Ролан Гарос 2020 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 16:35
Ига Святек, три гейма ... хохохохо .. какво стана с клей страшилището, тази Надалка на клея, вече взе и от тийнеджърки да пада Жоре, Халеп когато и да падне не е изненада ... нищо ще "изяде сега един шоколад" и ще и мине ... сега Девола ще дойде с някое логично обяснение, примерно Анисимова е виновна, взе сдамо един гейм и Халеп си помисли, че недосегаема ...
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 16:39
Сега стана интересно, твърдо за Кенин до края, но определено стана мазало.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 17:31
Швьонтек, Балетче, Швьонтек. И е много добра, прости Халеп нямаше аргументи днес. :( Ами за мен загуби заради новите топки и заради условията. Твърде бавна и идва играта. Тя няма толкова сила в себе си за да завършва топката. Халео обича по-бързи настилки и по-лека топка.
Мен ме е яд, че не дадох 3-1 за Синер, а си го мислех, бях на кантар. Трябваше да пиша за Заверев срещу Чекинато, а сега за Яник. Но се наиграх. Но поне разсъждавам правилно. Някак си не го виждам Зверев с тази игра и постановка в Париж, още срещу Еербер се видя, че ще бере ядове. Надал го чака кошмарен мач със Синер, който има зверска сила и с тези тежки топки ще е страшно...
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 18:01
 |  |  |  | Diavolo написа: Швьонтек, Балетче, Швьонтек. И е много добра, прости Халеп нямаше аргументи днес. :( Ами за мен загуби заради новите топки и заради условията. Твърде бавна и идва играта. Тя няма толкова сила в себе си за да завършва топката. Халео обича по-бързи настилки и по-лека топка.
Мен ме е яд, че не дадох 3-1 за Синер, а си го мислех, бях на кантар. Трябваше да пиша за Заверев срещу Чекинато, а сега за Яник. Но се наиграх. Но поне разсъждавам правилно. Някак си не го виждам Зверев с тази игра и постановка в Париж, още срещу Еербер се видя, че ще бере ядове. Надал го чака кошмарен мач със Синер, който има зверска сила и с тези тежки топки ще е страшно... |  |  |  |  |
хаха .. усещам горчива нотка, даже нямаш и аргументи да обясниш поредния и мегапровал ... евтини извинение ... , ок Швьонтек, да не ти развалям кахъра, не забравяй, че тук съм на англоезична вълна - много мразя някой да ме поправя на имена - във всяка страна се произнася различно, так и не свикнахте, но приемам все пак е български форум Срещу Анисимова не и идваше бавна играта, а и срещу останалите, преди Анисимова - кажи си поредния и велик мегачоук ... А Зверев пък кога и да падне на ГШ едва и някой му обръща внимание ...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 20:14
Абе Зверев израсна, не е това което беше и срещу Чекинато мачкаше, ама там и Марко поддаде, а и той малко или повече е лимитиран. Абе Халеп биеше лесно, но не и се получаваше типичната игра. Същото мога да кажа и за Надал. Мачка с огромни резултати, но не е същата играта му като усещане.
