Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 12:52

Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари 

Кой ще спечели Уимбълдън?
Новак Джокович 32%  32%  [ 6 ]
Роджър Федерер 16%  16%  [ 3 ]
Матео Беретини 11%  11%  [ 2 ]
Марин Чилич 0%  0%  [ 0 ]
Юго Умбер 0%  0%  [ 0 ]
Андрей Рубльов 0%  0%  [ 0 ]
Ник Кирьос 0%  0%  [ 0 ]
Стефанос Циципас 0%  0%  [ 0 ]
Даниил Медведев 0%  0%  [ 0 ]
Александър Зверев 0%  0%  [ 0 ]
Феликс Оже-Алиасим 5%  5%  [ 1 ]
Денис Шаповалов 0%  0%  [ 0 ]
Серина Уилямс 5%  5%  [ 1 ]
Гарбине Мугуруса 5%  5%  [ 1 ]
Каролина Мухова 0%  0%  [ 0 ]
Барбора Крейчикова 5%  5%  [ 1 ]
Белинда Бенчич 5%  5%  [ 1 ]
Коко Гоф 0%  0%  [ 0 ]
Петра Квитова 16%  16%  [ 3 ]
Друга (посочете в темата коя) 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 19

Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   09.07.2021 18:25

Нелош мач между Хуркач и Беретини. Жалко, че играта на поляка се разпадна при 3-2 за него в първия сет - ако не бяха тези 11 поредни гейма за италианеца, крайният резултат можеше и да е различен. Струва ми се, че срещу Хуркач, Джокович можеше и да има малко повече проблеми, отколкото срещу Беретини, който много разчита на сервиса си и надали ще затрудни връщач като сърбина... Е, и Шаповалов може да има някакви идеи, но не вярвам да направи нещо.
Женския финал надали ще го гледам - Барти има качества, но срещу такава блъскачка като Плишкова, не виждам как ще стане приятен мач.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   09.07.2021 22:46

Точка №1 -- Честита титла на феновете на Джоката! :-D :first:
Точка №2 -- Ще закриваме ли тениса!? :-) :laugh: ;-)

ICQ YIM WWW
(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   10.07.2021 17:56

Днес на мъжкия финал ашлак бъхти е на път да спечели срещу пишков.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   10.07.2021 18:08

Dobril написа:

Ама аман от глупостите ти, де! :stop:
Виждал съм Плишкова на живо, съвсем женска жена си е!
Вярно, нулеви емоции, малко е като робот, ама това го има не само при жените.
(Бие -- каменно лице, ако пада - пак така. Евентуално леко се радва като свърши мачът, ако е била... :-D )

ICQ YIM WWW
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   10.07.2021 18:30

Браво на Ашли Барти!
Безапелационната номер 1.
Вече с 2 ГШ титли!
Хубав финал стана, Плишкова не се даде лесно, бори се доколкото можа, но и бе сложно движението по тревата и да е равностойн непрекъснато на разнообразната игра на Барти. Ашли хем се движи добре, хем има много добър сервис, а тези сечени удари са много коварни на трева.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   10.07.2021 19:02

Naki написа:
Dobril написа:

Ама аман от глупостите ти, де! :stop:
Виждал съм Плишкова на живо, съвсем женска жена си е!
Вярно, нулеви емоции, малко е като робот, ама това го има не само при жените.
(Бие -- каменно лице, ако пада - пак така. Евентуално леко се радва като свърши мачът, ако е била... :-D )

Айде де?!? Ама и куро ли си му видял на живо?

Иначе куролин пишков се бореше геройски срещу ашлак бъхти, но ашлакът беше по-назобан и нахъсан и закономерно спечели!

Последна промяна Dobril на 10.07.2021 19:03, променена общо 2 пъти

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   11.07.2021 16:34

Коефицент за победа на Джокович - 1.07 .... да живее мъжкия мегаинтересен тенис

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   11.07.2021 19:49

Ами номер 20 в крайна сметка. Интересен мач стана, като за мен от тук нататък Беретини ще бъде един от основните фактори в мъжкия тенис.
Джоко не трепна в нито един момент, въпреки уникалния сервиз на италианеца.
Опитът си е опит и това наклони везните в полза на Новак.
За мен има възможността да вземе поне още три титли преди да се откаже, но и една е достатъчна да се окичи със званието най-велик тенисист в историята на този спорт.

Изображение

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   11.07.2021 20:25

goro_levskara написа:
Ами номер 20 в крайна сметка. Интересен мач стана, като за мен от тук нататък Беретини ще бъде един от основните фактори в мъжкия тенис.
За мен има възможността да вземе поне още три титли преди да се откаже, но и една е достатъчна да се окичи със званието най-велик тенисист в историята на този спорт.

Е, сърбинът определено се пропука в края на първия сет - все едно беше взимал уроци от Федерер как да се сдуха като сервира за сета. Но като цяло Беретини просто не го затрудни достатъчно и Джокович очаквано взе следващите три сета. Честито на всичките му фенове, а "неутралните" може да се радваме, че сме свидетели на уникална епоха в тениса, в която имаме трима тенисисти с по 20 титли от Голям шлем, които непрекъснато чупят рекорди - надали ще има друг такъв период в обозримо бъдеще. За Федерер вече е ясно, че всичко е приключило, но Надал и особено Джокович може да творят още история.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   11.07.2021 20:37

Аз преди години - от тогавашна гледна точка доста смело - бях пророкувал, че тримата ще завършат с по 20 титли. Към момента познавам, но някак не ми се вярва утре да свърши светът или и тримата да се откажат вкупом. Федерер и Надал вече не ги слагам в големите сметки, но Джокович най-вероятно още бая ще захлеби.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   11.07.2021 21:06

