Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 15:25

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 316 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Следваща
Кърлинг (сезон 2012/2013) 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   05.03.2013 14:51

Гледах го този мач, нищо кой знае какво, разочаровах се, очаквах повече.

Ами май няма да ги има Мартин и компания :-(
Шокиращо, от 4 мача да имат 1-3 показател, това е меко казано сензационно. И все пак все още имат шанс за плейоф, нали? :-(

Тъпо. Ами да се надяваме, че Хауърд ще спечели тогава и ще спечели впоследствие единственото нещо, което му убягва - олимпийското злато.
Нали този Брайър е и квалификация за олимпиадата? Който спечели отива в Сочи?

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   05.03.2013 14:55

Днес в 8 та сесия ще има решиетелан за мен мач за шансовете на Мартин срещу Ню Бронсуик на Джеймс Гратан. Победата е меко казано засължителна.
А на Мартин му предстоят мачове и срещу Куи и срещу Хауърд и срещу Гушю, кофти :-/

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   05.03.2013 15:17

Diavolo написа:
Нали този Брайър е и квалификация за олимпиадата? Който спечели отива в Сочи?

Не, квалификация е за световното. И евентуално квалификация за квалификацията, но доколкото знам, Мартин и Хауърд вече са се класирали за тази квалификация, която ще се състои в края на годината.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   05.03.2013 15:46

Ооо, супер, значи все пак не е толкова решителен този Брайър :-)
Макар че ако не се лъжа на Кевин Мартин му липсва световната титла, нали? Никога не я е печелил като скип или се лъжа?

Последна промяна Diavolo на 05.03.2013 15:47, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   06.03.2013 12:01

Гяволе, гледа ли как Джейкъбс се подигра с Мартин в 6-тата сесия? Мартин е абсолютна трагедия и не заслужава въобще да ходи на плейофите, камо ли пък да си мисли, че може да представя Канада в Сочи. Въобще този отбор трябваше да се разпадне по живо, по здраво след Ванкувър, както се и говореше, след което Морис да си направи собствен конкурентен отбор, а Мартин да си играе за здраве в местните регионални лиги...

Иначе има изключително лесна програма докрая и като нищо ще се класира, въпреки слабия старт. Реално погледнато, тежките му мачове са срещу Куи, Гушю и Хауърд. Срещу Гушю ще бие 100%, чисто тактически и на база по-големия си опит. Ако Хауърд се е класирал преди последната сесия, също очаквам победа на Мартин. Не че Хауърд ще му пусне, просто си е леко егоцентричен и ще пробва по-екстравагантни удари, за да блесне точно в този мач, а това чисто математически ще е от полза на съперника. Тъй че единственият мач под сериозен въпрос остава срещу Куи, но пък там не може и дума да става за сравнение във физическо отношение, а това също накланя много в един равностоен двубой. С 8-3 ще е сигурен поне за тайбрек, при 7-4 - по-трудно, но не и невъзможно, стават въртележки. Но пак казвам - този отбор не заслужава, защото е тотално изчерпан и предвидим.

В седмата сеси пък имахме мач между непобедимите до този момент Джейкъбс и Гушю. Гушю стартира с ранна тройчица, но Джейкъбс систематично догони съперника в резултата, за да се стигне до екстра енд. И с новия си отбор Гушю практикува същия атрактивен нападателен, но и наивен кърлинг. А за големи успехи си трябва и малко прагматизъм, иначе всяка по-опитна лисица ще те вкара в капана си.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   06.03.2013 20:54

Мартин и срещу Гратан загуби, направо катастрофа, сега до края трябва да е безгрешен :-o
Абсолютна деградация.

Мен Куебек и Северно Онтарио ме кефят :-)
Доста нестандартен и раздвижен кърлинг джиткат

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   07.03.2013 04:33

Преди малко гледах Менар - Джейкъбс, хубав мач, имаше интрига до края. Бях за Куебек, но една тройка реши всичко в мача. И двата отбора са приятни, но си личи, че не са от класата на най-големите.
Сега чакам Гушю - Стоутън в 11 кръг :cheers:

А Мартин и компания след 6 изиграни енда са на 9 място?! :-o :blink: :helpless:
В най-добрия случай могат да станат 8-4, много сложна е работата за тях, ще трябва да разчитат и на благоприятно развитие в останалите мачове. Разбира се трябва да бият оттук-нататък всеки един мач, като за началото да започнат с брата на страдалния Кевин Куи, Джейми.

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   08.03.2013 03:25

Diavolo написа:
Преди малко гледах Менар - Джейкъбс, хубав мач, имаше интрига до края. Бях за Куебек, но една тройка реши всичко в мача. И двата отбора са приятни, но си личи, че не са от класата на най-големите.
Сега чакам Гушю - Стоутън в 11 кръг :cheers:

А Мартин и компания след 6 изиграни енда са на 9 място?! :-o :blink: :helpless:
В най-добрия случай могат да станат 8-4, много сложна е работата за тях, ще трябва да разчитат и на благоприятно развитие в останалите мачове. Разбира се трябва да бият оттук-нататък всеки един мач, като за началото да започнат с брата на страдалния Кевин Куи, Джейми.

6 изиграни мача и в най-добрият случай ще са 7-4, което при една въртележка им стига поне за тайбрек, ама знае ли човек.

Иначе Гушю има отвратителна програма докрая и като нищо ще направи 4-5 поредни загуби. Сега е на крилата на серията, ама с една загуба колата се чупи лесно.

И за Джейкъбс две думи. Намери си много добро попълнение в лицето на Райън Фрай, който до миналата година се състезаваше за Гушю. С това вече може да се каже, че е напълно завършен отбор, който може да се бори за нещо голямо. Няма какво да си говорим - за класен отбор ти трябва много добър трети. Ето например Ню Брънсуик си имат един страхотен скип Джеймс Гратан, първи пост също вади много добри статистики, но трети пост специално им е доста посредствен и оттам отборът им е приятен средняк и нищо повече.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   08.03.2013 13:30

Мдам, справка Уейн Мидо, който е буквално човекът отбор в Онтариото на магесника Хауърд. :-)

Последна промяна Diavolo на 08.03.2013 13:38, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   08.03.2013 13:38

Гледам е качена и 14 та сесия, но ще я гледам тази вечер, като се върна от работа. Сигурно дотогава ще са качили и 15 та сесия. :-)
Дано Албърта са били Саскачуън на Върчу ;-)

Снощи по нощите си направих един кърлинг маратон с 11, 12 и 13 сесия една след друга, а след това и биатлона :ludnica: :innocent:

Северно Онтарио на Джейкъбс - Саскачуън на Върчу лично за мен мача и драмата на турнира :yes:
Върчу с магеснически удар в 8 ия енд ако не се лъжа. Гледай, гледай 8-) Уникални и двамата.
Стоутън в 11 та сесия бързо поведе на Гушю и после въпреки, че беше настигнат имаше и камъка и психологическото надмощие и в крайна сметка бих казал лека победа, въпреки резултата.
А последния мач между Хауърд и Гушю беше също много качествен, като Гушю направи някои страхотни удари и беше близко и до победата, но Мидо измъкна отбора, много решителна фигура. :-)

Последна промяна Diavolo на 08.03.2013 13:39, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   09.03.2013 15:32

Много съм разочарован :-(
Мартин направи 5 от 5, победи и Гушю и Хауърд (нанасяйки му първа загуба) и не може да се класира, жалко.
Днес направих един маратон с 14, 16, 16 и 17 сесия, много хубави и качествени мачове. Ако не си гледал или нямаш време за целите мачове, обърни внимание на деветите ендове, там се случиха уникални неща, фамозни удари :yes:
Ключов мач беше между Гушю и Менар и за малко Менар да открадне в десетия енд и да спечели, а това щеше да прати Албърта в тайбрек.
В последната сесия за малко да стане сензацията на Манитоба - Британска Колумбия. Трепна ръчицата на Стоутън, но изклинчиха някак си победата.

Албърта влезнаха в страхотна форма и щяха да са фаворити ако се бяха класирали, а и щеше да има драма, интрига, атмосфера, уви сега ще е доста сиво като ще е чудо ако на финала не са Хауърд и Стоутън и там Хауърд да разбие Джеф, определено последния трудно играе срещу Глен. Северно Онтарио и Гушю нямат никакви шансове, на първите липсва класа, а и вече надскочиха себе си със самото класиране, а Гушю не може да скача срещу големите.

Специално за мега дербито на световния кърлинг - Хаърд - Мартин, скиповете бяха равностойни като цяло, но изненадвщо в този мач Мидо поддаде, а Морис беше страхотен и това беше решаващото. Имаше много хубави и трудни удари в мача, истинско украшение на турнира.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   09.03.2013 20:31

Не знам, но тия 5 поредни победи определено ще вдъхнат доза увереност и самочувствие на Мартин.
Като цяло голям провал, че не се класира за финалния рунд, но сега го изпратиха едва ли не като герой, а може да се оправдае и с лошото стечение на обстоятелсвата в другите мачове последните 3 сесии...

Неговата главна цел е Сочи, така че старата мечка не е умряла, само е здрямала ;-)

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   09.03.2013 21:38

Ще ме прощаваш, Гяволе, ама за мен Мартин ще си остане един от най-големите лузъри в историята на кърлинга и сегашното му представяне пред родна публика просто затвърди този факт. Вероятно и моментът, в който започнах да гледам кърлинг по-активно, съвпадна с един период, в който Канада още нямаха олимпийско злато при мъжете (с основна "заслуга" на Мартин), а самият Мартин нямаше световна титла, а още ми е в съзнанието и как загуби едно домашно световно по абсолютно страхлив начин от фамозния Дейвид Мърдок (някъде 2007-2008, не ми се проверява сега). Някак не мога да приема, че този толкова колеблив състезател ще се запише като №1 в историята. Факт е, че него винаги отборът го е дърпал нагоре - особено Морис, който е най-добрият трети в света (всъщност чисто технически Мида има повече качества, но трети пост означава и голяма доза търкане, респективно отлична физическа подготовка, а там Морис е един от най-добрите)...

Хауърд също сякаш няма визията и безпрекословните успехи за абсолютната икона в този спорт, но що се отнася до големите състезание, рекордът му е 100%. Роден шампион. На Стоутън отборът е много добре сложен, но не знам - някак ми е доста безличен...

п.п. Сега направих справка - Мартин става световен в САЩ през 2008, а през 2009 губи в Канада от Мърдок, а пред 2007 световното е в сегашната зала в Едмънтън, където супер Глен Хауърд намачка всичко живо със свръхестествен кърлинг. Точно от този момент му станах супер фен.

Иначе не съм гледал нищо след 7-мата сесия нататък. Видях резултатите, но ще си пусна мачовете при първа възможност. Кефеха ме Квебек, но явно не са закачили плейофите. Оттук-нататък стискам палци на Джейкъбс. Доста ги подценяваш тези момчета. Имат си всичко за големи успехи. Притежават повече аргументи от Куи и компания в онзи фамозен за тях сезон 2009/2010, в който стана носите на Брайъра и световни шампиони.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   09.03.2013 22:20

Ами дано си прав за Джейкъбс, Мейдж, поне да има някаква интрига... :-)
Защото го виждам финала Хауърд - Стоутън и погром над Манитоба...
Мненията ни се припокриват с теб относно Манитоба. Много са класни, Мийд е един от най-добрите в света на своя пост, но както казваш точната дума е, че са безлични, някак си сиви, де да знам и аз.
Ако догодина в Сочи не е Мартин или Хауърд, може и за първи път в историята да не съм за Канада... :-o :outofspace:

А относно кой е най-велик, ако се сложи всичко на масата, то Мартин е претендент номер 1 (особено щом има и световна титла, т.е. значи има всичко в този спорт), но наистина ще е някак си не точно на място :О Но пък кой друг... Може би Ръс Хауърд, ама пък той не е ставал олимпийски шампион като скип. Ако пък по-малкия брат, Глен вземе тази година Брайъра, а евентуално догодина вземе и Сочи може спокойно да спори с Мартин.
Кой друг? Европейците пък бледнеят просто на фона на канадците и успехите им. :dunno:

Последна промяна Diavolo на 09.03.2013 22:21, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   09.03.2013 23:09

Ръс Хауърд е иконата за мен! Между другото, ако си гледал внимателно мача от първата сесия, бяха дали някаква статистика за брой победи като скип на Брайъра за всички времена. Ръс Хауърд водеше на Мартин с около 6-7 победи. Демек успя да задържи рекорда още един сезон. Далеч зад тях остава Хауърд, а в петицата се беше наместил и Гушю.

Иначе нещо грешиш за Ръс Хауърд - точно той донесе първото олимпийско злато на Канада и точно като скип в отбора на Гушю през 2006.

Относно Сочи. Хауърд е арогантен и има цялото самочувствие на света, за да не позволи фалове за олимпийското злато. Проблемът при него е да се класира. В олимпийската квалификация наесен е времето, когато ще му трепери ръчичката - после ще мачка, както винаги го е правил. Ако Мартин се класира за олимпиадата, виждам как ще яде калая от Никлас Един (той вече диктува модата в европейския кърлинг, Улсруд изхаби батериите като че ли), а защо не и от Брюстър, Мърдок и компания.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   09.03.2013 23:16

Да вее, аз го знам този отбор, като отбора на Гушю и просто изключих за Ръс. :-)
Ами той е значи, но Мартин е близо. Аве не знам, не мога да кажа, на този етап сякаш няма категоричен номер 1. :-D
Кофтито за Глен е, че за да мине квалификацията за Сочи трябва да бие Мартин, а там той незнайно защо се спича с някои проблясъци... Последната година/две си оправи малко от малко баланса и сега вместо да нанесе съкрушителен удар по егото на Мартин той загуби драматично давайки последен удар за Мартин с последното си хвърляне да донесе или победата или загубата (доста труден удар впрочем, гледай) и сега четворката на Марти беше реанимирана чисто психологически въпреки, че са аут от брайъра.

Последна промяна Diavolo на 09.03.2013 23:18, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   10.03.2013 08:26

ако Мейджа иска да гледа първо да не чете този пост ;)

Изгледах плейофа между отборите заели 1/2 място.
Голяма изненада бих казал... :-o
Очаквах рутинна победа за Хауърд и общо взето двубоя си течеше в едно удобно за него русло и изглеждаше, че държи нещата в свои ръце, като преди последния 10 енд водеше с 2 камъка разлика. И точно там стана немислимото, абсолютно недопустимо е отбор от ранга на неговия да допусне такъв срив и в този последен енд, Манитоба спечелиха 3 точки и директно взега целия мач без да се стигне до екстра енд. Всички в отбора на Онтарио допуснаха грешки в този енд, като венецът на всичко това беше една голяма грешка на Глен с последния му камък давайки по този начин възможност на Джеф за абсолютно безпроблемна тройка, камък който и Мейджъра сигурно ще направи...
Така Стаутън е на финал, а Глен ще трябва да минава през полуфинал срещу загубилия между Гушю и Джейкъбс

:dunno: :uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   10.03.2013 11:12

спойлер

Мейдж, позна ;-)
Северното Онтарио няма да са пълнеж, а фактор!!
Много хубав мач между тях и Гушю, обърни внимание на невероятния удар на Джейкъбс в третия енд, как само тънко подряза камъка и донесе двойка за отбора си, още тогава се създаде едно впечатление, че този мач ще е адски труден а Брад. Той така и не успя в хода на целия мач да да направи двойка, а накрая направи хубава кражба, но само отложи неизбежното. Страхотна отборна игра на Северно Онтарио и в частнот на Джейкъбс.
Очертава се култово регионално дерби. :-)

Последна промяна Diavolo на 10.03.2013 11:12, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   10.03.2013 22:56

не чети, ако ще гледаш

Ъъ, какво става баси, уфф :-o :-|
Брад Джейкъбс от аутсайдер вече е на финал?! Направо смаза Хауърд в този полуфинал, а всичко си тръгна отлично с една двойчица за Глен :dunno:
След 4 енд на леда имаше само един отбор, такъв отборен кърлинг отдавна не бях гледал. Хауърд просто нямаше отговори, Мида колеблив също и то доста, докато СО си правеха каквото си поискат. Дори откраднаха двойка на Хаърд?! Поведоха с 6-4, после с 9-5, изобщо без никакви притеснения контролираха мача до края.
Решаващия енд в целия мач беше 5 ия енд, когато стана двойната кражба. Глен отново разочарова както и срещу Кевин Мартин в тези решителни ситуации :/

Ами сега не ми остава нищо друго освен да стискам палци на СО и да видим нещо различно от страна на Канада на световното първенство.
Защо обаче предчувствам как ония ботове от Уинипег ще се възползват по най-добрия начин... :uuu:

* Иначе за първи път имаме финал на Брайъра без участието на Албърта или Онтарио. За последно това се случи през 2000 г. когато Британска Колумбия побеждава Ню Бронсуик на Ръс Хауърд.

* Това бе трета поредна загуба за Глен в Брайъра, като това нещо му се случва за втори път за цялата му кариера като скип. Другия такъв случай е бил 2009 г.

* За първи път Северно Онтарио е на финал на Брайъра след 1985 г.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Кърлинг (сезон 2012/2013)   |   11.03.2013 03:35

спойлер

Както много често става мачовете за бронза са по-атрактивни от финалните мачове... Не знам как ще протече финала (утре късно вечерта ще го гледам), но днешния мач за бронза беше истинско бижу. :-)
Малко ме е яд за Гушю. Винаги съм го харесвал, много позитивна личност. Все не може да случи на отбор от ранга на най-добрите, все малко не му достига, не знам докога... :dunno: А като скипърски умения е един от най-талантливите, които съм гледал някога. Този отбор е млад и перспективен, така че очаквам от тях да са сериозен фактор идните години.
Мейдж ако не можеш да го гледаш целия мач, то пусни си петия и шестия енд да видиш какви удари направи Гушю. Особено трипъл аута, който направи в петия енд беше може би ударът на целия Брайър...
А в десетия енд няколко сантиметра не му достигнаха да победи и да избегне екстра енда.

Все пак мисля, че ще е доволен, публиката го харесва, а и направи силен турнир за разлика от миналата година.

И позитивен финал за Глен също така, имаше нужда от една такава драматична победа в оспорван мач, за да се върне самочувствието му.

:-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 316 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Следваща