Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 01:01

Отговори на тема  [ 617 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Следваща
ЦСКА - сезон 2019/2020 
Автор Съобщение
(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 21:46

spurs написа:
По принцип финансовият феърплей точво това забранява - един клуб да се финансира чрез заеми и да харчи повече отколкото изкарва. Та не знам как така вътрешният дълг е заради финансовия феърплей.

Добре де - "вътрешен" в кавички... не мисля, че има нужда да обяснявам подробно

Shifter написа:
Киану, не че има смисъл да се спори с теб, но сравни отбора, който взе Купата през 2016 (последният мач на ЦСКА, на който ходих, впрочем), с този, който има в момента, и ми кажи честно дали според теб това е развитие в положителна посока? В онзи отбор имаше юноши и български играчи, български треньор (взети определено не за много пари), сега в ЦСКА-София са само анонимни чужденци, които очевидно идват с цел да бъдат продадени за пари някъде след 1-2 сезона (и наемникът-пенсионер Петрович). Писал съм го и преди - Ганчев води политиката, която водеше и в Литекс, а именно: купува и продава изгодно и отборът държи някакво ниво, но дотам. С тази политика успехи просто няма как да дойдат.

Прав си от една страна - тогава се изкефих максимално. Просто беше нереално да вземем купата от В група, но го направихме с български играчи (и тогава Ганчев беше собственик)! Но едно е купа (отборите от първа лига играят с максимум 5 съперника вкл. финала), съвсем друго е шампионата (цели 36 мача) - а това реално е основната ни цел!

Също си прав за политиката на Ганчев - да, той води подобна като в Литекс, но това е политика, при която бюджета е оптимизиран спрямо финансовите възможности на собственика. Аз лично не бих искал да се взимат много скъпи играчи, без да има парично покритие и по този начин да се наруши финансовата ни стабилност.

Отново казвам, че това не е перфектния за нас вариант, но се надявам нещата да се подобрят - оптимист съм какво да направя ;-)

За мен е важно феновете да продължим да сме зад отбора и да се държим на ниво независимо от обстоятелствата! Очакваме футболисти и треньорски щаб да се държат мъжки, но и ние като фенове... като армейци, трябва да го правим без да хленчим, независимо пред какви препядствия сме изправени! :first: :red_fan:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:04

Keanu написа:
spurs написа:
По принцип финансовият феърплей точво това забранява - един клуб да се финансира чрез заеми и да харчи повече отколкото изкарва. Та не знам как така вътрешният дълг е заради финансовия феърплей.

Добре де - "вътрешен" в кавички... не мисля, че има нужда да обяснявам подробно

Shifter написа:
Киану, не че има смисъл да се спори с теб, но сравни отбора, който взе Купата през 2016 (последният мач на ЦСКА, на който ходих, впрочем), с този, който има в момента, и ми кажи честно дали според теб това е развитие в положителна посока? В онзи отбор имаше юноши и български играчи, български треньор (взети определено не за много пари), сега в ЦСКА-София са само анонимни чужденци, които очевидно идват с цел да бъдат продадени за пари някъде след 1-2 сезона (и наемникът-пенсионер Петрович). Писал съм го и преди - Ганчев води политиката, която водеше и в Литекс, а именно: купува и продава изгодно и отборът държи някакво ниво, но дотам. С тази политика успехи просто няма как да дойдат.

Прав си от една страна - тогава се изкефих максимално. Просто беше нереално да вземем купата от В група, но го направихме с български играчи (и тогава Ганчев беше собственик)! Но едно е купа (отборите от първа лига играят с максимум 5 съперника вкл. финала), съвсем друго е шампионата (цели 36 мача) - а това реално е основната ни цел!

Също си прав за политиката на Ганчев - да, той води подобна като в Литекс, но това е политика, при която бюджета е оптимизиран спрямо финансовите възможности на собственика. Аз лично не бих искал да се взимат много скъпи играчи, без да има парично покритие и по този начин да се наруши финансовата ни стабилност.

Отново казвам, че това не е перфектния за нас вариант, но се надявам нещата да се подобрят - оптимист съм какво да направя ;-)

За мен е важно феновете да продължим да сме зад отбора и да се държим на ниво независимо от обстоятелствата! Очакваме футболисти и треньорски щаб да се държат мъжки, но и ние като фенове... като армейци, трябва да го правим без да хленчим, независимо пред какви препядствия сме изправени! :first: :red_fan:

В момента ми се струва, че само ти и Дявола от този форум сте зад отбора на Ганчев. Именно понеже той вече беше собственик 2016 и съсипа отбора, спечелил купата, без абсолютно никаква причина - на тези момчета не им беше даден шанс да се докажат в шампионата, бяха изгонени в рамките на броени мачове, просто не му се вписваха в схемите и далаверките. И не ми отговори на въпроса - наистина ли мислиш, че има положително развитие и сегашният отбор е по-силен от този, взел купата през 2016, къде точно си личи, че "основната ни цел е шампионата" (т.е. че сегашните играчи са по-качествени и по-подготвени)?

Последна промяна Shifter на 20.08.2019 22:05, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:06

tonzos_justice написа:
4 гола на Гущеров! КЗЛ :cheers:

Въпреки че футболът ни е много слаб, то между елита и по-долното ниво определено има съществена разлика.
Тия голмайсторите от Б група не виреат в А.
Най-добър пример може да се даде с Тодор Колев, който беше доста впечатляващ в Б група с Етър, но в елита игра в Левски и Славия и общо взето нищо не направи.
Също бих споменал Янаки Смирнов , Иван Редовски, Йордан Кънев, доказани голмайстори в долното ниво, но в елита нищо.

Та и този Гущеров не вярвам да направи нещо особено.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:13

Balleta написа:
Един чорбар имаше в състава и го разкараха ...

Принципно има и Валентин Антов, но той е по-периферна фигуира. Ама споко и него ще разкарат, докато не остане нито един българин.
Критикувал съм много Чорбаджийски, но все пак ми беше симпатичен. ОТ негова гледна точка отива в по-силно първенство и по-титулуван отбор, желая му успех, да се утвърди и здраве. Ако попадне на добър треньор може да се развие. Не е виновен само той, че разни некадърници няма какво да го научат.
И разбирам да го замени някой по-добър, а то това е испанският параолимпиец, който е скандално некадърен. Видяхме го срещу Зоря и Лудогорец.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:29

tonzos_justice написа:
Киану, да ти е честит поредния трансфер от Африка с френски паспорт. Не платят ли емблемата, отварям отделна тема за 1948.

Така като те чета ти вече клониш към 1948, но няма лошо, никой не би трябвало да те обвинява, това е въпрос на личен избор.
Аз не мога да приема този тим, но се замислям не е ли по-добре да влезе и да кандидатства за активите, за да се види в зор малко джуджето.

И двата тима нямат основания да претендират да са ЦСКА, освен от морална гледна точка.
Но за мен и на двете места морал липсва.

Няма как умишлено да фалираш клуба, за да не платиш дълговете, да направиш преименуване, като въвлечеш и Етрополе, щото Ловеч не е в софийска област, да вземеш само активите, и то с нечисти средства и да претендираш, че си нещо си.
Активите вървят с пасивите.
Доколкото знам акционерното дружество не може да е нещо отделно от футболния отбор, защото футболните отбори съществуват под тази форма.
И когато фалира дружеството, изчезва и отборът, защото няма правна форма, чрез която да съществува.