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 21:24
Аз пък да не кажа нещо!  Проклятието на "гледащия по livescore" тенис мачове. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 21:48
Ами значи победата на Гастон над Стан не е случайна... Откъде се излюпи този Гастон, хех, какво нещо е тениса... Направо уби Тийм с къси, изнерви го, влезна му под кожата, но все пак в петия сет Доминик се събра, заигра отново със своята невероятна мощ и си го отнесе. Страхотен спектакъл.  Сонего се закачи в третия сет, но той получи ранна травма и викна физио и някак си се усещаше, че няма какво повече да даде и надгради в хода на мача с Диегито. Поне според мен предстои много голям 1/4 финал. Тийм води убедително в баланса с Шварцман, но Диего е във формата на живота си. Според мен всичко може да стане. Давам все пак леко предимство на Тийм заради опита и самочувствието + сервиса, който ще му носи повече лесни точки. Синер има оръжията дори да победи Надал при този влажен, бавен и тежък корт. Надал трябва да вкара мача във физическа битка и да тормози Яник за всяка една точка. Не трябва да го оставя за миг, защото италианското австрийче генерира страшна мощ от ударите си, а и страхотна техника има + много добър обхват. Определено Синер дава заявка за голямо бъдеще. Той стигна до първия си 1/4 финал на турнир от ГШ на по-ранна възраст отколкото Надал, Джокович и Федерер.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 04.10.2020 22:51
Този Синер има ли шансове срещу Надал? Или да сменя местата на имената в горното изречение... де да знам... Има ли сила и психика да хвърли бомбата? Шварци го попиля в Рим, сега Яник Със сигурност ще ми е интересно да видя развитието на този мач.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 05.10.2020 10:32
Не можах да пиша много през уикенда, но следях отблизо и двата дни. Неделята беше изключителна като съспенс, изненади, качество на мачовете. Със смесени чувства съм - от една страна, при жените, Халеп отпадна и то с игра, а не странични фактори или чоук, в лицето на Швьонтек може би се ражда нова звезда, дано да е така, много силно ѝ симпатизирам. Отпадането на Гарсия срещу Свитолина обаче всява горчивина, защото единственото положително качество на Елина е, че бие Халеп, където я хване. След отпадането на Мугуруса и Остапенко, няма голямо име, което да подкрепям - Кенин леко ме дразни, със сигурност не съм ѝ фен, Даниел Колинс да не говорим. Петра винаги ме е кефела, но няма да е честно да спечели на клей, просто това не е нейната настилка и игра, в тази половина ще подкрепям тенисистки, които някой друг тук едва ли - Онс Жабьор и Фиона Феро, след тях Петра. В другата половина Ига и никой друг.
При мъжете - с оглед на показаното досега, Джокович е 60% шампион. Никой от останалите 7 не може да го затрудни на ТОЗИ клей, Циципас би могъл да му вземе максимум сет и то при много благоприятно стечение на обстоятелствата. Рафа междувременно трябва да мине през Sinner (когото следя още от края на 2018, в началото на миналата година той беше 547-и в ранглистата!!!) и Thiem или Шварцман (единия е може би най-добрият клей специалист освен самия Рафа, другият го би яко в Рим при подобни условия). Хайде да кажем, че двамата се изтощят взаимно на четвъртфинала и на Рафа ще му е по-леко - тази настилка устройва Ноле много повече, шансът на Рафа е да е слънчево и ветровито едновременно (същите или подобни условия като вчера). Така покривът ще остане отворен, Рафа е най-добрият играч при вятър в света, а Ноле - един от най-слабите.
Студено и дъжд едновременно прави Джокович сериозен фаворит.
Нещо ме човърка, че победители ще са Свитолина и Ноле, което доста ме натъжава от гледна точка стилът им на игра. Свитолина е кралицата на връщачите, Ноле е кралят + ботски и доста ефективен сервис (от 2018 насам), което прави нещата още по-скучни. Противно на повечето фенове на Фед, аз всъщност се кефя на Надал на клей и ако не беше надпреварата за шлемовете, бих го подкрепял колкото всеки друг тенисист. Така че естествено бих искал с титлата да е Тийм, на второ място - всеки друг освен Ноле и на трето място - всеки друг освен Рафа. Но Тийм след мача с Гастон вчера и не по-лекият мач, който го чака срещу Шварцман, ще е свършил горивото за полуфинала, да не говорим за финала, ако стане някакво чудо (друг е въпросът, че Синър може да хвърли най-голямата бомба - тогава шансовете на Джокович стават 99%).
