Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 12:50

Отговори на тема  [ 164 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари 

Кой ще спечели Ролан Гарос' 20201?
Рафаел Надал 26%  26%  [ 7 ]
Новак Джокович 19%  19%  [ 5 ]
Стефанос Циципас 11%  11%  [ 3 ]
Александър Зверев 0%  0%  [ 0 ]
Доминик Тийм 0%  0%  [ 0 ]
Андрей Рубльов 0%  0%  [ 0 ]
Друг (посочете в темата кой) 0%  0%  [ 0 ]
Ига Швьонтек 26%  26%  [ 7 ]
Ашли Барти 7%  7%  [ 2 ]
Арина Сабаленка 0%  0%  [ 0 ]
Гарбине Мугуруса 4%  4%  [ 1 ]
Коко Гоф 0%  0%  [ 0 ]
Паула Бадоса 0%  0%  [ 0 ]
Мария Сакари 0%  0%  [ 0 ]
Вероника Кудерметова 4%  4%  [ 1 ]
Друга (посочете в темата коя) 4%  4%  [ 1 ]
Общо гласове : 27

Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   27.05.2021 20:28

Схемите

Мъже

Жени

Още за схемите

>>>>
Изображение
Изображение

= = =

(1) Barty v. Pera
Linette v. (WC) Paquet
Q/LL v. (WC) Sharma
Putintseva v. (25) Jabeur
(24) Gauff v. Q/LL
Q. Wang v. Hsieh
Q/LL v. Ferro
Sevastova v. (13) Brady

(9) Ka. Pliskova v. Vekic
Suarez Navarro v. Stephens
Q/LL v. Zhang
(PR) Petkovic v. (18) Muchova
(32) Alexandrova v. V. Williams
Krejcikova v. Kr. Pliskova
Li v. Gasparyan
(WC) Babel v. (5) Svitolina

(4) Kenin v. Ostapenko
Q/LL v. Blinkova
Martincova v. (PR) Jorovic
Zhu v. (28) Pegula
(17) Sakkari v. Q/LL
Paolini v. Q/LL
Watson v. Diyas
Q/LL v. (14) Mertens

(12) Muguruza v. Kostyuk
Zheng v. Sorribes Tormo
Q/LL v. Gracheva
Giorgi v. (22) Martic
(30) Kontaveit v. Golubic
Q/LL v. Mladenovic
Peterson v. Rogers
Juvan v. (8 ) Swiatek

__

(7) S. Williams v. Begu
Rus v. (PR) Buzarnescu
Collins v. Q/LL
Q/LL v. (26) Kerber
(21) Rybakina v. (WC) Jacquemot
Hibino v. Stojanovic
(PR) Vesnina v. Q/LL
Q/LL v. (11) Kvitova

(15) Azarenka v. Kuznetsova
Tauson v. Q/LL
Fernandez v. Potapova
(WC) Dodin v. (23) Keys
(31) Pavlyuchenkova v. McHale
(PR) Kozlova v. Tomljanovic
(WC) Parry v. Sasnovich
Q/LL v. (3) Sabalenka

(6) Andreescu v. Zidansek
Brengle v. Q/LL
Bouzkova v. Siniakova
Anisimova v. (29) Kudermetova
(19) Konta v. Cirstea
Van Uytvanck v. Trevisan
Kasatkina v. Doi
Podoroska v. (10) Bencic

(16) Bertens v. Hercog
Siegemund v. Garcia
Cornet v. (WC) Tan
Kanepi v. (20) Vondrousova
(33) Badosa v. Davis
(WC) Burel v. Kovinic
Q/LL v. Bogdan
Tig v. (2) Osaka

Относно анкетата давам 2 опции. Едната е за мъжете, дргата за жените.

Българското участие ще е скромно. Остана ни само Григор Димитров.
Все пак трябва да се отбележи, че имахме рекордните за нашата история 5 човека, които играха квалификации:
Четирите ни прекрасни момичета, Бела, Ели, Цвети и Вики + Мико, който дебютира в квалификации на турнир от големия шлем.

Жребия бе изтеглен преди час и нещо и Григор започва с американеца, Маркос Гирон (№82), който не би трябвало да е проблем. 2 кръг с Гуидо Пея или квалификант, което също би трябвало да се мине и вече идва спирачката наречена 3 кръг, защото там нищо чудно да го очаква доста неприятен съперник в лицето на Кристиан Гарин и мисля, че нещата ще приключат най-късно тук.

Голямата новина е, че Надал попадна в половината на Джокович и двамата ако ще се срещат отново ще е на полуфинал!
Това бе най-очакваната новина. Къде компютъра ще изпрати Рафа. При Медведев или при Джокович.
Явно е зададена команда, за спиране на вече останалата двуглава ламя, защото е ясно, че Фед няма никакви шансове. Но ако Надал и Джокович играят полуфинал и той продължи над 4 часа здрава епика се отваря златната възможност за първи истински и сериозен пробие на някой от новата генерация, като основните заподозрени предвид моментната форма са Стефанос Циципас и Александър Зверев. Въпросът е ако някой от тях се клаисира на финал, дали ще е достатъчно свеж, за да оспори титлата на големите фаворити.

Надал е изправен пред историята. Ако спечели 14 титла в Париж, ще изпревари Роджър Федерер и еднолично ще поведе класацията по брой спечелени ГШ турнир, с №21
Надап започва с Алексей Попирин, който има силен сервис и е биг хитър, но не би трябвало да има проблеми. Тежък 4 кръг чака Надал, защото най-вероятно ще срещне Яник Синер.
На 1/4 финал с Андрей Рубльов също няма да е песен.
Джкович започва с нестандартния Тенис Сандгрен, 4 кръг с Музети или Гофен и 1/4 финал с Беретини или защо не, с дядо Федерер? :)
Определено доста по-лесна схема за Джокович отколкото за Надал.
В долната част на схемата са другите трима фаворити, Циципас, Зверев и вече по дифолт Тийм. Само дето тази година Тийм е в ужасна форма и аз лично се съмнявам, че ще стигне много далеч в турнира.
Сашко Зверев би имал неприятен съперник в 4 кръг в лицето на Роберто Бутиста Агут.
Много любопитен мач би бил 4 кръг между Тийм и Каспер Рууд.
Циципас има буквално нареден жребий за финал! В неговата схема лека заплаха е мач в 4 кръг с Буста и 1/4 финал с Медведев или Гарин?! :-D Истински цирк.

Реалистични прогнози за 1/4 финалите:
Джокович - Беретини
Надал - Рубльов
Зверев - Рууд
Циципас - Гарин

При жените имаме три топ фаворитки: Барти, Сабаленка и Швьонтек
Знаем обаче, че при жените всякакви прогнози са крайно рискови, справка последните няколко години в тура и особено пък на Ролан Гарос.
Голямата липсваща е Симона Халеп, която разтегна прасеца и пропуска любимия си турнир. Дано да е готова за Уимбълдън, където ще защитава титлата от далечната и пред епидемична 2019 г. (ех, времена...).
Освен трите топ фаворитки имаме и Мугуруса, Свитолина и Лиз Мертенс, но аз бих насочил вниманието повече към Коко Гоф и Паула Бадоса, Мария Сакари и Вероника Кудерметова.

Голямата новина от жребия е, че Барти и Швьонтек са в горната половина, което е голям бонус за Сабаленка.
Барти има доста трудна схема. 3 кръг с Онс Джабер или Юлия Путинцева ; 4 кръг с Коко Гоф или Джени Брейди ; 1/4 финал с Елин Свитолина.
Страхотно дерби би се получило в 4 кръг между Швьонтек и Мугуруса
Сабаленка би имала любопитен сблъсък в 4 кръг с някояи змежду Бадоса и Азаренка
Най-долната четвърт е много слаба, всичко може да стане. Точно там е и Осака. Ако някак си се промъкне по-далеч в турнира е само заради много лесния жребий.

Прогнози за 1/4 финали:
Барти - Свитолина
Сакари - Шьонтек
Квитова - Сабаленка
Кудерметова - Вондрушова

Изображение

Последна промяна Diavolo на 28.05.2021 16:25, променена общо 1 път

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   27.05.2021 21:09

Всичко друго освен рекордна титла за Надал ще е огромна изненада. И друг път съм го казвал, че този турнир е единствения от шлема, който Рафа може да спечели на тези години, а и е голяма вероятността тази титла да му е последната. Така че тук не очаквам изненади.
При жените ще е доста по-оспорвано, но все пак дадох гласа си за Мугуруса, като може би е време отново да вземе титла от Големия шлем.

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   27.05.2021 21:20

Междувременно, Рафаел Надал се сдоби със статуя пред комплекса Ролан Гарос.
Уникална и невиждана чест за жив човек в която и да е област. :)
Дано само не му е уроки...

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   27.05.2021 21:53

Обидно е да не сложиш Плишкова в анкетата за сметка на тия 4-те последните.. Сакари ...шегуваш се

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   28.05.2021 01:34

Diavolo написа:
Междувременно, Рафаел Надал се сдоби със статуя пред комплекса Ролан Гарос.
Уникална и невиждана чест за жив човек в която и да е област. :)
Дано само не му е уроки...

Изображение

честита да му е на Рафа, но нито е уникална, нито невиждана чест "за жив човек в която и да е област" ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   28.05.2021 01:43

Е, сега, за това е и опцията, 'друга' цъкаш на тази опция и после в пост пишеш коя имаш предвид :)
така се прави навсякъде
идеята ми е следната: имаме реало само 3 топ претендентки и силно пожелателно и главно на стари лаври, Мугуруса. Всичко останало ще е изненада предвид формата на тенисистките или биото им. Така че аз сложих главните заподозрени + скритите фаворитки, тези които смятам за реална заплаха, но не са спрягани първоначално за някакви фаворитки.
Ако влюча Плишкова, то по тази логика трябваше да включа и Свитолина, Кенин, Осака и Серина и щеше да стане манджа с грозде. :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   28.05.2021 12:24

Доста неприятен жребий за Рафа (с всичките условности на това твърдение в Париж.). Помним, че миналата година точно Синър го затрудни най-много и му взе най-много геймове по пътя към титлата. Сега италианецът е една година по-опитен и макар да не прави запомнящ се клей сезон- е доста опасен. Същото се отнася и за Рублата- той няма чак толкова голям респект от Надал, защото не е ял много бой от него- и като прибавим заслужената победа в Монте Карло преди 2 месеца, може да поизпоти Матадора.
Схемите на Ноле и Циципас са наистина смехотворни, но както знаем- това може да бъде нож с две остриета. Като цяло няма голямо значение дали Ноле и Рафа ще играят на 1/2 финал или на финал, и за 2та важна е титлата, а не няколкото точки повече или хилядите евро по-малко в случай на загуба. Така че на този фактор не придавам особена важност.
И все пак... както винаги на Ролан Гарос- всичко зависи от физическата и игрова форма на Рафа. Ако той се доближи до 80-90 % от обичайната си игра- няма кой да го спре. Ако обаче покаже колебанията, присъщи на някои мачове от този клей сезон- може да се вкара в приключения. Да се надяваме, че няма да се получи...

При жените- според мен турнирът е доста отворен както обикновено. Ако Ига играе като миналата година- тя е фаворитката номер 1, обаче знаем, че турнир с турнир не си прилича и като нищо може да я бият дори през първата седмица още. По моментна форма би трябвало Сабаленка и Барти да са основни претендентки, но лично аз не се наемам с категорична прогноза, преди да съм изгледал поне няколко мача на фаворитките.

След необичайното миналогодишно издание, тази година сме по-близо до нормалните условия, ще има и публика, така че се надявам на доста по-вълнуващ турнир, и след 15-16 дни, Рафа да захапе 21-та!

ВАМОС!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   28.05.2021 19:48

Друга -- Осака. :-)

ICQ YIM WWW
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   28.05.2021 22:34

goro_levskara написа:
Всичко друго освен рекордна титла за Надал ще е огромна изненада. И друг път съм го казвал, че този турнир е единствения от шлема, който Рафа може да спечели на тези години, а и е голяма вероятността тази титла да му е последната. Така че тук не очаквам изненади.
При жените ще е доста по-оспорвано, но все пак дадох гласа си за Мугуруса, като може би е време отново да вземе титла от Големия шлем.

Да, и става абсолютен ГОАТ! По всички параграфи, но аз съм за Джоко. Иначе и аз съм за Мугуруса при женките!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   29.05.2021 05:37

Кой е гласувал за Кудерметова :-o :whistle:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   29.05.2021 08:10

Не съм аз, любопитно ми е и на мен. Но ще да е някой тънък познавач ;)

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   29.05.2021 09:22

Diavolo написа:
Не съм аз, любопитно ми е и на мен. Но ще да е някой тънък познавач ;)

-Дяволе, не ме гледай така подозрително... и аз не съм. :dunno: :thumbs:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   29.05.2021 12:02

Balleta написа:
Кой е гласувал за Кудерметова :-o :whistle:

Куде-кво!? К'о!? НЕ! :-D

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   29.05.2021 23:04

Гласувах за Надал и Барти, иска ми се да са Циципас и Швьонтек.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   30.05.2021 16:31

В момента Григор пряко по БНТ 2 с коментар на Данчо Божинов.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   30.05.2021 19:29

Diavolo написа:
В момента Григор пряко по БНТ 2 с коментар на Данчо Божинов.
Хубава работа, ама григорска! :no: :helpless: :outofspace:

ICQ YIM WWW
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   30.05.2021 19:38