Мнозинството от привържениците прие новия ЦСКА на Г. Ганчев, но голяма част се разочарова от неговия начин на управление.
Естествено ще останат и тези , тук не визирам никой от форума, които образно казано ще се отрекат от майка си и баща си и ще приемат Ганчев за техен баща.
Всеки който мисли различно е предател, всеки който си тръгва е смешен, некадърен, недостоен да бъде в този клуб, щото тия които остават са голяма класа и това е правилното.
Обикновено почти по цял свят, не само във футбола, хоратаа уважават бившите си състезатели, дори да не са със статут на легенди, тук обаче не е така.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:32

Vendome написа:
Че вие вече имате 18 милиона дълг.

и така да е, този клуб не го виждам максимум до 5 години. пак ще пият някои по една студена вода, а други ще забогатяват, както е традиция в тази държава от много, много време.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:49

Shifter написа:
В момента ми се струва, че само ти и Дявола от този форум сте зад отбора на Ганчев. Именно понеже той вече беше собственик 2016 и съсипа отбора, спечелил купата, без абсолютно никаква причина - на тези момчета не им беше даден шанс да се докажат в шампионата, бяха изгонени в рамките на броени мачове, просто не му се вписваха в схемите и далаверките. И не ми отговори на въпроса - наистина ли мислиш, че има положително развитие и сегашният отбор е по-силен от този, взел купата през 2016, къде точно си личи, че "основната ни цел е шампионата" (т.е. че сегашните играчи са по-качествени и по-подготвени)?

Отговарям на въпроса - да, за мен тоя отбор е по-силен от този взел купата. Може би наистина не беше даден шанс, но от друг страна - равенство с Пирин и загуба от Верея в първите 4 мача...
Не ме разбирайте погрешно - и аз искам предимно български играчи, но затова трябва още много работа в школите... и не само

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 22:52

albertz написа:
Мнозинството от привържениците прие новия ЦСКА на Г. Ганчев, но голяма част се разочарова от неговия начин на управление.
Естествено ще останат и тези , тук не визирам никой от форума, които образно казано ще се отрекат от майка си и баща си и ще приемат Ганчев за техен баща.
Всеки който мисли различно е предател, всеки който си тръгва е смешен, некадърен, недостоен да бъде в този клуб, щото тия които остават са голяма класа и това е правилното.
Обикновено почти по цял свят, не само във футбола, хоратаа уважават бившите си състезатели, дори да не са със статут на легенди, тук обаче не е така.

:moufan:

Както (почти) винаги - точен и реален коментар.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 23:07

albertz написа:
...

Честно не знам какво имаш предвид. Само да припомня юбилея - уважение и поклон пред десетки български спортисти, състезавали се за ЦСКА и за България - https://youtu.be/O0fC_CPX-_I

А Ицо за мен е най-голямата ни легенда - той е зад клуба, Пенев също!

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 23:16

Keanu написа:
Честно не знам какво имаш предвид...

И аз само ще припомня - гнусното писмо срещу Любо Пенев. Мога и още много неща да пиша, но няма смисъл... Убеден съм че всички ги виждат, но просто праговете на търпение при всички са различни... Лично моите бяха преминати при настаняването на Литекс на Армията.. подобно на Шифтъра и аз не съм стъпвал там от мачовете за Купата.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 23:32

Keanu написа:
albertz написа:
...

Честно не знам какво имаш предвид. Само да припомня юбилея - уважение и поклон пред десетки български спортисти, състезавали се за ЦСКА и за България - https://youtu.be/O0fC_CPX-_I

А Ицо за мен е най-голямата ни легенда - той е зад клуба, Пенев също!

На чичо Пенчо му е толкова все тая, че си нямаш идея.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 23:34

Anfield написа:
albertz написа:

:moufan:

Както (почти) винаги - точен и реален коментар.

Преди три години с Чаво за сефте на бира обсъдихме темата и той още тогава беше недоволен от микренци. Аз му казах, че е за тях поради липса на реална алтернатива, тогава не отрече.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   20.08.2019 23:43

Keanu написа:
Shifter написа:

Отговарям на въпроса - да, за мен тоя отбор е по-силен от този взел купата. Може би наистина не беше даден шанс, но от друг страна - равенство с Пирин и загуба от Верея в първите 4 мача...
Не ме разбирайте погрешно - и аз искам предимно български играчи, но затова трябва още много работа в школите... и не само

Викаш, друго си е равенство с Етър и домакинска загуба от Черно море в първите два мача ;-) мдаа, определено чувствителна разлика, тоя сегашния отбор със сигурност има бъдеще и основната му цел е шампионата....

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 08:23

albertz написа:
tonzos_justice написа:
4 гола на Гущеров! КЗЛ :cheers:

Въпреки че футболът ни е много слаб, то между елита и по-долното ниво определено има съществена разлика.
Тия голмайсторите от Б група не виреат в А.
Най-добър пример може да се даде с Тодор Колев, който беше доста впечатляващ в Б група с Етър, но в елита игра в Левски и Славия и общо взето нищо не направи.
Също бих споменал Янаки Смирнов , Иван Редовски, Йордан Кънев, доказани голмайстори в долното ниво, но в елита нищо.

Та и този Гущеров не вярвам да направи нещо особено.

В началото, ако си спомняш и към Кирчо Десподов имаше големи критики. Много бил лабилен, мек, непостоянен, но даде му се шанс и момчето стана национал, а от там отиде и в Италия. Ние българите много подценяваме нашия материал, но виж, като вземем някой африканец или бразилец от лига Б на някоя държава, сме ОК.

И не знам защо мислиш, че в Б група се играе лесно. ЦСКА 1948 ще бие половината отбори от А група, Септември, Хебър, Локо Сф също не отстъпват много, Нафтата и Пирин също са добри.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 08:33

albertz написа:
tonzos_justice написа:
Киану, да ти е честит поредния трансфер от Африка с френски паспорт. Не платят ли емблемата, отварям отделна тема за 1948.

Така като те чета ти вече клониш към 1948, но няма лошо, никой не би трябвало да те обвинява, това е въпрос на личен избор.
Аз не мога да приема този тим, но се замислям не е ли по-добре да влезе и да кандидатства за активите, за да се види в зор малко джуджето.

Към момента по-скоро съм пас. Ако клоних към 1948, щях да направя вече тема във форума. Но ако така продължават нещата, да, ще гледам 1948, а не отборът на Г.Г.

Приех с много вътрешни противоречия случилото се с Литекс и Етрополе. Във вътрешния форум на Red Or Dead, моите колеги там знаят какво писах седмици наред и как едва ли не се изпокарахме. После мирясах, ако мога да използвам тази хубава дума. Но после дойде маркетинговия трик, който Пламен Марков обясни много ясно и честно казано се отвратих. След това редица обжалвания по търга от хора близки до Г.Г., в спортен план никакви успехи и слабо управление. Е, какво повече да кажа.

И така, като си дал шанс, после виждаш какво се е случило..и какво? Съвсем нормално е да се разочаровам.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 12:33

Shifter написа:
Keanu написа:
Shifter написа:

Викаш, друго си е равенство с Етър и домакинска загуба от Черно море в първите два мача ;-) мдаа, определено чувствителна разлика, тоя сегашния отбор със сигурност има бъдеще и основната му цел е шампионата....

Да, разликата е чувствителна и доказателство за това е кариерното развитие на играчите след взимането на купата, което си направих труда да проследя (по-долу).
Да, за мен те направиха подвиг като екип със спечелването на купата от В група, но реално тогава имахме 2 по-сериозни сериозни съперника - Берое и Монтана, като до голяма степен и феноменалната публика помогна доста!
Едно е тези играчи с помощта на публика, еуфория, крайна мобилизация, малко късмет да бият в 2-3 мача и друго е така да играят цял сезон...

Това са играчите (и треньорите) взели участие във финала за купата:

Играчи: Трансфери:
Анатоли Господинов Полша (второ ниво), Етър
Кирил Динчев все още работи в клуба - вече като кондиционен треньор
Божидар Чорбаджийски до вчера беше в клуба (даден е под наем в Стяуа за половин сезон)
Ангел Грънчов Нефтохимик, Полша (второ ниво), Спартак Плевен, Миньор Перник, Косово
Милен Кикарин Ботев Пд (играе само в 6 мача) а след това остава без клуб. В последствие го взимат числото, но в момента отново е без клуб
Борис Галчев Септември
Йордан Йорданов Нефтохимик, Монтана
Самир Аясс Дунав, Ливан, Дунав
Петър Витанов Верея, Черно Море, Локо Пд
Станислав Маламов Нефтохимик, Септември, Верея
Момчил Цветанов Верея, Полша (второ ниво), Славия, Локо Пд
Николай Цветков Етър, Септември, Локо Сф, числото, Монтана
Преслав Йорданов Казахстан, Пирин, Септември
Костадин Хазуров Нефтохимик, числото, Италия (четвърто ниво), Локо Сф

Треньори:
Христо Янев Отново работи за клуба (като скаут)
Владимир Манчев Отново работи за клуба (като скаут)
Ивайло Петров Отново е помощник треньор

Може да направим следното обобщение:
4 от тях са в клуба (2 помощник треньора и 2 скаута) + 1 играч до вчера (Чорбаджийски) - а Антова не го смятам, защото взех само участвалите във финала... просто щеше да ми отнеме доста повече време да проследявам всички играчи взели участие във В група.
8 играчи са в клубове от втора лига, Косово, без клуб
Само 4 са в клубове от първа лига и то в такива извън първата шестица (от последния сезон).

Та с тези играчи въобще не виждам как щяхме да мачкаме в първа лига - по-скоро щяхме да сме във втората осмица а можеше и да изпаднем.

За съжаление в отборите от топ 3 от последните години преобладават чужденците, но това не е защото не обичат българите - необходимо е още много работа и инвестиции в школите и цялостна стратегия за детско-юношеския футбол... на държавно ниво!

А относно сегашния отбор - мисля, че има потенциал и това ще си проличи, но отново казвам... стига титлата отново да не е "капарирана".

Последна промяна Keanu на 21.08.2019 12:44, променена общо 6 пъти

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 13:11

Никой не ти говори за мачкане, а че реално не се развива този отбор, стои си на едно ниво от 2016, само дето разкараха българите. Тогавашните играчи сега били в слаби първенства и отбори извън шестицата - а сегашните нови попълнения да не би да идват от силни първенства или водещи отбори?! Трето ниво във Франция, четвърто в Англия и т.н. И ако случайно някой прояви качества се продава бързо-бързо за печалба. На Домусчиев не му трявба да си капарира титлата с такава "конкуренция".

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 13:22

Киану, похвално за труда. Едва ли всичките тези момчета нямат качества. Проблемът е, че ни внасят 2 тона чернокожи, латиноамериканци и сие, като техните качества са доста съмнителни. От години се говори за мениджърски интереси и сие. Ясно е, че футболът е бизнес, но редица други държава вложиха много в школите, вадят таланти, после тези таланти стават национали.

Ние какъв национален отбор имаме? Или защо по-скоро нямаме? На 80 % бивши футболисти на Литекс. Гранда Литекс ;-) Манталитет за шампион се изграждаше в ЦСКА. В онова ЦСКА, което всички помним, ЦСКА на Стойчо, Ицо, Емо и сие.

И ето ти връзката, колко чужденци имаше в ЦСКА през 80те и колко сега? Оставете какъв строй било и т.н. Един Стоичков в днешно време щеше да рита от Харманли в Арда и до там.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 13:29

Shifter написа:
Никой не ти говори за мачкане, а че реално не се развива този отбор, стои си на едно ниво от 2016, само дето разкараха българите. Тогавашните играчи сега били в слаби първенства и отбори извън шестицата - а сегашните нови попълнения да не би да идват от силни първенства или водещи отбори?! Трето ниво във Франция, четвърто в Англия и т.н. И ако случайно някой прояви качества се продава бързо-бързо за печалба. На Домусчиев не му трявба да си капарира титлата с такава "конкуренция".

Миналата година се доближихме на една точка - Морето в последния мач извадиха 6 титуляри за да не стане гаф... да не говорим за съдийските резачки (в наша вреда) и техните подпирания.
Не казвам, че сме супер отбор в момента, но както споменах - такъв ни е бюджета към момента... и не мисля, че продаваме "за печалба" по-скоро го правим за да се избият разходите. Освен това как да задържиш играчи, като например им предложат тройна и нагоре заплата (Каранга в Китай - излезе информация за 100 000 $ месечно) или възможност за развитие в клуб в Серия А (Десподов)?

tonzos_justice написа:
Киану, похвално за труда. Едва ли всичките тези момчета нямат качества. Проблемът е, че ни внасят 2 тона чернокожи, латиноамериканци и сие, като техните качества са доста съмнителни. От години се говори за мениджърски интереси и сие. Ясно е, че футболът е бизнес, но редица други държава вложиха много в школите, вадят таланти, после тези таланти стават национали.

Ние какъв национален отбор имаме? Или защо по-скоро нямаме? На 80 % бивши футболисти на Литекс. Гранда Литекс ;-) Манталитет за шампион се изграждаше в ЦСКА. В онова ЦСКА, което всички помним, ЦСКА на Стойчо, Ицо, Емо и сие.

И ето ти връзката, колко чужденци имаше в ЦСКА през 80те и колко сега? Оставете какъв строй било и т.н. Един Стоичков в днешно време щеше да рита от Харманли в Арда и до там.

Тонзо, пак ще кажа, че според мен проблема е в школите и детско-юношеския футбол като цяло - не казвам че няма никакво качество, но едва ли Лудогорец например няма възможността да даде пари на който и да е българин, дори и в чужбина и да го вземе... но виждаме, че и там българите са кът. Със сигурност има и мениджърски интереси, но това може да се прави и с българи - при техните трансфери също има комисионни.

Да когато е нямало чужденци сме били по-силни, но това е по други причини - няма как да сравняваме нивото на спорта като цяло тогава и сега...

Последна промяна Keanu на 21.08.2019 13:34, променена общо 2 пъти

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2019/2020   |   21.08.2019 16:28

Не съм напълно съгласен за метода на управление на Ганчев в Литекс и сега.
В Литекс се привличаха основно чужденци, които са национални състезатели.
На Загорич и Янкович бяха дадени български паспорти и бяха част от последния силен национален отбор, участник на Евро 2004.
На Тиаго Силва също беше издаден български паспорт, участва в една контрола с Турция, но след това се появиха някои административни пречки и не игра повече за националния ни отбор.
Албан Буши бе национал на Албания, също и Алтин Хаджи, Еуген Трика бе викан в националния отбор на Румъния, както и Мурад Хидиуед има записани мачове за националния отбор на Мароко.
В по нови времена Армандо Ваюши бе младежки национал на Албания, а Бьорн Йонсен също има мачове за младежките състави на Норвегия, освен това игра в Хартс.

Докато сегашните чужденци в отбора на Гриша Ганчев са от кол и от въже събирани, с малки изключения, като Жоржиньо, който беше преотстъпен при нас и игра на КАН.

В Лудогорец първоначално имаше много българи. Бе изграден един силен състав с Дяков, Гъргоров, Иван Стоянов, Мирослав Иванов, Владо Стоянов.
И вече като бе достигнато едно ниво и се видя, че за пробив в Европа трябва подсилване бяха взети и повече чужденци, но такива които да вдигнат класата на отбора, взети с пари, а не свободни агенти.

Със свободни агенти чужденци, някои не играли по няколко месеца, няма как да изградиш силен отбор. Да, ще удариш веднъж два пъти кьоравото с такиьа като Каранга и до там.
Отборът не бил сработен. Той няма и как да се сработи при такова текучество всеки полусезон и сезон. И това важи и за други отбори;

Да, не е е казано, че само с играчите от В група на ЦСКА щеше да му е лесно в елита, но отсей тези които могат да ти свършат работа, дори и като резерви, за да има дълбочина в състава и вземи класни български играчи от другите тимове и няколко чужденци, които да вдигнат класата, а не да водиш такива като Кубемба, Меркадо, Раул Лое, Алберг и миналия сезон такива като Перейра.
Тези играчи с какво по-точно допринесоха и вдигнаха ли класата на тима?

И да, клубът не се развива откъм спортно-техническа част, само откъм трупане на дългове, които не виждам как ще спрат да нарастват и как ще бъдат изплатени.
Постъпления откъде? Донякъде от тв права и рекламодатели, макар че това е крайно недостатъчно.
Няма участие в групова фаза на евротурнир, което носи повече средства, няма от продажба на билети, стадиона се пълни 4-5 пъти на сезон и то често при намалени билети, няма и от продажба на футболисти.
За кой освен Карага и Десподов ЦСКА е взел през изминалите 4 години по-сериозни пари? И няма и от кой да вземе в бъдеще. Само Малинов е конвертируем. Евентуално Антов и Турицов да се развият, но при тази политика едва ли.

Добре би било да се види такива герои като Кубемба къде са продължили кариерата си, след престоя в България.

Не виждам и аргументи за титла, никакви. Да, може, но ако първенството е предварително наредено в полза на Г. Ганчев, но като познавам Домусчиев едва ли има такъв вариант.
Всъщност Лудогорец прави голяма услуга на тима на Ганчев, защото те стават шампиони, а не Левски.
Я си представете Левски да стане шампион какво ще последва?

0-0 в Разгард не е никакво постижение, в тима няма постоянство и лекота в играта, бие измъчено, с по един гол разлика.
То и Берое направиха 0-0 миналия сезон с Лудогорец в Разград, даже ако не се лъжа три равни им направиха, Левски с човек по-малко направи 1-1 там,Черно Море ги би два пъти, е, значи ли това че това са някакви супер отбори?
Програмата досега е благоприятна, само с едно гостуване извън София и предстоящо такова на слабака Дунав, като преди паузата за национални отбори няма други мачове извън София. Удобен момент да се натрупат точки, но това не е така.

И да се върна към отношението на някои фенове, журналисти към играчите които бяха във В група.
Ето това имах предвид в едно от предните ми мнения.
Ама не ставали за ЦСКА, ама не знам си какво си, Ганчев винаги е прав, правилно постъпил.

Колко ли пари са взели такива като Георги Атанасов, Николай Александров, които при управлението на Божков се скъсаха да критикуват, брояха му на Божков за 5 години от еди си колко възможни трофея колко е взел, но за Ганчев броене няма, той се радва на невиждан комфорт и на атаки от подопечените му към всички други ;врагове;.
Но ;лоялността; на Атанасов е впечатляваща. Все пак той седеше на една маса с ;четвъртите в света; и ги лансираше, познайте по каква причина, но после бързо ги разлюби и се ;разкая;.

А за такива като Владимир Зарков няма какво да се чудим колко взимат, то е ясно.
Каква трансформация, от статии призоваващи за закриването на ЦСКА от страниците на Меридиан Мач , от лична атака пак там срещу известни привърженици на отбора, с осмиване на легендите, със статия в 7 дни Спорт ;Гот ми е на мен сега, като пада ЦСКА;, до пръв защитник на червената (оранжевата) кауза , чрез сайта 7 дни ЦСКА, собственост, както и отбора, на неговия дългогодишен спонсор.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 617 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 31  Следваща