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 05.10.2020 14:00
Фучович и Рубльов правят страшен мач, особено първият сет беше на невероятно ниво, сега руснакът се поизмори и Мартон сигурно ще го бие. Почвам да си мисля, че не е толкова чудно, че Григор загуби от унгареца две седмици поред в Щатите. Димитров и Циципас излизат на Шатрие, но всичките тези 4-ма толкова талантливи тенисисти ще се борят просто да определят кой да бъде прегазен от Джокович на полуфинала.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 05.10.2020 14:22
Нашият яде здрав пердах засега, можеше и да е геврек - всичките му сървис-геймове отиват на 40-40, а Циципас си ги взима на 0 и 15.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 05.10.2020 18:09
Фучович е престъпник, че не вкара мача в пети сет. Там Рублата щеше да го разбие набързо. При 5-4 в четвъртия сет, имаше 0-40 на подаването на Рубльо, т.е. три поредни сетбола, като и трите бяха на втори сервис на Рубльов и първите два отидоха на кино след безумни отигравания на Фучович. Едва при третия сетбол по-скоро Рубльов си го спаси след силен бекхенд по диагонала. Иначе да, стана велик мач. Близо 4 часа за 4 сета. Много качествен тенис. Рубльов е подготвен перфектно кондиционно, търчи като младо яре. След Шварцман - Тийм имаме още един много близък и труден за прогнозиране 1/4 финал. Рубльов и Циципас само преди седмица играха финал в Хамбург с победа на Рубльов, а сега са на 1/4 финал в Париж. 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 05.10.2020 23:03
Отвратителен ден, отново. Нямам какво повече да кажа
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 00:25
И защо насрочиха Жабер - Колинс за утре при положение, че има покрив и осветление? Така прецакват и двете, защото няма да почиват един ден. Не че при жените е толкова фатално де, защото те си играят 2/3, а днес почиваха 2 дена, ама все пак ако утре играят 3 часа, то Кенин ще има предимство. Утре се наблъскали цели 5 мача на Шатрие, т.е. Надал и Синер като последни в програмата най-вероятно ще играят в полунощ, защото очаквам дълги мачове. 
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 17:53
Тийм, който дава сетове на Гастон и Шварцман, дали може да спечели последователно срещу Надал и Джокович (въпросът е риторичен)?
От женска страна - ако Ига Швьонтек загуби един от следващите си два мача, ще имаме квалификантка на финал на шлем. По ненапълно проверена информация не сме имали такъв прецедент нито при мъжете, нито при жените, максимумът е полуфинал (Макенроу, ДеВулф и Волчков при мъжете и Матисън, и Стивънсън при жените). Оттук нататък съм за финал Петра - Ига и нека по-добрата победи. Както вече споделих - Даниел Колинс изобщо не я харесвам, но има играта и психиката да бие във всеки мач, раздвоен съм за кого да съм в мача ѝ с Кенин, не че има голямо значение.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 18:01
То вече имаме рекорд. Никога досега в историята квалификантка не бе играла полуфинал.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 18:14
само на РГ, другите ги цитирах по-горе - Кристин Матисън на АО'78 и "Секси Лекси" Стивънсън на Уимби'99.
Последна промяна MCStranger на 06.10.2020 18:16, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 18:23
 |  |  |  | MCStranger написа: Тийм, който дава сетове на Гастон и Шварцман, дали може да спечели последователно срещу Надал и Джокович (въпросът е риторичен)?
От женска страна - ако Ига Швьонтек загуби един от следващите си два мача, ще имаме квалификантка на финал на шлем. По ненапълно проверена информация не сме имали такъв прецедент нито при мъжете, нито при жените, максимумът е полуфинал (Макенроу, ДеВулф и Волчков при мъжете и Матисън, и Стивънсън при жените). Оттук нататък съм за финал Петра - Ига и нека по-добрата победи. Както вече споделих - Даниел Колинс изобщо не я харесвам, но има играта и психиката да бие във всеки мач, раздвоен съм за кого да съм в мача ѝ с Кенин, не че има голямо значение. |  |  |  |  |
Ига, София или Колинс - която и да стане ще е супер На Ига и гледах интервюто взето от Осака, симпатично хлапе ... кефи Свитолина се затвърди, като най-голямата лузърка на ГШ
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 18:56
Да си стиснем ръцете за Ига, а за другите - Let's agree to disagree:-)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2020 - тема за коментари | 06.10.2020 19:57
Е, за Ролан Гарос иде реч де.
|
|   |
|
|