Re: EП 2020 * Мач #21 : Група Д - Англия - Шотландия, 18.06 22:00ч
| 19.06.2021 11:11
Абсолютно подкрепям Спърса. Къде ги видя тия топ играчи, къде я видя тая класа?
Пикфорд го следя от много време по разбираеми причини - най-силната част при него е разиграването, има и много добър рефлекс. Слаб е при центриранията. Отвреме на време прави и глупости (ама то няма вратар дето да не прави). В последните месеци е във форма определено.
Централните - Стоунс и Макгуайър са си класа. Що не играе втория нямам идея. Май заради контузията дето имаше. При бековете все си мисля, че по-добре да играе с Уокър и Трипиър (не гледах мача с Хърватска не разбрах, защо направи ротацията). Англия е отбор който много разчита на т.нар. уинг бековe, а вчера двамата не се справиха в офанзивен план. Мисля си че мощният Уокър би паснал по добре срещу Шотландия.
Халфове - ей тука е голямата трагедия на Англия. Вижте какви играчи имат - абсолютни средняци. Това което липсва на Англия - играчи като Домата, Канте, Погба ако щеш, Вайналдум, Бруно Фернандеш - все неща които топ отборите имат. С кой ще става шампион - с Райс, Филипс и Маунт? С играчи от Уест Хям и Лийдс ли (с всичкото ми уважение към тези отбори)? Това и ще провали Англия!
Стигаме до крилата, което е най-голямата сила на Англия. За тяхно съжаление обаче РахиТ Стрълинг от 2 сезона, не е оня Стърлинг дето беше. Фоден е класа определено. Имат варианти със Санчо с Рашфорд, Грийлиш (който играе и халф зад нападател във Вила в някой мачове). Защо обаче смени Фоден, а не Стърлинг? Защо не пусна Санчо?
И стигаме до нападателите. Хари Кейн, че е класа - класа е ама определено не е във форма. Вариантите са Рашфорд, който обаче не играе в типичен нападател в МЮ и ДКЛ, което определено е хумореска. Да ДКЛ може би беше подходящ избор срещу отбор като Шотландия, но като цяло да разчиташ на такъв нападател на европейското е смях. Тука определено Англия няма опции и може би не е зле да се пробва с гуардиолската схема - без нападател, фалшивата деветка
Та така - Саутгейт трябва да разчита на катеначо за да стигне до някаква по-приемлива фаза, както и да чъкали равен срещу Чехите.

п.с. Иначе само да кажа, че аз последните първенства подкрепям Белгия и много искам това тяхното поколение да спечели нещо, макар че едва ли ще го направи, но Англия винаги са ми любопитни заради ВЛ.