Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:57

Отговори на тема  [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
[Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 19:29

Ами аз ти говоря точно за самата стрелба, а не официалното - заготовката. Добро утро. :-D Нали се сещаш, че няма как да са 7 секунди иначе.
Ами и Спиридонов и Ангел Искрев го казаха, а на тях вярвам повече.
Ти си доказан хейтър, не си безпристрастен и го доказа докато беше в Нове Место с коментарите си и подхода си, така че сори ама не вървиш.
Питай руснаците маниаци в техните биатлон форуми има ли такава статистика или няма и т.н. какво изобщо мислят за стрелбата от прав. На тях по може да се вярва и после дай линк.

:devil:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 19:30

Balleta написа:
Diavolo написа:
и средната му стрелба от прав е в рамките на 7.5 - 9.00
средната! Няма по-бърз стрелец от него на прав.
Освен това какво виждаш подобрява много бързината и точността и от легнал, най-млад е от топ звездите така да се каже, така че бъдещето е пред него да се развива още повече. А той таланта си го има, чувството към стрелбата. Прави по секунда и малко на изстрел човек, това не се учи, ако си го имаш само може да го подобряваш и затвърждаваш.

http://tobin1.bplaced.net/data2/MenShootingTimes_files/sheet001.htm

Ами може би защото говорим за различни неща

:clown:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 19:37

Diavolo написа:
Balleta написа:
Diavolo написа:
и средната му стрелба от прав е в рамките на 7.5 - 9.00
средната! Няма по-бърз стрелец от него на прав.
Освен това какво виждаш подобрява много бързината и точността и от легнал, най-млад е от топ звездите така да се каже, така че бъдещето е пред него да се развива още повече. А той таланта си го има, чувството към стрелбата. Прави по секунда и малко на изстрел човек, това не се учи, ако си го имаш само може да го подобряваш и затвърждаваш.

http://tobin1.bplaced.net/data2/MenShootingTimes_files/sheet001.htm

Ами може би защото говорим за различни неща

:clown:

ама Мейджа е прав, че такава статистика няма, стана ми интересно да ги видя тия секунди, ама това е някаква измислена статистика на натискане от първи до последен изстрел, което дефакто не важи изобщо, важното е цялото време, а там Бьо е далеч зад най-бързите - какво значение има, че ги е уличил за 7 секунди след като се е бавил 25, а тоя който ги е уличил за 9 се е бавил 22, примерно ?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 19:44

Вече съм отговорил по темата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 19:55

Ахахаха, да не се убоде някъде? :)))))

Гледай сега, не го казвам аз, казва го официалната статистика, ако се сещаш. Тези аргументи от типа "една жена ми каза" вървят в някой кръчмарски спор. Вярвам, тук сме на едно по-високо ниво, уж... Прави ми все по-неприятно впечатление, че поглъщаш безкритично купчини съмнителни факти като някое зомби (в лошия смисъл на думата), после ги ремиксираш с фенските пристрастия и накрая се ражда някаква високопарна глупост, дето няма нищо общо с действителността... :-?

Иначе ако трябва да дам чисто субективно мнение, стрелбата на Бьо от прав е една от най-добрите в СК (по добра е от тази на Фуркад и това е видно с просто око), но е още доста далеч от съвършенството. Видя се и в последните два старта - малко ветрец и познатия ни бърз ритъм и точна стрелба отидоха... на вятъра. Нещо повече, Фуркад, на когото бързата стрелба не му е от най-силните страни (да не кажем, че му е основен недостатък) направи показно на "световния рекордьор" на негова територия вчера на третия прав... Да, инцидентно и донякъде безумно, но си беше за отбелязване ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 20:11

Казах ти да провериш в руските форуми.
Айде ти ми кажи ако не е истина защо ще го говорят в ефир такива корифеи като Спиридонов и Искрев.
В Сочи ще им пиша на имейла да разяснат повече по въпроса.
Никъде не съм твърдял, че има такава статистика, казах ти какво те казват, дадох ти и линк с видео, нали искаше доказателство. Брой от 1 до 7 да видиш, че няма измама. Ако никъде няма такава статистика, то значи наистина губи тежест.
И е много ясно, че става въпрос за самата стрелба, а не заготовката + стрелбата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 20:22

Официално се водят две меродавни статистики, които имат пряко отношение към бързината на стрелба в биатлона: време на рубежа (Range Time), което се отчита от момента на влизане на стрелбището до напускане му*; и време на стрелба (Shooting Time), което се отчита от момента на застъпване върху постелката за стрелба до напускането й. Като се говори за най-бърза стрелба, трябва да се отчита именно въпросният "Shooting Time". Тъй че "седемте секунди" са някаква пълна измишльотина, която реално нито има как да бъде проверена, нито пък може да има някаква статистическа стойност. А дали е била плод на коментаторска хипербола а ла "Божинов", или на фенските интерпретации на Дяволето - няма кой знае какво значение в случая :)

* За първото не съм съвсем сигурен, че нещо го бяха променяли наскоро. Преди в това време влизаха и наказателните обиколки и се изкривяваше доста.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 20:35

Да знам ве човек, какво ми обясняваш неща, които са ми ясни от години?
Каза се нещо в ефир от двама човека в различни състезания, не съм проверявал дали има такава статистика или не, но ще им пиша за всичко това и да си кажат и така.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 21:14

Diavolo написа:
Ти си доказан хейтър, не си безпристрастен и го доказа докато беше в Нове Место с коментарите си и подхода си, така че сори ама не вървиш.