Тийм летя една година с орлите, напрегна се като за световно и ето го резултата. Няма и година по-късно вече е като мумия на корта и няма никаква енергия в себе си.
Същото стана и с Мъри, когато нечовешки напрегна тялото си за да завърши като номер 1 и след това започна неговото падение и тялото го предаде. Същото ли се случва и с Тийм сега?
35 годишния Андухар (който наскоро победи Федерер в Женева) бе по-свежия и по-здравия на корта, колкото повече напредваше мача.
Първи ремонт в историята за Андухар :yes:
Чао, чао, Тийм. Нали щеше да детронирва Надал, хахахахха :wave:

За съжаление старата слабост на Григор да не може да си затваря мачовете му коства и загубата след отказа. Болежките в кръста се появиха в този трети сет, но след като имаше 3 поредни мачбола при 5-1 и 0-40 на сервис на Гирон?! Безотговорно и страхливо изиграни мачболи, обрат в гейма и после при 5-2 и 30-30 също сам си е виновен. Но вече и болките се усилваха. Личеше си, че губи почва под краката. Не знам, жалко, как може да пада от този посредственяк не знам. Дано да е ОК за сезона на трева, макар че в момента кондиционно Григор е зле и мислите му изобщо не са насочени към тениса, така че не очаквам чудеса от него. Цялото това изгубено поколение върви към бърз залез. Нишикори нищо чудно още днес да падне от анонимник, Раонич се отказва от турнир за пореден път. Нямат край техните беди.

Браво на Петра Квитова, пребори се, спаси мачбол след смел уинър от бекхенд и след това смаза противничката си :-)
Това е възможно най-добрия старт специално за такива като нея, трупа се игрова практика и самочувствие.

Много ме е яд за Дан Еванс. Харесвам го, но дойде ли ГШ тоз човек се преобразява и не прилича на себе си. Трето поредно отпадане в 1 кръг на ГШ?!?! А в пследните си 5 участия на ГШ турнир не може да мине 2 кръг... :dunno: Дано на Уимби избухне, има потенциала за което.
Очаквах да е някаква заплаха тук, защото победи Джокович в Монте Карло и игра полуфинал, освен това трябваше да е свеж, след като в последните си турнири на клей отпадаше рано.
Но ето колко изравнени са силите в момента. Идва един Кецманович, който е пълен анонимник този сезон и те размазва. Това е положението.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   31.05.2021 06:52

Някой знае ли какъв е проблема на Осака с журналистите и отказа и да дава пресконференции след мачовете си?

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   31.05.2021 08:28

Психото се чувствала психически затормозена (?! :outofspace: :uuu: ) и се напрягала милата. Не мислела, че са полезни за здравето/'вътрешното чи'
Хахавела пълна
Това недоразумение когато и да го извхърлят от професионалния тенис все ще е късно.

Между другото заплашиха я, че могат да я извхърлят от турнира ако продължава да се прави на интересна. И не само тоеа, но и да и сложат БАН за участия на следващи ГШ турнири.

Последна промяна Diavolo на 31.05.2021 08:29, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос' 2021 (30.05 - 13.06) - тема за коментари   |   31.05.2021 10:07

Diavolo написа:
Психото се чувствала психически затормозена (?! :outofspace: :uuu: ) и се напрягала милата. Не мислела, че са полезни за здравето/'вътрешното чи'
Хахавела пълна
Това недоразумение когато и да го извхърлят от професионалния тенис все ще е късно.

Между другото заплашиха я, че могат да я извхърлят от турнира ако продължава да се прави на интересна. И не само тоеа, но и да и сложат БАН за участия на следващи ГШ турнири.

Въпреки че съм фен на Осака като тенисист и не съм имал досега нещо против каузите, за които тя избира да се бори извън корта, тук съм склонен да се съглася с Дявола. Просто стана супер известна и успешна (и много, мнооого богата - за последните 12 месеца е изкарала над 55 млн. долара!!!) за много кратко време и много млада. Това би се отразило и на най-устойчивия човек, а Наоми е предразположена към психически проблеми. Само допреди 3 години беше интровертна, чувстваща се неловко тийнейджърка, което будеше симпатии. Сега твърде бързо се превърна в "лидер" и си повярва. Разните институции са напълно прави да извадят голямата гьостерица, защото иначе тя може да си плаща глобите до края на света и да не го усети, което поставя всички останали състезателки (или поне тези извън Топ 30-40, които не са милионерки) в неравностойно положение.

Между другото предричам подобно бъдеще на Коко Гоф - макар че е по-различен характер, пак абсолютната липса на нормалност в детството ще доведе до сериозни емоционални проблеми по-късно.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 164 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща