановка да е такава, защото сега можеше да има над 30 шлема. Опитва се човека да лети наравно в небето с Фед и Ноле без да има много от техните оръжия за игра на по-бързи настилки, толкова много неща промени, но наученото като дете и юноша не можеш да промениш и ще останеш завинаги лимитиран в някаква рамка. Рафа  |  |  |  |  |
Ама значи като падне Надал, все е щото исторически бил лимитиран за клей. Като бие, много е велик, щото освен всичко друго е исторически лимитиран  Исторически "лимитиран" с 12 Гароса - ако не беше "лимитиран", сега изобщо щеше ли да е в състезанието за най-много ГШ?! Надал сам си каза на пресконференцията, че не се е чувствал добре от бекхенд - защо, само той си знае. Освен всичко, което се изписа, впечатление на мен ми направи и друго - Рафа тръгна на сервис добре, доста често от дюса дънеше права и след втория сет това изчезна, почна да бие редовния подсечен сервис и не миксираше?! Пробва по едно време 2-3-4 пъти по правата в 4 сет, не влизаха и той съвсем ги забрави тия сервиси. Изключително малко сервиси и в тялото, освен всичко друго, пак защо, след като точно този сервис предполага да чакаш по-плитък ретур и да натиснеш, т.е. това е сервис, който предполага агресивна постановка за навлизане в корта. За сервис-мрежа пък да не говорим, не че Надал е еталон в това, но години наред разви доста този компонент, снощи хич го нямаше. Освен това, казах и на Юве - Федерер с оня тъп хоук ай при 5:3 и 40-40 също помогна Надал да остане в мача, както и с безобразния смач, даже всъщност с предния удар, преди смача, в момент, в който си личеше, че Надал вече е по-уморен, стои да пази бекхенда си като генерално по-уязвимия му удар и да се играе на форхенда му вече беше добра идея - чак при точката за третия мачбол Роджър вече се усети и си стана директен уинър.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 10:50
 |  |  |  | Нема Значка написа: Чакай, ве, в началото никой не предполагаше, че Надал ще вирее извън клея. Постепенно се доразви и има успехи на всички настилки. Не бил толкова добър атлет, колкото Ноле  Bullshit! Финала на АО 2012... аре стига! И тримата са ултра мега гига атлети. Играят по 5-6 часа тенис на най-високо ниво. Кой друг го прави? Гяволе, за Рафа ся пак ли ще скочиш с това, че за неговия ръст и тегло имал малък крак дрън дрън дрън... Защо ли го изтъкваш само като губи? Преди един месец нямаше такива коментари като взе Гароса. Лошото е, че като се откажат тия тримата, ще гледаме пародия на тенис. И ще си спомняме за тия великани. А тука в тоя форум чета някакви смешки, как тениса умрял и пак сме щели да гледаме до болка познати финали. АМА ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ВЕ? ДА ГЛЕДАТЕ ЛЕКЕТА ЛИ? Раонич - Зверев ли искате да гледате на финал? Аре да сте живи и здрави, но да си гледаме тия финали докато имат силички тия титани, че после не ми се мисли какво ще е... |  |  |  |  |
Ба умрял тениса, нищо му няма на тениса, срам за по-младите да ги дрънкат така играчи от 33 до 38 години. Много ясно, че е най-хубаво да се държат тримата възможно най-дълго, живи и здрави да са и им пожелавам да нямат никакви контузии, а вдъхновението да не ги напуска!
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 13:47
Спокойно бе - ще се появят нови знаменити играчи... Така е било, така и ще бъде (освен ако не измислят някакви правила, които да прецакат нещата)...
Тия тримата преди да се появят все едно не имало тенис класици, ай молА ви се...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 14:06
Някои любопитки 1) Надал разчиташе на сервиса си повече отколкото Федерер?! И реално той го крепеше в мача. 2) Федерер печелеше по-дългите размени по-константно?! 3) Федерер бе по-добър на ретур на втори сервис?! - Тези три неща ме изумяват. Винаги е било обратното... Казах аз в една друга тема във форума, че не сме 2019 г. а 2Q19 г. ама кой да ме слуша... Ето сега ще вземе и Англия да спечели световното по Крикет, нещо което никога не се е случвало и не бива да се случва... Какво става с този свят? Санде, бекхенда не работеше освен в края на мача, когато Рафа бе изправен до стената. Факт. 1-ия сет бе ключов за Фед. Взе го с гоатска игра след 2-3 точки в тайбрека. Ок, Рафа е обръщал два мача с/у Фед на ГШ при сет пасив (РГ и АО ; Фед нито веднъж), взима с 6-1 втория и в третия??? Ключовия сет. Нелеп пробив, после има 15-40, но не успя. Фед се спаси. Там се реши мача. Не беше и много вариативен Рафа. Ти сам си го писал за насочеността на сервиса. Аз писах и за играта на мрежата, гледам и ти. Не знам, според мен комбото втори сервис и форхенд след това не вървеше както обикновено върви. Това му е най-силното оръжие на Рафа в исторически план. Но трябва да отдадем заслуженото и на нивото на ретура на Роджър, а и взимаше топката толкова рано. Надал се поумори в края, преди 10 г. можеше до утре да гони и да тича, но сега обича повече той да стои в центъра и да разпределя играта. Ако мача бе вкаран в 5 сета, не се знаеше вече, леко психологическо предимство щеше да има Рафа след спасените мачболи, но чисто игрово отстъпваше през по-голямата част от мача. Та за това не съм сигурен. Сигурен съм само, че Джокович щеше да спечели и никой друг.  Но аз все пак съм доволен от развитието при Надал. Да, твърде много му станаха загубите от Федерер последните 2 г. но ХТХ винаги ще е в негова полза колкото и да се пънете.  И съм оптимист за US Open. Ще го кажа в аванс, но Надал е много тежък фаворит за Ню Йорк. Свеж е, във форма, фокусиран, няма болежки. Федерер след провала миналата година с Андерсън беше ясно (а и се видя от развитието на сезона), че цялата му подготовка и ПИК е за 9 титла на Уимбълдън и не вярвам да задържи това ниво, а и да задържи лично за мен няма шанс срещу Надал в Ню Йорк. Джокович е другото уравнение. Но и там се забелязва едно леко пренасищане и затормозеност. Много нервен бе срещу Агут, явно вътрешно не се усеща така силен. А и Рафа вече почива, докато утре двамцата ще се изтискат до последно, което пак е добре за неговата кауза. за финала, според мен Ноле е много лек фаворит. Нещо от сорта на 55 на 45. Въпросът е дали на тия години Фед може да възстанови един толкова интензивен мач срещу Надал и особено как ще сервира. Срещу Надал за целия мач вкара близо 70% 1 сервис. Трудно се побеждава на Уимбълдън такъв Федерер? Ако поддържа такова ниво на сервиране и срещу Джокович на сърбина ще му е сложно. И все пак Ноле има по-добър ретур от Рафа, не с много, но достатъчно, така че... А и бекхенда с две ръце също е в полза на Ноле спрямо Рафа, пак не с много, но пак достатъчно. Ще е сложно и за двамата. А публиката ще е на 90% партизански настроена за Федерер и Ноле пак ще се ядоса, а ядоса ли се става страшно, защото се захранва от омразата. Балкански инат му се вика. 
Последна промяна Diavolo на 13.07.2019 14:06, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 14:10
Wimbledon 2050, полуфиналистите: 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 14:29
Федерер счупи рекорда за най-много асове в историята на Уимбълдън. Горан имаше 1397 аса. Фед ги докара до 1398 с/у Надал.
Федерер стана и най-възрастния финалист на ГШ турнир в опън ерата.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 15:52
Спокс, Дяволе, само ти си по пъненето и то за други хора, не за себе си дори :) А Надал за US Open ще видим, при него винаги може да се появи болежка, особено в края на сезона, както и сега се умори на Уимби срещу Фед. Да не говорим и, че точно на хард и точно на последния шлем е най-вероятно да има и някой друг позасвяткал се, който да влезе на купона. Надал извън клея и при все още играещ Биг 3 никога не може да е топ фаворит вече.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 16:03
Тоя финал Танк-Чоукър да си го гледа който иска ...
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 16:32
Все пак видях, че е 1:4 и ми стана суперинтересно  Е сега стана и 1:5 ...айде Чоукър ти си, в два сета ти е шанса, не чоуквай, мачкай танковееее...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 16:37
Кажи ся Халепче-ГОАТче 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 16:40
Серена нещо не е в час до тук, егати елемантарните грешки прави, празен корт не може да уцели, изкарва всичко в аут ..  Халеп с типичната си защита до дупка и тфябва само да вкарва всичко и оная сама си греши .... по лесното е направено 1:0 а Чоукър, сега остава да затвори, че стане ли 1:1 оная ще я изде с потурите ... Абе Сандо какво Хапче-гоутче бе, идеята танка да не печели повече с който и да играе ..... това е мотото, а чоукър си е чоукър, но нека си вземе Уимбито, да настигне Осака и Многоруса по шлемове  П.С. Хаха кеф е да случаш воя на Криси Евърт, тая е толкова влюбена в Серена 
Последна промяна Balleta на 13.07.2019 16:41, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
vogelfrei
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 16:44
Кен Роузуол през 1974 г. е по-възрастен.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 17:03
Не мога да ягледам тая куин-драма, направи една точка и а да се разплаче, то едни физиономии, гримаси, айде падаййййййй ...
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 17:05
Хаха Халеп направо я размазва ...  Пълна доминация на румънеще .... айде още един гейм, Румъния трепери ...
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 17:06
Прекрасен ден за женския тенис 
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Уимбълдън' 2019 - тема за коментари | 13.07.2019 17:07
същата скука като миналата година, но ме кефи че Серина губи вече 3 пореден финал шлем, като не знае кога да се откаже, браво на Симонка-бонбонка от нищото си гепи второ шлемче да и е честито 
|
|   |
|
|