Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 10:40

Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Респект за Евертън!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 15:07

Stuart написа:
bai Momchil написа:
Разбира се щом става въпрос за британските футбол, друго си е военното положение на балканите при подобни дербита.

Искаш да кажеш, че на Балканите "военното положение" се е зародило и развило самостоятелно, а не е внесено отвън, например от Англия? ;)

Може и така да е, но в Англия за най-малката хулиганска проява, можеш да изгориш до живот да не гледаш футбол на стадиона, а ако прекалиш, у панделата! Хората са едни и същи по света, но законите са други. Приемането на драконовски закони за футболото хулиганство, намалиха до почти 0 случаките на побоища и други подобни простотии.
В този смисъл, Балканите не са мръднали грам в това отношение. Това е разликата.
Колкото до темата, нека си вярва Мейджа, че ни е развалил розовата идилия.. Това, което направиха от Евертън е достойно за уважение и аз го подкрепям на 100%. Другото е спам, който Анфо трябва да изрине.....

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 15:49

Canary написа:
Stuart написа:
bai Momchil написа:
Разбира се щом става въпрос за британските футбол, друго си е военното положение на балканите при подобни дербита.

Искаш да кажеш, че на Балканите "военното положение" се е зародило и развило самостоятелно, а не е внесено отвън, например от Англия? ;)

Може и така да е, но в Англия за най-малката хулиганска проява, можеш да изгориш до живот да не гледаш футбол на стадиона, а ако прекалиш, у панделата! Хората са едни и същи по света, но законите са други. Приемането на драконовски закони за футболото хулиганство, намалиха до почти 0 случаките на побоища и други подобни простотии.
В този смисъл, Балканите не са мръднали грам в това отношение. Това е разликата.
Колкото до темата, нека си вярва Мейджа, че ни е развалил розовата идилия.. Това, което направиха от Евертън е достойно за уважение и аз го подкрепям на 100%. Другото е спам, който Анфо трябва да изрине.....

Не, не "може и така да е". То си е така. Всички са копирали от англичаните, вкл. италианците. И не, не е само на Балканите т.нар. "военно положение". Кеф ти Полша, кеф ти Русия, кеф ти Австрия. Но всички, и повтарям - ВСИЧКИ, в един или друг момент са почерпили и продължават да черпят с пълни шепи вдъхновение от неумиращите класики в жанра. Като например Уест Хям - Милуол.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 16:32

Не, не "може и така да е". То си е така. Всички са копирали от англичаните, вкл. италианците. И не, не е само на Балканите т.нар. "военно положение". Кеф ти Полша, кеф ти Русия, кеф ти Австрия. Но всички, и повтарям - ВСИЧКИ, в един или друг момент са почерпили и продължават да черпят с пълни шепи вдъхновение от неумиращите класики в жанра. Като например Уест Хям - Милуол.[/quote]

Уест Хям- Милуол е единствената класика, но и тя от доста време е само по улиците на Източен Лондон. Вътре на стадиона е доста по-различна картинката, а и като цяло нещата много бързо се оправят с помоща на полицията.
Полша, Русия и Австрия да се оправят. Ако нямат закони, да си приемат такива и да си ги спазват след това.
Англичаните този пробелм си го решиха преди години!!!

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 17:35

Мейджър написа:
Няма нужда да се повтаряш, разбрах ти посланието още първия път: макдоналдс, кока кола и британският морал са върхът; баничките, лимонадите и балканските "диваци" да го духат...... :unsure:

Иначе и аз съм виждал фенове с фланелки на Бешикташ сред публиката на Галатасарай и ни спомням да са им вадили ножове и да са ги пердашили по трибуните, ама щом казваш, че било тъмна балканска действителност с военно положение, няма да ти споря.....

Пак ще говорим по този въпрос в някоя по-подходяща тема. Дотогава риторичният въпрос на Стюърт е добра изходна точка за размисъл. :-)

Първо Макдоналдс и Кока кола са американски шитни и нямат нищо общо с Британия и второ къде си видял да отправям такива послания - хеле пък за лайняна храна, която незнайно защо намеси.

Мисълта ми е че ако това се беше случило на мач на Галата, Звезда или някой друг отбор извън Британия щеше да пишеш оди за възхвала на постъпката и щеше да си прав, ама понеже се случва от британски отбори, то това било гейско лицемерие.

Само че това се случи точно в Англия, а не на Балканите и като казах Балкани, да се върна на въпроса на Стюърт - ако не забелязахте изказах съжаление, че ролите са се разменили - преди 20+ години в Англия се избиваха по мачове на нашите дербита, сядахме един до друг. Сега обаче ролите се размениха. Британците ли са ни виновни за това?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 17:37

Canary написа:
Уест Хям- Милуол е единствената класика, но и тя от доста време е само по улиците на Източен Лондон. Вътре на стадиона е доста по-различна картинката, а и като цяло нещата много бързо се оправят с помоща на полицията.

Уау, http://www.youtube.com/watch?v=nUhphQ-aO80 -> това от същата "единствена" класика ли е, от преди "доста време" ли е и "само по улиците" ли е?

Другите да се оправят, и аз съм на това мнение. Обаче ме дразни категоричността на някои хора, че едва ли не само при нас и около нас било ужасно да се ходи на мач. Ще ти пребият детенцето, ще ти запалят колата и не знам още какви тъпотии.

p.s. Бай Момчиле, подобни "жестове" (или както там искате да го наричате) се случват и из нашите ширини. Само че Мейджа, а предполагам и доста други, просто не се интересува от тях, затова нито ги е виждал, нито ги е чувал. Пък и сега като не ги дават нашите мачлета по телевизията, как да стане?! :safin: Мога да дам и конкретни примери, но не виждам особен смисъл.

Последна промяна Stuart на 20.09.2012 17:42, променена общо 2 пъти

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 17:44

Похвално ако е така - ама и аз не съм ги виждал или чувал, така че сподели. На мен поне би ми било интересно.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 18:18

Stuart написа:
Canary написа:

Уау, http://www.youtube.com/watch?v=nUhphQ-aO80 -> това от същата "единствена" класика ли е, от преди "доста време" ли е и "само по улиците" ли е?

Другите да се оправят, и аз съм на това мнение. Обаче ме дразни категоричността на някои хора, че едва ли не само при нас и около нас било ужасно да се ходи на мач. Ще ти пребият детенцето, ще ти запалят колата и не знам още какви тъпотии.

p.s. Бай Момчиле, подобни "жестове" (или както там искате да го наричате) се случват и из нашите ширини. Само че Мейджа, а предполагам и доста други, просто не се интересува от тях, затова нито ги е виждал, нито ги е чувал. Пък и сега като не ги дават нашите мачлета по телевизията, как да стане?! :safin: Мога да дам и конкретни примери, но не виждам особен смисъл.

Виж, аз нямам за цел да споря! Аз ходя да си гледам Норич, когато се докопам до билет и мога да ти кажа, че подобни неща на Кероу Роуд НЕ СТАВАТ. Освен това си мисля, че се хващаш за изключенията, а не за правилото..
Поздрави!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   20.09.2012 21:04

bai Momchil написа:
Похвално ако е така - ама и аз не съм ги виждал или чувал, така че сподели. На мен поне би ми било интересно.

Както казах, няма смисъл.

Спирам дотук и аз. Сори за оспамването на темичката. ;)

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Респект за Евертън!!!   |   21.09.2012 00:32

С този жест Евертън се показаха като голям клуб, а на който не му харесва и търси "под вола теле" си е негов проблем. Още повече, че именно Евертън беше клуба, който на практика пострада най-много от пет годишното наказание за английските клубове в Европа, защото точно в този момент (средата на 80-те) имаха може би най-добрия отбор в Европа, спечелил титлата в Англия и КНК през 1985 г. Заради кой клуб беше наложено наказанието е излишно да се споменава ...

След трагедията на 15 април 1989 г. на Хилзбъро, специална комисия ("комисията Тейлър", ако не се лъжа) назначена от правителството излиза с доклад, който променя из основи английския футбол.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2