Тревопасният хищник захапа 20-та насред Лондон.
:first:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   12.07.2021 22:53

goro_levskara написа:

Още една и е абсолютен ГОАТ, въпреки, че и сега се води такъв. 20-20-20, но хед ту хед ги води другите двама. Освен това държи и други рекорди, think about it! :-)

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   15.07.2021 18:25

TheExorcist написа:
goro_levskara написа:

Още една и е абсолютен ГОАТ, въпреки, че и сега се води такъв. 20-20-20, но хед ту хед ги води другите двама. Освен това държи и други рекорди, think about it! :-)

Томка, всичко е възможно на този свят, така че нищо сигурно няма. Според мен Фед и Рафа няма да вземат повече титла от Шлема, докато Джоко има реален шанс да го направи. Ситуации обаче има, като премерно контузия, която да го изкара от строя за дълго време. Никой не е застрахован от това, така че няма нищо сигурно. Попаднах на една книга на Новак преди известно време и я поразлистих, без да я чета. Този човек е маниак на тема храна, здравословен начин на живот, активности. Това обяснява факта, че е такава машина на корта и че на тази възраст мачка физически опонентите си. Но каруцата винаги се обръща от много малко и както казах, дори и той не е застрахован, но шансовете са му големи. Както и по-горе написах, очаквам ако всичко е наред, да вземе поне още три титли и това съперничество да завърши 23-20-20. Само времето ще покаже, но нещо отвътре ми подсказва, че няма да може да вземе US Open и да влезне за пореден път в историята, като най-великия тенисист играл някога тази игра. Но да видим :-)

Изображение

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   15.07.2021 19:19

Дори да вземе Ю Ес Оупън, това пак не значи, че е "най-добрият за всички времена"; сам казва, че времената са съвсем различни откъм ракети, настилки и т.н., за да се правят каквито и да е адекватни сравнения. За сегашния тенис и въобще за 21-ви век като цяло показва изключително качество в играта, особено и тази година. Но няма как да се знае дали Джокович би доминирал срещу Борг, Настасе, Лендъл, Макенроу или по-късно Сампрас, Бекер, Едберг, Агаси и т.н. при условията, в които те играха. Епохите са много различни, а бройката ГШ са за любителите на бройки, но не могат да се използват като критерий за сравняване на таланта.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   15.07.2021 20:56

Жоре, не бързай да отписваш Надал.
Още в Ню Йорк ще ви изненада неприятно. :yes:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   15.07.2021 22:33

Dobril написа:
Дори да вземе Ю Ес Оупън, това пак не значи, че е "най-добрият за всички времена"; сам казва, че времената са съвсем различни откъм ракети, настилки и т.н., за да се правят каквито и да е адекватни сравнения. За сегашния тенис и въобще за 21-ви век като цяло показва изключително качество в играта, особено и тази година. Но няма как да се знае дали Джокович би доминирал срещу Борг, Настасе, Лендъл, Макенроу или по-късно Сампрас, Бекер, Едберг, Агаси и т.н. при условията, в които те играха. Епохите са много различни, а бройката ГШ са за любителите на бройки, но не могат да се използват като критерий за сравняване на таланта.

Здравей, Добриле,
Съгласен съм с това, което си написал. Винаги съм бил на мнение, че не може да има сравнения мужду играчи, играли в различни епохи, независимо от спорта, в който се състезават. Както и не можеш да направиш сравнение между Пеле и Марадона, така и не можеш да го направиш между Борг и Джокович. Обаче забравяш основно нещо, а именно, че след 100 години тези играчи ще са останали в историята единствено и само с титлите си, а не със съревнованията си със своите предшественици. в 22 век интересуващ се от тенис, или футбол ще види, че Джокович има 23 титли от Големия шлем и за него това ще бъде най-великия в този спорт. Ще види десетте поредни световни титли на България по футбол :laugh: и ще си каже, че България е най-великата футболна нация в Света. Просто защото той, или няма да му се рови в статистики, или въобще няма да има такива за предходните години преди доминацията на Джокович и на националния отбор по футбол на България. Така че титлите са важно нещо и именно те ще останат в историята не само на тениса, а и на всеки един спорт.
п.с. Всички прилики с действителни лица и национални отбори е случайна и плод на въображението на автора написал изреченията по-горе!
:cheers:

Изображение

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън' 2021 (28.07. - 11.07) - тема за коментари   |   15.07.2021 22:45

Diavolo написа:
Жоре, не бързай да отписваш Надал.
Още в Ню Йорк ще ви изненада неприятно. :yes:

Е защо да е неприятно, Адаш?
За мен това съперничество не искам да спира, но никой не ме пита. Времето си знае своето и не отпуска аванти.
Нека го спечели Рафата, но аз лично не вярвам. Ударът, който получи на Ролан Гарос е изцяло удар преди всичко върху психиката му.
След дългогодишна доминация, един мач, може да обърне каруцата много лошо. При него това се получи и ще му трябва време да излезне от
шока. Но дори и да го направи, чисто физически е доста по-зле от Джоко. Освен това Рафа е строго профилиран в турнирите от Шлема, нищо че има четири ли, или пет Ню Йорка. Ако сега предстоеше Париж, да кажем, че има някакви шансове, но в Щатите, такива ако има са минимални. Но нека ме опровергае, ще стане лудница в общата надпревара.
Що се отнася до Джокович, то както го написах по-горе, не мисля, че ще успее да вземе и тук. Такова ми е предчувсвието, така го усешам.
Има Циципас, има Мечо, има Беретини, дори и един Шварцман, а пък ако щеш и Рубльов. Все играчи зажаднели за трофеи и борещи се със зъби и нокти. Но при всички случаи ще бъде интересно, а и да не забравяме, че преди това има и олимпиада, така че ни очаква лудница.

Изображение

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4