Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 20:13

Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Масимилияно Алегри 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Масимилияно Алегри   |   21.02.2013 00:31

Айде сега Шевченко и Дявола да коментират - аз само ще кажа, че винаги съм считал и съм го демонстрирал, че Макс изобщо не е толкова лош треньор, колкото много фенове и специалисти го изкарват.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   21.02.2013 14:00

Не е лош, все пак ни направи шампиони с първия си сезон, но генерално погледнато не е и за Милан. Иначе жив и здрав, ако спечелим Шампионската лига ще му благодаря и ще му платя неустойката с кеф... :-D

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   22.02.2013 01:20

Аз пък не бих го сменял - не виждам кой МНОГО по-добър ще дойде. Освен това като се махнаха сенаторите и се оказа, че Алегри може да сглоби отбор - както в Каляри правеше.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   03.03.2013 14:10

Шевата не ще да коментира, щото му е "под нивото", та затова аз ще направя едно коментарче, па барем малко го изкушим. И така - какво направи Алегри:

1. В момента играем точно по начина, по който го правят най-големите в модерния футбол - с много преса в противниковото поле, с бързи атаки по фланговете, с пасове по земя, при които се търси атаката напред. Това беше и стилът на Каляри по времето на Алегри, тогава, когато му дадоха наградата за треньор номер едно в Серия А, дето толкова възмути всички "сектанти". :laugh:

2. Изчистихме се от почти всички пенсионери - един Амброзини се мота още, но той поне успява да допринася за отбора, а и при контузията на Де Йонг няма как - иначе до Монтоливо спокойно можеха да са Мунтари/Фламини и Де Йонг и халфовата ни линия си става бетон.

3. Като казах Монтоливо - еми ето, НАЙ-ПОСЛЕ в Милан има ЕДИН ЧОВЕК, дето да канализира нещата в центъра. Монтоливо го прави много добре, разпределя играта перфектно към фланговете и с дълги пасове изостря често нещата. Допреди него при халфовете ни имаше известно припокриване - говоря за големия ни отбор при Анчелоти - просто всичките бяха техничари и все искаха да дърпат конците, а никой, освен Гатузо, не тичаше да върши черната работа в защита. Сега освен Монтоливо няма друг, донякъде Фламини може да го замести с повечето си агресия, но не и с поглед върху играта. И съответно Мунтари, Фламини, Де Йонг и Амброзини много добре си знаят, че не са плеймейкъри и не се и опитват да бъдат, а само осигуряват пространството за Монтоливо да играе. А преди Зеедорф и Пирло много често се дублираха и после увисвахме при пресата за отнемане на топката. Отделно, за разлика от Пирло дори в най-добрите му години, Монтоливо играе и в защита. Признавам, че аз лично бях леко скептичен за Монтоливо, но в момента той е идеалното решение за Милан. А ще ми е интересно след пет години дали тва мароканче, дето му пускаха клипчета из нета, няма да се превърне в новия голям плеймейкър за нас - забравих му името, но определено много пипаше топката, въпросът е да му избият от главата идеите все да я държи в себе си - трябва да я подава навреме и ще стане втори Зидан.

4. Алегри в крайна сметка си постигна целта да направи млад отбор - да, Берлускони и Галиани не даваха пари, скръндезеха се, за което и аз се нервирах много и ги хулех здраво, но треньорът реално не измрънка срещу тази политика, което подсказва, че е бил съгласен с нея, преследвал я е и то заради визията си да изгради това, което гледаме сега - иначе просто щеше да си вдигне партакешките като Леонардо например, убеден съм в това. Да си припомним само как извади Индзаги от състава за ШЛ предната година, как неглижира Гатузо - това показва характер, щото Пипо и Рино са икони и не е лесно млад треньор да ги избута на заден план заради идеята си да направи нещата така, както ги вижда. Защото в крайна сметка е нормално когато тепърва сам градиш звезди като Шарауи, да трябва време. А и когато се наложи, Балотели дойде - едва ли е станало само заради Берлускони и Галиани. В тоя ред на мисли - евала на Манчини, че неглижира Марио и го накара да смени клуба. И сега нападението на Милан се води от нападението на италианския национален отбор реално, което предполага и в дългосрочен план да сме осигурени с нападатели от висока класа.

5. Махнахме Пато - е тва трябваше ОТДАВНА да стане. Много талант има това момче, но прекалено е чуплив и донякъде си е лигня. Само заради Барбара той седя толкова време, иначе Алегри си беше готов да го дава още миналата зима на умопобърканите от ПСЖ - 50 млн., ебати. Жалко, че не стана.

6. НАЙ-ВАЖНОТО - Алегри успява хем да лавира между прищевките на ексцентричното ни ръководство, хем да налага вижданията си. Щото Берлускони и на него му даваше акъл да играе с единколко си нападатели, но Алегри си знаеше своето, а пред медиите обясняваше колко велик е Ил Кавалиере и ала-бала - общо взето "думам ти дъще, сещай се снахо". Да, Алегри не е Моуриньо като държание, не е толкова силна личност, но е достатъчно умен, за да не си залага бомби със закъснител и да разделя непреодолимо различните страни в клуба, в който работи - остта ръководство-публика. Щото Моу много го обичат играчите, феновете на отбора, обаче с изцепките си хем настройва останалите, хем прави проблеми на ръководството, а такива неща не се забравят - това е човешката природа. И съответно когато дойде спадът, защото той неиминуемо идва, изведнъж гърбът на Моуриньо го няма и той вече трябва да се оглежда за друг клуб и допълнително да се бори напрежението, а когато на главата си имаш постоянен външен натиск, както често става с Моуриньо, покачва се възможността да има грешки - както тая година в Примера, дето бие Барселона, но след като вече е изтървал влака. Докато съм убеден, че Алегри може да изкара още много години начело на Милан заради умението да лавира и в крайна сметка да прави това, което счита за правилно, но без да я кара с рогата напред. Дадох паралела с Моуриньо не защото мисля, че Алегри му е нещо конкуренция като качества - ясно е, че португалецът е по-добър треньор, но от гледна точка "мениджър" (в тая дума включвам точно и отношенията с тия, дето са над теб) мисля, че Масимиляно се справя по-добре - съответно това му дава възможност да си налага идеите, макар и по-бавно.

В заключение - не знам дали сегашният ни отбор ще достигне нивото на формацията от началото на века или пък на формациите на Саки и Капело, но поне има надежда да го направи. Ще видим след края на следващия сезон, когато вече задължително ще трябва да гоним скудетото. Нужни са ни още едно-две попълнения при халфовете и в защита, в центъра имам предвид, защото там сме си по-рискови с такива резачки като Мексес и Сапата, но оптимизъм има.

Последна промяна alessandron на 03.03.2013 14:11, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   03.03.2013 14:25

Хубаво мнение :-)

Ще контрирам, че в силните си години Пирло не бил активен във фаза защита. Ъъъ, напротив. Андреа беше един от играчите с най-високо КПД във фаза защита и беше играчът който заедно със Зеедорф отнемаха най-много спорни топки.

с Балотели, Ел Шарауи и Ниянг ни чака определено силно бъдеще :-)

А за Алегри, виж аз лично не го харесвам, но това което прави в момента с Милан е отлично и на този етап не трябва да бъде махан, още повече, че играчите му вярват. Изобщо не ме вълнува треньора и дали го харесвам или не, ще захаресвам всеки на този свят, който допринася за нещо добро в Милан. Защото играчи и треньори идват и си отиват, но отборът остава завинаги! :devil:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   04.03.2013 01:23

Не съм съгласен с повечето неща. Алегри не е достатъчно добър треньор за Милан, това продължава да е моето мнение. Иначе играеме хубаво напоследък, особено първото полувреме с Интер най-много ми хареса (след това второто се умориха заради мачът през седмицата...). Победата над Барселона може би като единствен мач е най-големия успех след 2007, но нека да изчакаме поне да се класираме. Нека не се изхвърляме обаче и да забравяме как отборът 2 години под ред нямаше стил на игра и се чакаше от Ибра да прави всичко, а в началото на този Андерлехт и Фиорентина ни мачкаха на Сан Сиро. За мен 2-рото място през миналия сезон си е провал...
Хубаво е че има еуфория, ама една победа над 10-тима от Лацио и една над Барселона не са поводи, че генерално е сменен курса. Макс има късмет, че Ел Шарауи израстна много бързо. Засега и Балотели изглежда железен и не се поддава на провакациите на съперниците. Дано продължаваме по възходящата...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   04.03.2013 08:44

Nole написа:
Не съм съгласен с повечето неща. Алегри не е достатъчно добър треньор за Милан, това продължава да е моето мнение. Иначе играеме хубаво напоследък, особено първото полувреме с Интер най-много ми хареса (след това второто се умориха заради мачът през седмицата...). Победата над Барселона може би като единствен мач е най-големия успех след 2007, но нека да изчакаме поне да се класираме. Нека не се изхвърляме обаче и да забравяме как отборът 2 години под ред нямаше стил на игра и се чакаше от Ибра да прави всичко, а в началото на този Андерлехт и Фиорентина ни мачкаха на Сан Сиро. За мен 2-рото място през миналия сезон си е провал...
Хубаво е че има еуфория, ама една победа над 10-тима от Лацио и една над Барселона не са поводи, че генерално е сменен курса. Макс има късмет, че Ел Шарауи израстна много бързо. Засега и Балотели изглежда железен и не се поддава на провакациите на съперниците. Дано продължаваме по възходящата...

Абе израстването на Ел Шарауи не става от нищото така да се каже, поне аз така си мисля. В еуфория не съм изпаднал, но определено ми е приятно да го гледам този отбор и по този начин, по който играе. Сега не мисля, че чакаме който и да е да играе. Разбира се, че чакаме мача с Барса - докато не мине и не е ясно минаваме ли и ние, не можем да говорим нещо особено. И все пак на мен ми се ще да вярвам, че ще се класираме. Би ми било интересно, АКО стане, да вземем да играем с Реал. ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   07.03.2013 16:53

Ъъ и Санде не беше нужно да го пишеш този ферман, само за да чешаш егото на Шевата...
Както и да е :-)

Последна промяна Diavolo на 07.03.2013 16:53, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   07.03.2013 16:55

Nole написа:

Виж сега, просто вземи да вдигнеш нивото! Ако обичаш. :rofl:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   08.03.2013 15:30

Diavolo написа:
Ъъ и Санде не беше нужно да го пишеш този ферман, само за да чешаш егото на Шевата...
Както и да е :-)

Писал съм го щото отдавна не бяхме говорили за Милан.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   09.03.2013 16:11

Като стана въпрос за Милан, Пацини е аут срещу Барселона, жалко.
Боатенг и Мексес са под въпрос, надявам се и двата да са готови до вторник, като Мексес е от огромно значение за отбора :no: :-x

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   09.03.2013 16:44

Не мога да разбера защо изобщо почнахме с Пацини. Голът му беше доста красив и геройски, ама той още срещу Болоня имаше травма. Сега ще трябва да се правят някакви странни рокади срещу Барса. На мен много ми се ще Боян да им го набута на Камп-а.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Масимилияно Алегри   |   09.03.2013 16:48

Diavolo написа:
Като стана въпрос за Милан, Пацини е аут срещу Барселона, жалко.
Боатенг и Мексес са под въпрос, надявам се и двата да са готови до вторник, като Мексес е от огромно значение за отбора :no: :-x

Мексес трябва да го вдигнем обезателно, мисля че Боатенг все пак ще е на линия. Ако Пацини в крайна сметка си остане така, ще трябва Нианг да е титуляр. Много жалко, че няма как да ползваме Балотели ...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]