Ти па щото хич не си ;-) :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 21:49

Абе ако предавах от мястото на събитието щях да се опитам да бъда максимално обективен и безпристрастен, както съм в някои други форуми например. ;-)
А на Мейджа дори фотоапарата му отказа за масовия старт в края на надпреварата... :-D
Неговата хейтърщина към Бьо надминава всичко което някога съм бълвал срещу Нойнер.
Е, все пак евала, че си призна за класата на Бьо от положение прав. :yes: :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 23:44

Гяволе, намери си някой друг, с когото да си мериш бьото... Вече тотално си ме отвратил с тази своя отровна фенщина! Цяло световно не прочетох един стойностен коментар от теб, освен обичайните фенски истерии и лузърски плачове, а сега ми държиш сметка на обективността, все едно си ми плащал хонорари да пиша във форума от "мястото на събитието". Знаеш ли, че една вечер не съм се разплул харабийската, за да сглабям някакви дневни репортажчета от първенството, и едно състезание не съм изгледал фенската, за да изкарам някакви интересни снимки от различни ъгли. Ей така - от чист фенски ентусиазъм. И за благодарност - средни пръсти в темата и някакви нелепи коментари и претенции... :X

Ако бяхме в дирчето, още тогава да съм ти теглил майната и да съм те оставил да си отговаряш сам в радост и тъга... Тук обаче имам големи планове и, със или без твоя помощ, ще ги приведа в ход!

Последна промяна Medved на 03.03.2013 23:45, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 23:57

Аве ти много насериозно се взимаш нещо? :stop: :uuu:
Че и от откровена провокацийка с намигване не разбираш... В никакъв случай не съм целял умишлено да те засегна, а то се получило точно това :-o :-D

Последна промяна Diavolo на 03.03.2013 23:57, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   03.03.2013 23:58

Мейджър написа:
Ей така - от чист фенски ентусиазъм. И за благодарност - средни пръсти в темата и някакви нелепи коментари и претенции... :X

средните пръстове дойдоха следствие на твоя постоянен ХЕЙТ към едно явление в спорта. Интересно тия планове с подобен подход ли ще ги осъществяваш...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   04.03.2013 00:02

И обективността ти накрая беше такава, че обвини Бьо в зобане, както и целия норвежки стан. А нивото ти преди това беше по-добро от 90% от измислените ни журналя. Не можем да избягаме от българщината, вечните конспирации и веното омаскаряване на определени личности. Аз нарочно оставих тези неща в дира и не аз започнах с този подход в този форум. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   04.03.2013 00:03

Мейджър написа:
Тук обаче имам големи планове и, със или без твоя помощ, ще ги приведа в ход!

Ами хайде де, ще помагам с каквото мога :cheers:

И нали знаеш - Тареййййййййййййййй :devil:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   04.03.2013 01:28

Цитат:
Интересно тия планове с подобен подход ли ще ги осъществяваш...

Приемам критиката!

Иначе Норгето си бяха назобкани или най-малкото крайно съмнителни на световното (особено второразредните състезатели, на които изведнъж им хвръкна формата до небесата) и това не може да се отхвърля с лека ръка!!

Айде от мен да мине - Тарееееееееей! :handshake:

Последна промяна Medved на 04.03.2013 01:35, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   04.03.2013 01:49

:give5:

Ами така де...
И виж тази иконка -> :finger: аз лично не я приемам за обидна, по-скоро е забавна, последното което съм искал е някаква обида или скандал, точно пък с тебе... Абсурд.

Ае :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   08.03.2013 03:37

Олимпийското трасе по биатлон беше официално тествано днес с индивидуалните гонки при мъжете и жените. Прави ми впечатление, че много хора, чувайки за Сочи, асоциират с някаква далечна морска дестинация, която има малко общо със зимата и планината, но от днешните кадри видяхме величествени планинси пейзажи, тъй заблудата следва да падне в плен на фактите :)

Днес много добре се видя огромната разлика между Световната и Европейската купа. Състезатели, които мачкат във второразрядното състезание, едвам кретат в елитната конкуренция. Днес имах чувството, че Лапшин ще пукне на трасето - толкова изнемощял изглеждаше на камерите... Малкия Бьо - трагедия в бягането.

Видя се и друго - индивидуалното отдавна не е запазена територия само на добрите стрелци. Трябва и да си добър бегач, защото това е една дълга и изтощителна дистанция, която не е за всеки. Щом една Зайцева с четири нули не успя да вземе победа, то за какво говорим въобще?!?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   08.03.2013 13:27

Най-накрая изгледах и двете индивидуални :-)
Хубави състезания, но тези трасета ще вземат здравето на биатлонистите. :helpless: :unsure:
Невероятна Домрачова, това което направи беше уникално размазване в стил Нойнер в най-добрите и години.
Невероятен Фуркд също така. Трябваше да направи бърза последна стрелба и той я направи като по поръчка. Та след това даже и задмина направилия също много силно състезание, Бирнбахер. Руснаците обаче ще окапят на това трасе. Те не са толкова функционални състезатели, по-скоро е по-добре за норвежците.
Иначе пистите са красиви, снегът хубав, имаше и атмосфера. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: [Биатлон] Световна купа 2012/2013 - тема за коментари   |   09.03.2013 15:52

8 победа за сезона на Мартен, 22 в кариерата му и 16 подиум за сезона, с което подобри рекордът на Бьорндален и Поаре за най-много подиуми в един сезон. :-o

Руснаците много зле ве, за какво се криха толкова много преди Сочи, гола вода. Дедо Устюгов трябваше да ги отсрамва...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща