Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 12:52

Отговори на тема  [ 17 мнения ] 
Рим' 2021 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 Рим' 2021 - тема за коментари   |   09.05.2021 00:16

Започва най-престижния клей мастърс, надпреварата за вечния град.

Схемите:
Мъже
Жени

Григор започва с квалификант, после нов квалификант и след това Джокович...
Жребият за Надал е истински кошмар обаче. :helpless: А и с оглед формата му и годинките се чудя дали си струва да се мори. Ясно е, че Рафа пази всичко за Гароса и там ще се хвърли на живот и смърт, ама пък в Рим може да преследва юбилейна 10 титла, така че изкушението не е малко.
Още в 2 кръг мач с Яник Синер! 3 кръг с Шаповалов или Рууд ; 4 кръг със стената Саша Зверев, който е в серия от 6 поредни спечелени сета срещу Надал?! И полуфинал с Шварцман или Карацев, ама там вече има много въпросителни, защото в третата четвърт всичко може да стане. Какъв сблъсък обаче бихме имали още в 2 кръг - Карацев - Медведев! :)
Защитаващия титлата Новак Джокович може да се срещне с Дани Евънс още в откриващия си мач. Евънс е човека, който би Ноле в Монте Карло. 3 кръг с Григор или квалификант ; 4 кръг с Циципас или Беретини. Очертва се яко дерби в 3 кръг между двамата. А на полуфинал с някой измежду Тийм или Рубльов. Тийм - Рубльов би бил много зрелищен 1/4 финал.
Всякакви прогнози се крайно рискови и този път не се наемам с такива.

При дамите се завръща ГОАТ, Серина Уилямс, която по принцип обича Рим. Жребият е много силен. На практика няма никакви липси.
Барти - Сабаленка могат да се срещнат отново, за 3 пореден път на клей?! Този път на 1/4 финал.
Втората четвърт тук обаче е убийствена с Швьонтек, Свитолина, Мухова, Кенин, Мугуруса, Сакари и Павлюченкова! :о
В долната половина имаме ясно изразен фаворит в лицето на Симона Халеп, но румънката не е това което беше и въпросителните остават. Тук би бил много любопитен един евентуален 1/4 финал между Наоми Осака и Серина Уилямс.

Последна промяна Diavolo на 09.05.2021 00:20, променена общо 3 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   11.05.2021 14:01

Гришата, Гриииишата -- Гриша педе.. дизайнер! :-D :laugh: :helpless:

Другарят Фокина го натупа добре. Щом вече и тенисисти с женски фамилни имена го бият, смятайте! :-)
Да минава към WTA направо, там ще има по-добри шансове... :whistle: :-D

Последна промяна Naki на 11.05.2021 14:02, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   11.05.2021 16:59

Григпр е невероятна лигня

Жените обаче изкъртиха вчера
Гледах двата тайбрека и от 3-4 в третия (Камила Джорджи водеше с 4-0 гейма и сервираше за 5-0?!), няма такава драна просто :outofspace: :rock:
Сара Сорибес Тормо и Камила Джорджи направиха най-дългия мач за годината при жените и най-дългия изобщо от мъже и жени извън шлема - 3 часа и 51 минути?!
7-ия най-дълъг мач в историята на женския тенис!
Треньорът на Камила, нейният татко бе изгонен, даже бе извикана охрана, защото се държеше изключително агресивно. Голяма драма беше, хах, жалко само, че публиката ще се пуска от сряда.

Последна промяна Diavolo на 11.05.2021 17:00, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   12.05.2021 22:44

Измъчи се Рафа, но ми хареса нивото му срещу Синер. Големия тест ще е срещу Зверев, макар че и Шаповалов ще го измъчи много. Миналата година Денис направи паметен турнир и епичен полуфинал с Шварци. Лошото е, че Надал в Рим все го праскат в нощни сесии, когато играта е много бавна и тежка. Срещу Зверев пак ако играе по това време ще му е изключително тежко. :uuu:

Много неприятна контузия за Симончето. :-? :no:
Играеше прекрасно и изведнъж се появи болежката в левия крак. Изглежда доста притеснително и то толкова близко до Ролан Гарос. Дано не е нещо сериозно...
Уилямс, Квитова и Осака изгърмяха рано, рано.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   13.05.2021 19:30

Рафа за пореден път доказа, че е уникален боец.
Отново обърна мач в който бе далеч от най-добрата си игра срещу млад, вдъхновен и удрящ здраво съперник.
Не го виждах Рафа как ще обърне, всичко отиваше към шокираща загуба с 0-2 и то след като игра толкова силно срещу Синер. Просто необяснимо за мен.
Но Рафата успя. Даже спаси и мачбоо. 2 мач за последните седмици, който измъква след спасен мачбол. След трилъра с Циципас.
Отново много колеблив сервис, а днес и бекхенда бе зле.
Определено все още напипва играта си, но тази победа ще му вдъхне страшно много увереност преди битките на Ролан Гарос. Дори и да загуби тук в Рим.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 00:36

Баси и епиките днес :outofspace:
Или както каза наскоро, Рубльов, ''ИСТИНСКИЯТ ТЕНИС СЕ ИГРАЕ НА КЛЕЙ''
Да добавя към думите му - на тази настилка, всичко лъсва. Няма как и с какво да скриеш недостатъците си. :yes:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 09:19

Време е Аш Барти най-накрая да изхвърли малкия мутант от турнира, горко ни, ако това е бъдещето на женския тенис. На фона на другите четвъртфинали Делпенис-Опелка е ебати подигравката. Сонего си извоюва мястото, защото би Тийм.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 13:08

При жените днес съм за Барти, Остапенко и естествено - Ига. Мартич вече би Пегула и ако стане моето - на полуфиналите към нея ще се присъединят три шампионки на Ролан Гарос. Ако пък Плишкова и/или Свитолина продължат, това също ще е закономерно, защото в последните 4 издания на турнира в Рим една от тях неизменно е на финал, като Елина печели 2 титли, а Плишкова има титла и финал.

Edit: Между другото Опелка вече е полуфиналист, с което изравнява най-доброто постижение (в Рим и въобще на Мастърс) на тенисиста, с когото е сравняван най-много - Иснър. Само че Джонката постига това при 7-ото си участие в Рим, на 32 години, Опелка е на 23 и това му е първо влизане в основната схема тук. Като се има предвид спортното дълголетие на "биг сървърите", ни предстоят едно 15, а може би и 20 години сървбот-терор:)))

Последна промяна MCStranger на 14.05.2021 13:19, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 13:35

Я, някой май се е поядосал след Мадрид, дано Сашата се е запасил с достатъчно вазелин:))))

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 15:41

Рим не е Мадрид! :stop:
Този сървбод обаче ме притеснява. Не знам дали Надал ще може да го пробие.
Оф, един нормален мач няма тук, все съм на нокти. Под нормален имам предвид да не играе с някакви мощно удрящи мутанти. :-D :outofspace: :dunno:
С Делбонис щеше да стане прекрасен тенис спектакъл, макар и с ясен край, а този антитенисист може да обърка нещата.
Да напомня, че Надал никога не е губил полуфинал в Рим!

Плишкова спаси 3 мачбола на Остапенко!! :outofspace:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 16:40

Diavolo написа:
Рим не е Мадрид! :stop:
Този сървбод обаче ме притеснява. Не знам дали Надал ще може да го пробие.
Оф, един нормален мач няма тук, все съм на нокти. Под нормален имам предвид да не играе с някакви мощно удрящи мутанти. :-D :outofspace: :dunno:
С Делбонис щеше да стане прекрасен тенис спектакъл, макар и с ясен край, а този антитенисист може да обърка нещата.
Да напомня, че Надал никога не е губил полуфинал в Рим!

Плишкова спаси 3 мачбола на Остапенко!! :outofspace:

стига Деволе, Опелка е това все пак ....

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 17:15

Адаш, има ли играчи в историята, освен Надал, които печелят Рим и Ролан Гарос в една година?

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 20:15

ааааааааа и Барти се отказа?!?! :uuu: :-x
какво става по дяволите???
и тя като Халеп, водейки убедително и в резултата и в играта.
Халеп е с разкъсан прасец и на 99% е аут от Гароса. Сега да видим и Барти. А това са двете топ фаворитки за Гароса!!
Кокото извади страшен късмет. Дано обаче Аш е ОК, уф

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   14.05.2021 20:28

Адаш,
в ерата на Федалович, само Рафа е правил този наистина дяволски сложен дубъл (то това е ясно де). Рафа има 8 такива дубъла (рекорд).
Единствения път когато Надал печели Рим, но губи Гароса е прословутата и станала легендарна загуба от Робин Сьодерлинг 2009 г. в 4 кръг. Любопитното тогава е, че в нощна сесия тогава, Надал в 3 кръг разкова Сьодерлинг с 6-1 и 6-0 и така тази загуба от шведа бе още по-шокираща.

Иначе преди това:
1969 г. Род Лейвър
1973 г. Илия Настасе
1974 и 1978 г. Бьорн Борг
1976 г. Адриано Паната
1986 г. Иван Лендъл
1992 г. Джим Къриър
1995 г. Томас Мустер

Все велики имена, но пави впечатление, че има други тенис икони, които не успяват, а отделно и много клей животни и легенди също не успяват.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   16.05.2021 23:23

Ига Швьонтек разкова Плишкова. Заклевам се такова чудо не бях гледал от Щефи Граф - Наташа Зверева :outofspace:
6-0 6-0 срещу топ 10 съперник на финал на Мастърс 1000?!
в 1-ия сет, Плишкова спечели само... 4 точки. Общо 13 точки за целия мач. Просто нямам думи.

Определено в Париж виждам три топ фаворитки към момента:
Швьонтек, Барти и Сабаленка. Въпросът е коя в каква форма ще е точно в Париж.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   16.05.2021 23:41

Рафа Надал с 36 Мастърс титла, изравни се отново с Ноле. :first:

10-та юбилейна титла в Рим. След нулата от 2020 г. (главно заради пандемията) сега много бързо се поправи и записа нова тежка титла от серията 1000.
Имах опасения, че Джокович ще даде сериозен отпор, защото Надал не е в най-добрата си форма за този клей сезон и явно пикът (надявам се) да дойде след 2 седмици в Париж. От друга страна въпреки, че вчера Ноле игра два мача и прекара близо 4 часа на корта, то в края на драмата със Сонего изглеждаше много свеж и физически и ментално. Сякаш дремещия звяр в Ноле се събуди в драмата със Стефанос, в този епичен и паметен полуфинал. Освен това нямаше какво толкова да губи след финала в Париж минлата година и така, цялото напрежение от задължителната победа тегнеше над Рафа. Но Рафа се справи! Първият сет бе класически за двамата когато се захапят в близка форма. Маратонски размени и близо 80 минути сет.
Изключително агресивен Надал! Не помня кога някога е доминирал толкова осеземо във формат 2/3 срещу Новак по това отношение. Уинърите бяха 3 към 1?! Обаче Джокович показваше някаква извънземна защита, просто стигаше и връщаше всичко. Надал определено за мен изпусна парата във втория сет. И мисля стори правилното нещо. Не че нарочно е загубил със срамното 1-6. Тези неща не се плануват, стават понякога несъзнателно и като рефлекс. Не се чувстваш като в предния сет, изоставаш вече в резултата, а съперника ти лети и ти подсъзнателно вече се подготвяш за решителния сет, където отново да настъпиш педала на газта до край. Мисля, че точно това се случи. Ноле изстреля патроните във втория сет и не можа да отговори на отново рязко повишеното ниво на Надал в третия сет.
Изводи:
Надал е станал още по-агресивен на клей ; но Ноле е по-издръжлив сякаш. Днес ако не се лъжа Джокович спечели 20 от общо 25-те дълги размени с над 9 удара?!?! Надал ковеше своите точки в късите разигравания до 5 удара и прословутите му комбинации по диагоналите и правата.
Т.е. ако Надал евентуално не успее да повиши драстично нивото си за Ролан Гарос, то трябва да скъси до минимум тежките мачове, трябва да печели с по 3-0 за макс 3 часа (все пак има и ден почивка) за да е свеж за полфуинала и финала. Защото ако се забърка в тежки мачове то има не малка вероятност да бъде победен от Джокович, Цицпас или Зверев. Но като цяло съм оптимист. Мисля, че 21-та титла е на хориознта и Рафа е тежък фаворит.

:devil: :tennis:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Рим' 2021 - тема за коментари   |   17.05.2021 02:30

Diavolo написа:
Ига Швьонтек разкова Плишкова. Заклевам се такова чудо не бях гледал от Щефи Граф - Наташа Зверева :outofspace:
6-0 6-0 срещу топ 10 съперник на финал на Мастърс 1000?!
в 1-ия сет, Плишкова спечели само... 4 точки. Общо 13 точки за целия мач. Просто нямам думи.

Определено в Париж виждам три топ фаворитки към момента:
Швьонтек, Барти и Сабаленка. Въпросът е коя в каква форма ще е точно в Париж.

това е изумително - само 13 точки :outofspace:

Браво на Ига, бях за нея в този финал

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]